- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Bl4d3R, albo 49,99 albo 54,99. w zaleznosci ile kosztuje pakiet stacjonarnych. jezeli 5zl to 49 jezeli 10 to 54.
Orientuje się ktoś z was, czy jak dzwonią z BOK w sprawie przedłużenia umowy to jest możliwość obniżenia ceny telefonu? Interesuje mnie Formuła Europa z pakietem 2GB za 99 zł + LG Swift G. Telefon "normalnie" w ofercie kosztuje 479 zł. Jeżeli tak, to na jaką zniżkę można liczyć. Jeżeli nie, to czy można wynegocjować jeszcze jakieś zniżki na abo, o których była mowa kilkanaście stron temu w tym temacie?
No i na koniec. Czy rozmawiać/negocjować z osobą, która zadzwoni, czy od razu poprosić o przełączenie gdzieś indziej?
Bardzo dziękuję za rozjaśnieje wątpliwości.
No i na koniec. Czy rozmawiać/negocjować z osobą, która zadzwoni, czy od razu poprosić o przełączenie gdzieś indziej?
Bardzo dziękuję za rozjaśnieje wątpliwości.
Na jaki adres mailowy wysłać skan wypowiedzenia? Z tego co mi się wydaje, w P4 obowiązuje tylko wypowiedzenie wysłane do nich pocztą na ul. Taśmową. Czy się mylę?greg.x pisze:Juz teraz pisz wypowiedzenie, zrob skan (telefonem wystarczy) w poniedzialek dostaniesz info na play 24 i mozesz dzwonic na *500 o domagc sie oferty o ktorej jest tutaj mowa. Tym sposobem zaoszczedzisz na abonamecie ponad 3 miesiace
Da radę wysłać mailem skan na adres: [email protected]afrosia pisze:Na jaki adres mailowy wysłać skan wypowiedzenia? Z tego co mi się wydaje, w P4 obowiązuje tylko wypowiedzenie wysłane do nich pocztą na ul. Taśmową. Czy się mylę?greg.x pisze:Juz teraz pisz wypowiedzenie, zrob skan (telefonem wystarczy) w poniedzialek dostaniesz info na play 24 i mozesz dzwonic na *500 o domagc sie oferty o ktorej jest tutaj mowa. Tym sposobem zaoszczedzisz na abonamecie ponad 3 miesiace
dzięki.bora1410 pisze:Da radę wysłać mailem skan na adres: [email protected]
Witam wszystkich serdecznie,
jestem posiadaczką zarówno internetu jak i telefonu w sieci Play i wkrótce kończą mi się obie umowy.
Mój internet to Nowy RePlay Online Ekstra GU, mam 15 GB transferu + 3 GB promocyjne + darmowy nocny transfer i pakiet społecznościowy. Za wszystko płacę 14,95 zł/mc. Umowa na 12 miesięcy kończy się 31.12.2013 r. Oferta jest bardzo korzystna i wątpię żeby ktokolwiek był w stanie zaproponować mi coś lepszego dlatego planowałam nie bawić się w żadne wypowiedzenie tylko poczekać spokojnie aby umowa się skończyła i przeszła na czas nieoznaczony. Teraz pytanie: czy w momencie przejścia na czas nieoznaczony zachowam wszystkie upusty i bonusy i dalej będę płacić taką stawkę jak obecnie bo w aneksie do umowy jaki dostałam przy przedłużaniu nic nie ma na ten temat.
Drugi pytanie mam odnośnie telefonu. Posiadam Formułę M, umowa tylko sim bez internetu na 12 miesięcy kończy się 31.01.2014. W zasadzie ilość minut i smsów mi w zupełności wystarcza ale chciałabym dodatkowo dostać darmowy transfer (750 MB byłoby myślę akurat) i ewentualnie telefon, ale to tylko jeśli oferta będzie bardzo korzystna (napaliłam się strasznie na HTC One S więc nawet jeśli wezmę jakiś telefonik od Play to tylko żeby go od razu sprzedać). Fajna wydaje się oferta opisywana kilka stron wcześniej tzn. 4.0 unlimited + darmowe sms + 750 MB za 35 zł. Pytanie tylko czy jeśli teraz już wyśle wypowiedzenie będę jeszcze w stanie załapać się na tą ofertę? Czy komuś udało się ugrać podobną opcję ale z telefonem i w jakiej cenie?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
jestem posiadaczką zarówno internetu jak i telefonu w sieci Play i wkrótce kończą mi się obie umowy.
Mój internet to Nowy RePlay Online Ekstra GU, mam 15 GB transferu + 3 GB promocyjne + darmowy nocny transfer i pakiet społecznościowy. Za wszystko płacę 14,95 zł/mc. Umowa na 12 miesięcy kończy się 31.12.2013 r. Oferta jest bardzo korzystna i wątpię żeby ktokolwiek był w stanie zaproponować mi coś lepszego dlatego planowałam nie bawić się w żadne wypowiedzenie tylko poczekać spokojnie aby umowa się skończyła i przeszła na czas nieoznaczony. Teraz pytanie: czy w momencie przejścia na czas nieoznaczony zachowam wszystkie upusty i bonusy i dalej będę płacić taką stawkę jak obecnie bo w aneksie do umowy jaki dostałam przy przedłużaniu nic nie ma na ten temat.
