• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 93 z 217
  • 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 217

#487059  autor: st.konsultant
 05 lip 2011, 18:37
mobilefan992 pisze:Mam pytanie. Jakie dokumenty trzeba okazać kurierowi przy przedłużaniu umowy przez IBOA? Cały czas mam chrapkę na Wildfire'a S w abonamencie 45 :) I czy przedłużaniu umowy także obowiązuje 50% zniżki na abonament przez 3 miesiące? Czy to tylko dla nowych abonentów?
Przy aneksie (drogą kurierską) zawsze tylko dowód, nawet jeśli numer jest na firmę.
Zniżki są przy nowych aktywacjach.

#487085  autor: zagielek
 05 lip 2011, 20:43
st.konsultant pisze: Przy aneksie (drogą kurierską) zawsze tylko dowód, nawet jeśli numer jest na firmę.
A jak jest w przypadku gdy jestem osobą upoważnioną do wszelkich czynności związanych z numerem?
2 lata temu, kiedy składałem w salonie Ery pisemne wypowiedzeniu umowy (aby dostać ofertę z SUK), pracownik sprawdził w systemie moje dane. Podpisałem wtedy rezygnację swoim imieniem i nazwiskiem z dopiskiem "z upoważnienia". Jednak kurier nie będzie miał możliwości sprawdzenia mojej osoby.
Czy w takim przypadku aneks musi podpisać osoba, która widnieje na umowie, czy jest jakiś sposób abym sam mógł podpisać umowę z adnotacją "z upoważnienia".

Pozdrawiam

#487096  autor: st.konsultant
 05 lip 2011, 21:54
zagielek pisze:
st.konsultant pisze: Przy aneksie (drogą kurierską) zawsze tylko dowód, nawet jeśli numer jest na firmę.
A jak jest w przypadku gdy jestem osobą upoważnioną do wszelkich czynności związanych z numerem?
2 lata temu, kiedy składałem w salonie Ery pisemne wypowiedzeniu umowy (aby dostać ofertę z SUK), pracownik sprawdził w systemie moje dane. Podpisałem wtedy rezygnację swoim imieniem i nazwiskiem z dopiskiem "z upoważnienia". Jednak kurier nie będzie miał możliwości sprawdzenia mojej osoby.
Czy w takim przypadku aneks musi podpisać osoba, która widnieje na umowie, czy jest jakiś sposób abym sam mógł podpisać umowę z adnotacją "z upoważnienia".

Pozdrawiam
Obecnie upoważnienie jest uwzględniane tylko w przypadku zawierania aneksu w Salonie lub Sklepie firmowym. Przy zamówieniu kurierem przesyłkę może odebrać tylko właściciel.

#487182  autor: koczownik
 06 lip 2011, 08:17
Niedawno przedłużyłem umowę z ERA już obowiązuje mnie nowa taryfa (R40).
Co zauważyłem:
1. Rozmowy w T-mobile miały być darmowe w T-mobilu przez pierwsze 3 miesiące. A normalnie po rozmowie telefonicznej z osobą w T-M odjęto mi minuty, sprawdzałem po zalogowaniu "Wykorzystane limity"
2. Wiadomo R40 = 190 min. do wszystkich. Tymczasem powyższa rozmowa trwała 4min.2sek. A ze 190min zostało 185min. Czyżby nie było naliczania sekundowego?

#487187  autor: tomek_mk3
 06 lip 2011, 09:33
witam
panowie macie może aktualny cennik telefonów dla przedłużających ? bo ponoć się coś pozmieniało i telefony podrożały :(

#487194  autor: thonka
 06 lip 2011, 09:52
tomek_mk3, pierwsza strona - jest link do strony t-mobile gdzie w odpowiedniej zakladce jest cennik...

niech jednak bedzie, ze znalazlem...

http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... n/telefony

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#487195  autor: tomek_mk3
 06 lip 2011, 10:00
dzięki wielkie - dziś tam byłem i nie zauważyłem tego cennika na dole hehe
ale mam pytanie bo mi wczoraj babka w salonie pokazała cenik z 22.06 - wiec skąd ta róznica ? czyzby babka mi pokazala oferte dla nowych ? bo taka zamotana była że szok

