• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 86 z 624
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 624

#761919  autor: Lukash
 10 lis 2014, 14:29
A jakie są obecnie oferty przez SUK? Jump M za 54,99? Net większy? Sluchawki taniej?
Ktoś z Was brał Jump M?

#761946  autor: malin_f1
 10 lis 2014, 16:29
dobre pytanie co można wywalczyć przez SUK... oraz jakich argumentów użyć bo jak patrzę na ofertę konkurencji to wcale nie jest taniej... a nawet drożej...

#762058  autor: pio-trek
 10 lis 2014, 23:40
To co udało mi się wynegocjować to profirma jump m w tym 20 min w roamingu i 1.5gb internetu za 49.99zl netto i 150 zł zniżki na tel

Proszę o odpowiedź czy jest szansa na obniżkę ubezpieczenia telefonu w profirma jump m za 49.99zl lub jump xl za 89 zł netto?

#762283  autor: domin74
 12 lis 2014, 12:24
Maly745 pisze:Ja rownież przedłużyłem tydzień temu do końca miałem 6 miesięcy oczywiście przez suk
Te pozostałe 6 miesięcy starej umowy dolicza się do nowego okresu umowy czy po prostu idą one w zapomnienie?

#762286  autor: i.slepy
 12 lis 2014, 12:26
domin74 pisze:
Maly745 pisze:Ja rownież przedłużyłem tydzień temu do końca miałem 6 miesięcy oczywiście przez suk
Te pozostałe 6 miesięcy starej umowy dolicza się do nowego okresu umowy czy po prostu idą one w zapomnienie?
waznosc umowy liczy sie zawsze od konca poprzedniej umowy, po prostu nowe warunki masz wczesniej. No i nowy telefon :)

#762311  autor: onifer2
 12 lis 2014, 14:01
Lipa i tyle. Chcesz podpisać umowę już 6 miesięcy przed końcem, dostajesz telefon na 2 letniej gwarancji, a umowa w sumie 2,5 roku. Czyli albo użytkujesz telefon pół roku po gwarancji, albo znów musisz pół roku wcześniej przedłużać jeśli chcesz mieć pewność napraw gwarancyjnych.
Ja mam właśnie 6 miesięcy do końca umowy w T-Mobile (niestety telefon uległ awarii i muszę pilnie wymienić na nowy), ale korzystniej mi przenieść numer do Orange w obecnej promocji z 6 miesiącami gratis. Umowa mi już będzie lecieć (w Orange) a płatne będzie 1,5 roku.

#762312  autor: i.slepy
 12 lis 2014, 14:03
onifer2 pisze:Lipa i tyle. Chcesz podpisać umowę już 6 miesięcy przed końcem, dostajesz telefon na 2 letniej gwarancji, a umowa w sumie 2,5 roku. Czyli albo użytkujesz telefon pół roku po gwarancji, albo znów musisz pół roku wcześniej przedłużać jeśli chcesz mieć pewność napraw gwarancyjnych.
Ja mam właśnie 6 miesięcy do końca umowy w T-Mobile (niestety telefon uległ awarii i muszę pilnie wymienić na nowy), ale korzystniej mi przenieść numer do Orange w obecnej promocji z 6 miesiącami gratis. Umowa mi już będzie lecieć (w Orange) a płatne będzie 1,5 roku.
a pierwse pol roku bedziesz placic nadal w TMobile.

Co do uzytkowania telefonu, to przeciez zawsze mozna czekac do samego konca umowy i dopiero wtedy przedluzac, bedziesz mial wtedy gwarancje na caly okres uzytkowania telefonu. Nikt nikogo nie zmusza do wczesniejszego przedluzania kontraktu :)

#762315  autor: pio-trek
 12 lis 2014, 14:19
sam sobie odpowiem (dla innych) na moje wcześniejsze pytanie

w taryfie profirma m ubezpieczenie to 8zł netto
profirma l to 10zł netto
profirma xl to 12zł netto

czyli obniżyć ubezpieczenie suk też może

#762368  autor: onifer2
 12 lis 2014, 18:05

a pierwse pol roku bedziesz placic nadal w TMobile.
Oczywiście że można czekać do końca umowy. Pisałem o awaryjnych sytuacjach gdy komuś nawali telefon tak że nie da się naprawić- tak jak mnie obecnie- a nie ma funduszy na nowy za gotówkę 8)
I co z tego że będę płacił pierwsze pół roku w T-Mobile. I tak bym płacił i tak. W Orange mam 6 miesięcy gratis więc nie jestem stratny. A przynajmniej umowa mi już idzie na bieżąco.
Chcąc przedłużać w T-Mobile już teraz 6 miesięcy wcześniej- zostaję pół roku bez gwarancji na telefon, lub z koniecznością znów przedłużenia przed końcem kolejnej umowy w T-Mobile.

