• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 90 z 208
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 208

#427505  autor: johnq
 03 wrz 2010, 21:54
jadz_88, nie doszło.

wezysko, nie siej zamętu, jakie są oferty wszyscy wiedzą - jeżeli chcesz się nad tym tematem rozwodzić to załóż oddzielny temat.

funky5, nie porównuj USA do Polski :mrgreen: U żadnego operatora taniej go nie dostaniesz, jeżeli Ci się nie podoba to trudno.

#427544  autor: wezysko
 04 wrz 2010, 00:31
wezysko, nie siej zamętu, jakie są oferty wszyscy wiedzą - jeżeli chcesz się nad tym tematem rozwodzić to załóż oddzielny temat.

Ależ dlaczego mam się nad tym tematem nie rozwodzić?? Czyli uważasz, że tak powinno być?? - i dlaczego uważasz że sieję zamęt?? Uświadamiam osobie pytającej, gdzie powinna skierować swoje kroki i tyle. A wg mnie trzeba o tym rozmawiać i piętnować takie sprawy bo to co robi Orange to po prostu ŻENADA. Ja jestem ich abonentem jeszcze od Idei - wtedy ona była młodym graczem i pamiętam jaki kupiłem za 99zł odlotowy zestaw Nokia 3210 + gratisy i choc minuta była drakońsko droga to podobny zestaw w Erze i Plusie kosztował o 200 zł drożej co najmniej a cena minuty była bardzo zbliżona.
I dlatego też moje rozgoryczenie bo wielki gracz Orange, którego stać na niesamowite promocje robi jednym słowem dziadostwo.
Nie mam ochoty zakładać osobnego tematu bo uważam, że właśnie ten temat jest od piętnowania takich spraw
Pozdrawiam

#427547  autor: latomeri
 04 wrz 2010, 01:23
Witam,
chciałabym się dowiedzieć o ofertę dla siebie.

W tej chwili mam abonament 55zł, do tego pakiety wieczory i weekendy oraz 400 sms.
Zastanawiałam się nad tym nieszczęsnym delfinem za 59zł i nokią c3 - bez szaleństw, bo i tak rachunki za rozmowy z innymi sieciami mam zbyt wysokie jak na mój studencki budżet.
Co jeszcze może mi orange zaoferować?
I jeszcze jedno, ile musiałabym zapłacić za nokię c6?
I kolejna rzecz - czy są jakieś pakiety, coś, cokolwiek do pozostałych operatorów?

#427548  autor: wezysko
 04 wrz 2010, 01:31
myśle , ze nic ciekawego chłopie - cofnij sie wyżej do moich postów

#427593  autor: pomaranczowy
 04 wrz 2010, 12:38
Może coś ciekawego można zaproponować - pokombinujemy w poniedziałek ;)

Prezenty: 4gift.cupsell.pl ;)

#427633  autor: awa2001
 04 wrz 2010, 15:08
wezysko pisze:wezysko, nie siej zamętu, jakie są oferty wszyscy wiedzą - jeżeli chcesz się nad tym tematem rozwodzić to załóż oddzielny temat.

