• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 86 z 182
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 182

#552184  autor: Rick
 06 maja 2012, 10:00
Zobaczymy jak ta umowa się sprawi..

#552224  autor: MADMAX
 06 maja 2012, 12:50
ywis pisze:Sprawa przedstawiona i dziś mi potwierdzono, że jest w realizacji, a wczoraj dwa razy potwierdzono, że anulowano zamówienie. No nic, kurier zadzwoni, to powiem, aby nie przyjeżdżał nawet...
Kod: Zaznacz cały
Regulamin zawierania umów na odległość
§ 7
Anulowanie Zamówienia
1. W przypadku, gdy Towar nie został jeszcze przekazany Podmiotowi dostarczającemu przesyłkę, Kupujący moze
odstąpić od Umowy sprzedazy lub Umowy o świadczenie Usług Telekomunikacyjnych poprzez anulowanie
Zamówienia drogą elektroniczną pod adresami [email protected], [email protected]
2. O udanym anulowaniu lub niemozności anulowania zamówienia Kupujący zostanie niezwłocznie powiadomiony drogą elektroniczną.
3. Jezeli zamówiona przesyłka jest wysłana odstąpienie następuje poprzez nieodebranie przesyłki od Kuriera
Mam nadzieję, że jednak faktycznie zamówienie zdążyli Tobie anulować i jest już po sprawie :-)

Pozdrawiam

#552727  autor: gepiuu
 08 maja 2012, 09:56
Wysłałem wypowiedzenie do Playa, dostałem pismo z oferta, która jest kompletnie nieprzemyślana. Dostałem mniejszy abonament, bez internet, stan darmowy przez parę miesięcy. Wie ktoś czy taka oferta podlega negocjacjom? interesuje mnie podwyżka abonamentu i lepszy telefon...

#552731  autor: pakierhakierxd
 08 maja 2012, 10:04
Możesz dostać też ofertę z internetem all inclusive/all inclusive max ale jedyne co możesz dostać to mniejszy abonament przez 10/12 miesięcy o 25 % minus taki że w zamian dostaniesz mniej minut niż nowy klient/przedłużający umowę normalnie.

[ Dodano: 2012-05-08, 11:32 ]
No i przedłużyłem umowę z play na 12 miesięcy w ofercie tylko sim all inclusive max 29 warunki wejdą za 10 dni dzięki za rady :),najfajniejsze jest to że przedłużyłem wcześniej niż mogłem przez telefon czyli zamiast 26 maja dziś :D,pomogło mi tym napisanie zgłoszenia na play24 :D

Pozdrawiam :)

#553199  autor: ywis
 10 maja 2012, 11:45
MADMAX pisze:Mam nadzieję, że jednak faktycznie zamówienie zdążyli Tobie anulować i jest już po sprawie
Nie zdążyli, ale już sprawy załatwione do końca.

#553533  autor: areq47
 12 maja 2012, 00:01
Witam, zauważyłem, że na sklepie internetowym play już pojawiła się oferta na przedłużenie umowy dla mojego numeru. Interesuje mnie przedłużenie umowy bez telefonu w taryfie all inclusive MAX. Widzę, że dostępny jest stan darmowy w ofercie bez telefonu. Czy abonenci nie mają możliwości wybrać all inc. bez telefonu na przedłużenie umowy?

#553539  autor: MADMAX
 12 maja 2012, 00:12
Na stronie dostępne jest tylko przedłużenie w opcji MAX bez telefonu, więc wersja o którą Ci chodzi.

Pozdrawiam

#553547  autor: areq47
 12 maja 2012, 00:36
Dostępny mam jedynie: "RePlay Ekstra Stan Darmowy", żadnych all incl. nie ma bez telefonu

#553565  autor: MADMAX
 12 maja 2012, 09:42
Oferta > Abonament > All Incl. dla Abonentów > zakładka Przedłużam umowę > AI MAX > odznaczasz ptaszka przy opcji z telefonem i voila - masz przedłużenie bez telefonu.
Klikasz do koszyka.

Pozdrawiam

#553795  autor: Damian67
 13 maja 2012, 11:45
coś już wiadomo na temat zapowiadanego już jakiś czas temu przedłużenia umowy (bez telefonu) przez internet na czas nieokreślony?

