• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 10 z 217
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 217

#439453  autor: marcin9913
 04 lis 2010, 20:53
Przedłużyłem właśnie umowę poprzez negocjacje z SUK, abonament to Rodzina 60 za 60zł.
Ale chyba telefon mi nie pasi...

Zgodnie z przepisami mam 10 dni na odstąpienie od umowy.

Może ktoś mi powiedzieć jak przebiega takie odstąpenie od umowy?

Czy jeśli odeśle im papiery i telefon z pismem o odstąpienie od umowy to automatycznie moja taryfa wraca do poprzedniej?

Czy po wszystkim bedę mógł znowu przedłużyć umowę na lepszych warunkach, czyli Rodzina 60 za 60zł???

Czy pieniążki za telefon przelewają na konto czy np moge wybrać inny telefon, bez zwrotu kaski?

#439464  autor: thonka
 04 lis 2010, 21:27
marcin9913, taryfa nie wraca do poprzedniej automatycznie, musisz zadzwonic do BOKu.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#439473  autor: Bodek05
 04 lis 2010, 22:05
chriss pisze:ale zabrali 100mb za 5 zl - teraz jest 9 :((
Mam nadzieje, że szybko pojawi się jakaś promocyjna paczka internetowa bo i ja chyba pożegnam Erę :( po jakichś 12 latach.
Przecież w dzisiejszych czasach każda komórka co chwile zasysa nam coś z neta.
A już miałem wynegegocjowane wstępnie warunki w rodzinnej 60 i liczyłem na jakieś dodatki ekstra w ofercie świątecznej lub obniżkę np na E72 a tu co kiszka będzie? Ero obudź się!

#439500  autor: marcin9913
 05 lis 2010, 07:31
thonka pisze:marcin9913, taryfa nie wraca do poprzedniej automatycznie, musisz zadzwonic do BOKu.
Ale jak zależy mi np tylko na wymianie telefonu to jak mam to rozegrać wszystko z tym odstąpieniem od umowy?

#439511  autor: Kitt
 05 lis 2010, 09:32
marcin9913 pisze: Ale jak zależy mi np tylko na wymianie telefonu to jak mam to rozegrać wszystko z tym odstąpieniem od umowy?
Daj spokój z tym odstępowaniem - po prostu sprzedaj telefon na Allegro i kup sobie taki, jak Ci pasuje.

#439539  autor: st.konsultant
 05 lis 2010, 11:52
marcin9913 pisze:
thonka pisze:marcin9913, taryfa nie wraca do poprzedniej automatycznie, musisz zadzwonic do BOKu.
Ale jak zależy mi np tylko na wymianie telefonu to jak mam to rozegrać wszystko z tym odstąpieniem od umowy?
Odsyłasz, czekasz aż przesyłka wróci a na koncie pojawi się ponownie możliwość przedłużenia i zamawiasz raz jeszcze kuriera. W tym czasie taryfa cały czas będzie już nowa z upustem.

#439759  autor: marcin9913
 06 lis 2010, 14:16
st.konsultant pisze:
marcin9913 pisze:
Odsyłasz, czekasz aż przesyłka wróci a na koncie pojawi się ponownie możliwość przedłużenia i zamawiasz raz jeszcze kuriera. W tym czasie taryfa cały czas będzie już nowa z upustem.
Właśnie wstrzymałem wysyłkę całej umowy i telefonu.
Coś mówili że mają 7 dni na rozpatrzenie czy coś...
Akurat mają jakieś opóźnienia i się to udało.
Jak dzwoniłem do nich 5 listopada do dopiero przygotowywali paczki z 29 października.

Mam sie namyślić co do wyboru telefonu.

Aktualnie w tej wstrzymanej ofercie mam telefon SE VIVAZ z kartą microsd 8gb standardowo w zestawie, lecz teraz chyba wybiore telefon Samsung Wave S8500.

W tym Samsungu nie ma standardowo karty pamięci.
Czy mam możliwość otrzymania gratis takiej karty podczas kontaktu z SUK??

Podczas wcześniejszych negocjacji z SUK coś wspominali że dodają karty pamieci, ale co i jak dokładnie nie wiem...

