torture pisze:Jakieś nowe wieści odnośnie opcji przedłużenia bez telefonu?
Jak na razie zaoferowano mi dość standardową ofertę: [...]
R20 i 100 minut to by już jakoś wyglądało, jest szansa na wynegocjowanie? Ktoś ma jakieś przecieki?
Muszę Cię rozczarować. W pierwszym poście tego wątku jest napisane:
[center]
oferta bez telefonu rowniez nie podlega negocjacji cenowej[/center]i moje doświadczenia to potwierdzają: raczej nie ma od tego wyjątków. Rozmawiałem z konsultantami, mówiłem, że oczekuję czegoś innego, pisałem maile z zapowiedzią odejścia z sieci i... nic: jak w trakcie rozmowy okazywało się, że jestem bardziej zorientowany w temacie, niż konsultanci mogli się tego obawiać

i nie "łykam" argumentów podanych w skryptach, to konsultanci tracili cierpliwość, a na maile najzwyczajniej odpowiedzi nie dostałem (chociaż potwierdzenia dostarczenia przychodziły, więc adres
[email protected] działa). Strata czasu. Najsprawniej z tego wszystkiego poszło wyznaczenie daty przeniesienia numeru (SMS przyszedł już kilka godzin od rozpoczęcia procedury w Play) i zniknięcie propozycji przedłużenia umowy w i-boa.
Nie będę się rozpisywać na temat tego, co dostanę w Play, bo to każdy może przeczytać. Do tego jakiś niewielki pakiet danych, może pakiet SMS/MMS, ale to już są kwoty pomijalne. Według moich wyliczeń po przejściu do Play będę płacić ok. 1/3 dotychczasowych rachunków, więc z oszczędności na rachunkach będzie stać mnie na nowy telefon chyba co rok (czego i tak nie potrzebuję - średnio tel. pracuje u mnie 3-4 lata). "Nigdy nie mów nigdy", więc jeśli za 2 lata T-Mobile zaoferuje coś dla małych firm, to może wrócę do T-Mobile, ale teraz pozostaje tylko ładnie się pożegnać i podziękować za ciekawe dyskusje w tym wątku
PS
Brak zasięgu etc. w Play mi nie straszne - mam też aktywację w P4, więc zdążyłem przetestować sieć dość skutecznie i jakoś nie miałem powodów do narzekań.