• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 95 z 318
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 318

#217663  autor: adan
 31 sie 2007, 20:27
Chciałbym zwrócić uwagę na jedną rzecz. Miałem abonament za 30zł (1 oferta 100min do Ery i na stacjonarne) Obecnie przedłużyłem umowę 2x16,50 (2 oferty uniwersalne), zalogowałem się do I-BOA i zobaczyłem że i owszem mam dwie oferty uniwersalne ale nie zdjęli mi oferty (taniej w sieci) w sumie miałem aktywowane 3 oferty. Zadzwoniłem do BOA i Pani mi mówi, że standardowo poprzednia oferta nie jest wyłaczana i że jak chcę to ona może mi ją wyłączyć (oczywiście uprzejmie panią o to poprosiłem). Jeszcze dodała że standardowo taka usługa (wyłączenie) kosztuje 6,10zł, ale ponieważ był podpisywany aneks to ona zrobi to bezpłatnie. Mam pytanie czy jest to standard czy ktoś w Erze niedopatrzył przy zmianie aneksu?

#217664  autor: Mumineq
 31 sie 2007, 20:31
adan pisze:Mam pytanie czy jest to standard czy ktoś w Erze niedopatrzył przy zmianie aneksu?
Standard, wszystkie oferty nie będące uniwersalną pozostają i trzeba samemu sobie dopilnować np przez I-BOA żeby się nie okazało na rachunku że masz np 7 ofert:)

#217674  autor: malony
 31 sie 2007, 21:19
Witam
a mnie narazie zrobila era w jajo:(
zgodnie z tutejszymi radami napisalem jakis czas temu to iboa z propozycja zmniejszenia oplaty za jeden pakiet szybko dostalem odpowiedz ze oki za 16,5zl..no i super czekalem jeszcze co pokaze play ale raczej bylem zdecydowany na ere ..dzisiaj wchodze na iboa a tam zmiana dwie aktywne mozliwosci z telefonem i bez ale z wyzszymi kwotami (interesuja mnie trzy pakiety) czyli teraz mam niby 65 zl napisalem odrazu ze czemu tak zmienili i ktora mnie teraz oferta obowiazuje przy przedluzeniu i ze mialem przeciez propozycje upustu 45% ..za jakis czas dostaje odpowiedz i tfu czytam a tam jak pomidor powtarzaja ta oferte z glownej strony ze specjalnie ..itd dla ciebie itd znizka 33% itd ...napisalem ponownie i jak narazie odpowiedzi nie mam ale cos boje sie ze teraz cos ze znizka 45% bedzie problem:( troche szkoda bo w takim wypadku nie zostane w erze..mam tu dwie aktywacje i bede musial szukac nowego opa..ale 65 zl za 120minut nie dam:(
pozdr
malony

#217682  autor: lukaszek1234
 31 sie 2007, 21:37
a ja wam powiem tak mam abo za 20 zł
śrtednia rachunków około 35 zł
dali mi bez problemu 16,5 za ofertę ale nie chcę tego bo to od 2 ofert a mi się nie opyla
Pogadałem z facetem od utrzymania klienta i zapytałem czy nie mogę mieć czegoś podobnego do telefonicznej okazji czyli że 30 zł + K550i za 1 zł
i oczywiście pan spojrzał i mówi że mogę. błednie mi jednak że mogę z tego skorzystać w salonie. Moge tylko przez telefon. niestety:(ale jutro to zrobię a słuchajcie przedłużał ktoś z was przez boa? ile się czeka na telefon?

[ Dodano: 2007-08-31, 21:40 ]
słuchajcie a ta opcja z 1 ofertą napewno jej nie ma odrazu u mnie nie było ona pojawia się jak ją włączą najzesciej jak sie o to prosi i nie przedluzy miesiac przed koncem umowy., ja mam jeszcze sporo do konca umowy ale mi dali co chce. nie wiem czemu bo wczesniej tez pisalem z 10 razy i nic nie dawali. No ale wtedy odpisywla baba a teraz gadałem z jakimś facetem hehe

[ Dodano: 2007-08-31, 21:41 ]
a mi sie oplaca za 30 zł
bo moze bede musial zmienic oferte w trakcie a tak jakbym mial 2 oferty za 33zł to automatycznie abo by mi wzrosl do 60 zł

Alcatel OT Club --> Motorola C350 --> Sony Ericsson T68i --> Siemens SL45i --> Siemens C75 --> Siemens AX75 --> Samsung X660 --> Nokia 6310i --> Motorola V3 --> Sony Ericsson K550i -- > Nokia E51