#439763  autor: st.konsultant
 06 lis 2010, 14:38
marcin9913 pisze:
st.konsultant pisze:
marcin9913 pisze: Ale jak zależy mi np tylko na wymianie telefonu to jak mam to rozegrać wszystko z tym odstąpieniem od umowy?
Właśnie wstrzymałem wysyłkę całej umowy i telefonu.
Coś mówili że mają 7 dni na rozpatrzenie czy coś...
Akurat mają jakieś opóźnienia i się to udało.
Jak dzwoniłem do nich 5 listopada do dopiero przygotowywali paczki z 29 października.

Mam sie namyślić co do wyboru telefonu.

Aktualnie w tej wstrzymanej ofercie mam telefon SE VIVAZ z kartą microsd 8gb standardowo w zestawie, lecz teraz chyba wybiore telefon Samsung Wave S8500.

W tym Samsungu nie ma standardowo karty pamięci.
Czy mam możliwość otrzymania gratis takiej karty podczas kontaktu z SUK??

Podczas wcześniejszych negocjacji z SUK coś wspominali że dodają karty pamieci, ale co i jak dokładnie nie wiem...

Samych kart pamięci nie dorzuca nikt. Albo jest w zestawie albo nie. Dodawanie to raczej rodzaj negocjacji z nieświadomym Klientem.

Z tym wstrzymaniem wysyłki też bądź czujny. Zanim ktoś rozpatrzy zgłoszenie to pewnie wcześniej kurier zawita, także nie bądź zdziwiony. Od ręki cofnąć wysyłkę można w ciągu 2 godzin od jej wprowadzenia.

#439770  autor: eelbe
 06 lis 2010, 15:53
Pomocy, co mam zrobić jak oferta Ery średnio mi sie podoba? Serio nie ma możliwości ugrania czegoś więcej jak 50% zniżki w Nowej Firmie i jakieś losowe mało-korzystne zniżki w Pakietach dla Biznesu?

Ani obniżka na zakup telefonu, ani minuty do play... Nie można tego nazwać negocjacją bo poza standardową ofertą któa sie przewija na forum nie dało się załatwić niczego więcej.

#439777  autor: voytek__p
 06 lis 2010, 16:58
st.konsultant pisze:Widzę, że nikt jeszcze nie wspomniał, że troszkę zmieniała się od dziś oferta bez telefonu.

http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... niz_koszty

Fajna opcja to pakiet 500smsów/500mmsów do wszystkich za 5 zł. Mam nadzieję, że niedługo pojawi się to również przy opcji z aparatem.
Witam wszystkich na forum.

Dziś przedłużałem umowę z Erą, na pytanie czy sms'y w promocyjnej paczce są do wszystkich sieci otrzymałem odpowiedź, że nie.. Byłem tym zdziowiony, tym bardziej po Twoim poście zaczynam się zastanawiać czy pani która do mnie dzwoniła się nie pomyliła.
Fakt, że taka paczka sms'ów nie jest dostępna w taryfach rodzinnych (zamiast 500 do Ery jest 100 do wszystkich), ale dla mnie to promocją nie jest :)

#439779  autor: fiona
 06 lis 2010, 17:13
Konsultantka się pomyliła, pakiet smsów na 100 % jest do wszystkich sieci, taki jest zapis w regulaminie promocji.

#439853  autor: st.konsultant
 06 lis 2010, 23:26
eelbe pisze:Pomocy, co mam zrobić jak oferta Ery średnio mi sie podoba? Serio nie ma możliwości ugrania czegoś więcej jak 50% zniżki w Nowej Firmie i jakieś losowe mało-korzystne zniżki w Pakietach dla Biznesu?

Ani obniżka na zakup telefonu, ani minuty do play... Nie można tego nazwać negocjacją bo poza standardową ofertą któa sie przewija na forum nie dało się załatwić niczego więcej.
Można mieć jeszcze 100% zniżki albo jeszcze 100% dopłaty od Ery :roll: :roll:

Sprawa jest prosta, nie urządza Cię nawet 50 % upustu to idziesz gdzie indziej i tyle, nie ma co płakać na forum. Chyba ciężko nazwać standardową ofertą 50% upust na abonament :roll:

[ Dodano: 2010-11-06, 23:27 ]
voytek__p pisze:
st.konsultant pisze:Widzę, że nikt jeszcze nie wspomniał, że troszkę zmieniała się od dziś oferta bez telefonu.

http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... niz_koszty

Fajna opcja to pakiet 500smsów/500mmsów do wszystkich za 5 zł. Mam nadzieję, że niedługo pojawi się to również przy opcji z aparatem.
Witam wszystkich na forum.