A tak umowa mi się kończy za pół roku w T-mobile, równocześnie zostaje mi jeszcze 1,5 roku umowy w Orange i nie muszę się martwić o brak gwarancji.

Dlatego też przedłużanie umowy w T-Mobile już 6 miesięcy przed końcem umowy nie jest korzystne. Kto tego nie widzi ten albo nie specjalnie rozumuje te sprawy, albo nie chce zobaczyć.

Nie hejtuję sieci T-Mobile ale stwierdzam fakty, jeśli komuś zależy 6 miesięcy wcześniej na nowym telefonie to bardziej się opłaca skorzystać z Szalonych Dni w Orange z 6 mies. gratis niż ciągnąć 2,5 roczną umowę w T-Mobile.

#762391  autor: SACZI
 12 lis 2014, 18:13
onifer2 pisze:... jeśli chcesz mieć pewność napraw gwarancyjnych....
Tak to sobie tłumacz ...
W drugim roku eksploatacji Regeneris wpisze Ci w kartę gwarancyjną "kontakt z cieczą" i przekreślą gwarancje.
Koniec po temacie.
Udowadniaj swoje racje w sądzie.

#762402  autor: onifer2
 12 lis 2014, 18:21
Nie będę się spierał, choć zapewne i takie przypadki się zdarzają, ale jeśli ktoś się daje zrobić w jelenia i nie zna swoich praw...no cóż.
Wybór opcji pozostawiam pod rozwagę potencjalnych klientom. :wink:

#762436  autor: i.slepy
 12 lis 2014, 19:26
onifer2 pisze:
Oczywiście że można czekać do końca umowy. Pisałem o awaryjnych sytuacjach gdy komuś nawali telefon tak że nie da się naprawić- tak jak mnie obecnie- a nie ma funduszy na nowy za gotówkę 8)
I co z tego że będę płacił pierwsze pół roku w T-Mobile. I tak bym płacił i tak. W Orange mam 6 miesięcy gratis więc nie jestem stratny. A przynajmniej umowa mi już idzie na bieżąco.
Chcąc przedłużać w T-Mobile już teraz 6 miesięcy wcześniej- zostaję pół roku bez gwarancji na telefon, lub z koniecznością znów przedłużenia przed końcem kolejnej umowy w T-Mobile.

A tak umowa mi się kończy za pół roku w T-mobile, równocześnie zostaje mi jeszcze 1,5 roku umowy w Orange i nie muszę się martwić o brak gwarancji.

Dlatego też przedłużanie umowy w T-Mobile już 6 miesięcy przed końcem umowy nie jest korzystne. Kto tego nie widzi ten albo nie specjalnie rozumuje te sprawy, albo nie chce zobaczyć.

Nie hejtuję sieci T-Mobile ale stwierdzam fakty, jeśli komuś zależy 6 miesięcy wcześniej na nowym telefonie to bardziej się opłaca skorzystać z Szalonych Dni w Orange z 6 mies. gratis niż ciągnąć 2,5 roczną umowę w T-Mobile.
Jasne, masz racje, zgadzam sie w pelni, ze jest sens przechodzenia do Orange w takich wypadkach. Jednakze troche mnie oni odrzucaja cenami telefonow. Szalone dni sa tylko na okreslone modele, ktore mnie osobiscie nie leza. Poza tym ciezko tam dobrac ciekawy pakiet minuty/sms/MB, natomiast w TM mozesz wziac nawet najnizszy abo i za dyche dokupic internet do 1GB.

Kazdy szuka czego innego w ofertach :)

#762444  autor: onifer2
 12 lis 2014, 19:49
Zgadzam się, czasem trzeba czekac 2-3 edycje Szalonych Dni aby trafić na jakiś sensowny model w dobrej cenie i do tego niewygórowanym abo.
Taryfy są bardziej elastyczne w T-Mobile, to fakt. Ale czy ceny telefonów są aż tak dobre? Przeglądałem teraz ceny w abo za 69,99zł czyli takim jaki posiadam. Przy dopłacie góra do 100 zł- a tak mnie interesuje nie ma nic godnego uwagi.
W Orange są już np. S3 LTE, Nokia 925, Nokia 1320, Nokia 735.

