• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 94 z 692
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 692

#677301  autor: Orlik666
 24 lis 2013, 15:39
matkon pisze: Z nju wystarczyło mi kilkanaście minut szperania w necie żeby naczytać się o nieprawidłowych naliczeniach, utrudnionym kontakcie z BOK (5zł jeśli dzwonisz) i narzekaniach na fatalny zasięg.
Ja takich problemów z Nju Mobile nie miałem. Zawsze mi dobrze naliczało połączenia, smsy oraz transfer danych. Nie miałem również lejka po przekroczeniu 1 GB (1,2 GB w ciągu miesiąca) :P

Zasięg jest bardzo dobry. W swojej lokalizacji w promieniu 15 km zawsze mam 3G (Orange). Ustaw sobie zasięg Orange w telefonie i sprawdź jak on wygląda u Ciebie.

Jedyny problem to z tym BOK (5 zł za połączenie). Ja jednak nie musiałem nic reklamować. Zawsze wszystko było okej! Problemy o których wspominasz (nieprawidłowe naliczanie) występował u użytkowników "Nju na kartę". Teraz wszystko jest w porządku (podobno ).

Z Nju na abonament korzystam od początku sierpnia. Maksymalna kwota rachunku jaką zapłaciłem do tej pory to 40 zł.

#677323  autor: YaPaE87
 24 lis 2013, 16:50
Dzwonili do mnie z GU z propozycja;
Za 24,99
Darmowe do wszystkich minuty
Darmowe smsy do wszystkich
Za 10 zł 750mb neta
Umowa na 15 mies. a nie jak widziałem na 12 pisali.
Czy jest możliwosc jeszcze lepszej oferty bez telefonu?
( telefon kupie na allegro taniej wychodzi)

#677325  autor: magott
 24 lis 2013, 17:04
Darmowe do wszystkich minuty - ale tylko na komórki bez stacjonarnych chyba???

#677365  autor: ciekawy
 24 lis 2013, 20:12
YaPaE87 pisze:Dzwonili do mnie z GU z propozycja;
Za 24,99
Za 10 zł 750mb neta
dobra oferta,raczej lepszej oferty no limit możesz nie mieć bo tu i tak masz zniżke na no limit sms albo dali całkiem za darmo ten pakiet, zamiast 29 zł zapłacisz 25 zł, moim zdaniem jak chcesz to bierz te warunki, gdzie będziesz miał lepsze warunki, normalnie do 29 zł no limitu rozmowy doliczasz 9 zł za sms no limit to juz masz 38 zł + net za 10 zł to 48 zł,a to możesz mieć za 35 zł rozmowy no limit,sms no limit + net, moim zdaniem nie ma co marudzić tylko warto brać
Ostatnio zmieniony 24 lis 2013, 20:14 przez ciekawy, łącznie zmieniany 1 raz.

#677366  autor: YaPaE87
 24 lis 2013, 20:12
Tak bez stacjonarki. Dostaliscie jakoms lepsza oferte bez fona ?

#677367  autor: ciekawy
 24 lis 2013, 20:19
magott pisze:Darmowe do wszystkich minuty - ale tylko na komórki bez stacjonarnych chyba???
YaPaE87 pisze:Tak bez stacjonarki. Dostaliscie jakoms lepsza oferte bez fona ?
a ile wykorzystujecie miesięcznie minut na stacjonarne że brak no limitu na stacjonarne to dla was tak duży problem ?

#677371  autor: magott
 24 lis 2013, 20:38
Ja ok 100-150 minut na stacjonarne, więc dlatego pytałem czy ze stacjonarnymi. Z tego co można poczytać to ta oferta co Ci zaproponowali - to max ile można wycisnąć obecnie w Play.

#677373  autor: YaPaE87
 24 lis 2013, 20:42
Dzieki to wszystko :)

#677381  autor: matkon
 24 lis 2013, 21:24
magott pisze:Ja ok 100-150 minut na stacjonarne, więc dlatego pytałem czy ze stacjonarnymi. Z tego co można poczytać to ta oferta co Ci zaproponowali - to max ile można wycisnąć obecnie w Play.
Max. w odniesieniu do której oferty? Najniższego abonamentu?

ciekawy jak widzisz nie jestem jedyny, któremu brakuje minut na stacjonarne w nowych abo. I nie jest ważne ile się wydzwania - raz więcej, raz mniej. Chcę się po prostu mieścić w abonamencie. Grzecznie czekam na odpowiedź GU - może zdarzy się cud i nie będę musiał zmykać na prepaida.

