• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 10 z 624
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 624

#725617  autor: margeo
 16 cze 2014, 13:49
Ja usłyszałem w salonie i z SUK, że po wykorzystaniu paczki internet się blokuje i przychodzi sms, z zapytaniem, czy chcę dokupić 1GB za 10zł. Jeśli tego nie wyłączę na koniec cyklu - wtedy w kolejnym mam tą paczkę aktywną.
Ale niech lepiej Usiu128 to doprecyzuje :-)

POZDRAWIAM!

#725698  autor: andrewzc
 16 cze 2014, 23:17
Powiem krótko, tylu ilu konsultantów to tyle opinii na temat migracji w JUMP-ie.

#725701  autor: janekt
 16 cze 2014, 23:29
Może gdzieś już o tym było, ale zapytam.
1. Na ile przed końcem umowy można składać wypowiedzenie?
2. Czy można je potem cofnąć? (Przykładowo: dzwoni Biuro Obsługi i proponuje ofertę.)
3. Jak można je złożyć (wypowiedzenie znaczy się)?

JanekT

#725721  autor: arasel
 17 cze 2014, 06:47
janekt,
1. Wypowiedzenie możesz złożyć w dowolnym momencie trwania umowy, minimum 30 dni przed końcem umowy.
2. Tak, można.
3. W punkcie pisemnie, skan wypowiedzenia z odręcznym podpisem na e-mail albo zwyczajnie wysłać pocztą. Pod 602900 dowiesz się czy są jeszcze jakieś inne opcje i na jaki adres wysłać wypowiedzenie.

#725723  autor: mrbzyq
 17 cze 2014, 07:31
A ja mam pytanie do wtajemniczonych. Chodzi o tańsze ceny słuchawek przez i-Boa w porównaniu do oferty SUK - czyli Xperia M2, LG G2 mini i Galaxy S3. Pytałem u konsultanta czy przypadkiem nie są to telefony ze zwrotów konsumenckich i dowiedziałem się, że to nowe słuchawki, promowane aktualnie przez T-M i stad takie atrakcyjne ceny.
Jeśli jest tak faktycznie, to tylko przedłużać przez i-Boa. Skoro na razie w SUK i tak nic się nie ugra na abo...
I czy wiecie może do kiedy ta promocja na wspomniane telefony jest aktualna?

#725803  autor: Michal016m
 17 cze 2014, 13:52
Przedłużyłem w poprzednim tygodniu umowę z SUK na starych warunkach( stara taryfa). Konsultant poinformował mnie, że będę mógł korzystać z LTE a nawet zlecił wymianę karty SIM na USIM za złotówkę. LTE nie mam a w BOA mówią że nie mogą włączyć. Powinienem w tej sprawie składać reklamacje że warunki aneksu nie zostały dotrzymane ?. W BOA powiedzieli że taka reklamacja nie przyniesie żadnych skutków bo niema technicznych możliwości włączenia LTE w starych taryfach

#725808  autor: DiAbOlO
 17 cze 2014, 14:09
Delikatnie mówiąc, to T-M włączając LTE tylko na nowych taryfach robi wielke chamstwo.
A tłumaczenie się technicznymi możliwościami jest wg. mnie bzdurą.
Przecież jeszcze przed oficjalnym włączeniem LTE pewna grupa kart SIM miała odblokowane LTE (dodam, że nie było jeszcze nowych taryf JUMP) do celów testowych. Pisał o tym nawet jeden z dziennikarzy portalu telekomunikacyjnego.
Więc wystarczy tu tylko karta USIM oraz odblokowanie LTE i po sprawie.

#725860  autor: wiosnalato
 17 cze 2014, 17:20
Słuchajcie, juz trochę zgłupiałem czytając te poprzednie posty. Może ktos mi odpowie na pytanie.
Chcę przedłużyc umowe na JUMP M + Sony xperia Z. Czy i ile jestem w stanie ugrać na cenie telefonu?
Dzięki

#725863  autor: arasel
 17 cze 2014, 17:34
wiosnalato, Możesz ugrać maksymalnie 200PLN zniżki na ten telefon. Czyli cena w tej taryfie to 419PLN. Zniżka do uzyskania po połączeniu z SUK.

#725864  autor: blady82
 17 cze 2014, 17:36
Wczoraj przez SUK firmowego przedluzylem umowe abo JUMP profirma L cena 98 brutto ,normalnie 99 netto ... M,Sms w kraju nolimit,2gb netu,200 m w UE i 200sms.mms w UE.Do tego dali jakis prodysk 5gb na caly okres i na 3 miesiace serwis WiMP.
Telefon wzialem HTC ONE m8 cena 545 zl.
OFerta dla mnie jak najbardziej ok .Konsultant konkretny ja takze wiec szybko zeszlismy do max co mogl dac bez zabawy moge/nie moge

#725873  autor: soltek
 17 cze 2014, 18:17
A czy suk dodaje jakies akcesoria typu smycz albo pokrowiec? Czy z abo. 49.90 tez dostane 200 zl rabatu na g2 mini?