Dziś przedłużałem umowę z Erą, na pytanie czy sms'y w promocyjnej paczce są do wszystkich sieci otrzymałem odpowiedź, że nie.. Byłem tym zdziowiony, tym bardziej po Twoim poście zaczynam się zastanawiać czy pani która do mnie dzwoniła się nie pomyliła.
Fakt, że taka paczka sms'ów nie jest dostępna w taryfach rodzinnych (zamiast 500 do Ery jest 100 do wszystkich), ale dla mnie to promocją nie jest :)
Wystarczy przeczytać regulamin promocji jak masz jakieś wątpliwości.

#439870  autor: marcin9913
 07 lis 2010, 01:32
st.konsultant pisze: Samych kart pamięci nie dorzuca nikt. Albo jest w zestawie albo nie. Dodawanie to raczej rodzaj negocjacji z nieświadomym Klientem.

Z tym wstrzymaniem wysyłki też bądź czujny. Zanim ktoś rozpatrzy zgłoszenie to pewnie wcześniej kurier zawita, także nie bądź zdziwiony. Od ręki cofnąć wysyłkę można w ciągu 2 godzin od jej wprowadzenia.
A jak w razie czego byłoby lepiej:
1) Nie odebrać przesyłki
2) Odebrać i zaraz odesłać

Opcja nr 2 wiąże się z kosztami dla mnie!

A nie wiesz czy Nokia E66 jest dostępna obecnie i w jakim kolorze?

#439872  autor: st.konsultant
 07 lis 2010, 02:12
marcin9913 pisze:
st.konsultant pisze: Samych kart pamięci nie dorzuca nikt. Albo jest w zestawie albo nie. Dodawanie to raczej rodzaj negocjacji z nieświadomym Klientem.

A jak w razie czego byłoby lepiej:
1) Nie odebrać przesyłki
2) Odebrać i zaraz odesłać

Opcja nr 2 wiąże się z kosztami dla mnie!

A nie wiesz czy Nokia E66 jest dostępna obecnie i w jakim kolorze?

Zdecydowanie nie odbierać jak chcesz inny telefon niż zamawiałeś. Po co masz się bawić później w ponowną wysyłkę.

Nokia E66 nie obecnie nie dostępna i nie będzie już zamawiana. Może kiedyś kilka sztuk pojawi się w magazynie, ale nie polecam czekać. Nie było tej Nokii praktycznie od 2 miesięcy w dostępie.

#439926  autor: eelbe
 07 lis 2010, 13:31
st.konsultant pisze: Sprawa jest prosta, nie urządza Cię nawet 50 % upustu to idziesz gdzie indziej i tyle, nie ma co płakać na forum. Chyba ciężko nazwać standardową ofertą 50% upust na abonament :roll:
Jest standardowa, nowym i na stronie www dla obecnych dają 2x więcej minut, co pi*drzwi jest równe zniżką połowę na abonament, taki plus że mogę mieć telefon w cenie taryfy wyższej przy takiej samej ilości minut i mniej-więcej abonamencie jak 2 lata temu. A rynek za bardzo się zmienił żeby na takie warunki wiązać się na kolejne 2 lata.

#439932  autor: marcin9913
 07 lis 2010, 13:46
st.konsultant pisze:Nokia E66 nie obecnie nie dostępna i nie będzie już zamawiana. Może kiedyś kilka sztuk pojawi się w magazynie, ale nie polecam czekać. Nie było tej Nokii praktycznie od 2 miesięcy w dostępie.
Szkoda... bo jest za 1zł w R60 i ma w miarę niezłą cenę w odsprzedaży...

Mam do Ciebie jeszcze pytanko, ten Samsung Wave S8500 w jakich kolorach jest dostępny?

