• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 88 z 96
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 96

#428256  autor: osachorzow
 07 wrz 2010, 18:55
I najważniejsza sprawa: czy to obejmie wszystkich abonentów z 'tymi' dodatkowymi pakietami (nie pamiętam ale chyba od kilku miesięcy je dodają) czy tylko osoby, które podpiszą umowę w dniu X... Choć jakby nie to na szczęście mam włączone jest 360 minut na 12 mc-y za 2200 pktów ;)

#428259  autor: st.konsultant
 07 wrz 2010, 19:26
Co do minut, które można wykorzystać również do Play to jakoś zupełnie nie kojarzę takiej zmiany...być może dotyczy to tylko jakiś wybranych osób. Jutro postaram się zweryfikować tą informację i potwierdzić lub zaprzeczyć :).

#428265  autor: Atlan
 07 wrz 2010, 20:06
I jeśli możesz to zapytaj czy to tylko rodzinnych taryf się tyczy, czy także biznesówek ;)

#428281  autor: maniu
 07 wrz 2010, 21:07
To zapytajcie się tych Pań z SUK jak te minuty z pakietu dodatkowego schodza! Bo jeżeli symultanicznie to okey a jak dopiero po wykorzystaniu pakietu podstawowego można z pakietu extra dzwonic do PLAY to nie tak OKEY.

#428289  autor: willy26
 07 wrz 2010, 21:39
maniu pisze:To zapytajcie się tych Pań z SUK jak te minuty z pakietu dodatkowego schodza! Bo jeżeli symultanicznie to okey a jak dopiero po wykorzystaniu pakietu podstawowego można z pakietu extra dzwonic do PLAY to nie tak OKEY.
Z treści maila, który otrzymałem wynikałoby, że chyba jednak symultanicznie, ale faktycznie lepiej o to dopytać :)

A to fragment z maila:

"W odpowiedzi na Pana korespondencję, pragnę powiadomić, że specjalnie dla Pana postarałam się obniżyć dotychczasowy abonament.
Z chęcią poinformuję Pana, że od teraz mogę zaproponować promocyjny pakiet minut, który dostępny jest w poszczególnych taryfach Rodzina do wszystkich sieci bez wyjątku.
Uważam, że to cenne rozwiązanie biorąc pod uwagę fakt, że nie będzie Pan niepotrzebnie generować dodatkowych kosztów poza abonamentem.
Poniżej przedstawiam dostępne warunki:

Proponuję jedną z taryf Rodzina z promocyjnym upustem na abonament przez okres 24 cykli rozliczeniowych dla wybranych zestawów ofert. Zachęcam do zastanowienia się nad wyborem następujących zestawów:*

- Rodzina 40 - 100 minut wliczonych w abonament (poza Play, CenterNet, Cyfrowy Polsat) oraz dodatkowy pakiet 105 minut do WSZYSTKICH SIECI : łącznie 205 minut miesięcznie w promocyjnej cenie 40, 00 zł z VAT.
- Rodzina 60 - 200 minut wliczonych w abonament (poza Play, CenterNet, Cyfrowy Polsat) oraz dodatkowy pakiet 125 minut do WSZYSTKICH SIECI : łącznie 325 minut miesięcznie w promocyjnej cenie 60, 00 zł z VAT."
itp. itd

#428290  autor: dami_1921
 07 wrz 2010, 21:40
Dziś otrzymałem e-mail od ery ws przedłużenia również z informacją o tym ze pakiet promocyjny jest do wszystkich sieci
"-Rodzina 40- 100 minut wliczonych w abonament (poza Play, CenterNet, Cyfrowy Polsat) oraz dodatkowy pakiet 105 minut (do wszystkich sieci krajowych): łącznie 205 minut miesięcznie w promocyjnej cenie 40,00 zł z VAT..."

Mam też pytanie czy przy przedłużeniu można aktywować jakiś pakiet sms-ów?

Ps. teraz przeczytałem jeszcze e-mail z wczoraj(standardowa oferta) i w nim jest napisane ze minuty są poza play:
"...- Rodzina 40 - 100 minut wliczonych w abonament oraz dodatkowy pakiet 105 minut: łącznie 205 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych (poza Play, CenterNet, Cyfrowy Polsat) w promocyjnej cenie 55, 00 zł z VAT..."
Wiec wydaje się być realne ze te dodatkowe minuty sa też do Play ciekawe tylko od którego momentu one schodzą..

#428294  autor: osachorzow
 07 wrz 2010, 21:47
dami_1921, skoro dodatkowe są do Play to będą schodzić od razu ;) tylko połączenia do W3 i stacjonarne będą schodzić najpierw z pierwszego pakietu...

skoro już oficjalnie (w korespondencji z klientem) piszą o tej zmianie to jestem ciekaw co z osobami, które podpisały aneksy wcześniej (np 1 września)? Mają minuty do play czy nie... st.konsultant czekamy na dobre wieści z frontu! :)

#428295  autor: st.konsultant
 07 wrz 2010, 21:47
dami_1921 pisze:
Mam też pytanie czy przy przedłużeniu można aktywować jakiś pakiet sms-ów?

W taryfach Rodzina można włączyć pakiet 100 smsów do wszystkich (łącznie z Play) za 5 zł na czas nieokreślony lub za 4 zł z 6 miesięcznym zobowiązaniem.

#428298  autor: danielkl
 07 wrz 2010, 22:09
Czyli co znowu era dala ciala i od x dni nie uaktualnia regulaminow cennikow itp na swoje stronie? Bo tylko to wyjasnia te wasze sensacje o minutach do play

#428299  autor: st.konsultant
 07 wrz 2010, 22:18
danielkl pisze:Czyli co znowu era dala ciala i od x dni nie uaktualnia regulaminow cennikow itp na swoje stronie? Bo tylko to wyjasnia te wasze sensacje o minutach do play
A wziąłeś pod uwagę, że może to dotyczyć tylko oferty niestandardowej a takich ofert na logikę próżno szukać na stronie?