Drugi pytanie mam odnośnie telefonu. Posiadam Formułę M, umowa tylko sim bez internetu na 12 miesięcy kończy się 31.01.2014. W zasadzie ilość minut i smsów mi w zupełności wystarcza ale chciałabym dodatkowo dostać darmowy transfer (750 MB byłoby myślę akurat) i ewentualnie telefon, ale to tylko jeśli oferta będzie bardzo korzystna (napaliłam się strasznie na HTC One S więc nawet jeśli wezmę jakiś telefonik od Play to tylko żeby go od razu sprzedać). Fajna wydaje się oferta opisywana kilka stron wcześniej tzn. 4.0 unlimited + darmowe sms + 750 MB za 35 zł. Pytanie tylko czy jeśli teraz już wyśle wypowiedzenie będę jeszcze w stanie załapać się na tą ofertę? Czy komuś udało się ugrać podobną opcję ale z telefonem i w jakiej cenie?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc

Właśnie skończyłem rozmowę z Play, nie wiem czy to był zwykły konsultant czy ktoś z utrzymania klienta. Zaproponowali:
1 opcja bez internetu:
- Nielimitowane do Play
- Nielimitowane na stacj.
- Nielimitowane do innych sieci
- Nielimitowane sms/mms
Umowa na 12 mies. bez telefonu 30,74 zł brutto
2 opcja z internetem:
- Nielimitowane do Play
- Nielimitowane sms/mms
- Intenet 1 GB
Umowa na 12 mies. bez telefonu 43,04 zł brutto
Jak myślicie, opłaca się? Zapomniałem się spytać czy ceny obowiązują na cały okres czy po miesiącu nie doliczą sobie np. 10 zł za no limit na stacjonarne bo się okaże, że 1 mies. był na darmo.
1 opcja bez internetu:
- Nielimitowane do Play
- Nielimitowane sms/mms
2 opcja z internetem:
- Nielimitowane do Play
- Nielimitowane sms/mms
- Intenet 1 GB
Umowa na 12 mies. bez telefonu 43,04 zł brutto
Jak myślicie, opłaca się? Zapomniałem się spytać czy ceny obowiązują na cały okres czy po miesiącu nie doliczą sobie np. 10 zł za no limit na stacjonarne bo się okaże, że 1 mies. był na darmo.
Dzięki, o to mi chodziłobora1410 pisze:@pavulonik dostałeś ofertę z GU dla firm. Więcej już chyba nie ugrasz. Nic nie doliczą za miesiąc czy też dwa. Czy jest opłacalna to już sam sobie musisz ocenić.

@Zaproponowali:
1 opcja bez internetu:
- Nielimitowane do Play
- Nielimitowane sms/mms
A jak kwotowo wygląda sprawa z bezpiecznym internetem , czy ewentualnie można wykupić jakiś comiesięczny pakiet?!
1 opcja bez internetu:
- Nielimitowane do Play
- Nielimitowane sms/mms
A jak kwotowo wygląda sprawa z bezpiecznym internetem , czy ewentualnie można wykupić jakiś comiesięczny pakiet?!
O to nie pytałem bo akurat u mnie przy tym numerze internet nie będzie potrzebny. Na stronie jest zaznaczona opcja bezpieczny internet( do 10 mb 5 zł netto powyżej 10 mb 15 zł netto) a jeśli od razu chcesz pakiet 1 gb to przy przedłużeniu bierzesz 2 opcję z netem. Podejrzewam, że dodatkowo sam pakiet po podpisaniu umowy będzie droższy.tomulus pisze:@Zaproponowali:
1 opcja bez internetu:
- Nielimitowane do Play
- Nielimitowane sms/mms
ed.
Sprawdziłem Pakiety Internet dla Firm i znalazłem pakiet 500 mb za 7,38 zł brutto, który w zupełności by mi starczył. Czy mógłbym wziąć opcję 1 bez internetu i potem wykupić pakiet 500mb ?
pavulonik, nie da rady. w takich opcjach tylko bezpieczny net
Witam. Zastanawiam się nad przedłużeniem umowy w Play, jednak te nowe oferty są moim zdaniem słabe. Czy da się ugrać coś takiego w cenie do powiedzmy 30 zł?
nielimitowane smsy do Play
200 min do wszystkich sieci (ewentualnie no limit do play i 100 min do wszystkich)
pakiet internetu 750 mb (500 też będzie wystarczające)
Jest szansa na otrzymanie takiego abonamentu? Jeśli tak, to jak o to walczyć?
nielimitowane smsy do Play
200 min do wszystkich sieci (ewentualnie no limit do play i 100 min do wszystkich)
pakiet internetu 750 mb (500 też będzie wystarczające)
Jest szansa na otrzymanie takiego abonamentu? Jeśli tak, to jak o to walczyć?

