• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 89 z 217
  • 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 217

#482932  autor: osachorzow
 18 cze 2011, 16:38
waeren pisze:
osachorzow pisze:A czy wynegocjowałeś coś ciekwszego (czyt. tańszago) niż 25 zł za 150 min. na 18 m-cy? Telefon służy w zasadzie do odbierania połączeń więc szukam najtańszego rozwiązania, no i najlepiej na rok, ale coś tu czytałem że nie ma już takich aneksów :(
Mam dokładnie tak jak Ty, tylko do odbierania mam domowy, w ogóle nie dzwonię. Udało mi się wynegocjować 120 min za 15 PLN, umowa na rok, ale jeszcze od Ery a nie od T :twisted:
No ja też pisałem o Nowej Erze Domowej :) 15zł za 120 minut byłoby do przeżycia... choć skoro nie ma już domowej za 5zł to z przedłużeniem będę czekał do końca, tj. do października, płacąc spokojnie te 5zł do końca umowy terminowj ;)

#482941  autor: DiAbOlO
 18 cze 2011, 16:56
A nie prościej wziąć sobie numer VOIP, kupić najtańszą bramkę, podłączyć ją do tel. stacjonarnego i nie wiązać się żadnymi umowami? Opcja ta oczywiście dotyczy tych, co mają internet w domu, ale zazwyczaj tam gdzie jest internet, tam jest i routerek bezprzewodowy.
Jedyny wydatek, to bramka VOIP (do 200 zł). Potem (np. w dawnym Tlenofonie) wystarczy co 3 miesiące odebrać 10 minut połączeń i mamy numer za darmo, na dodatek ze strefy, z jakiej nam się tylko podoba.

...:::DiAbOlO:::...

#482971  autor: osachorzow
 18 cze 2011, 19:28
DiAbOlO, i tak i nie ;)

1. Mój roczny koszt utrzymania Nowej Ery Domowej to 60zł, więc bramka VoIP zwróci się po 3 latach ;)
2. Jak padnie internet (niestety się to zdarza u wszystkich ISPów) to jesteś bez telefonu
3. NED działa w promieniu X (k)m od deklarowanej lokalizacji, co w moim przypadu oznacza całe miasto i nawet sąsiednie miasta również :)
4. Dla osób użytkujących tel. już przeniesienie stacjonarki do GSMu było wyzwaniem, nie wiem czy przeżyliby kolejny przeskok technologiczny do VoIPa ;)

Przy założeniu, że nie uda się przedłużyć na 5zł tylko na 15zł to bramka zwróci się po roku na który wiążemy się umową, zysk to albo 120 minut miesięcznie albo bramka na wyposażeniu ;)

Reasumując Era Domowa za 5zł miesięcznie jest w moim odczuciu korzystniejsza niż jakikolwiek VOiP ;)

#483410  autor: mister
 20 cze 2011, 18:47
Dzięki za odpowiedź st.konsultant, ale chodzi mi czy za te 49zł to nielimitowane są rozmowy i smsy czy tylko rozmowy?

#483487  autor: eomateo
 20 cze 2011, 22:13
Czy ktoś uprzejmie mógłby zaktualizować ofertę SUK z rynku biznesowego??

Jak przedłużałem umowę ok pól roku temu to oferta była przy środkowych abonamentach - NPB minus 40%.
Jestem ciekaw czy obecnie są te same warunki i odnosi się to to nowych tarył pakietowych pod szyldem tmobile'u - tych z pakietam danych i rozmowach za free w Tmobile.
Z góry dziękuje za odpowiedz.
Jeżeli wcześniej sam się dowiem to napiszę co zostało mi zaproponowane.
Pozdrawiam!

#483507  autor: st.konsultant
 20 cze 2011, 23:33
mister pisze:Dzięki za odpowiedź st.konsultant, ale chodzi mi czy za te 49zł to nielimitowane są rozmowy i smsy czy tylko rozmowy?
Przecież na poprzedniej stronie dokładnie odpisałem, co jest jeszcze nie jasne?

#483527  autor: mister
 21 cze 2011, 06:24
Tak to jest jasne co napisałeś, ale w ofercie z telefonem jest opcja tylko za 49zł i jak jest w niej?