#217686  autor: Prometo
 31 sie 2007, 21:46
lukaszek1234 pisze:(ale jutro to zrobię a słuchajcie przedłużał ktoś z was przez boa? ile się czeka na telefon?
lukaszek1234 było o tym już pisane, poczytaj parę stron do tyłu. Mnie przywieźli w drugim dniu od rozmowy z konsultantem i zamówieniu telefonu. W regulaminie Era daje sobie 10 dni na dostarczenie telefonu ale w praktyce trwa to znacznie krócej.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#217689  autor: lukaszek1234
 31 sie 2007, 21:51
dzięki prometeo temat dosyć długi ciężko znaleźć coś konkretnego w sumie możnaby kazdemu mowic poczytaj sobie kazdy pyta wciaz o to samo

Alcatel OT Club --> Motorola C350 --> Sony Ericsson T68i --> Siemens SL45i --> Siemens C75 --> Siemens AX75 --> Samsung X660 --> Nokia 6310i --> Motorola V3 --> Sony Ericsson K550i -- > Nokia E51

#217829  autor: Marna
 01 wrz 2007, 12:05
A ja mam takie pytania dwa:
Ojczymowi kończy się umowa z erą i nie chce jej przedłużyć. Ewentualnie jak chcę to mogę na jego konto przedłużyć umowę. Chciałam sprawdzić w I-BOA jaką ma aktualnie ofertę ale zgubił gdzieś kod PUK a umowa z kodem zaginęła chyba jeszcze przed wojną. Czy jest jakiś sposób, żeby dostać nowe hasło?
Cieszyk dostał Nokię 6131 przy 3 ofertach za złotówkę. Jak myślicie ile może kosztować przy dwóch? Rachunki są na ogół w granicach 50-80 zł.
Aha i jeszcze jedno: jeśli wezmę ten telefon to na razie na ojca. Jeśli chciałabym później zrobić cesję(powiedzmy po roku) i przepisać tel na siebie to tracę zniżki?

Nic się nie spełni, jeśli nie jest wpierw marzeniem

#217995  autor: adam.wisnia
 02 wrz 2007, 09:10
Mel ja dostałem taką samą propozycję. Zaraz po tym jak naskrobalem maila z ochrzanem ze wogole sie nie interesuja osobami przedluzajacymi. Zadzwonil tez przed mailem z ta oferta do mnie konsultant i jak do tej pory udalo mi sie znegocjowac cene n73 z 799pln (za 4 oferty) do 599, ale jak konczylem z nim rozmawiac (bylem w pracy i nie moglem rozmawiac, musialem zawiesic negocjacje - badz co badz ponad 20-minutowe), i poprosilem zeby przeslal na maila to co ustalone, to powiedzial zeby sie jeszcze nie sugerowac ta ustalona cena n73 bo to nie jest ich ostatnie słowo. ;)

Widmo przejscia do Pomarańczy lekko sie oddaliło ale zobaczymy ile jeszcze zejdą z ceną tej nokii.

Ps. w koncu na stronie ery dali ten nowy cennik dla przedluzajacych (wczoraj sie pojawil).

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1958761

#218014  autor: yellowfox
 02 wrz 2007, 10:52
Adam niezle negocjujesz , z ciekawosci, jaki masz rachunki sredio i ile ci punktow era chca potracic?

#218028  autor: adam.wisnia
 02 wrz 2007, 11:27
z ostatnich 10 miesiecy srednia ktora sam sobie wyliczylem to bylo 60pln ale wczesniej byly czasy ze wydzwanialem po 120 pln wiec mysle ze ogolnie to bedzie srednia ok 65pln.

O punktach na razie konsultant nie wspominal. Jak powie mi swoje ostatnie slowo. Pojde z tym do Orange jak nie zaproponuja podobnych warunkow (zalezy mi na rozmowach z numerem w orange - wiec pomarancza mimo wszystko jest dla mnie lepszym rozwiazaniem) to z checia raczej przedluze w erze. Bo konsultant pytal mnie jaka cena za tego n73 mnie interesuje. Powiedzialem ze max 400. Powiedzial ze nie jest to niemozliwe i zebym zadzwonil jak bede mial czas rozmawiac, a on w miedzyczasie dokladnie przeanalizuje szczegoly moich rachunkow.