#487196  autor: thonka
 06 lip 2011, 10:10
tomek_mk3, na to wyglada, ze byla to oferta dla nowych klientow.
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... 110605.pdf

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#487200  autor: tomek_mk3
 06 lip 2011, 10:28
ehh no widzisz a babka mi wciska ze wildfire nagle mi ze 1 skoczyl na 199 ;/ dzięki raz jeszcze :pub:

#487214  autor: laciaty
 06 lip 2011, 11:26
Ja mam 3 abonamenty w t-małpobajlu. Przedwczoraj jeden przedłużałem - naciągnęli mnie na R20 czyli 29zł za 100min + SE CEDAR za 1zł (sciągnąłem punkty z premii [2000]). Ale dostałem ubezpieczenie za 1zł zamiast 5zł. Gdybym wiedział wcześniej że zdalnie mogę wynegocjować mniejszą cene za abonament.

Mam jeszcze do przedłużenia dwie umowy. I chyba bede je negocjował przez internet.
W ofercie bez telefonu za 29zł/mc chciałbym dostać 190 lub 180min zamiast marnych 160min. A w ofercie z telefonem abonament 45zł zamiast 49zł.

Da radę?

#487216  autor: thonka
 06 lip 2011, 11:32
laciaty pisze:W ofercie bez telefonu za 29zł/mc chciałbym dostać 190 lub 180min zamiast marnych 160min.
nie ma takiej oferty. jest za 30zl, a 190 minut jest mozliwe do wynegocjowania.
laciaty pisze:A w ofercie z telefonem abonament 45zł zamiast 49zł.
rowniez do wynegocjowania.

#487220  autor: szmigier
 06 lip 2011, 11:53
Co do cennika obecnie obowiązującego to chyba jest mały problem. Podejrzewam, że na stronie jest podwieszony jeszcze stary cennik, a konsultanci maja jakiś nowszy. 2 dni temu przedłużałem umowę w rodzinie i była rozbieżność cenowa np. galaxy ace w R60 jest na stronie za 149, a konsultant się upierał, że prawidłowa cena to 199. No i widzę, że tu też piszecie niejasnościach co do cen telefonów. Myślę, że konsultantka w przypadku "tomek_mk3" mogła mieć poprawny cennik - ale inny...

#487223  autor: thonka
 06 lip 2011, 12:06
szmigier, z pewnoscia nie bylby to jednak cennik z 22 czerwca. az takich opoznien nie lapia z aktualizacjami.
z reszta to, ze pojawia sie nowy cennik zazwyczaj bylo tutaj anonsowane dzien wczesniej lub tego samego dnia z rana.

oczywiscie nie wykluczam przeoczenia, ale wtedy raczej nic nie da sie z tym zrobic...

#487249  autor: koczownik
 06 lip 2011, 13:12
Niedawno przedłużyłem umowę z ERA już obowiązuje mnie nowa taryfa (R40).
Co zauważyłem:
1. Rozmowy w T-mobile miały być darmowe w T-mobilu przez pierwsze 3 miesiące. A normalnie po rozmowie telefonicznej z osobą w T-M odjęto mi minuty, sprawdzałem po zalogowaniu "Wykorzystane limity"
2. Wiadomo R40 = 190 min. do wszystkich. Tymczasem powyższa rozmowa trwała 4min.2sek. A ze 190min zostało 185min. Czyżby nie było naliczania sekundowego?

JAK JEST Z TYMI DARMOWYMI MINUTAMI DO T-M i CO Z NALICZANIEM SEKUNDOWYM ?

#487293  autor: laciaty
 06 lip 2011, 16:35
Ja w sumie szukałem teraz czym bym mógł się podeprzeć przy negocjacji... i znalazłem.. niestety(...)