#439933  autor: voytek__p
 07 lis 2010, 13:49
st.konsultant pisze: Wystarczy przeczytać regulamin promocji jak masz jakieś wątpliwości.
Tak, teraz się zgadza. Jeszcze wczoraj o godzinie 17:00 plik pdf zawierający regulamin był z poprzedniej promocji (100 sms/mms za 2,5 zł), a konsultantka z którą rozmawiałem wprowadziła mnie w błąd. Dziękuję za szybką odpowiedź :)
Co do oferty którą dostałem to tak jak ktoś wspominał:
160 min/sms/mms do wszystkich sieci za 30 zł.,
a oprócz tego powinienem mieć włączony gratis jakiś pakiet minut (o ile pamiętam 40 min. do Ery i na stacjonarne) na dwa cykle rozliczeniowe. Nie było natomiast możliwości skrócenia czasu umowy do 12 miesięcy.
Potwierdze jeszcze co wynegocjowałem jak uaktualni się nowa taryfa na i-boa.
Pozdrawiam.

#439939  autor: Zafiel
 07 lis 2010, 15:20
Witam. Jako że jestem trakcie podpisywania aneksu mam kilka pytań. W tym momencie mam już wynegocjowana i przygotowana ofertę, czekam tylko na dostępność danego modelu telefonu który mnie interesuje. I tutaj moje pytanie, czy w momencie podpisywania będą mnie obejmować zasady z momentu negocjacji oferty 100 sms za 2,5zł/ blueconnect 100mb bodajże za 5 zł czy obecne zasady z momentu podpisywania aneksu 500sms za 5zł/blueconnect 100mb na 9zł?? I drugie pytanko, mianowicie czy ktoś z konsultantów tu obecnych orientuje się w sprawie dostępności Nokii E72 ?? Czy będzie jeszcze dostępna lub czy planowana jest jakaś dostawa? Zależy mi na tym telefonie a wedle informacji jaka otrzymałem nie ma jej na stanie magazynowym nie wiem jakie są na nią szanse i czy warto czekać.

Dodatkowo jako że zbliża się okres świąteczny więc zapewne na dniach w ofertach operatorów pojawią się stosowne oferty świąteczne. Jak myślicie warto się wstrzymać kilka dni i poczekać na ofertę świąteczną?? Mogą być jakieś drobne korzystniejsze zmiany w stosunku do obecnej oferty ??

#439986  autor: st.konsultant
 07 lis 2010, 20:01
Zafiel pisze:Witam. Jako że jestem trakcie podpisywania aneksu mam kilka pytań. W tym momencie mam już wynegocjowana i przygotowana ofertę, czekam tylko na dostępność danego modelu telefonu który mnie interesuje. I tutaj moje pytanie, czy w momencie podpisywania będą mnie obejmować zasady z momentu negocjacji oferty 100 sms za 2,5zł/ blueconnect 100mb bodajże za 5 zł czy obecne zasady z momentu podpisywania aneksu 500sms za 5zł/blueconnect 100mb na 9zł?? I drugie pytanko, mianowicie czy ktoś z konsultantów tu obecnych orientuje się w sprawie dostępności Nokii E72 ?? Czy będzie jeszcze dostępna lub czy planowana jest jakaś dostawa? Zależy mi na tym telefonie a wedle informacji jaka otrzymałem nie ma jej na stanie magazynowym nie wiem jakie są na nią szanse i czy warto czekać.

Dodatkowo jako że zbliża się okres świąteczny więc zapewne na dniach w ofertach operatorów pojawią się stosowne oferty świąteczne. Jak myślicie warto się wstrzymać kilka dni i poczekać na ofertę świąteczną?? Mogą być jakieś drobne korzystniejsze zmiany w stosunku do obecnej oferty ??

Będą Cię obowiązywać zasady z momentu podpisania aneksu, czyli smsy za 5 zł i paczka za 9 zł.

Telefon E72 na pewno jeszcze będzie, ale ciężko powiedzieć kiedy. Niestety bardzo rzadko pojawiają się te modele.

#439991  autor: tarak
 07 lis 2010, 20:15
czy orientuje się ktoś kiedy będzie nokia c3? bo przez iBOA nie mam możliwości jej zamówienia a jak byłem dziś w salonie firmowym otrzymałem info że jest niedostępna. i w jakim kolorze jest dostępna w erze?
  • Strona 10 z 217
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 217
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10