W sumie miły facet, dobrze sie zna na rynku telefonow (nie mowie o tych abonamentowych cenach ale np tych z allegro), nie to co kobieta ktora dzwonila w lipcu i nie mowila nic poza formułką ktorą miala wydrukowana na kartce przed soba. Wtedy bylem wsciekly ze tak mnie olewaja. Teraz robi sie lepiej.

Zobaczymy jutro (albo we wtorek - wtedy zamierzam do tego konsultanta oddzwonic) co mi powie. Jak cos dam znac

#218031  autor: art
 02 wrz 2007, 11:37
Marna pisze:A ja mam takie pytania dwa:
Ojczymowi kończy się umowa z erą i nie chce jej przedłużyć. Ewentualnie jak chcę to mogę na jego konto przedłużyć umowę. Chciałam sprawdzić w I-BOA jaką ma aktualnie ofertę ale zgubił gdzieś kod PUK a umowa z kodem zaginęła chyba jeszcze przed wojną. Czy jest jakiś sposób, żeby dostać nowe hasło?
Cieszyk dostał Nokię 6131 przy 3 ofertach za złotówkę. Jak myślicie ile może kosztować przy dwóch? Rachunki są na ogół w granicach 50-80 zł.
Aha i jeszcze jedno: jeśli wezmę ten telefon to na razie na ojca. Jeśli chciałabym później zrobić cesję(powiedzmy po roku) i przepisać tel na siebie to tracę zniżki?
Hasło można odzyskać trzeba najprawdopodobniej udać sie do salonu ery z dowodem osobistym (musi to zrobić osoba na która jest umowa oczywiście). Jak podpiszesz aneks teraz to potem przy cesji nic sie nie zmienia czyli zniżek nie tracisz.

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)

#218113  autor: Tpk
 02 wrz 2007, 15:04
Dzwonilem dzis do ery i jakas baba mi mowi ze dadza mi za 45zl 80 minut(a teraz mam 80 minut za 40zl) do wszystkich sieci i jednorazowo 1200 minut do ery, wiec pytam czy to ostateczna oferta to powiedziala ze poki co to nowej dla mnie nie przewiduja. Jeszcze jak sie zapytalem czy chca z ludzi debili robic bo bardziej sie oplaca juz rozwiazac umowe i podpisac od nowa to zaczela do mnie mowic jak obrazona paniusia, jak mi tak peplala to sie rozlaczylem bo mi cisnienie skooczylo.
Jak myslicie dadza cos lepszego czy rozwiazac umowe i pojsc do playa?

#218129  autor: adam.wisnia
 02 wrz 2007, 15:57
mozliwe ze gadales z ta sama co ja (to byl twoj pierwszy telefon do nich? jak tak to spore prawdopodobienstwo ze tak). Kobieta dyktuje to co ma na kartce i nic nie da sie u niej wyciagnac lepszego. Napisz do nich maila z ochrzanem do oddzwoni jakis kompetentny facet i z nim dopiero bedziesz mogl pogadac. Bardzo mozliwe ze dadza cos lepszego

#218141  autor: kubako
 02 wrz 2007, 16:28
Tpk pisze:wiec pytam czy to ostateczna oferta to powiedziala ze poki co to nowej dla mnie nie przewiduja
A na co liczyłeś? Że odpowie: "Oczywiście nie jest to ostateczna oferta, proszę zadzwonić za trzy dni, damy coś lepszego ale na razie próbujemy Pana wydymać". Trochę wyobraźni - konsultantka przedstawi Ci tylko to na co pozwala jej w danej chwili system... Poza tym Era podobnie jak inni operatorzy to przedsiębiorstwa nastawione na zysk a nie charytatywne dokładanie do niskich abonamentów.

#218160  autor: przemek910
 02 wrz 2007, 17:18
adam.wisnia pisze:mozliwe ze gadales z ta sama co ja (to byl twoj pierwszy telefon do nich? jak tak to spore prawdopodobienstwo ze tak). Kobieta dyktuje to co ma na kartce i nic nie da sie u niej wyciagnac lepszego. Napisz do nich maila z ochrzanem
Ludzie! Opanujcie się :| To tylkokonsultant. Czyta to co ma, ona nie może dać Wam zniżki! Może to zrobić konsultant do spraw utrzymania klienta. Ale nie zwykły konsultant!

[ Dodano: 2007-09-02, 17:19 ]
Napiszecie ochrzan i co? bogu ducha winna kobieta może robote stracić...