#762539  autor: Lukash
 13 lis 2014, 08:02
Pierwszy kontakt ze strony T-mobile: oferta Jump M za 69,99, net 0,5 GB, 30 minut roaming, 30 minut do krajów UE, nielimitka rozmowy i sms/mms, Iphone 5s za 1419 i komentarz, że to oferta specjalnie dla mnie (czyli zniżka 130 PLN na tel).
Poprosiłem o lepszą ofertę - co można tu ugrać? czekać dalej na ofertę z SUK?

#762554  autor: Maly745
 13 lis 2014, 09:43
Wyślij mail do iboa ze przedstawiona oferta nie spełnia twoich oczekiwań i poproś o instrukcje przeniesienia numeru i kiedy mozesz to zrobic, jak zadzwoni zwykle boa to upieraj sie ze przenosisz numer wtedy przełączy do suk i oni przedstawia najlepsza opcje.

#762590  autor: Lukash
 13 lis 2014, 13:05
Maly745 pisze:Wyślij mail do iboa ze przedstawiona oferta nie spełnia twoich oczekiwań i poproś o instrukcje przeniesienia numeru i kiedy mozesz to zrobic, jak zadzwoni zwykle boa to upieraj sie ze przenosisz numer wtedy przełączy do suk i oni przedstawia najlepsza opcje.
Dzięki, tę ścieżkę mam opanowaną od kilku lat ;)
Chodziło mi o info, co jest w tej chwili w ogóle do ugrania max, jesli chodzi o tę taryfę (zniżka na abo, dodatkowy pakiet danych, większa obniżk na tel).

#762740  autor: st.konsultant
 13 lis 2014, 23:00
pio-trek pisze:sam sobie odpowiem (dla innych) na moje wcześniejsze pytanie

w taryfie profirma m ubezpieczenie to 8zł netto
profirma l to 10zł netto
profirma xl to 12zł netto

czyli obniżyć ubezpieczenie suk też może
A gdzie tu rabat? Przecież to standardowe ceny ubezpieczenia w tych taryfach? Suk daje zniżki na tą usługę.

[ Dodano: 2014-11-13, 23:02 ]
Lukash pisze:
Maly745 pisze:Wyślij mail do iboa ze przedstawiona oferta nie spełnia twoich oczekiwań i poproś o instrukcje przeniesienia numeru i kiedy mozesz to zrobic, jak zadzwoni zwykle boa to upieraj sie ze przenosisz numer wtedy przełączy do suk i oni przedstawia najlepsza opcje.
Dzięki, tę ścieżkę mam opanowaną od kilku lat ;)
Chodziło mi o info, co jest w tej chwili w ogóle do ugrania max, jesli chodzi o tę taryfę (zniżka na abo, dodatkowy pakiet danych, większa obniżk na tel).
Ani zniżki na abonament nie dostaniesz, ani nie zwiększą Ci pakietu internetowego. Cena telefonu moim zdaniem też mniejsza już nie będzie.

#762759  autor: thonka
 14 lis 2014, 00:41
Lukash, w tym abonamencie nic lepszego nie dostaniesz (jak i w żadnym innym po za najniższym). Cena telefonu jest z oferty limitowanej, więc na jej obniżkę (po za rzecz jasna zmianą samego cennika) też nie masz co liczyć.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#762775  autor: Lukash
 14 lis 2014, 08:11
OK, dzięki Panowie, mimo wszystko powalczę jeszcze trochę. Dam znać, czy się udało, czy to rzeczywiście max co jest teraz do ugrania.

#762957  autor: andr_w
 14 lis 2014, 20:46
Kończy mi się abo za 1,5 miesiąca i chciałbym się zapytać czy daradę ugrać u nich z tego Jump S w dziale odzysku klienta - Sony Z3 baź Z3 compact poniżej 1000zł, 1-1,5gb internetu i abo w 49,99 netto? Jestem u nich dobre 10lat, poza tym mam 2 inne abo u nich (też długo).
  • Strona 86 z 624
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 624
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86