• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 94 z 147
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 147

#237974  autor: gm
 07 gru 2007, 20:12
Czy mógłby ktoś podać ceny Nokii 6300 przy PWA? Żona ma ofertę ANU z umową na 18 miesięcy z możliwością zmiany co 6 miesięcy. Jak wtedy wygląda umowa gdy po 6 miesiącach dodatkowego pakietu minut zdecydujemy się na PWA. Umowa będzie na dwa lata liczona od zakupu telefonu?

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#237980  autor: biricchina
 07 gru 2007, 20:29
gm pisze:Czy mógłby ktoś podać ceny Nokii 6300 przy PWA? Żona ma ofertę ANU z umową na 18 miesięcy z możliwością zmiany co 6 miesięcy. Jak wtedy wygląda umowa gdy po 6 miesiącach dodatkowego pakietu minut zdecydujemy się na PWA. Umowa będzie na dwa lata liczona od zakupu telefonu?
Tak, bo jak po 6 m-cach bierzesz telefon to podpisujesz nową umowę na 24 m-ce.
A cena przy jakim abo? Jutro będę w pracy to zobaczę, bo nie pamiętam ceny.

#237982  autor: gm
 07 gru 2007, 20:35
Podaj mi dla taryf GODZINY. Wprawdzie teraz żona ma GODZINY 25, ale może być też dla GODZINY 45. Zresztą podaj dla wszystkicg taryf z grupy GODZINY. Z góry dziękuję.

#237983  autor: Kaczy
 07 gru 2007, 20:37
gm pisze:Czy mógłby ktoś podać ceny Nokii 6300 przy PWA?
249 zł przy abo za 55 zł, albo 49 zł przy abo za 75 zł.

No chyba, że nie chcesz dodatkowych pakietów minut, tylko goły abonament to wtedy masz ceny odpowiednio: 199 zł i 1 zł.

...::: Made for loneliness :::...

#237986  autor: Kaczy
 07 gru 2007, 20:41
gm pisze:Podaj mi dla taryf GODZINY. Wprawdzie teraz żona ma GODZINY 25, ale może być też dla GODZINY 45. Zresztą podaj dla wszystkicg taryf z grupy GODZINY. Z góry dziękuję.
Jest taryfa Godziny 40, a nie 45. Poza tym przy PWA można albo zostać przy starej taryfie albo podnieść na wyższą, ale już tylko na Kubalę. Więc albo Godziny 25 albo Kubala 40.

#237987  autor: gm
 07 gru 2007, 20:44
Kaczy dziękuję. A nawet nie wiedziałem, że oprócz telefonu w PWA można też dostać pakiety. Jakie to są pakiety przy taryfach GODZINY?

[ Dodano: 2007-12-07, 20:52 ]
Dziękuję za sprostowanie odnośnie taryf GODZINY. W końcu siedzisz w tym na codzień :-) szkoda, że można podnieść tylko na KUBALĘ choć z drugiej strony skoro moja żona nie korzysta z pakietów i rozmów do tp sa to nie ma znaczenia.

#237991  autor: Kaczy
 07 gru 2007, 20:52
gm pisze: Jakie to są pakiety przy taryfach GODZINY?
Pakiety są tylko przy PWA w taryfach Kubali.
Szczegóły w tym regulaminie.

Dodatkowo jeśli PWA zrobisz do 31.12 to dostaniesz jeszcze pakiet na święta

#237993  autor: gm
 07 gru 2007, 21:02
Niestety nie mogę z Mini Opery 4.0 otworzyć tych pojedynczych linkow. Możesz w skrócie napisać o co chodzi?

[ Dodano: 2007-12-07, 22:12 ]
Już jestem przy komputerze i przeczytałem to. W sumie przy niskich taryfach kiepskie te pakiety, bo tylko na 6 miesięcy a i telefon droższy.

#238036  autor: dechomenon
 08 gru 2007, 01:01
a możę chciałbyś cafe plus po drugiej minucie zatrzymują czas do 60min i rozmawiasz w cenie 2 min...czyli mając np. abonament 45 gdzie masz 60min i podzielisz ją przez 2 to wychodzi Ci 30akcji po 60min co daje nam 30h...za 45zł..

#238045  autor: gm
 08 gru 2007, 07:44
Myślałem kiedyś o Plus Cafe, ale moja żona nie rozmawia tak długo przez telefon. Zdarza się Jej w miesiącu wykonać 2-3 dluższe połączenia, ale to jest głównie wieczorem i wtedy dzwoni z mojego telefonu.

#238058  autor: spike815
 08 gru 2007, 10:23
A jaka jest cena w pwa dla godziny25 n6300 lub k550i @kaczy?

