• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 91 z 692
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 692
 #675214  autor: mreron
 16 lis 2013, 22:04
Witam,

Dzisiaj miałem pierwszy telefon z pley z ofertą:

135 zł przez 24 miesiące i telefon HTC ONE za 129 zł,

Lub

125 zł przez 24 miesiące i telefon HTC ONE za 299 zł,
Czyli gorsza oferta niż na stronie internetowej, Umowę mam do 9 stycznia jest już wypowiedziana, Jak myślicie czy można coś ugrać?
 #675221  autor: bartomiszcz
 16 lis 2013, 22:19
mreron pisze:Witam,

Lub

Czyli gorsza oferta niż na stronie internetowej, Umowę mam do 9 stycznia jest już wypowiedziana, Jak myślicie czy można coś ugrać?
Podłączam się do pytania- dostałem identyczną ofertę.

#675256  autor: YaPaE87
 17 lis 2013, 00:19
Lepszej oferty niz ta za 25 zl i darmo do wszystkich plus darmowe sms lub stacjonarki nie ugracie. To jest jedyna i ostatnia propozycja od gu.
A co do ofert z telefonem to zadna propozycja od nich super nie bedzie ja bym bral ta bez telefonu a telefon na allegro kupil.
Mowie oczywiscie o abonamencie dla indywidualnych osob.
[/code]
 #675389  autor: mreron
 17 lis 2013, 19:06
bartomiszcz pisze:
mreron pisze:Witam,

Lub

Podłączam się do pytania- dostałem identyczną ofertę.
Mnie interesuje oferta z telefonem, do końca Umowy jeszcze trochę czasu, a zawsze można zmienić operatora, wszystko zależy od oferty.

#675394  autor: Johny11
 17 lis 2013, 19:33
Mi teraz przysyłają smsy oznajmiające, że mogę przedłużyć umowę. Chciałbym ofertę z jakimś telefonem ze średniej półki (miał ktoś do czynienia z Nokią 625?) albo jakiś stary flagowiec np. SIII. Chcę wydawać maksymalnie 65 PLN miesięcznie, a w tym mieć co najmniej 1GB i 500 minut. Ktoś miał jakieś doświadczenia wcześniej z ofertami z telefonem o podobnych parametrach w Play na przedłużeniu umowy?
Jak tak patrzę to na horyzoncie pojawia mi się Orange, bo podobnej oferty jak Orange abo-30% u fioletowych nie widzę. Ma ktoś jakieś pomysły?

#675487  autor: ciekawy
 18 lis 2013, 00:24
Ruben pisze:
ciekawy pisze:co do zasięgu Play to nie mam problemów takich jak napisałeś,a w gorszych terenach można skorzystać z zasięgu T-Mobile i Orange bo te zasięgi mają 3G w Play w przeciwieństwie do zasięgu Plusa który udostępnia tylko 2G może dlatego że umowa zasięgowa z Plusem była dawno zawierana,ale kto wie czy przy jakiejś okazji przedłużenia nie będzie aktualizacji umowy o Plusowe 3G,
Skąd masz takie informacje? Przecież Polkomtel od początku (2007r) udostępnia swoje 3G.
ciekawy pisze:nawet T-Mobile i Orange wspomagają się zasięgami w NetWorks
Nie wspomagają się zasięgami tylko mają wspólne lokalizacje a każdy operator korzysta póki co ze swojego pasma częstotliwości. Wyjątek stanowi umts900, który został wykrojony z pasm obu operatorów.
fakt,napisałem nieprecyzyjne, chodziło mi o to,że może przy kolejnej aktualizacji umowy roamingowej z Plusem Play wynegocjuje udostępnianie zasięgu 3G z nadajników Aero2 bo są miejscowości gdzie 3G Plusa można mieć tylko z nadajników Aero2,a na nadajnikach samej sieci Plus 3G jest na mniejszym obszarze kraju,
może jeszcze w NetWorks nie wspomagają się zasięgami ale chyba taki jest sens budowy tej wspólnej sieci

[ Dodano: 2013-11-18, 00:38 ]
massiwo pisze:ta oferte znam ze strony, 50zl+10 (750MB) + 10 smsy (potrzebne) myslalem, ze wyrwac bedzie mozna cos wiecej...