Ależ dlaczego mam się nad tym tematem nie rozwodzić?? Czyli uważasz, że tak powinno być?? - i dlaczego uważasz że sieję zamęt?? Uświadamiam osobie pytającej, gdzie powinna skierować swoje kroki i tyle. A wg mnie trzeba o tym rozmawiać i piętnować takie sprawy bo to co robi Orange to po prostu ŻENADA. Ja jestem ich abonentem jeszcze od Idei - wtedy ona była młodym graczem i pamiętam jaki kupiłem za 99zł odlotowy zestaw Nokia 3210 + gratisy i choc minuta była drakońsko droga to podobny zestaw w Erze i Plusie kosztował o 200 zł drożej co najmniej a cena minuty była bardzo zbliżona.
I dlatego też moje rozgoryczenie bo wielki gracz Orange, którego stać na niesamowite promocje robi jednym słowem dziadostwo.
Nie mam ochoty zakładać osobnego tematu bo uważam, że właśnie ten temat jest od piętnowania takich spraw
Pozdrawiam
Dostałeś ofertę na początku najlepszą, bo bylismy w podobnej sytuacji jak Play obecnie, mają inne stawki niż my ( do 2013 roku), sciągają do siebie klientów dokładając do interesu, rzeczywiscie ilosc minut jest większa, ale:
1. ceny telefonow z reklamy- ok, tylko sprobujcie ten telefon dostac, albo go nie ma chwilowo, ale sprowadzimy, albo juz nie ma albo jeszcze nie ma, skontaktujemy sie jak bedzie ( kumpel czeka juz 2 mies)
2. jesli jestes w Orange to znaczy ze masz bliskich tez w Orange dlatego my dajemy dodatkowe pakiety minut na CAŁY OKRES UMOWY ( reklama odnosnie stanu darmowego w Play jest ok, ale jak przychodzi co do czego to sie okazuje, ze nie jest na cały okres umowy)

jestem absolutnie za tym, zeby byc w tej sieci, gdzie mam najwiecej znajomych i bliskich, zmiana sieci dla kilkudziesieciu minut wiecej lub dla ceny telefonu jest dla mnie bez sensu ( wracają do nas juz klieci z Playa, rozgoryczeni, " mialem rzeczywiscie duzo minut, ale nikt do mnie nie dzwonił, zawsze ja musiałem"

Wciąż slysze argument " bo ja juz jestem tyle lat", ale to nie jest instytucja charytatywna, ja mieszkam w jednym bloku 10 lat i czynsz ciągle mi zwiększają, kuszą mnie nizszym czynszem gdzie indziej, ale tylko na początek, potem on wzrasta, to normalne prawo handlu.Dasz zarobić to dostaniesz rabat, nie dajesz zarobic, nie dostaniesz rabatu, proste.

Ten wątek dotyczy doradzania klientom Orange w wyborze kolejnego abonamentu, jelsi chcecie krytykować macie prawo, ale niekoniecznie w tym wątku, bo trudno się potem przebić do postów osób potrzebujących pomocy.

I na koniec dla rozweselenia cytat z rozmowy z klientem:
Abonament 25 zł, sredni rachunek 25 zł, zysk 3,49 zł. Klient mówi: "Jestem w Orange od 10 lat chcę Iphone 4G, za ile dostanę?" " moja spokojna ( pozornie) odpowiedź:" 2249 zł", klient "Pani chyba żartuje?", na co ja " tak, ale to Pan zaczął:)))".
roześmiał się na szczęscie:)

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również

#427636  autor: telemaniak93
 04 wrz 2010, 15:24
A ja mam pytanie co do zysku. Jak On jest mniej więcej liczony? Bo ja mam mix 35 a mam zysk 47zł ;) i chciałbym się dowiedzieć jak On jest liczony. Tak mniej więcej. Czy to jest jakaś suma 3 miesięcy czy jak?

#427647  autor: wezysko
 04 wrz 2010, 16:14
Droga Awa - nie jest tak do końca jak mówisz
1. Telefony są dostępne w miarę - np Nokie E52 kupisz - wiadomo , że HTC lub inne zaawansowane technicznie w dobrej cenie to możesz zapomnieć - ale wracając do E52 - mozna go kupić w Play za 149 zł - Awa podasz mi cenę w Orange dla przedłużającego umowę w taryfie zwierzęcej za 59 zł??

2. Po prostu troszkę mijasz sie z prawdą - w taryfie LongPlay 69 za 59 zł stan darmowy jest na czas nieokreślony w niższych taryfach jest bodajże na 6 lub 3 miesiące - zasady sa jasne i przejrzyste - także pisząc "ale jak przychodzi co do czego to sie okazuje, ze nie jest na cały okres umowy)" po prostu mijasz sie z prawdą.