#238061  autor: grzybekxl
 08 gru 2007, 10:46
Witam - też mam pytanie - jaka cena SE k800i przy pwa - mam taryfe kubali 40 bez pakietow - srednia rachunkow z ostatniego roku 50 zł

#238112  autor: badenov
 08 gru 2007, 14:30
Czy telefony, które są nominalnie jedynie w promocjach dla biznesu, mogą być w PWA dla indywidualnych? Chciałbym Samsunga L760 a może U700, ale ich nie ma dla indywidualnych. Zresztą kurcze, od kiedy L760 to telefon biznesowy?? :evil:

#238120  autor: dechomenon
 08 gru 2007, 14:57
spike815 pisze:A jaka jest cena w pwa dla godziny25 n6300 lub k550i @kaczy?
6300 nie ma w kubali, a K550i w PWA kosztuje tyle samo co dla nowego klienta czyli ogólny regulamin na kubalę...plus
grzybekxl pisze:Witam - też mam pytanie - jaka cena SE k800i przy pwa - mam taryfe kubali 40 bez pakietow - srednia rachunkow z ostatniego roku 50 zł
niestety cena będzie ta sama jak dla nowych klientów..dopiero w kubala 100 ten telefon kosztuje 1zł a dla nowych 99zł.
badenov pisze:Czy telefony, które są nominalnie jedynie w promocjach dla biznesu, mogą być w PWA dla indywidualnych? Chciałbym Samsunga L760 a może U700, ale ich nie ma dla indywidualnych. Zresztą kurcze, od kiedy L760 to telefon biznesowy?? :evil:
niestety tak to jest, że najpierw telefony trafiają do puli biznesu, potem dopiero do indywidualnych, ale dla ciekawostki powiem, że P990i jest dla indywidualnych, a dla biznesu występuje tylko z usługą iplusa. To że telefon L760 jest w ofercie dla biznesu, nie oznacza, że jest zawsze jakoś super biznesowy, biznes plusa opiera się na usługach dodatkowych nie na słuchawka...słuchawka pomaga tylko sprzedać usługę...

#238182  autor: Kaczy
 08 gru 2007, 19:24
dechomenon pisze:6300 nie ma w kubali
Od wczoraj już jest.

dechomenon pisze:niestety cena będzie ta sama jak dla nowych klientów..dopiero w kubala 100 ten telefon kosztuje 1zł a dla nowych 99zł.
Tak jest w Kubali 75.

Oj, dechomenon nie śledzisz zmian w cenniku :)

Do poczytania taryfa Kubali od 7.12.07r.

#238247  autor: szewol
 08 gru 2007, 23:46
Czasami, jak czytam wypowiedzi niektórych to mam wrażenie, że mylą firmę telekomunikacyjną (biznes = maksymalizacja zysków) z organizacją charytatywną. Najlepiej jak operator będzie dawał telefon za darmo i jeszcze płacił za użytkowanie sieci.

Dzisiaj w Plusie wyjściowa oferta PWA jest identyczna jak dla nowych klientów. Jeszcze kilka lat wstecz było inaczej - warunki PWA były o wiele gorsze od tych dla nowych klientów. Dziś jest to zrównane, a ptzy małych negocjacjach można jeszcze coś wywalczyć. Jednak jeśli ktoś chce multiemdialny telefon za złotówkę, tysiące darmowych minut i jak najtanszy abonament to... niech szyka jelenia dalej ;).

#238249  autor: dechomenon
 08 gru 2007, 23:53
Kaczy bo już nie pracuje w punkcie od 17 listopada hehe
Dzisiaj w Plusie wyjściowa oferta PWA jest identyczna jak dla nowych klientów. Jeszcze kilka lat wstecz było inaczej - warunki PWA były o wiele gorsze od tych dla nowych klientów
oj koleżanko, kiedyś było inaczej, PWA włąsnie miało indywidualne odzwierciedlenie stanu użytkowania telefonu, ponieważ oferta była rózna w zależności od rachunków...jeśli ktoś nie przegraczał abo, to miał to samo, a gdy przekraczał to miał taniej telefony itd..

#238280  autor: minifili
 09 gru 2007, 11:12
Tak trochę z innej beczki: dostałem tydzień temu pismo z propozycją wycofania rezygnacji z abonamentu z prośbą o kontakt pod numerem 2699. Od tego czasu jednak numer jest niedostępny z mojego telefonu. O co chodzi?

#238292  autor: gm
 09 gru 2007, 12:20
Patrzę na stronę plus.pl i nie widzę w ofercie Noki e61i dla firm. Jeżeli jest jakaś promocja poza aktualną dostepną na stronie Plusa to prosze o informacje.

#238302  autor: Mazi
 09 gru 2007, 12:46
Witam,

Spojrzałem ostatnio na rachunek mojego Taty i stwierdziłem, że należy coś z tym zrobić. Kończy mu się umowa w lutym więc pewnie do tego czasu już nic kombinować nie będziemy, ale może na podstawie poniższego wyliczenia z faktury moglibyście poradzić o co można by powalczyć przy przedłużeniu.

