Witam
Chciałbym się podzielić z Wami przestrogą odnośnie przedłużania umowy przez SUK.
Przedłużałem umowę 12-05 i dostałem rodzinę 60 (kosztującą standardowo 69 z VAT) za 59 z VAT - tu jest OK.
Oczywiście zniżki nie naliczyły mi się z automatu i konsultant w BOA na drugi dzień musiał mi je sam wklepać (czemu nie wiem

)
Jako, że była mi potrzebna czwarta osoba do Ery Rodzinnej to "wynegocjowałem" ją za 5 zł z VAT zamiast 10 zł z VAT.
I co? Na fakturze oczywiście jest 10 zł i tak musi zostać bo tak stanowi regulamin umowy promocyjnej ....
Tak, ze uważajcie i zwróćcie uwagę co jest w rzeczywistości w papierach przywiezionych przez kuriera bo nawet SUK stara się klienta w konia zrobić - przynajmniej częściowo.
ps. Oczywiście panienka w BOA nie jest w stanie mi powiedzieć czy rozmowa była nagrywana i ile czasu ewentualnie Era/T-mobile przechowuje nagrania, a kiedy dowiedziała się, że ja też nagrywam rozmowę (człowiek uczy się na błędach) zaraz sama zakrzyczała mnie, że Ona nie wyraża zgody, żąda żeby wyłączyć nagrywanie itd. Innymi słowy chcesz coś załatwić musisz wyrazić zgodę na nagrywanie rozmowy przez Call Center ale Ty już nie możesz zabezpieczyć swojego interesu poprzez równoległe nagrywanie dla ew. reklamacji.
Takie rzeczy tylko w Erze?