ja normalnie moge korzystac po 3g z plusa, transfery ok 2,5mbits/s
teraz to w innych sieciach oferty też nie są za fajne, nie to żebym cię jakoś zniechęcał do zmiany sieci tylko zanim się na to zdecydujesz to zastanów się czy warto, Play może gdzieś tam problemy ma jakieś chwilowe tylko która sieć ich nie ma, dobrze pamiętam jak inne sieci miały problemy i je potem rozwiązywały,a Play skoro już ma zasięg każdej dużej sieci to zawsze można ustawić ręcznie na obszarze Polski, automatyczny wybór jest dobry za granicą kiedy nie wiemy jakie sieci działają w konkretnym kraju,nic odkrywczego ale często ludzie zapominają o tym co już jest i po co to jest,a z wyrywaniem dobrych ofert to zadzwoń że chcesz przedłużyć umowę i zapytaj konsultanta jakie telefony teraz mają w promocji po niskich cenach, jak nie oczekujesz iPhone ani innych najdroższy telefonów to spośród telefonów ze średnich opcji napewno znajdziesz parę interesujących modeli, nie zawsze na stronie netowej są wszystkie telefony które są w ofercie na przedłużenie umowy,a abonament typy 50 zł + jakiś pakiet netowy byłby wystarczający skoro w abonamencie jest no limit na rozmowy i już tylu sms-ów nie potrzeba skoro można dzwonić bez limitu

[ Dodano: 2013-11-18, 00:45 ]
PannaCotta pisze:Jeżeli bym nie przedłużała umowy w play na abonament to by pozostała na tych samych warunkach na czas nie określony? (chce poczekać na lepszą ofertę ;) )
tak,Play to jedyna sieć która po umowie terminowej nie zmienia warunków umowy,
w innej sieci po terminie umowy można albo stracić bonus albo stracić zniżkę i cena z ofertą wraca do normalnych warunków dla nowych klientów prosto z ulicy i tacy klienci muszą wybierać jeśli się okaże że wcześniejsza oferta była lepsza,wybierać czy godzą się na nowe warunki czy zostają na standardowych warunkach,w Play tego ni ma i klienci Play mogą zmieniać warunki umowy jeśli będą korzystniejsze od tych które mają

[ Dodano: 2013-11-18, 00:50 ]
geez pisze:Hej,

czy jest możliwy scenariusz że osoba, która przeszła z ABO na kartę wraca do ABO na warunkach GU?
nie,tylko po umowie można mieć warunki dla przedłużających umowę,chyba że uda ci się wziąć umowę na czas nieokreślony to po 3 miesiącach możesz próbować przedłużyć umowę, jak orzechodzisz z karty to w żadnej sieci nie będziesz mieć warunków dla stałych abonentów

[ Dodano: 2013-11-18, 00:56 ]
gabens29 pisze:Witam,

Potwierdzam, ze po wypowiedzeniu umowy przesyłają takie o to cudeńko:

Abonament Formuła 4.0 UNLIMITED: oferujemy nielimitowane połączenia do Play i innych sieci komórkowych za jedyne 24,99 złotych. Umowa, którą polecamy trwałaby 18 miesięcy. Dodatkowo jeden z dwóch pakietów do wyboru:
-nielimitowane SMS-y, MMS-y do wszystkich sieci lub
-nielimitowane połączenia na numery stacjonarne.

Do tego pakiet internetu 750mb za 10zl i umowa na 12 miechów po rozmowie telefonicznej z konsultantem 8) Powodzenia :D

Pozdrawiam,
gabens29
przesłanie takiego papieru po wypowiedzeniu to tylko standard, a ta oferta o której napisałeś to tylko przykład oferty i sygnał że zanim odejdziesz to się zastanów bo możesz mieć lepsze warunki, zawsze możesz negocjować, ta oferta z papieru nie jest ostateczna,to jest tylko przykład,sygnalizacja i zachęta, nawet bez wypowiedzenia umowy możesz dzwonić i dowiadywać się jakie warunki mogą zaproponować bez wypowiedzenia,bo wypowiedzenie wcale nie jest konieczne do dobrych warunków na przedłużenie umowy

[ Dodano: 2013-11-18, 01:02 ]
BlaBlaBla pisze:Witam,

jak widzę nie tylko ja otrzymałam po wypowiedzeniu automatyczną ofertę od Play na 18 mies 24,99 nielimitowane rozmowy +smsy (lub stacjonarne) do wszystkich.
Mam takie pytanie czy jest szansa do tej oferty dostać jakiś telefon? oczywiście rozumiem, że nie dadzą mi np Lg L7 za 1 zł ale czy wogóle jest szansa by za dopłatą był do tego jakiś telefon?