mariusz94, też już mi się umowa kończy i niestety... Play nie jest atrakcyjny. W niższym abo fakt, że do sieci bez limitu, ale co z tego jak wiadomości płatne. Ceny słuchawek też kiepskie.
Zostanę na swojej starej taryfie bo jest bardziej elastyczna. Ze słuchawki nici.
Niestety dużo bardziej atrakcyjnie wypada pomarańczowy operator.
Zostanę na swojej starej taryfie bo jest bardziej elastyczna. Ze słuchawki nici.
Niestety dużo bardziej atrakcyjnie wypada pomarańczowy operator.
Przedluzenie umowy na starej taryfie juz jest niemożliwe, mi tak powiedziano. Na początku października, miałem taka możliwość ale umowa bez tel. na 18 miesięcy i drogim abonamencie. Formułę m w cenie 24 nie chcieli dać, gdzie w maju to byl standard z darmowymi smsami do wszysztkich.
witam,
mam abonament w play, w ktorym umowa od pewnego juz czasu kwalifikuje sie na przedluzenie.
dane abonamentu:
Taryfa LongPlay 69
Promocja LongPlay bez telefonu 29.06
czy z tych warunkow przedluzenie w play moze byc tylko do jednej z obecnie lansowanych formuł:
FORMUŁA 4.0 EUROPA UNLIMITED
FORMUŁA 4.0 UNLIMITED
FORMUŁA PLAY UNLIMITED
czy mam jakas alternatywe do przedluzenia?
bo jak mniemam, pozostac na obecnym planie moge zawsze...
co innego wchodzi w gre?
przeluzenie bez telefonu. TYLKO SIM.
opis potrzeb - sredni stan z kilku poprzednich miesiecy:
minimum 100 SMS miesiecznie jest wysylanych
laczna suma minut miesiecznie rzadko przekracza 500. zazwyczaj pomiedzy 300 a 400
polaczenia 50/50 wewnatrz play i poza play
ogolnie to chyba struktura jest taka:
40% play
40% poza play
20% stacjonarki
duzo osob do mnie dzwoniacych ma polaczenia w play za free.
od niedawna zapotzrzbowanie na internet wzroslo. 0,5 GB obecnie powinno wystarczyc. wiecej do rozwazenia. 20zl za 2gb w obecnych formulach to zadna atracka IMHO
z gory dziekuje za wszelkie sugestie.
mam abonament w play, w ktorym umowa od pewnego juz czasu kwalifikuje sie na przedluzenie.
dane abonamentu:
Taryfa LongPlay 69
Promocja LongPlay bez telefonu 29.06
czy z tych warunkow przedluzenie w play moze byc tylko do jednej z obecnie lansowanych formuł:
FORMUŁA 4.0 EUROPA UNLIMITED
FORMUŁA 4.0 UNLIMITED
FORMUŁA PLAY UNLIMITED
czy mam jakas alternatywe do przedluzenia?
bo jak mniemam, pozostac na obecnym planie moge zawsze...
co innego wchodzi w gre?
przeluzenie bez telefonu. TYLKO SIM.
opis potrzeb - sredni stan z kilku poprzednich miesiecy:
minimum 100 SMS miesiecznie jest wysylanych
laczna suma minut miesiecznie rzadko przekracza 500. zazwyczaj pomiedzy 300 a 400
polaczenia 50/50 wewnatrz play i poza play
ogolnie to chyba struktura jest taka:
40% play
40% poza play
20% stacjonarki
duzo osob do mnie dzwoniacych ma polaczenia w play za free.
od niedawna zapotzrzbowanie na internet wzroslo. 0,5 GB obecnie powinno wystarczyc. wiecej do rozwazenia. 20zl za 2gb w obecnych formulach to zadna atracka IMHO
z gory dziekuje za wszelkie sugestie.
Masz odpowiedni temat o przedłużeniu umowy w Play, więc nie zaśmiecaj forum.
-no limit rozmowy do wszystkich sieci
-no limit sms do wszysztkich sieci
- 750mb pakiet internet
- 1 rok umowa
Cena 34,99zl
Taką ofertę dostaniesz po wysłaniu wypowiedzenia. Jeśli CI nie odpowiada zawsze możesz zostać przy starej umowie, na starych warunkach.
-no limit rozmowy do wszystkich sieci
-no limit sms do wszysztkich sieci
- 750mb pakiet internet
- 1 rok umowa
Cena 34,99zl
Taką ofertę dostaniesz po wysłaniu wypowiedzenia. Jeśli CI nie odpowiada zawsze możesz zostać przy starej umowie, na starych warunkach.