#677388  autor: magott
 24 lis 2013, 21:40
Max jeśli chodzi o najniższy abonament z minutami i smsami do wszystkich sieci i minutami na stacjonarne - w ramach abonamentu. Formula Play unlimited ma liczone smsy poza abonamentam - i minuty do innych trzeba kupić 10 zł za 200 minut. Większość osób mających stare taryfy i dzwoniąca ok 200-300 minut - głównie poza play i wysyłająca smsy ma lipną ofertę przedłużeniową i często gęsto lepiej zostać w starej taryfie na czas nieokreślony lub czekać po wysłaniu wypowiedzenia na negocjacje z GU. Ale ile można ugrać? Sam jestem ciekaw. Mam obecnie za 20,30 pakiet kwotowy - i jest on o niebo lepszy od tego co oferuje play i też nie wiem czy targować się z GU czy zostać na starej taryfie.

#677467  autor: Ruben
 25 lis 2013, 09:23
YaPaE87 pisze:Tak bez stacjonarki. Dostaliscie jakoms lepsza oferte bez fona ?
Jeżeli chodzi o ofertę bez telefonu i bez połączeń na numery stacjonarne, to tańszej nikomu nie udało się uzyskać. Natomiast "powalczyć" możesz o skrócenie okresu umowy do 12m-cy. Zawsze lepiej gdy zobowiązanie jest krótsze. W umowie na 18m-cy dorzucali możliwość zakupu połączeń na stacjonarne za 5 pln. Czy jest Tobie to potrzebne, to zdecyduj sam.
magott pisze:Ja ok 100-150 minut na stacjonarne, więc dlatego pytałem czy ze stacjonarnymi
Widzę, że mamy podobny profil wykorzystywania połączeń na numery stacjonarne. Większość firm, operatorów kablowych, infolinii bankowych, gdzie na połączenie często czeka się 15-20 min. i wdzwaniany VoIP, powodują, że dla mnie też połączenia do stacjonarek mają znaczenie.
Play obecnie jako jedyny wyłączył z ofert nielimitowanych połączenia na numery stacjonarne.
Jeżeli w ofercie no limit w prepaid (Mini-Max) mogą wliczać takie połączenia, to w przypadku abonamentu tym bardziej mogą to zrobić bez dodatkowej opłaty.
Ostatnio dzwonili z propozycją przedłużenia umowy właśnie na no limit dla firm. Niestety ale to co pani mi przedstawiła, to wykazałem jej, że proponuje mi podwyżkę abonamentu.
Mam stare abo dla firm z niezłymi pakietami kwotowymi, które mogę wykorzystać także na połączenia międzynarodowe.

#677495  autor: Mane
 25 lis 2013, 12:44
Można za 24,90 dostać dodatkowo darmowe połączenia na stacjonarne lub darmowe smsy.

#677502  autor: Ruben
 25 lis 2013, 13:16
Mane, zgadza się. Darmowe połączenia na stacjonarne lub darmowe smsy ale nie jedno i drugie w cenie 24,99 pln. Za nielimitowane połączenia na komórki, stacjonarne i nielimitowane SMSy jak do tej pory udało się uzyskać najtaniej za 29,99 pln w umowie na 18m-cy.

#677519  autor: Mane
 25 lis 2013, 14:05
A coś więcej można dostać przy umowie na firmę?

W sumie za 24,99zł pasuje mi za free na komórki i stacjonarne, internet mi nie potrzebny.

#677546  autor: Ruben
 25 lis 2013, 16:04
Mane, w starszych taryfach, które są już niedostępne była dość duża różnica i można było na firmę otrzymać więcej i taniej. Za przykład podam ofertę za 12,30 pln zawierającą pakiet złotówek umożliwiający wykonanie 350 min. poza sieć lub 700SMS a w sieci Play i na stacjonarne bez limitu.
Obecnie różnic praktycznie nie ma i w taryfach firmowych no limit na komórki, stacjonarne i SMSy kosztuje w ofercie przedłużeniowej z GU 30,74 pln. czyli nawet troszkę więcej niż w ofertach dla indywidualnych. Na stronie 123 przedstawiłem dokładniej.
W pakietach typu biznes można uzyskać lepsze oferty ale są one dostępne przy większej ilości aktywacji. Użytkuje z dość sporego kontraktu numery i rzeczywiście nieźle to wychodzi cenowo jeżeli dzwonimy głównie w kraju. Jednak tutaj cena nie jest głównym wyznacznikiem lecz niezawodność.

#677632  autor: reboot
 25 lis 2013, 22:43
Dostałem dziś sms od Play
"Odwolaj przeniesienie numeru, a otrzymasz abonament za jedyne 24,99zl i NIELIMITOWANE minuty/SMS-y do wszystkich sieci komorkowych! Zadzwon na *500"
Nie mam ochoty dzwonić pod *500, płacić 1zł i dowiedzieć się tak naprawdę niczego :)
Czy to jest standardowa oferta utrzymaniowa, o jakiej czytam w tym temacie (chociażby na tej stronie)?
Chyba na poprzedniej stronie ktoś opisywał internet w tej ofercie - tj. 10zł za 750MB, 20zł za 2GB. Dają 200 GB LTE w promocji?

