wezysko pisze:wezysko, nie siej zamętu, jakie są oferty wszyscy wiedzą - jeżeli chcesz się nad tym tematem rozwodzić to załóż oddzielny temat.
Ależ dlaczego mam się nad tym tematem nie rozwodzić?? Czyli uważasz, że tak powinno być?? - i dlaczego uważasz że sieję zamęt?? Uświadamiam osobie pytającej, gdzie powinna skierować swoje kroki i tyle. A wg mnie trzeba o tym rozmawiać i piętnować takie sprawy bo to co robi Orange to po prostu ŻENADA. Ja jestem ich abonentem jeszcze od Idei - wtedy ona była młodym graczem i pamiętam jaki kupiłem za 99zł odlotowy zestaw Nokia 3210 + gratisy i choc minuta była drakońsko droga to podobny zestaw w Erze i Plusie kosztował o 200 zł drożej co najmniej a cena minuty była bardzo zbliżona.
I dlatego też moje rozgoryczenie bo wielki gracz Orange, którego stać na niesamowite promocje robi jednym słowem dziadostwo.
Nie mam ochoty zakładać osobnego tematu bo uważam, że właśnie ten temat jest od piętnowania takich spraw
Pozdrawiam
Dostałeś ofertę na początku najlepszą, bo bylismy w podobnej sytuacji jak Play obecnie, mają inne stawki niż my ( do 2013 roku), sciągają do siebie klientów dokładając do interesu, rzeczywiscie ilosc minut jest większa, ale:
1. ceny telefonow z reklamy- ok, tylko sprobujcie ten telefon dostac, albo go nie ma chwilowo, ale sprowadzimy, albo juz nie ma albo jeszcze nie ma, skontaktujemy sie jak bedzie ( kumpel czeka juz 2 mies)
2. jesli jestes w Orange to znaczy ze masz bliskich tez w Orange dlatego my dajemy dodatkowe pakiety minut na CAŁY OKRES UMOWY ( reklama odnosnie stanu darmowego w Play jest ok, ale jak przychodzi co do czego to sie okazuje, ze nie jest na cały okres umowy)
jestem absolutnie za tym, zeby byc w tej sieci, gdzie mam najwiecej znajomych i bliskich, zmiana sieci dla kilkudziesieciu minut wiecej lub dla ceny telefonu jest dla mnie bez sensu ( wracają do nas juz klieci z Playa, rozgoryczeni, " mialem rzeczywiscie duzo minut, ale nikt do mnie nie dzwonił, zawsze ja musiałem"
Wciąż slysze argument " bo ja juz jestem tyle lat", ale to nie jest instytucja charytatywna, ja mieszkam w jednym bloku 10 lat i czynsz ciągle mi zwiększają, kuszą mnie nizszym czynszem gdzie indziej, ale tylko na początek, potem on wzrasta, to normalne prawo handlu.Dasz zarobić to dostaniesz rabat, nie dajesz zarobic, nie dostaniesz rabatu, proste.
Ten wątek dotyczy doradzania klientom Orange w wyborze kolejnego abonamentu, jelsi chcecie krytykować macie prawo, ale niekoniecznie w tym wątku, bo trudno się potem przebić do postów osób potrzebujących pomocy.
I na koniec dla rozweselenia cytat z rozmowy z klientem:
Abonament 25 zł, sredni rachunek 25 zł, zysk 3,49 zł. Klient mówi: "Jestem w Orange od 10 lat chcę Iphone 4G, za ile dostanę?" " moja spokojna ( pozornie) odpowiedź:" 2249 zł", klient "Pani chyba żartuje?", na co ja " tak, ale to Pan zaczął:)))".
roześmiał się na szczęscie:)
doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego)

)) internet bezprzewodowy również