Taryfa w play - ,,Stan darmowy 49" bez telefonu za 29zł miesięcznie. W tym AŻ 240MIN do wszystkich... t-mobile wypada marnie nawet jak wezme pod uwagę hipotetycznie wynegocjowane 190min... i to za złotówkę więcej. Gdybym miał dobre pokrycie Plusem w domu to bym sie nie zastanawiał, ale nie mam zamiaru wisieć na parapecie z telefonem przy uchu.. a tak by bylo jak bym wzął playa. choć szkoda...

Ale przynajmniej już wiem co mam mówić jak zadzwonią.

#487294  autor: Boltzmann
 06 lip 2011, 16:36
Od dzisiaj mozna przy przedluzaniu wsiąść abo z telefonem na raty, wcześniej chyba tego nie było. Dodatkowo trochę się zmieniło jeśli chodzi o czas do końca umowy kiedy pojawiają się nowe propozycje, ktoś obeznany niech zaktualizuje pierwszy post;)

#487323  autor: st.konsultant
 06 lip 2011, 19:00
thonka pisze:szmigier, z pewnoscia nie bylby to jednak cennik z 22 czerwca. az takich opoznien nie lapia z aktualizacjami.
z reszta to, ze pojawia sie nowy cennik zazwyczaj bylo tutaj anonsowane dzien wczesniej lub tego samego dnia z rana.

oczywiscie nie wykluczam przeoczenia, ale wtedy raczej nic nie da sie z tym zrobic...
Niestety cennik na stronie jest faktycznie nieaktualny. Proszę mnie nie pytać czemu. Nie wiem, nie moja działka :).

[ Dodano: 2011-07-06, 19:02 ]
Boltzmann pisze:Od dzisiaj mozna przy przedluzaniu wsiąść abo z telefonem na raty, wcześniej chyba tego nie było. Dodatkowo trochę się zmieniło jeśli chodzi o czas do końca umowy kiedy pojawiają się nowe propozycje, ktoś obeznany niech zaktualizuje pierwszy post;)
Sprzedaż na raty dotyczy tylko salonów i sklepów firmowych. Tak na prawdę nie wiele się zmienia....jak ktoś wybierze np Rodzinę 40 za 49 zł to przez pierwszy rok płaci abonament 19 zł i ratę....30 zł :D
Za telefon przy zakupie płaci tylko co w cenniku.

[ Dodano: 2011-07-06, 21:50 ]
koczownik pisze:Niedawno przedłużyłem umowę z ERA już obowiązuje mnie nowa taryfa (R40).
Co zauważyłem:

JAK JEST Z TYMI DARMOWYMI MINUTAMI DO T-M i CO Z NALICZANIEM SEKUNDOWYM ?

Jeżeli masz usługę nielimitowane rozmowy do T aktywną a pobiera Ci z minut do wszystkich to rób zgłoszenie. Nie powinno tak być.

Sekundowe naliczanie nie ma nic do tego w ogóle nie powinny Ci lecieć minuty.

#487409  autor: BABEL
 07 lip 2011, 03:42
laciaty pisze:Ja w sumie szukałem teraz czym bym mógł się podeprzeć przy negocjacji... i znalazłem.. niestety(...)

Taryfa w play - ,,Stan darmowy 49" bez telefonu za 29zł miesięcznie. W tym AŻ 240MIN do wszystkich... t-mobile wypada marnie nawet jak wezme pod uwagę hipotetycznie wynegocjowane 190min... i to za złotówkę więcej. Gdybym miał dobre pokrycie Plusem w domu to bym sie nie zastanawiał, ale nie mam zamiaru wisieć na parapecie z telefonem przy uchu.. a tak by bylo jak bym wzął playa. choć szkoda...