Pozdrawiam
jest szansa,jest,zadzwoń do Play i zapytaj o telefony w niskich cenach,coś się zawsze znajdzie,nie żaden najdroższy telefon ale taki średni z którego można normalnie korzystać znajdzie się bez problemu, tylko musisz się przygotować na abonament za minimum 50 zł z nielimitowanymi połączeniami,bo za 29 zł to raczej byłoby bardzo trudno coś fajnego uzyskać no i nie ma nielimitowanych rozmów w tym najniższym abonamencie w opcji z telefonem

[ Dodano: 2013-11-18, 01:06 ]
YaPaE87 pisze:A jesli ktos sie nie zgodzil na ta oferte za 25 lub 35 z netem . To w razie wypowiedzenia oczywisvie od gu. Ale dajmy taka sytavje ze wypowiedzialem umowe oni dali taka propozycje . Ja sie nie godze bo chce lepsza lub cos z telefonem to proponuja jakoms umowe ?
niekoniecznie,jak się nie godzisz to mogą skończyć rozmowę i nic lepszego możesz nie zyskać

[ Dodano: 2013-11-18, 01:10 ]
YaPaE87 pisze:Nie tylko na firme chyba daja taka propozycje z GU da indywidualnych tez taka oferte proponuja jak wysle wypowiedzenie?
Kiedy najlepiej wysłac wypowiedzenie jak umowa konczy mi sie 9 luty?
jak chcesz przedłużyć umowę to się najpierw dowiedz na jakich warunkach możesz ją przedłużyć bez wypowiedzenia, jak się nie spodoba to możesz wysłać wypowiedzenie ale ono może nic nie zmienić,napewno nie dostaniesz wszystkiego za darmo

[ Dodano: 2013-11-18, 01:16 ]
Johny11 pisze:Mi teraz przysyłają smsy oznajmiające, że mogę przedłużyć umowę. Chciałbym ofertę z jakimś telefonem ze średniej półki (miał ktoś do czynienia z Nokią 625?) albo jakiś stary flagowiec np. SIII. Chcę wydawać maksymalnie 65 PLN miesięcznie, a w tym mieć co najmniej 1GB i 500 minut. Ktoś miał jakieś doświadczenia wcześniej z ofertami z telefonem o podobnych parametrach w Play na przedłużeniu umowy?
Jak tak patrzę to na horyzoncie pojawia mi się Orange, bo podobnej oferty jak Orange abo-30% u fioletowych nie widzę. Ma ktoś jakieś pomysły?
jak może wydać 65 zł to wydaj 70 zł,tylko 5 zł różnicy i można mieć lepszą ofertę, więc nie upieraj się przy tych 65 zł tylko od razu probój uzyskać ofertę za 70 zł, za 70 zł standardowo możesz mieć nielimitowane rozmowy,pakiet 2 GB i może coś jeszcze dorzucą

#675621  autor: mreron
 18 lis 2013, 13:31
Oferta Play:

Uprzejmie informuje, że o obecnej chwili możemy zaproponować nowe taryfy w naszych abonamentach:
- Formuła 4.0 unlimited Smartfon (40)
- koszt abonamentu 89,99 zł
- abonament na 25 miesięcy
- w ramach abonamentu nielimitowane połaczenia do wszystkich sieci
- nielimitowane połączenia do Play
- 2 Gb internetu w telefonie
- pakiet sms/mms do wszystkich sieci w cenie 10 zł
Modele telefonów jakie proponuje w tym abonamencie:
Sony Xperia L za 1 zł
LG P760 Swift L9 za 1 zł
LG P710 Swift L7 II za 1 zł
LG P875 Swift F5 za 1 zł
Samsung i8260 Galaxy Core za 1 zł
Samsung S6802 Galaxy Ace Duos za 1 zł
Samsung S7560 Galaxy Trend za 1 zł
Nokia Lumia 625 za 1 zł
Nokia Lumia 520 za 1 zł
Nokia Lumia 920 za 319 zł

W opcji tego abonamentu bez telefonu koszt miesięczny wynosi 49,99 zł.