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#218201  autor: lukaszek1234
 02 wrz 2007, 19:06
wkurza tylko to jak oni traktują zamiast przęłączyć do utrzymania klienta to gada taka. ja nie miałem problemu mówię o co chodzi a ta mnie odrazu przełącza bo"ja nie jestem od tego"

#218205  autor: Onyx-22
 02 wrz 2007, 19:11
Dokładnie zgadzam się z przedmówcami - to tylko konsultant!!! Jeżeli spytasz się go o to jaka oferta jest dla Ciebie przygotowana to on przedstawi Ci taką ofertę jaka jest na stronie Ery - standartową. Bo tylko taką może Ci przedstawić i nie ma mozliwości jej modyfikacji ani trochę.

Dlatego też naprawdę nie rozumiem ludzi, którzy zadają pytania: "Czy próbujecie zrobić ze mnie debila?" No i co ma niby taki konsultant odpowiedzieć: "Normalnie przejrzał Pan nas na wylot!"? Jasne, że w takiej sytuacji będzie dyplomatycznie próbował udzielić jakiejś odpowiedzi, najcześciej pewnie zachwalając te 600/1200/1800... minut do Ery i na stacjonarne, czy podkreślając że nowy nie może modyfikować ofert bo utracą zniżki czy wpsominając o opłacie aktywacyjnej.

Naprawdę Ci konsultanci nie wymyślają ofert lojalnościowych tylko przedstawiają to co mają napisane i to nalezy do ich obowiązku. Myślę, że w tak duzych firmach jest pewien podział obowiązków - inne osoby wymyślają ofertę lojalnościową, inne ją przedstawiają klientowi, a inne jeszcze bedą Cie próbowały zatrzymać gdy Ci sie oferta ta nie spodoba.

A jak się komuś oferta nie podoba czy ciśnienie sie podnośi to naprawdę - nie jesteście skazani na korzystanie z usług danej sieci - w końcu mamy 4 operatorów obsługujących 9 sieci komórkowych (włącznie z MVNO) i naprawdę jesli się oferta lojalnościowa nie podoba to droga wolna - płacisz 50zł i idziesz tam gdzie uważasz, że będziesz miał lepiej.

Dodam, że mi osobiscie oferta lojalnościowa Ery BARDZO mi się niepodobała i dlatego przeniosełm wszystkie 5 numerów mojej rodziny do innej sieci. Ale nie mam do nikogo żalu z Ery bo taki mają profil biznesowy. A skoro ktoś na tych warunkach przedłuża umowy to znaczy że musi to im schodzić - bo inaczej to by pewnie coś lepszego zaproponowali.

#218397  autor: Mel
 03 wrz 2007, 14:03
Jaka strata pracy? To już jakaś nadinterpretacja. Co z tego, że się wyśle skargę? Nie pyskowała, nie używała wulgarnych słów, nie rzuciła słuchawką, więc przełożony popuka się w czoło i z politowaniem pokiwa głową nad taką skargą. I dobrze zrobi.

Nie mam zamiaru negocjować cen, 33zł za 2 pakiety może być, jak zjadłą znowu do 30zł też dobrze, ale za tydzień (żeby nie było za wcześnie :mrgreen: ) zamierzam przypuścić atak na "ofertę z przyjacielem" przy dwóch ofertach :mrgreen:

#218606  autor: art
 04 wrz 2007, 08:25
No i mamy 4 września... czy ktoś zauważył jakieś zmiany w ofercie utrzymaniowej ery ? Z tego co pamiętam były nadzieje że dzień ten przyniesie coś dobrego :D...

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)

#218613  autor: enrju
 04 wrz 2007, 09:56
Tutaj znalazlem cos ciekawego na temat cen polaczen:
"Poza tym tylko Stali Abonenci korzystający z oferty Wymiany telefonu na nowy w ramach nowego abonamentu za minutę połączenia do wszystkich sieci płaca 50 gr, a wewnątrz sieci i na numery stacjonarne tylko 20 gr." Jezeli tak przedstawiaja sie ceny polaczen przy przedluzaniu umowy to oferta robi sie calkiem korzystna i chyba jednak pozostane w erze :) .

Po dluzszym zastanowieniu dochodze do wniosku ze tutaj chodzi chyba jednak o oferte uniwersalna 20zl - 40 minut czyli 50gr/min, i o oferte taniej w sieci 20zl - 100 minut czyli 20gr/min. Dobrze rozumuje ? :|
  • Strona 95 z 318
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 318
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95