• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 90 z 131
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 131

#328997  autor: kamil1221
 12 kwie 2009, 23:11
annm1986 pisze:w zaleznosci gdzie sie przedluza umowe co do prezentow ja przy migracji mam 5 prezentow na zawsze w salonie jest ich 4 na stronie 5 wiec to zalezy gdzie chcesz przedluzyc....
Głupoty !

Obojętne czy propozycje realizujesz przez salon czy www zawsze masz o jeden prezent więcej niż nowy klient. Standardowo przy 100 masz 4 prezenty, gdy przedłużasz umowę dostajesz o jeden więcej - wychodzi 5.

#329092  autor: Tajemniczy28
 13 kwie 2009, 17:39
maxbike pisze:
annm1986 pisze:
maxbike pisze:Mamy numer w Orange blisko przedłużania i w Erze. Muszę przyznać, ze Era jest ciekawsza, Orange ma niekorzystne ceny... Era wypada lepiej. Przykładowo w Erze za 50zł mam 120minut do wszystkich, 200 minut do jednej osoby Era i jeszcze 500sms Era. Orange wypada bardzo kiepsko...
tak tylko trzeba by sie bylo dowiedziec w jakiej kolejnosc bedzie to brane.... czy po wykorzystaniu zlotowek z abonamentu czy przed... bo to jest zasadnicza roznica :-D
Nie muszę się dowiadywać, pierwsze schodzą pakiety.... Potem schodzą minuty z abonamentu, To jest wielki plus Ery, która ofertą bije Orange.

Dwa dni temu zadzwoniła pani z Orange z propozycją abonament 87,50 netto w tym 250 minut wszyscy wymienialne na 875 Orange i Ultra U800 za 1zł - dobra oferta. Ale chciała to dać tylko jako dodatkowy nowy numer (kolejny abonament), przy czym decyzja musiała być natychmiastowa, powiedziałem pani z Orange żeby zadzwoniła za kilka dni - zastanowimy się, ale nie ma takiej możliwosci. To jest kpina takie traktowanie klienta, wobec klienta biznesowego sieć powinna być elastyczna, a nie wóz albo przewóz. W Erze takie coś jest niespotykane.

Mam tylko pytanie bo nie znalazłem na ostatnich stronach, ile miesięcy przed końcem umowy można w biznesowym Orange przedłużyć umowę?
Nie rozumiem poco sie pchać w to orange,męczyć,prosić o nie wiadomo co. Przejdź do plusa. CHecsz podam CI adresy do innych forów są tam konsultanci z nimi się możesz skontaktować i czytałem że biorąc wysoki abo można coś wytargować np.niższy telefon. Ich obecne taryfy nie są szczytem marzeń ale:
- za 90 zł masz 220 min do wszystkich (tam było za 100- 200 min),(prezentów nie ma ale olać takie prezenty jak tu bo są do niczego).
- i sieć polska (prawie) i masz wszędzie zasięg i nie płacisz francuzowi.
- stosunkowo dobre tel. w dobrych cenach . telefony tańsze śrrednio o 500- 600 zł. np porównaj ceny noki e66,e71,5800 to zobaczysz-kilka stówek do przodu jesteś.
- ewent. taryfy ważne 150 - 400 min do wszystkich.

w szczegóły nie wnikam - ale proponuję poczytać choć na stronie plusa.

#329102  autor: annm1986
 13 kwie 2009, 19:55
kamil1221 pisze:Głupoty !
ale tu juz nie chodzi o same prezenty tylko ogolnie o oferte ze na stronie jest lepsza i samemu widzisz co mozesz a co nie...

PoZdRaWiAm...:)

#329107  autor: tymek666
 13 kwie 2009, 20:48
annm1986 pisze:
ale tu juz nie chodzi o same prezenty tylko ogolnie o oferte ze na stronie jest lepsza i samemu widzisz co mozesz a co nie...
Nie wiem czy jest lepsza, ja dostałem identyczne warunki w salonie co na www i jeszcze mogłem sobie dowolny telefon wybrać.

#329124  autor: RRRR
 13 kwie 2009, 21:34
Oferta na www jest beznadziejna, niestety orange szuka jeleni :/

#329164  autor: tymek666
 14 kwie 2009, 08:20
RRRR pisze:Oferta na www jest beznadziejna, niestety orange szuka jeleni :/
Dokładnie, żadnych rabatów na telefony. Mi proponowali E51 z 69 pln na www, w salonie za 200 pln dostałem 5800 z identycznymi warunkami jak na www.