#553857  autor: rahshi
 13 maja 2012, 16:15
witam mam takie pytanie konczy mi sie abonament w play za 3 miesiace i chciałbym przedłużyć umowe place teraz około 70 zl (LongPlay II 69) maksymalnie moge placic do 100zl abonamentu sa jakies ciekawe oferty oczywiscie z telefonem (internet muzyka itp ) moge za telefon dac max 300 zl. i jaki telefon najlepiej u nich wziasc mieszczacy sie w tej kwocie .. jakie warunki moga mi zaproponowac i czy np wielkosc placonych rachunkow ma jakies znaczenie chodzi mi o to ze abo mam 70 zl ale i tak przekraczam ta sume i czasem rachunki mam 300 zl (sory za brak składu i ładu w tym poscie)

#553880  autor: MADMAX
 13 maja 2012, 18:21
rahshi pisze:jaki telefon najlepiej u nich wziasc mieszczacy sie w tej kwocie
Dział "jaki telefon wybrać", opisz swoje wymagania.
rahshi pisze:abo mam 70 zl ale i tak przekraczam ta sume i czasem rachunki mam 300 zl
Weź sobie Formułę 4.0

Pozdrawiam

#553888  autor: pakierhakierxd
 13 maja 2012, 19:35
Też bym wziął formułe 4.0 na twoim miejscu będzie no limit dla rozmów i sms :)

#554197  autor: Adiem
 15 maja 2012, 08:00
Witam Państwa,

W czerwcu br kończy mi się umowa. Ogólnie mam opcję LongPlay II 69 + pakiet 1gb internetu czyli w sumie rachunki wychodzą 85zł. Oczywiście zdaża się, że są one wyższe (max 100zł) Raczej nie przekraczam limitu minut.

Teraz pytanie ;)
Czy przy przedłużeniu umowy powiedzmy na All Inclusive Max 75 jest możliwość negocjacji cen telefonów? Interesuje mnie Wave 3, który kosztuje 239zł w takim pakiecie a ja wolałbym za niego dać 1zł ;) (taka cena jest przy 95zł)

Ewentualnie jaki pakiet by mi Państwo polecili i co na dzień dzisiejszy mogę "wycisnąć" z Playa przy przedłużeniu umowy?

Z góry dziękuję za pomoc.

#554236  autor: pakierhakierxd
 15 maja 2012, 12:12
Ceny telefonów niestety nie są negocjowalne z tego co wiele razy słyszałem są takie jak w cenniku.

#554250  autor: naitsyrk
 15 maja 2012, 12:45
Witam,
czy może mi ktoś napisać (najlepiej pracownik Play), czy istnieją w Play poziomy negocjacji. Przykładowo w Orange sa 4 poziomy negocjacji, w T-mobile tez sa nie wiem dokładnie ile ale na pewno są. Różnica w ofercie miedzy 1 a 3 poziomem w Orange nie jest duza natomiast na 4 jest ogromna, podobnie w T-mobile, przykładem może być znajomy któremu przy przedłużeniu zaproponowano S+ za 599zl natomiast gdy poinformował pracownika ze jest z branży (nie pracuje w T) i że prosi o wejście na najwyższy poziom negocjacji otrzymał tel za 49zl. Interesuje mnie czy jest taka opcja również w Play

Pozdrawiam

#554344  autor: witgra
 15 maja 2012, 18:45
Witam,
W ramach wdzięczności za pomoc udzieloną przez forum w przedłużeniu kolejnej umowy :D podaje to co zyskałem bez żadnego wysiłku.

W Play 2 numery od 2008 r. (w Erze kiedyś miało to znaczenie w Play nie ma żadnego :cry: ).
Aktualnie przedłużana 1 umowa z LongPlay 49 bez telefonu, średnie rachunki 35 zł.
Interesował mnie wyłącznie aneks w ofercie bez telefonu.

3 miesiące przed końcem umowy pokazała się w Play24 tzw. "Spersonalizowana oferta dla numeru telefonu" tj.:
- abonament 50% tańszy przez pierwsze trzy miesiące;
- 180 minut do wszystkich w abonamencie wymiennych na 390 SMS / MMS;
- stan darmowy w Play na 3 miesiące;
- umowa na 18 miesięcy;
- w cenie 19 zł.

Po złożeniu wypowiedzenia oraz prośby o przeniesienie numeru do Fresh po ok. 2 tygodniach dostałem listem ofertę bez telefonu "RePlay Stan Darmowy GU". A w niej:
- 180 minut do wszystkich sieci krajowych;
- stan darmowy w Play na 3 miesiące;
- promocyjny pakiet 50 minut do wszystkich za darmo przez pierwsze 6 miesięcy;
- umowa na 12 miesięcy;
Całość w cenie 14,50 zł.