Ale przynajmniej już wiem co mam mówić jak zadzwonią.
laciaty w/g mnie w T-mobilu nie opłaca się brać oferty bez telefonu. Rozglądasz się po Allegro, który fon ma najwyższą cenę i takiego bierzesz w np abo 45 zł. Fona puszczasz na handel za powiedzmy 4,5 stówy i już masz 10 miesięcy abonamentu gratis. Jak od całkowitej kwoty kontranktu ( 24x45=1080) odejmiesz te 450 zł to ci wyjdzie średni abonament 26 zł i 240 minut z przechodzeniem jak nie wykorzystasz . A tego to ci nawet Play nie da. No i weź pod uwagę opłatę aktywacyjną która podnosi średni abonament.
Ja tak zrobiłem przy ostatniej wymianie 2 lata temu - wziąłem iphona w najniższym abo za 1850 zł, pchnąłem go na Allegro za 2500( tyle mi wyszło na czysto po opłaceniu prowizji Allegro) i w ten sposób średni miesięczny abonament mnie wyniósł 2,9 za 80 minut miesięcznie.
Wszystko trzeba sobie na spokojnie przeliczyć - a więc długopis w rękę i do dzieła :)

#487449  autor: sbronko
 07 lip 2011, 12:45
Witam.
Mam takie pytanie. Chcę przedłużyć umowę w t-mobile, mam dwie aktywacje, potrzebuję oferty z telefonem, bo oba są już do wymiany. Pojawiła mi się na razie opcja przez iBoa, oferty przez telefon i w salonie na razie nie ma. Pytanie jest takie - czy warto czekać na ofertę w salonie? Upatrzyłem sobie Samsunga Galaxy Ace, który jest mi oferowany w przedłużeniu umowy w tym momencie. Abonamenty przy tym wychodzą mi takie sobie - musiałbym wziąć Rodzina MM 60, Rodzina MM 40 i sieć rodzinna 3 osobowa. Wychodzi 127zł na wszystko i trochę brakuje tej ofercie - bo zona musi miec duzo minut i chcialaby jakis minimalny net, mnie wystarczy spokojnie 120 minut, ale bym chcial wiecej netu. Czy w salonie jest szansa na jakies wieksze pokombinowanie? Np pomieszanie ofert? Żebym ja mial 120 min i 300mb a ona 180min i 100mb?

No i pytanie, ile czasu taka oferta w iBoa będzie dostępna? Czy może się okazać, że poczekam do września na ofertę w salonie i okaże się, że w salonie tego telefonu mi nie dadzą, albo będzie droższy, a w sieci oferta zniknie? Doradźcie coś.
 #487477  autor: josse
 07 lip 2011, 13:36
Witam
Chciałbym się podzielić z Wami przestrogą odnośnie przedłużania umowy przez SUK.
Przedłużałem umowę 12-05 i dostałem rodzinę 60 (kosztującą standardowo 69 z VAT) za 59 z VAT - tu jest OK.
Oczywiście zniżki nie naliczyły mi się z automatu i konsultant w BOA na drugi dzień musiał mi je sam wklepać (czemu nie wiem :?: )
Jako, że była mi potrzebna czwarta osoba do Ery Rodzinnej to "wynegocjowałem" ją za 5 zł z VAT zamiast 10 zł z VAT.
I co? Na fakturze oczywiście jest 10 zł i tak musi zostać bo tak stanowi regulamin umowy promocyjnej ....
Tak, ze uważajcie i zwróćcie uwagę co jest w rzeczywistości w papierach przywiezionych przez kuriera bo nawet SUK stara się klienta w konia zrobić - przynajmniej częściowo.

ps. Oczywiście panienka w BOA nie jest w stanie mi powiedzieć czy rozmowa była nagrywana i ile czasu ewentualnie Era/T-mobile przechowuje nagrania, a kiedy dowiedziała się, że ja też nagrywam rozmowę (człowiek uczy się na błędach) zaraz sama zakrzyczała mnie, że Ona nie wyraża zgody, żąda żeby wyłączyć nagrywanie itd. Innymi słowy chcesz coś załatwić musisz wyrazić zgodę na nagrywanie rozmowy przez Call Center ale Ty już nie możesz zabezpieczyć swojego interesu poprzez równoległe nagrywanie dla ew. reklamacji.
Takie rzeczy tylko w Erze?
  • Strona 93 z 217
  • 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 217
  • 1
  • 91
  • 92