3 Droga Awo skoro masz takich klientów którzy ci mówią ( wracają do nas juz klieci z Playa, rozgoryczeni, " mialem rzeczywiscie duzo minut, ale nikt do mnie nie dzwonił, zawsze ja musiałem" to strasznie ci współczuję - musisz trafiać na jakichś ułomnych z jeszcze bardziej ułomnymi ich znajomymi:). Jakbym miał się zastanawiać - i każdy rozsądny człowiek - do jakiej sieci dzwonię - bo przecież kupa luda poprzechodziła z numerami np Orange do Play to bym się co najmniej wrzodów nabawił. Awa sama wiesz dobrze , że każdy normalny człowiek ma to w nosie...

4. Metafora z domem jest nawet trafna - i ja do niej nawiąże ... przez ostatni rok płaciłem groszowy czynsz - wiesz ze miałem ofertę za 35 zł - a do wszystkich miałem ok. 244 min , a teraz mi się proponuje ofertę ze zwierząt za 59 zł i w tym 100 min do wszystkich... Awa ...litości.... to przecież 200 krotne podniesienie czynszu i obcięcie 60 % wygody - nawiązując do domu odłączenie gazu i prądu...
Już nie mów, że Orange jest taki biedny i na granicy wypłacalności - stałych przedłużających abonentów powinien stale doceniać... bo obym nie wykrakał niedługo może się okazać, że w tej sieci zostaniesz Ty, Pomarańczowy i pozostali Konsultanci..
Pozdrawiam

#427653  autor: awa2001
 04 wrz 2010, 16:47
drogi Wezysko:))
nie mijam się z prawdą, mówię to co mówią mi klienci, jeśli w Twoim przypadku będzie inaczej, to cieszę się razem z Tobą:) ( oby tak było w rzeczywistości)
nigdy nie powiedzialam, ze orange jest biedny lub na granicy wypłacalności, skąd ten pomysł? mówię tylko, ze W3 nie ma obnizonej stawki tak jak Play ( miały kiedy same startowały), stąd ta różnica w ilości minut:)
Nie ma sensu rozmawiać o wyższosci kurczaka z frytkami nad gołąbkami, powtórze po raz ostatni, niech każdy wybiera taką ofertę jaka mu najlepiej pasuje, chodzi mi tylko o to, zeby nie robić top offów.
I stosując się do powyższego kończę moją dyskusję, nie jestem w stanie powiedzieć niczego nowego, wszystko o czym mówię jest na podstawie praktyki ( bliskich mi osób), nie przeczę - ich winą było niedoczytanie umów, więc tylko siebie mogą obwiniać.

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również

#427671  autor: ppp1ppp
 04 wrz 2010, 17:46
Z brakiem dostępności telefonów trochę przesadziłaś, ale porównując ofertę bez telefonu to Play pobił Orange - po 12 miesięcznej umowie i przejściu na czas nieokreślony bonusy pozostają i to jest fajne.
Proponowanie klientowi umowy na 20 miesięcy bez telefonu kusząc go darmowymi wieczorami i weekendami to dla mnie jedna wielka pomyłka.
W Play brakuje (jak dla mnie) pakietów minut na stacjonarne

#427676  autor: pacman
 04 wrz 2010, 17:56
awa2001 pisze: jestem absolutnie za tym, zeby byc w tej sieci, gdzie mam najwiecej znajomych i bliskich, zmiana sieci dla kilkudziesieciu minut wiecej lub dla ceny telefonu jest dla mnie bez sensu ( wracają do nas juz klieci z Playa, rozgoryczeni, " mialem rzeczywiscie duzo minut, ale nikt do mnie nie dzwonił, zawsze ja musiałem"
Musiałem coś napisać bo tego nie da się normalnie czytać. Zacytuję tylko ten fragment ;) Przepraszam, ale głupszej rzeczy nie dało się napisać na obronę :smt005
Ludzie z Orange nie będą dzwonić do Play, Era i Plusa, osoby będące w Erze do Orange, Play'a i Plusa...itd. Najlepiej wrócić do czasów telefonów stacjonarnych.
Twoje argumenty można odnieść do każdej sieci, czasami wybieram dla kogoś telefon i co słyszę w punkcie Ery? - Nie ma. W Orange ? - Nie ma. To po cholerę je macie w cenniku i jako atrapa w salonach? Żeby zwabić frajerów? "Wielki" zły Play...Jasne, że skoro oferują najtańsze telefony na rynku na abonament (poza nielicznymi przypadkami) to ich czasami brakuje, ale gdyby np. Orange oferował E52 200 min do wszystkich za 39zł to musiałby chyba bezpośrednio z fabryki brać dostawy :wink:

Nikt nie atakuje tej firmy, ale sam jak wspominałem czasami bywam z kimś w salonach kiedy wybiera dla siebie ofertę i obecne taryfy Orange są tragiczne. Praktycznie z roku na rok gorsze, maj-kw 2009 były na pewno lepsze bo pamiętam, że było w tej samej cenie znacznie więcej minut, a i ceny telefonów nie były wyższe bo nieliczne nowości szokują ceną.
Era ma tak samo dla przykładu: E51 kosztowała 2 lata temu w abonamencie za jakieś 45zł dla przedłużających 299zł...dzisiaj kosztuje tyle samo. Do tego trzyma się stare modele jak EXX czy np. Samsunga Wave droższego o kilkaset złotych w abonamencie o tej samej wartości :shock: Mniej minut, telefon tak drogi, że lepiej go kupić samemu i wziąć ew. coś za złotówkę...

Nikt nie pisze takich postów dla offtopów, ale na gorszej ofercie tracimy wszyscy - patrz możliwość kupna produktów Apple w Polsce :roll:
Czy mamy się z takich cen cieszyć i wychwalać pod niebiosa ofertę dla idiotów? I tutaj nie chodzi o podatki, cła etc.

Stawki stawkami, ale jeśli się rozlicza Play ze stawek to przecież Era i tak daje więcej minut przy takim samym abonamencie więc niestety kolejny nietrafiony argument ;) Orange za 59zł oferuje 150 minut, Era za 50zł 180 24x9=216zł oszczędności i więcej minut, a ceny telefonów takie sam (raz jedna sieć raz druga ma tańszy/droższy o 50zł)
To już wolałbym zamiast abonamentu ofertę na kartę niż obecne Orange, a najlepiej idąc takim tokiem rozumowania...to żeby jak najmniej płacić przejdźmy wszyscy do Play...wszyscy będziemy mieć stan darmowy, wszyscy w jednej sieci :lol:

P.s. A pamiętam jak Idea dodawała do abonamentu drugi telefon za 1zł żeby ktoś sobie na kartę popa wziął :smt010

#427687  autor: ubuntulnx
 04 wrz 2010, 18:40
Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum, ale z uwagą śledzę je od kilku miesięcy, bo czasem przydaje mi się ono w pracy (KKI Orange).
Piszę, bo tak naprawdę flamewar dotyczący porównań oferty Orange z innymi w topicu odnośnie przedłużania umów to najzwyczajniejszy spam, a każdy kto zaczyna zaczepki to zwykły troll. Jak ktoś ma zapał porównywać Orange do Ery/Playa itd to niech założy osobny wątek i tam się udziela, ustrzegając innych przed taryfami Pomarańczowego.
Awa, zresztą nie pierwszy raz, ma rację. Każdy jest w danej sieci nie bez powodu i każdy op ma swoje wady i zalety. Wiadomo, Play ma dużo minut i fajnie. Jak ktoś chce dużo i do wszystkich, spokojnie odsyłam go do salonu, gdzie można wymówić umowę i przepisać do PLAY. Bo kopanie się z koniem nie ma sensu.
Działa to też w drugą stronę, są ludzie, którym liczba minut do wszystkich oferowana w Propozycji odpowiada, a w Orange są z przyzwyczajenia/z racji zasięgu/bo znajomi mają w Orange. I taki ktoś będzie lał na setki minut w PLAY, bo interesują go wybrane numery, SMSy sieciowe, nieszczęsne Wieczory i Weekendy, a w PLAY za taką przyjemność do Orange dopłaca.
Oczywiście wyjątkiem są ludzie, którzy przechodzą do innych sieci, bo inni tak robią. Odbywa się to na zasadzie monkey see, monkey do i jeden typ z drugim nie wiedzą nawet ile konkurencja daje i zapytani ile PLUS daje minut w abo 40zł rozłączają się, bo nie wiedzą.
Może moje wypociny są bez sensu, ale chciałbym powtórzyć: jak chcecie zaśmiecać wątek o przedłużaniu bezsensownymi przepychankami o wyższości dżumy nad cholerą, to lepiej tego zaniechajcie, bo to trolling i już.

