Witajcie,
mojej siostrze w lipcu kończy się umowa i chce nadal korzystać z usług Orange.
Jej taryfa to Orange dla firm 40.
Nie wiem ile dokładnie ma tam minut, coś około:
* 40 minut do innych sieci
* 5 numerów 'gratis' (płaci po 2 zł za każdy numer miesięcznie i ma nieograniczoną ilość rozmów) - Orange lub stacjonarne
I teraz o co mi tutaj chodzi...

. Swojego czasu pracowałam dla pewnej sieci komórkowej w PL, na tzw. słuchawce. I w moim przypadku wiem, że nie oferowałam Klientom nic, czego nie mogliby sami sobie włączyć/kupić/zamówić przez internet ze swojego konta.
Tu moje pytanie:
czy warto przedłużać umowę telefonicznie (już się konsultanci Orange dobijają do siostry od jakiegoś czasu)
, czy tak naprawdę nie ma to znaczenia, bo nikt "na gębę", przez telefon nie da mi więcej?
Z konta online klikam na opcję "przedłuż umowę" i wyskakują mi różne propozycje, głównie z pakietami minut do wszystkich, albo w huk minut do Orange

.
Co prawda sis ma większość osób w Pomarańczy, ale myślmy długoterminowo - nie chciałabym, żeby za rok buliła za połączenia do osób, które poprzenoszą numery do innych sieci, a szykuje się naprawdę ciekawy czas zmian na rynku telefonii komórkowej.
Więc nastawiłabym się na minuty do wszystkich głównie (ale bez szaleństw myślę, że 60 to max dla siostry).
I teraz najważniejsza kwestia:
od czego to zależy, czy ma się usługę "5 darmowych numerów" ??
Czy mogę gdzieś sprawdzić, czy po przedłużeniu umowy ta usługa będzie dla niej dostępna?
Wczoraj konsultant twierdził, że tak, ale na koncie online nie ma o tym wzmianki.
Prosiłabym może o jakiegoś pracownika Orange, albo po prostu znawce tematu u pomoc.
Niestety nie mogę udać się po taką wiedzę do punktu w moim rodzinnym mieście, ponieważ wyjątkowo mało kompetentny personel tam mają i podejrzewam, że moja wybrakowana wiedza w tej materii i tak jest większa niż ich znajomość tematu...
Oto nasze priorytety:
1. Usługa "5 wybranych/darmowych numerów" (!!!)
2. Abonament ok 40 zł
Acha, nie wspomniałam, oferta "z" jak i "bez" telefonu wchodzi w grę. Tzn. nowy telefon jest potrzebny, bo stary jest w rozsypce, ale rozważamy też alle drogro.
Najważniejsze, jak mówię - 5 numerów.
Jestem otwarta na sugestie, propozycje. Podkreślę tylko, jest to Orange
dla firm.