Rachunek za listopad. Kwota: 289,67 zł.
Abonament: BiznesKlasa 100 - 122 zł
Strefa Plus - 1,22 zł
Kontakt Plus, 1 numer - 1,22
Zniżka 40% na Plus i stacjonarne - w sumie 6,10 zł
Co razem daje 130,54

I generalnie jak patrzyłem na biling to ten abonament wystarczy gdzieś do 20 dnia każdego okresu rozliczeniowego. Reszta jest nabijana poza abonament i wychodzi tego mniej więcej co miesiąc 100 - 150 zł ponad to. Zbiorczo wygląda to tak, że w listopadzie jest wygadane
602 minut i 49 sekund z tego 14:30 to połączenia między krajowe - Słowacja i Szwecja. Reszta to mniej więcej po równo, każda sieć i stacjonarki. Sytuacje troszkę na pewno poprawiła by ta dodatkowa godzina do wszystkich, ale chyba w tym abonamencie - a i chyba w ogóle to zlikwidowali - nie obowiązuje. Jak mówię, umowa się zaraz kończy więc teraz już chyba nie ma sensu nic z tym kombinować, tylko teraz pytanie jak to zrobić, żeby płacić mniej.
Jaka Taryfa? O jakie ulgi walczyć przy przedłużeniu ? Telefon nie jest tak bardzo ważny. Ma 6310 już z 6 lat i jest z niej zadowolony bardzo. Jak by był coś podobnego jeśli chodzi o łatwość obsługi i baterie to można by się temu przyglądnąć. Bierzemy też pod uwagę opcję bez telefonu - jeśli to przyniesie jakąś sensowną ulgę.

I teraz tak. Tato niedawno dostał od Plusa info, że dostaje swojego opiekuna. Jeśli chodzi o ilość aktywacji to jest trochę skomplikowane - już próbowałem to kiedyś tłumaczyć w tym temacie. W skrócie: firma ma dwie komórki z odrębną siedzibą itd. na jednym koncie abonenckim są dwa numery - Taty i jeszcze jeden z Max Profitem 30 z którego mało się korzysta i w tej chwili jest tam pewnie z 210 minut darmowych. W sumie daje to co miesiąc około 320 - 350 zł na to konto. Na koncie abonenckim tej drugiej komórki firmy są 2 numery w sumie dające co miesiąc około 150 - 200 w porywach + Iplus, ale tylko do końca grudnia. W każdym razie musieli potraktować to wszystko razem, jeśli przydzielili opiekuna, który notabene chyba był osobiście w firmie kiedyś z tego co tata mówił :shock: .

Teraz pytania.
1. Czy kontaktować się z tym opiekunem, czy czekać do lutego?
2. Rozumiem, że nawet jak ten IPlus odpadnie to ten opiekun dalej zostanie, bo wtedy nie będzie 5 aktywacji tylko 4 ?

Inna sprawa jest taka, że cały czas ja się zastanawiam nad abonamentem na tą firmę. Pisałem o tym w lutym bo wtedy się przymierzałem :roll: ale nadal korzystam z Simplusa. I czekam i czekam. Właściwie nie wiem na co. Jestem już zdecydowany, że do końca stycznia biorę bo tak to mi jeszcze z 5 lat zejdzie jak będę czekał na jakieś lepsze oferty. W każdym razie w tym momencie czekam jeszcze z nadzieją, że przed świętami będzie jeszcze jakaś nowa oferta, albo zaraz po. Od lutego zmieniło się to, że przestał mnie interesować jakiś drogi telefon, a mogę wziąć nawet i bez gdyby była za to jakaś fajna liczba minut. Właśnie to mnie interesuje, coś w stylu dodatkowej godziny dla wszystkich jaka była z pewnego czasu w BiznesKlasie. Czy myślicie, że istnieje możliwość taka, że właśnie przy świątecznej albo noworocznej promocji pójdą coś na rękę w kwestii kosztów utrzymania czy raczej należy oczekiwać ewentualnej obniżki aparatów?

I dwa dodatkowe pytania. Czy jeśli czekałbym do końca umowy Taty - luty. I wzięlibyśmy to razem - on przedłużenie, a ja nowe abo to byłoby coś taniej? Czy wręcz przeciwnie? Lepiej, żebym wziął wcześniej bo wtedy jak Tata będzie przedłużał to będzie 5 aktywacji, a nie 4 i on będzie miał coś taniej?

Bo mam rozumieć, że ten nasz opiekun nic zdziałać nie może w mojej sprawie jeśli to nowa aktywacja jest?

Trochę zamieszałem, ale mam nadzieję, że wiecie o co chodzi.

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc 8)
  • Strona 94 z 147
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 147
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94