#483538  autor: braass
 21 cze 2011, 09:55
Witam,

Przeczytałem pierwszy post i ostatnie kilkanaście stron. I mam pytanie. Czy w taryfach multimedialnych nie ma miejsca na żadne negocjacje? Chciałbym przedłużyć umowę z taryfa multimedialna za 49 PLN i do tego wziąć pakiet Sieć Rodzinna za 9 PLN. I jak rozumiem tej kwoty 58 PLN nie da się obniżyć?

#483545  autor: Pientka
 21 cze 2011, 10:23
Pisaliście o możliwości wykorzystania minut na rzecz MBtów 1min = 1MB. Jak to wygląda w sytuacji gdy ma się pakiet 100/300MB bez limitu danych tylko z obniżeniem transferu?

#483547  autor: st.konsultant
 21 cze 2011, 10:47
Pientka pisze:Pisaliście o możliwości wykorzystania minut na rzecz MBtów 1min = 1MB. Jak to wygląda w sytuacji gdy ma się pakiet 100/300MB bez limitu danych tylko z obniżeniem transferu?

To chyba oczywiste, że w takiej sytuacji transmisja danych nie schodzi z minut tylko z paczki BC.

#483583  autor: bannau
 21 cze 2011, 13:04
Albo od początku korzystasz z minut, albo pakiet a potem lejek.

Obrazek
Obrazek

#483589  autor: thonka
 21 cze 2011, 13:19
mister pisze:Tak to jest jasne co napisałeś, ale w ofercie z telefonem jest opcja tylko za 49zł i jak jest w niej?
tylko rozmowy. nie ma smsow. oferta z smsami jest tylko bez telefonu.
braass pisze:Chciałbym przedłużyć umowę z taryfa multimedialna za 49 PLN i do tego wziąć pakiet Sieć Rodzinna za 9 PLN. I jak rozumiem tej kwoty 58 PLN nie da się obniżyć?
nie mozna.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#483593  autor: Pientka
 21 cze 2011, 13:36
To lipa :) Dzięki za odpowiedź.

#483671  autor: darus161
 21 cze 2011, 18:06
Mam pytanie odnośnie przedłużenia umowy przez iBOA. Chcę wziąć multimedialną + jakiegoś Black Berry. I słyszałem, że wówczas automatycznie, nieodpłatnie zostanie mi aktywowana usługa poczty w BB. Wiecie o co chodzi- że maile przychodzą bezpośrednio na telefon. Normalnie to się nazywa BIS chyba, ale w erze jakoś inaczej. Czy to prawda?

#483678  autor: thonka
 21 cze 2011, 18:37
darus161, dostaniesz usluge "BlackBerry® Mail & Web za 0 zł - usługa dostępna wyłącznie dla urządzeń RIM BlackBerry®"

10.16. W przypadku zakupu urządzenia BlackBerry w ramach opłaty abonamentowej Abonent otrzymuje możliwość uruchomienia na warunkach promocyjnych zgodnie z tabelą w pkt. 10 stałego dostępu przez APN: blackberry.net do internetowych kont pocztowych (POP3/IMAP) posiadanych przez Abonenta (maksymalna liczba kont pocztowych, które można podłączyć do usługi wynosi dziesięć) oraz uzyskuje dostęp do Internetu z wykorzystaniem przeglądarki BlackBerry oraz dostęp do Internetu z wykorzystaniem aplikacji dostarczanych wraz z terminalem BlackBerry za pomocą dedykowanego terminala wspierającego usługę BlackBerry® Mail & Web. Korzystanie z Usługi BlackBerry® Mail & Web możliwe jest wyłącznie z telefonem BlackBerry zgodnie z poniższymi zasadami:
10.16.1.Transmisja danych w ramach Usługi BlackBerry® Mail & Web nie jest wliczana w limit usługi blueconnect
10.16.2.W ramach usługi BlackBerry® Mail & Web Operator zastrzega sobie prawo do ograniczenia maksymalnej dostępnej prędkości transmisji danych po przekroczeniu 100 MB transferu w danym Cyklu Rozliczeniowym. Po wskazanym powyżej przekroczeniu transmisji danych Operatorowi będzie przysługiwać prawo do ograniczenia pasma transmisji w taki sposób, że nie będzie ono wyższe niż 16 kbit/sek.
10.16.3.Korzystanie z Usługi BlackBerry® Mail & Web za granicą wymaga posiadania aktywnej usługi Roaming. Szczegółowe informacje dotyczące listy sieci krajów, w których można korzystać z usług Internet za granicą dostępne są na stronie ; http://www.t-mobile.pl
10.16.4.Opłaty za korzystanie z Usługi BlackBerry® Mail & Web za granicą naliczane są zgodnie z Cennikiem BlackBerry (APN: blackberry.net);
10.16.5.Aktywacja usługi na warunkach promocyjnych jest możliwa w dowolnym momencie trwania Aneksu do Umowy, pod warunkiem, że zdarzenie to nastąpi maksymalnie w ciągu 24 miesięcy dla aneksów zawartych na 24 pełne Cykle Rozliczeniowe lub w ciągu 30 miesięcy dla aneksów zawartych na 30 pełnych Cykli Rozliczeniowych licząc od daty zawarcia Aneksu do Umowy;
10.16.6.Promocyjny abonament za usługę wynosi 0 zł przez okres 24 lub 30 pełnych Cykli Rozliczeniowych;
10.16.7.Szczegółowe warunki cenowe Usługi BlackBerry® Mail & Web (wraz z dodatkowymi objaśnieniami) opisane są w „Warunkach Oferty „BlackBerry® Mail & Web w T-Mobile”.