WKS

#677688  autor: emitar
 26 lis 2013, 10:52
reboot pisze:Dostałem dziś sms od Play
"Odwolaj przeniesienie numeru, a otrzymasz abonament za jedyne 24,99zl i NIELIMITOWANE minuty/SMS-y do wszystkich sieci komorkowych! Zadzwon na *500"
Nie mam ochoty dzwonić pod *500, płacić 1zł i dowiedzieć się tak naprawdę niczego :)
Czy to jest standardowa oferta utrzymaniowa, o jakiej czytam w tym temacie (chociażby na tej stronie)?
Chyba na poprzedniej stronie ktoś opisywał internet w tej ofercie - tj. 10zł za 750MB, 20zł za 2GB. Dają 200 GB LTE w promocji?
Mógłby ktoś wkleić jakie dostępne są pakiety na internet w tym abonamencie ? Chciałbym się dowiedzieć czy jest może jakiś pakiet po środku np za 15zł za 1.5GB

#677782  autor: matkon
 26 lis 2013, 17:22
Właśnie miałem telefon z Play. I jestem w ciężkim szoku. Pomimo zapewnienia w piątek przez konsultanta, że moje zgłoszenie do GU zostało przekazane dzisiaj osoba dzwoniąca nie miała w ogóle pojęcia o mojej wiadomości. Liczę zatem, że to co mi zaoferowano to standardowy telefon oferujący przedłużenie, chociaż mimo wszystko pozostał wielki niesmak.

"Super" oferta dla mnie.

29,99 za no limit do komórek
no limit sms 1 miesiąc gratis - potem 10zł
no limit na stacjonarne - 10zł
net - dopiero gdy zapytałem - może "se" Pan dokupić 2gb za 20zł

Czyli jedyne 69,99. WOW!

I uwaga - umowa nie na 15 miesięcy jak oferuje się standardowo na stronie, lecz na 18 miesięcy bo przez pierwsze 3 miesięce podstawowy abo. za 19,20. Jedynym słowem - żenada i pozostaje mi liczyć, że GU jeszcze zadzwoni, bo moje zgłoszenie ma nadal status "rozpatrywane". Kiedy oznajmiłem Pani, że mnie to zupełnie nie interesuje i że złożę wypowiedzenie w celu migracji usłyszałem "zrobi Pan co chce". Naprawdę dopiero teraz mi uświadomiono, że przedłużenie umowy jest tylko moją decyzją. Dziękuję Play :mrgreen:

#677852  autor: lewylog
 26 lis 2013, 21:06
YaPaE87 pisze:Dzwonili do mnie z GU z propozycja;
Za 24,99
Za 10 zł 750mb neta

Darmowe sms i pakiet danych dostałeś na cały okres trwania umowy czy na jakiś krótszy okres??

#677995  autor: matrixadam
 27 lis 2013, 13:10
matkon pisze:Właśnie miałem telefon z Play. I jestem w ciężkim szoku. Pomimo zapewnienia w piątek przez konsultanta, że moje zgłoszenie do GU zostało przekazane dzisiaj osoba dzwoniąca nie miała w ogóle pojęcia o mojej wiadomości. Liczę zatem, że to co mi zaoferowano to standardowy telefon oferujący przedłużenie, chociaż mimo wszystko pozostał wielki niesmak.

"Super" oferta dla mnie.

29,99 za no limit do komórek
no limit sms 1 miesiąc gratis - potem 10zł
no limit na stacjonarne - 10zł
net - dopiero gdy zapytałem - może "se" Pan dokupić 2gb za 20zł

Czyli jedyne 69,99. WOW!

I uwaga - umowa nie na 15 miesięcy jak oferuje się standardowo na stronie, lecz na 18 miesięcy bo przez pierwsze 3 miesięce podstawowy abo. za 19,20. Jedynym słowem - żenada i pozostaje mi liczyć, że GU jeszcze zadzwoni, bo moje zgłoszenie ma nadal status "rozpatrywane". Kiedy oznajmiłem Pani, że mnie to zupełnie nie interesuje i że złożę wypowiedzenie w celu migracji usłyszałem "zrobi Pan co chce". Naprawdę dopiero teraz mi uświadomiono, że przedłużenie umowy jest tylko moją decyzją. Dziękuję Play :mrgreen:
Uważasz, że oni będą prosić Cię, żebyś przedłużał umowę? Konsultant nie ma z tego prawie nic. Gdybyś miał abo na firmę i kilka numerów, można by było wynegocjować lepsze warunki. Z tego co widzę nie złożyłeś nawet wypowiedzenia, więc nie spodziewaj się raczej telefonu z Grupy Utrzymaniowej. Infolinia Play'a a GU to całkiem inna bajka. Nie jest możliwe, że z infolinii przełączyli Cię do GU, gdyż konsultanci GU siedzą w Warszawie, a infolinii w Olsztynie i Gdańsku.
  • Strona 94 z 692
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 692
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94