Czekamy dalej.

#675639  autor: bora1410
 18 lis 2013, 15:20
mreron pisze:Oferta Play:

Uprzejmie informuje, że o obecnej chwili możemy zaproponować nowe taryfy w naszych abonamentach:
- Formuła 4.0 unlimited Smartfon (40)
- koszt abonamentu 89,99 zł
- abonament na 25 miesięcy
- w ramach abonamentu nielimitowane połaczenia do wszystkich sieci
- nielimitowane połączenia do Play
- 2 Gb internetu w telefonie
- pakiet sms/mms do wszystkich sieci w cenie 10 zł
Modele telefonów jakie proponuje w tym abonamencie:
Sony Xperia L za 1 zł
LG P760 Swift L9 za 1 zł
LG P710 Swift L7 II za 1 zł
LG P875 Swift F5 za 1 zł
Samsung i8260 Galaxy Core za 1 zł
Samsung S6802 Galaxy Ace Duos za 1 zł
Samsung S7560 Galaxy Trend za 1 zł
Nokia Lumia 625 za 1 zł
Nokia Lumia 520 za 1 zł
Nokia Lumia 920 za 319 zł

W opcji tego abonamentu bez telefonu koszt miesięczny wynosi 49,99 zł.

Czekamy dalej.
to jest literówka czy rzeczywiście Play wprowadza nowe 25 miesięczne umowy?

#675644  autor: trus1991
 18 lis 2013, 15:32
Play ma 25 miesięczne umowy, tak wynika ze strony operatora.

W czwartek złożyłem zgłoszenie przez PLAY24 odnośnie oferty utrzymaniowej - do dziś cisza.

Nie zamierzam dzwonić, gdyż za każdym razem jak dzwonię dostaję standardowe warunki i nie chcą mnie przełączyć do GU. A za połączenie trzeba płacić . . .

Nokia 3310 -----> Siemens MC60----> Motorola L7 -----> SE K550i -----> SE C902 ------> HTC Desire Z

#675649  autor: bora1410
 18 lis 2013, 15:50
Na stronie ich właśnie sprawdzałem i są standardowe 24 miesiące dla nowych umów, a dla przedłużających już 25 miesięcy. O co chodzi, mógłby ktoś dokładniej napisać o co chodzi z tymi umowami na 25 miesiące?

#675654  autor: massiwo
 18 lis 2013, 16:20
GU - mozecie mi rozwinąć ten skrót i napisać jak to idzie w hierarchii od najgorszej do najlepszej oferty!?

#675656  autor: bora1410
 18 lis 2013, 16:29
massiwo pisze:GU - mozecie mi rozwinąć ten skrót i napisać jak to idzie w hierarchii od najgorszej do najlepszej oferty!?
GU czyli Grupa Utrzymaniowa. Oferty lepszej niż od nich nigdzie nie dostaniesz. Zazwyczaj by ktoś z GU do Ciebie zadzwonił potrzebne jest złożone wypowiedzenie.

#675685  autor: selko
 18 lis 2013, 17:50
Do mnie dzwonią i proponują gorszą ofertę niż ta która przyszła na papierze z wypowiedzeniem :D Jak mówię co mam zaproponowane to się dziwią i odpuszczają hahah dramat :)

Orange CC Lublin

#675705  autor: greenladen
 18 lis 2013, 18:53
Ja złożyłem rezygnację we wrześniu (umowa do końca listopada) i nikt do mnie nie zadzwonił. Dwa dni temu dostałem smsa że ktoś do mnie zadzwoni z ofertą. Wczoraj dostałem 2 takie same smsy, że mogę przedłużyć umowę przez www. Dzisiaj dostałem smsa żebym wycofał przeniesienie numeru to otrzymam abonament za 24,99 i nielimitowane minuty/smsy do wszystkich sieci komórkowych.

Ponieważ nie potrzebuję nielimitowanych połączeń ani smsów, bardziej zależało mi na nowym telefonie a w PLAY ich ceny są mówiąc lekko wysokie to uciekam do orange.