Obrazek

#427753  autor: Raskus
 05 wrz 2010, 01:55
na żałosnym poziomie prowadzisz dyskusje wezysko

[ Dodano: 2010-09-05, 01:57 ]
ppp1ppp , taka usługa kosztuej 25zł miesięcznie, jeśli ktosdużo dzwoni do Orange i Stacjonarne to chyba bardzo dobra oferta wtedy, każdyp atrzy zi nnej strony, pamiętajcie o tym...

Doradca klienta inwydualnego Orange

#427776  autor: wezysko
 05 wrz 2010, 10:49
Raskus pisze:na żałosnym poziomie prowadzisz dyskusje wezysko

[ Dodano: 2010-09-05, 01:57 ]
ppp1ppp , taka usługa kosztuej 25zł miesięcznie, jeśli ktosdużo dzwoni do Orange i Stacjonarne to chyba bardzo dobra oferta wtedy, każdyp atrzy zi nnej strony, pamiętajcie o tym...
Na żałosnym poziomie?? A może po prostu nic nie zrozumiałeś?? Często tak bywa, że jak ktoś nie ogarnia - to twierdzi, że jest żałosne

#427782  autor: Oliver
 05 wrz 2010, 11:09
a ludzie posiadajacy tel na karte sa zyskiem na sieci???

#427788  autor: ubuntulnx
 05 wrz 2010, 11:17
Oliver pisze:a ludzie posiadajacy tel na karte sa zyskiem na sieci???

Zależy o co pytasz. Tak, ludzie mający prepaid generują dla sieci zysk, niejednokrotnie większy niż ktoś z abo 25, jednak jeżeli pytasz czy takie coś liczy się przy przedłużaniu umowy na postpaid to absolutnie nie.

#427790  autor: Oliver
 05 wrz 2010, 11:22
a czy jak ktos ma mixa i dodatkowo doladowuje sobie konto karta zdrapka to czy to ma jakis wplyw na lepsze warunki przy przedluzeniu umowy?

#427793  autor: ubuntulnx
 05 wrz 2010, 11:31
Oliver pisze:a czy jak ktos ma mixa i dodatkowo doladowuje sobie konto karta zdrapka to czy to ma jakis wplyw na lepsze warunki przy przedluzeniu umowy?
W takim przypadku tak. Doładowuj jak najwięcej szczególnie przed końcem umowy.

#427865  autor: Raskus
 05 wrz 2010, 16:27
Głównie to też z tego co wiem, zależy jak dużo osób dzwoni do Ciebie z innych sieci :wink:

Doradca klienta inwydualnego Orange

#427945  autor: johnq
 05 wrz 2010, 20:59
Awa już właściwie wszystko napisała i podpisuję się pod tym :wink:

wezysko, chcesz wylewać swoje żale - nie ma problemu, każdy ma do tego prawo tylko rób to w osobnym topicu bo tu zrobił się burdel. Skoro Orange daje Ci tak niekorzystną ofertę, przejdź do innej sieci.
  • Strona 90 z 208
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 208
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90