dostajesz po prostu oprocz 100mb blueconnect takze 100mb na transmisje danych przez apn blackberry.net

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#483681  autor: darus161
 21 cze 2011, 18:51
Ok dzięki wielkie. Tylko, że internetu dostane 300 mb. Szkoda, że dodatkowo przypada tylko 100 mb tej usługi;/

#483865  autor: exter3
 22 cze 2011, 13:42
witam ponownie :)
administrator mnie zabanowal gdyz uzylem slow powszechnie uwazanych za obrazliwe w stosunku mojego ukochanego operatora /oby byl wiecznie żywy/

powtorze wiec o czym pisaqlem aby nie wygladalo ze mozna tylko pisac dobrze o NIM albo wcale

jestem uzytkownikem ery /tm od wielu lat abonament 250zl na 3 tel
i uwazam /moj boze boje sie troche/
ze tm dal najbardziej denna oferte od lat

pisze o ofercie abonentowej z wymiana telefonu

play proponuje
samsung galaxy S za 1 zl abon 95 zl 850 min 1024mb-tmobile aparat 950zl 650min
htc hd2 -145zl -tmobile szkoda gadac
xperia10-1zl -tmobile szkoda gadac
jestem leniwym czlowiekiem i nie lubie zmian ale jak widac oferty mozna porownac

nie wiaze sie to z miloscia do playa a kalkulacja i byc moze za jakis czas z playa przeniose sie gdzie indziej i narazie tyle bo nie wiem czy spelniam juz warunki zeby mnie moderator byl uprzejmy zostawic
kocham t mobile oby zylo wiecznie :-D

#483872  autor: thonka
 22 cze 2011, 14:07
exter3, daruj sobie uszczypliwosci, bo uzyles slownictwa niestosownego i na publicznym forum nigdzie nie byloby ono tolerowane. ostrzezenie dostales po zgloszeniu innego uzytkownika wiec jak widac nietylko ja uznalem twoje slownictwo za niestosowne. koniec tematu.

druga sprawa - skoro nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia w temacie przedluzenia w tmobile - nie pisz. jaka jest oferta kazdy widzi jedym ona pasuje innym nie. temat ten jednak nie nazywa sie "Zale do tmobile"

#483879  autor: exter3
 22 cze 2011, 14:19
oki dzieki dostosuje sie

masz racje powinienem zalozyc temat zale do t mobile :)
choc te zale i zlosc i bezsilnosc dotycza niewatpliwie abonamentu
i jest to moja ocena bo jestem jeszcze w t mobile i mam abonament

pozdrawiam :-)

#483902  autor: qba84
 22 cze 2011, 15:07
Jak to jest z telefonami o ograniczonej dostępności (taki zapis w cenniku) - jest szansa na taki telefon czy nie ma w praktyce?
  • Strona 89 z 217
  • 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 217
  • 1
  • 87
  • 88
  • 89