#675711  autor: tricki
 18 lis 2013, 19:05
Po złożeniu wypowiedzenia otrzymałem jako drugą taką oto propozycję:

Abonament dla firm - umowa 12 m- cy, w cenie 43 zł brutto /z uwzględnionym już rabatem za e-fakture/

- nielimitowane połączenia do Play i innych sieci komórkowych
- nielimitowane połączenia na numery stacjonarne
- nielimitowane SMS-y, MMS-y do wszystkich sieci
- pakiet internetu 1GB
- LTE do końca 2014 r w cenie

czytając inne propozycje ta wydaje się być całkiem niezła. Czy się mylę? :)

PLAY to niewątpliwie sieć dla cierpliwych i wyrozumiałych Klientów - a więc najpierw przyznali 30 zł rekompensaty, potem 100zł a na koniec kiedy poprosiłem o aktywacje powiedzieli ze to pomyłka i moge otrzymać 10zł!!!

#675736  autor: massiwo
 18 lis 2013, 20:13
greenladen a co ciekawego bierzesz w orange? nad tym samym krokiem mysle...

tricki brac nie zastanawiac sie :mrgreen:

#675750  autor: selko
 18 lis 2013, 21:05
W Orange jeszcze w listopadzie beda znowu kody 30% rabatu na abonament aktywacja 10 zł przy mnp i telefony w szalonych dniach pewnie tez jakies fajne. Play przy tej konfiguracji nie ma szans ja tu zostaje tylko dlatego ze kupiłem sobie telefon i potrzebuje tylko sim.

Niestety Play działa jak działa jeśli chodzi o BOK :) i nawet nie potrafią wprowadzic narazie tego co zaproponowali :)

Orange CC Lublin

#675753  autor: greenladen
 18 lis 2013, 21:14
massiwo wziąłem ofertę smart plan multi 69. Do tego kupon na 30% zniżki oraz rabat 15zł ponieważ posiadam neostradę. Wiec koniec końców wychodzi że abonament będę miał 33zł. Do tego wziąłem Lumię 920 za 49zł.

Do abonamentu dostałem jeszcze jakieś dodatkowe minuty do wszystkich, darmowe połączenia z jednym numerem (z dowolnej sieci). Jak dla mnie wszystko co chciałem.

#675831  autor: ciekawy
 19 lis 2013, 02:34
trus1991 pisze:Play ma 25 miesięczne umowy, tak wynika ze strony operatora.

W czwartek złożyłem zgłoszenie przez PLAY24 odnośnie oferty utrzymaniowej - do dziś cisza.

Nie zamierzam dzwonić, gdyż za każdym razem jak dzwonię dostaję standardowe warunki i nie chcą mnie przełączyć do GU. A za połączenie trzeba płacić . . .
szkoda, że nie napisałeś że trzeba płacić za połączenie 1 zł bez względu na to jak długo rozmawiasz
bora1410 pisze:Na stronie ich właśnie sprawdzałem i są standardowe 24 miesiące dla nowych umów, a dla przedłużających już 25 miesięcy. O co chodzi, mógłby ktoś dokładniej napisać o co chodzi z tymi umowami na 25 miesiące?
znam oferty innej sieci która na przedłużenie dawała umowy na 30 miesięcy, a ostatecznie te 25 miesięcy to nie jest tak duzo, tylko o jeden miesiąc więcej, choć to oczywiste, że najlepiej by było gdyby żadna sieć nie dawała umów dłuższych niż 24 miesiące,no ale jest jak jest

#675844  autor: bora1410
 19 lis 2013, 08:41
ciekawy pisze: znam oferty innej sieci która na przedłużenie dawała umowy na 30 miesięcy, a ostatecznie te 25 miesięcy to nie jest tak duzo, tylko o jeden miesiąc więcej, choć to oczywiste, że najlepiej by było gdyby żadna sieć nie dawała umów dłuższych niż 24 miesiące,no ale jest jak jest
Minister finansów podwyższając podatek VAT do 23% to też tłumaczył że to nie tak dużo. Te 25 miesięcy to zwykłe wyciąganie kasy od abonenta. Żal coraz większy się robi patrząc na P4 w aktualnej formie. Widać że kasy im mocno brakuję i szukają jej gdzie tylko mogą.
  • Strona 91 z 692
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 692
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91