#725878  autor: Michal016m
 17 cze 2014, 18:35
DiAbOlO pisze:Delikatnie mówiąc, to T-M włączając LTE tylko na nowych taryfach robi wielke chamstwo.
A tłumaczenie się technicznymi możliwościami jest wg. mnie bzdurą.
Przecież jeszcze przed oficjalnym włączeniem LTE pewna grupa kart SIM miała odblokowane LTE (dodam, że nie było jeszcze nowych taryf JUMP) do celów testowych. Pisał o tym nawet jeden z dziennikarzy portalu telekomunikacyjnego.
Więc wystarczy tu tylko karta USIM oraz odblokowanie LTE i po sprawie.
Dostałem jeszcze jeden telefon z działu technicznego i odpowiedź jest prosta, techniczne możliwości są ale t-mobile chce aby jak najwięcej ludzi przeszło na jump i dlatego konsultanci mają nieaktywną opcje włączenia LTE w starszych taryfach. Dostałem tylko możliwość anulowania aneksu albo przejścia na jump i płacenia za to samo 30 zł więcej. Choćbym poruszył niebo i ziemie to LTE mi nie włączą :P

#725889  autor: SACZI
 17 cze 2014, 19:46
Michal016m pisze:Dostałem jeszcze jeden telefon z działu technicznego i odpowiedź jest prosta, techniczne możliwości są ale t-mobile chce aby jak najwięcej ludzi przeszło na jump i dlatego konsultanci mają nieaktywną opcje włączenia LTE w starszych taryfach. Dostałem tylko możliwość anulowania aneksu albo przejścia na jump i płacenia za to samo 30 zł więcej. Choćbym poruszył niebo i ziemie to LTE mi nie włączą :P
No ale, żeby się tego domyśleć, nie trzeba dzwonić do SUK/BOA, czy gdzieś tam jeszcze.
TM od roku podwyższa ceny abonamentów w sposób jawny lub ukryty, co nie dziwi ze względu na rozamach inwestycji.
Ja napisałem maila do BOA z warunkiem 2GB na dane.
Konsultantka wyliczyła mi abonament 120PLN zamiast obecnych 70PLN (R80 SUK).
Zyskałbym po 60min na roaming i rozmowy mięzynarodowe (z komórkami), gdzie teraz mam ich 750 na stacjonarne do EU.
Jak wyjeżdżam w delegacje zagraniczne, koszty roamingu zmykają się w 20PLN, więc i tak jestem znacznie do przodu (rozmowy czasem przekierowuję na służbowy ;)).

#725900  autor: usiu128
 17 cze 2014, 20:17
Saczi to masz taka taryfe jak ja... :) kiedyś to były czasy :) po rabacie ambasador (dla pracownikow) mialem za 59zl brutto: 750 minut do wszystkich sieci w tym stacjonarne i stacjonarne w UE, bez limitu T-Mobile, bez limitu smsy/mmsy do wszystkich i 2GB internetu do tego LG L9 za 149zl. Umowe podpisywalem rok temu w marcu i do dzisiaj te warunki sa bardzo atrakcyjne. Jak dla mnie na dzisiaj tez nie ma idealnej oferty (chyba, ze udalo by sie oferte high end, ale ona nie jest dla kazdego dostepna nawet nie wiem jaki jest skrypt jej przyznawania)

#725914  autor: Michal016m
 17 cze 2014, 21:17
usiu128 pisze:Saczi to masz taka taryfe jak ja... :) kiedyś to były czasy :) po rabacie ambasador (dla pracownikow) mialem za 59zl brutto: 750 minut do wszystkich sieci w tym stacjonarne i stacjonarne w UE, bez limitu T-Mobile, bez limitu smsy/mmsy do wszystkich i 2GB internetu do tego LG L9 za 149zl. Umowe podpisywalem rok temu w marcu i do dzisiaj te warunki sa bardzo atrakcyjne. Jak dla mnie na dzisiaj tez nie ma idealnej oferty (chyba, ze udalo by sie oferte high end, ale ona nie jest dla kazdego dostepna nawet nie wiem jaki jest skrypt jej przyznawania)
Moja oferta przy tym wygląda dosyć słabo pomimo że dostałem wszystko co możliwe dla zwykłego klienta :). Jak to jest z tymi ofertami dla pracowników ? każdy dostaje najlepszą ofertę jaką można mieć w t-mobile czy pracownicy tez muszą negocjować itp ?

#725939  autor: wiosnalato
 17 cze 2014, 23:31
Ok a jak połączyć się z SUK? Ostatnio dzwoniła do BOA. Poprosiłem o połączenie z SUK to gość odmówił. Jak przekonać BOA zęby mnie połączył z SUK?

#725964  autor: mrbzyq
 18 cze 2014, 07:17
Po prostu zadzwoń jeszcze raz - wszystko zależy na kogo trafisz w BOA. Niektórzy od razu bez problemów przełączą Cię do SUK. A jeśli znowu będziesz miał problem, to powiedz po prostu, że już z nimi wcześniej rozmawiałeś odnośnie wypowiedzenia umowy i np. mieli Ci złożyć jakąś ofertę. Powinno wystarczyć.

A tak przy okazji - dzisiaj pojawił się nowy cennik słuchawek:
Cennik 18.06.2014

#725973  autor: katrin242
 18 cze 2014, 08:41
co to za zmiana cen słuchawek....to jakieś nieporozumienie. Zamiast taniej jest drożej średnio po 20 zł na słuchawce!!!

#725980  autor: henrikko
 18 cze 2014, 09:02
Czy ktoś z was przedłużał umowę bez telefonu i próbował negocjować czas trwania, a mianowicie np skrócenie do 15mc ?

#725981  autor: soltek
 18 cze 2014, 09:02
czyms musiala byc podyktowana zmiana cen mam naszieje ze rabatami w suk:-)
  • Strona 10 z 624
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 624
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10