Wizyta w salonie potwierdziła, że tak jak napisano w liście, możliwe jest złożenie zamówienia jedynie telefonicznie (*500).
Zadzwoniłem, zamówiłem.

I na tym byłby koniec, ale ...
Przygodę z telefonią komórkową zaczynałem w 1997 w Centertelu (cegła do samoobrony Ericsson FH 212). Od tego czasu przeszedłem przez Erę, Orange, aż do Play. I ze smutkiem muszę dodać - jakość połączeń w sieci P4 bardzo przypomina tą sprzed 15 lat. I co mi z zasięgu jak np. nieraz muszę krzyczeć do telefonu, aby rozmówca mnie usłyszał. :smt011 Chętnie bym zmienił operatora, ale wygrała ekonomia. ;-) Daję Play tylko 12 miesięcy na poprawę jakości rozmów. Wystarczy?

#554345  autor: gepiuu
 15 maja 2012, 18:49
Mi też się kończy umowa, do P4 dzwoniłem, próbowałem negocjować i jedyne co mi proponowali to abonament za 95zł ze zniżką 50% przez 6m-cy, jak dobrze pamiętam...
Wysłałem też wypowiedzenie i zaoferowano mi Long Play II 49 z rabatem 25% abonamentu przez rok, 35dodatkowych minut, stan darmowy w play przez 9m-cy za darmo + jakies sms do wszystkich przez pół roku... Oferta kompletnie nieprzemyślana, ponieważ z internetu korzystam codziennie, pakiet 1gb ledwo mi starcza, codziennie dzwonię do Play, więc abonament mnie nie urządza...

Parę stron wcześniej przeczytałem, że komuś zaoferowano formułę 4.0 w abonamencie 159zł ze zniżką 50zł na cały okres trwania umowy, czyli abonament za 109zł... Na infolinii powiedziano mi, że nie ma takiej możliwości;) Zostały mi 3tygodnie do zdecydowania się, w przeciwnym razie przerzucą mnie na play fresh...;-/

#554430  autor: Adiem
 16 maja 2012, 07:52
Dziękuję za odpowiedzi.

Nie wiem czy Play kiedykolwiek wykonuje prostą matematykę ile zyskują przy zmianach warunków przy przedłużaniu umów.

Przykładowo:
AllInclusiveMax 75 - 24miesiące po 75zł + 1zł wave 3 (oczywiście w tej opcji kosztuje 239zł)
Daje to nam łączną kwotę 1801zł na całą umowę.

Dla porównania oferta bez telefonu za 49zł (identyczne parametry jak powyższy pakiet)- 18miesięcy 49zł = 882zł

Różnica 919zł przy umowie krótszej o pół roku... sami sobie gwoździa do trumny ładują...

Zobaczymy, może uda się coś wykombinować z obniżką ceny telefonu. Jak nie... odpowiedź jest bardzo prosta jaką ofertę wziąć ;)

#554439  autor: opti
 16 maja 2012, 10:01
moze komus pomoze ta oferta w negocjacjach.. :) ja wysylajac rezygnacje na jeden z numerow abo w p4 dostalem nast. propozycje aneksu:
Specjalnie dla Pani przygotowaliśmy ofertę RePlay Stan Darmowy GU. W ramach Abonamentu LongPlay II 49 oferujemy nawet 340 minut do wszystkich sieci krajowych. Umowa, którą polecamy trwałaby 24 miesiące.
Dodatkowo:
-25% rabat na Abonament przez 12 miesięcy,
-35 dodatkowym minut do wszystkich sieci,
-Stan Darmowy w Play przyznawany bezpłatnie na okres 9 miesięcy,
-promocyjny pakiet 50 minut do wszystkich sieci, przyznawany bezpłatnie przez okres 6 miesięcy lub pakiet 250 sms do wszystkich. Do powyższej promocji polecamy atrakcyjne telefony już od złotówki.

Istnieje również możliwość przedłużenia Umowy w ofercie bez telefonu.
Zachęcamy do wyboru Promocji RePlay Ekstra Stan Darmowy GU. Przez cały okres Umowy proponujemy nawet do 340 minut do wszystkich sieci krajowych za jedyne 24,50 zł zamiast 49 zł. Czas trwania Umowy to zaledwie 12 miesięcy.
Dodatkowo:
-promocyjny pakiet 50 minut do wszystkich, za darmo przez pierwsze 6 miesięcy,
-Stan Darmowy w Play przyznawany bezpłatnie na okres 6 miesięcy.
  • Strona 86 z 182
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 182
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86