#329225  autor: annm1986
 14 kwie 2009, 13:07
nie wiem czy jest az taka beznadziejna..... to w zaleznosci co komu pasuje ja nie bede wogole przedluzala umowy z orange ale jezeli bym to robila to przez internet tylko jednym BARDZO DUZYM minuesm jest to ze telefonu nie oddam do naprawy w salonie tylko od razu to serwisu bym musiala isc....

PoZdRaWiAm...:)

#329324  autor: stanczyk
 14 kwie 2009, 20:03
Wujkowi kończy się umowa w Orange dla firm i prosił mnie abym zobaczył czy da się coś jeszcze ugrać przy przedłużeniu umowy. Jakby mi ktoś mógł powiedzieć czy gadać z kimś z BOK-u czy konsultant z salonu też może coś zdziałać :?: Jeśli dzwonić gdzieś to pod jaki numer itd :?: Abonament płacił do tej pory 45 zł, a zaproponowali mu za coś ok 60 zł - 125 min do wszystkich i 120 do Orange i nokie e51 za zeta. Czy da się coś jeszcze ugrać co do abonamentu, albo jeśli inny telefon to czy da się zejść z ceny :?: Oprócz tego telefonu ma jeszcze 2 inne abo na siebie w orange, abo po ok 30 zł. W Orange jest już 4 lata. I to by było chyba wszystko co wiem w tym temacie :) . Pytam się bo nie orientuję się jak to jest w tej pomarańczy. Z góry dzięki za odpowiedź :wink:

#329344  autor: maxbike
 14 kwie 2009, 20:51
Tajemniczy28 pisze:
maxbike pisze:
annm1986 pisze: tak tylko trzeba by sie bylo dowiedziec w jakiej kolejnosc bedzie to brane.... czy po wykorzystaniu zlotowek z abonamentu czy przed... bo to jest zasadnicza roznica :-D
Nie muszę się dowiadywać, pierwsze schodzą pakiety.... Potem schodzą minuty z abonamentu, To jest wielki plus Ery, która ofertą bije Orange.

Dwa dni temu zadzwoniła pani z Orange z propozycją abonament 87,50 netto w tym 250 minut wszyscy wymienialne na 875 Orange i Ultra U800 za 1zł - dobra oferta. Ale chciała to dać tylko jako dodatkowy nowy numer (kolejny abonament), przy czym decyzja musiała być natychmiastowa, powiedziałem pani z Orange żeby zadzwoniła za kilka dni - zastanowimy się, ale nie ma takiej możliwosci. To jest kpina takie traktowanie klienta, wobec klienta biznesowego sieć powinna być elastyczna, a nie wóz albo przewóz. W Erze takie coś jest niespotykane.

Mam tylko pytanie bo nie znalazłem na ostatnich stronach, ile miesięcy przed końcem umowy można w biznesowym Orange przedłużyć umowę?
Nie rozumiem poco sie pchać w to orange,męczyć,prosić o nie wiadomo co. Przejdź do plusa. CHecsz podam CI adresy do innych forów są tam konsultanci z nimi się możesz skontaktować i czytałem że biorąc wysoki abo można coś wytargować np.niższy telefon. Ich obecne taryfy nie są szczytem marzeń ale:
- za 90 zł masz 220 min do wszystkich (tam było za 100- 200 min),(prezentów nie ma ale olać takie prezenty jak tu bo są do niczego).
- i sieć polska (prawie) i masz wszędzie zasięg i nie płacisz francuzowi.
- stosunkowo dobre tel. w dobrych cenach . telefony tańsze śrrednio o 500- 600 zł. np porównaj ceny noki e66,e71,5800 to zobaczysz-kilka stówek do przodu jesteś.
- ewent. taryfy ważne 150 - 400 min do wszystkich.

w szczegóły nie wnikam - ale proponuję poczytać choć na stronie plusa.
Gdybym używał telefonu prywatnie to dawno zrezygnowałbym z Orange, ale telefon jest głównym numerem w firmie. Nie moze być żadnych przerw w funkcjonowaniu numeru, a zmiana nie wchodzi w grę bo za dużo kontrahentów ma ten numer... I to jest problem.

#329368  autor: RRRR
 14 kwie 2009, 21:50
Wiecie może, co trzeba zrobić,żeby zadzwonił do mnie dział utrzymania klienta? Chociaż mam podejrzenia,że raz dzwonili, ponieważ pokazał się numer prywatny a nie numer propozycji.

Pzdr.

#329375  autor: kamil1221
 14 kwie 2009, 22:08
annm1986 pisze:ale tu juz nie chodzi o same prezenty tylko ogolnie o oferte ze na stronie jest lepsza i samemu widzisz co mozesz a co nie...
Wcale nie musisz dostać lepszej oferty - dużo zależy od konsultanta w salonie.