#428345  autor: rafcyk
 08 wrz 2010, 09:18
Pisałem przecież w moim pierwszym wątku o minutach do Play, że schodzą w pierwszej kolejności z pakietu promocyjnego. Więc póki macie minuty w pakiecie promocyjnym to nic Wam nie doliczy do rachunku.

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#428347  autor: barat
 08 wrz 2010, 09:43
Promocyjny rozliczany jest w drugiej kolejności?
Na przykład jak w Rodzina 40 jest 100+105, to dzwoniąc do W3 zjadę najpierw minuty "standardowe" (czyli 100), a 105 wisi sobie dla Play'a i ewentualnie w razie W jakbym wygadał 100 "standardu" ?

#428352  autor: pmmazz
 08 wrz 2010, 10:19
właśnie dostałem potwierdzenie z BOA że SUK w ERA od 6.09 może oferować właśnie taką opcję .... tzn. dodatkowe pakiety minut z oferty z RODZINY są rozliczane do WSZYSTKICH siecie....bez wyjątku....

jak na złość ja podpisałem aneks 3.09...

chociaż jak dla mnie to jest bardzo niesprawiedliwe

tym bardziej że oferta przedłużeniowa akurat ta jest ważna od 1.09... a zmiany w trakcie to troche nie fair

wszyscy którzy podpisali aneks od 1.09 powinni mieć te pakiety udostępnione...

bede probowal napisac reklamacje do ERY

zobaczymy czy uda się cokolwiek w tej kwestii wskórać....

a T-Mobile coraz mniej atrakcyjne...

#428354  autor: barat
 08 wrz 2010, 10:26
ja negocjuję już kilka dni, ale jak liczy się data podpisania aneksu, a nie wynegocjowania pakietu to OK - kurier dopiero się zjawi w czwartek/piątek.
Napisałem do SUK w mailu, w którym potwierdzałem dane więc chyba MUSZĄ mi dopisać :) Widać sporo ludzi im biadoliło z Play (bo to IMO poroniony pomysł)

Nie mniej jednak zmiana od 6go to trochę draństwo w stosunku do tych, co podpisali 1-5 września ...

#428359  autor: rafcyk
 08 wrz 2010, 11:04
barat, dokładnie tak jak piszesz. Trochę zakręcili z tą kolejnością schodzenia pakietów, ale tak to właśnie działa. Ja też czekam na kuriera, w poniedziałek dostałem info że będzie w środę/czwartek. Do tej pory nie otrzymałem jeszcze sms o zmianie taryfy ani nr listu przewozowego. :(

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#428360  autor: Atlan
 08 wrz 2010, 11:05
Ale tak generalnie to osoby które podpisywały w sierpniu aneks miały to samo co osoby z 1-5 września (tylko ceny fonów inne), więc zawsze będzie tak, że ktoś będzie poszkodowany. Jak ktoś dziś podpisze umowę, za miesiąc wejdzie nowa oferta to też będzie czuł się nieswojo ;) Tak to zawsze jest niestety, dlatego prepaid ma swoje zalety ;)

#428363  autor: barat
 08 wrz 2010, 11:24
No tak, ale nowa promocja jest od 1 września ... więc gdyby te minuty Play wprowadzili gdzieś w październiku to OK, ale nie 5 dni po ogłoszeniu nowej promocji i nagonieniu pierwszych klientów (wiele osób czekało na początek września).

#428373  autor: thonka
 08 wrz 2010, 12:45
barat, no i co z tego?
w zeszlym roku na wakacje z dnia na dzien ogloszono, ze w ofertach bez telefonu czas starej umowy nie jest doliczany do aneksu, choc promocja juz trwala.
wychodzac z twojego zalozenia rowniez ci, ktorym zmieniono terminy przedluzen (od 2-5 miesiecy w ostatnich latach) mogli by miec pretensje.

zgodziles sie na takie, a nie inne warunki.
jezeli minuty do play okaza sie prawda, to bedzie to duzy plus tej oferty.
pytanie czy te minuty sa przyznawane z automat do kazdej "rodziny", czy tylko do tych ofert z SUK.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#428374  autor: horas
 08 wrz 2010, 12:47
barat pisze:No tak, ale nowa promocja jest od 1 września ... więc gdyby te minuty Play wprowadzili gdzieś w październiku to OK, ale nie 5 dni po ogłoszeniu nowej promocji i nagonieniu pierwszych klientów (wiele osób czekało na początek września).
przed chwilą dzwoniłem do salonu ERY w swoim mieście rodzinnym i zapytałem o te minuty do Play, czy faktycznie pobierane są z abonamentu - Pani stwierdziła, że minuty do Play nie są wliczane do abonamentu tylko kasowane poza nim :/
mowa tu oczywiście o kliencie indywidualnym...

#428382  autor: barat
 08 wrz 2010, 13:53
thonka
W zasadzie może masz rację. Nie jest to ładne zachowanie, ale jak najbardziej mają do tego prawo.

Na szczęście ja się jeszcze nie zgodziłem, nic jeszcze nie podpisałem - czekam na @ z SUK ;)

horas
Czyli wychodzi na to, ze takie rzeczy tylko w SUK. Ogólnie dochodzę do wniosku, ze w salonie wiedzą to, co jesteś w stanie wyczytać z ulotek samemu + ewentualne rzeczy które w międzyczasie zasłyszą od klientów (oczywiście na 100% są wyjątki) ;) Do tego w salonie proponują Ci chyba rodzina 40 za 55zł.
  • Strona 88 z 96
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 96
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88