Wczesniejsza Twoja wypowiedź dotyczyła tylko prezentów więc o co biega ? :|

#329576  autor: marco508
 15 kwie 2009, 20:34
Jak długo trwała by przesyłka jeśli sie skorzysta z przedłużenia umowy przez WWW?

#329577  autor: cesarz
 15 kwie 2009, 20:40
Ja czekałem chyba 6 dni, wszystko zależy czy wchodzi sobota i niedziela. :)

CNN

#329695  autor: hans1054
 16 kwie 2009, 19:02
Witam
Właśnie przedłużyłem umowę z Orange
Otrzymałem:
Abo 25zł
popołudnia oraz weekendy
do wszystkich
taniej w abonamencie minuta do Orange za 0,20zł

dodatkowo otrzymałem 1 prezent.

Oferta jest na 12 miesięcy według mnie oferta jest jak dla mnie bardzo dobra bo poprzednie oferty typu 100% więcej ale przez 3 miesiące jet po prostu śmieszna. Według mnie owa oferta jest dla mnie jak dotąd najkorzystniejsza.

INTERNET Beskid Media 1GB/300mb

#329736  autor: cesarz
 16 kwie 2009, 21:37
Oferta bez telefonu, ten jeden prezent to chyba popołudnia i weekendy? to świetna oferta.Masz rację 3 miesiące 100% więcej jest śmieszne. Dla swojej mamy, też chyba wezmę taką ofertę. Ciekawe jaką stawkę masz po abonamencie, w propozycji przez internet widziałem 63gr , chyba na głowę upadli !!!

CNN

#330199  autor: marcinb
 19 kwie 2009, 15:08
cesarz pisze:Oferta bez telefonu, ten jeden prezent to chyba popołudnia i weekendy? to świetna oferta.
Popołudnia oraz Weekendy to usługa dodatkowa.
Fajnie,że ją dali bo kosztuje 25 zł/m-c.

[ Dodano: 2009-04-19, 15:09 ]
3 usługi dodatkowe, no no....

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#330219  autor: hans1054
 19 kwie 2009, 17:42
marcinb,

W końcu to oferta w której można negocjować także z mojej strony byłoby grzechem jakbym od razu z nimi przedłużył umowę. Wszyscy konsultanci mówili ze to najlepsza oferta jaka moga mi zaoferować(dostawałem 2 usługi i do tego najtańsze :? ). A mi jednak udało mi sie wynegocjować dodatkowo 1 usługę. Negocjacje trwały 2 miesiące. w ten czas negocjowałem z 4 konsultantami. Z każdym sie umawiałem na dana godzinę dzwonili i negocjowałem.

Czasami to popłaca jak kros gra na kilka frontów :mrgreen:

INTERNET Beskid Media 1GB/300mb

#331408  autor: RRRR
 24 kwie 2009, 15:46
Właśnie otrzymałem ofertę przedłużeniową.
Mam teraz abonament ORange Premium 110zł.

Chce bez telefonu za 5 dych i dowiedziałem się,że:

"tylko SIM" to taka "fajna,usługa, co jak pan bierze bez telefonu ofertę, to ma się drugie tyle przez 4 miesiące".Ale wtedy nie dostanę żadnych innych usług :| Przecież z tego co pisze na stronie, tylko sim to po prostu oferta taryfowa, a nie żadna usługa.

A jak zrezygnuje z tylko SIM, to dostanę 1000 minut od wybranego numeru w Orange :|

Nie wiem czy śmiać się czy płakać :)
Czy jak zadzwonię do BOK i poproszę o instrukcję, jak zerwać umowę, to jest szansa,że przełączą mnie do utrzymaniówki?

I jeszcze takie pytanie:
Czy ktoś z Was przedłużał ofertę bez telefonu? Na jaki okres czasu dostaliście 100%?

#331415  autor: marcus65
 24 kwie 2009, 16:09
Oto co udalo mi sie utargowac
Dotychczas bylo Nowy Twoj Plan 55 pln
Teraz zmniejszylem abo do 35 PLN + standard 2 prezenty
Dodatkowo usluga Taniej w Abonamencie-20 gr w sieci oraz pakiet 80 PLN
To wszystko na 12 miesiecy za free
Osobiscie jestem bardzo zadowolony

#331416  autor: RRRR
 24 kwie 2009, 16:14
Ale rozumiem ,że nie masz tego 100% gratis?
  • Strona 90 z 131
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 131
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90