• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 85 z 217
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 217

#480646  autor: st.konsultant
 08 cze 2011, 14:38
klimasz pisze:st.konsultant, czy prawdą jest, że od piątku wchodzą jakieś zmiany w taryfach dla firm? dzisiaj będąc w punkcie dealerskim, na pytanie o oferty przedłużenia umowy w taryfach dla firm, usłyszałem odpowiedź: "Proszę zgłosić się w piątek, ponieważ dzisiaj dostałem informację, że w piątek nastąpią zmiany, powinno się zmienić na lepsze" ???
Szczerze? Nie wiem :mrgreen:

#480760  autor: darus161
 08 cze 2011, 22:42
Ej doszły mnie słuchy, że kilka osób wynegocjowało sporą zniżkę na telefon! Zamiast 700 zapłacili 200 przykładowo. Czy to możliwe? Próbował ktoś w zaparte negocjować ceny aparatu?

#480795  autor: mister
 09 cze 2011, 06:37
Witam,

a odnośnie tego zawsze taniej, to za 49zł są nielimitowane rozmowy, czy smsy również?

P.S. I jak z negocjacjami z Tmobile :)

pozdawiam :)

#480796  autor: thonka
 09 cze 2011, 06:51
mister pisze:zawsze taniej
nie ma czegos takiego.

jest "zawsze rozmawiaj" gdzie sa tylko rozmowy
i "zawsze w kontakcie" gdzie sa dodatkowo smsy

przy czym opcja "zawsze w kontakcie" jest chyba tylko w ofercie bez telefonu, a "zawsze rozmawiaj" jest dostepna dla wszystkich abonentow.

myli sie to niestety z nazwami obecnych promocji, ktore brzmia rowniez "Zawsze w kontakcie"

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#480811  autor: Woytek
 09 cze 2011, 10:30
darus161 pisze:Ej doszły mnie słuchy, że kilka osób wynegocjowało sporą zniżkę na telefon! Zamiast 700 zapłacili 200 przykładowo. Czy to możliwe? Próbował ktoś w zaparte negocjować ceny aparatu?
Mi się dzisiaj jakoś nie udało jedynie punktami premia.

#480877  autor: darus161
 09 cze 2011, 13:37
To ja już nie wiem. Czy Ci ludzie kłamią, że udało im się wynegocjować to, tamto i owamto? Ale z drugiej strony po co mieliby to robić? Nie wiadomo czy starać się o zniżkę na telefon czy nie;/ A Galaksy S II kusi, jednak 999zł to trochę dużo ;/

#480885  autor: łazęga
 09 cze 2011, 14:16
Jakby ktoś był zainteresowany przed chwilą na i-BOA pojawił się HTC Wildfire S. Do wyboru w 3 wersjach kolorystycznych.

#480890  autor: lubiepiwo
 09 cze 2011, 14:46
Dziś mi się udało wynegocjować R40 z telefonem za 45 zł brutto/ 24 miesiące. 240 minut + 3 miesiące rozmów z T. HTC Wildfire S za 1 zł (kupon 150 zł era premia). I niestety dowiedziałem się ze ceny usług (marudziłem ze 9 zł za net to dużo) są nie do ruszenia.
Kurier ma być w poniedziałek. Kod promocji na aneksie ma być HR1RSUK. Nic więcej nie próbowałem wyciągnąć, ale raczej to tyle co się w tym abonamencie da.

#480891  autor: zxcvbnm
 09 cze 2011, 14:56
Dziś przyszedł wildfire S obniżony o 4500pkt (150zł) w R40 za cennikową 49 ale z 5 wybranymi numerami obniżonymi o 50% (15zł zamiast 30zł)

Przy negocjacji była mowa o możliwości wyboru 5 wybranych numerów za 24 zł dla abonamentów np. bez telefonu już od 19 zł

#480909  autor: Woytek
 09 cze 2011, 16:53
lubiepiwo pisze:Dziś mi się udało wynegocjować R40 z telefonem za 45 zł brutto/ 24 miesiące. 240 minut + 3 miesiące rozmów z T. HTC Wildfire S za 1 zł (kupon 150 zł era premia). I niestety dowiedziałem się ze ceny usług (marudziłem ze 9 zł za net to dużo) są nie do ruszenia.
Kurier ma być w poniedziałek. Kod promocji na aneksie ma być HR1RSUK. Nic więcej nie próbowałem wyciągnąć, ale raczej to tyle co się w tym abonamencie da.
Dzisiaj dokladnie to samo zalatwiłem i również marudziłem nad interntem, za 9pln (było za 5), zdecydowałeś się na niego?

#480911  autor: anonim69
 09 cze 2011, 17:09
łazęga pisze:Jakby ktoś był zainteresowany przed chwilą na i-BOA pojawił się HTC Wildfire S. Do wyboru w 3 wersjach kolorystycznych.
A HTC Wildfire zniknął z cennika w i-BOA.

#480913  autor: st.konsultant
 09 cze 2011, 17:17
anonim69 pisze:
łazęga pisze:Jakby ktoś był zainteresowany przed chwilą na i-BOA pojawił się HTC Wildfire S. Do wyboru w 3 wersjach kolorystycznych.
A HTC Wildfire zniknął z cennika w i-BOA.

Tego modelu nie ma w ogóle w magazynach i z tego co się orientuje to nie będzie już nowych dostaw.

#480915  autor: lubiepiwo
 09 cze 2011, 17:31
Woytek pisze:
lubiepiwo pisze:Dziś mi się udało wynegocjować R40 z telefonem za 45 zł brutto/ 24 miesiące. 240 minut + 3 miesiące rozmów z T. HTC Wildfire S za 1 zł (kupon 150 zł era premia). I niestety dowiedziałem się ze ceny usług (marudziłem ze 9 zł za net to dużo) są nie do ruszenia.
Dzisiaj dokladnie to samo zalatwiłem i również marudziłem nad interntem, za 9pln (było za 5), zdecydowałeś się na niego?
Nie, zastanowię się. konsultantka z którą załatwiałem przedłużenie poinformowała mnie ze w każdej chwili można włączyć 100MB za 9 zł. ( nie tak jak wcześniej był czas 60 dni na 100MB za 5 zł )

#481045  autor: łazęga
 10 cze 2011, 07:34
Wczoraj po 14 przez i-BOA przedłużenie umowy. Wczoraj po 23 paczka już przekazana kurierowi. :shock:

#481106  autor: torture
 10 cze 2011, 13:09
Jakieś nowe wieści odnośnie opcji przedłużenia bez telefonu?
Jak na razie zaoferowano mi dość standardową ofertę:
R20: 80min (19zł) + pakiet sms 500 (5zł) + 2os sieć rodzinna (5zl) = 29zł
R40: 160min (30zł) + pakiet sms 500 (5zł) + 2os sieć rodzinna (5zl) = 40zł

R20 i 100 minut to by już jakoś wyglądało, jest szansa na wynegocjowanie? Ktoś ma jakieś przecieki?

#481257  autor: traber
 11 cze 2011, 00:44
torture pisze:Jakieś nowe wieści odnośnie opcji przedłużenia bez telefonu?
Jak na razie zaoferowano mi dość standardową ofertę: [...]
R20 i 100 minut to by już jakoś wyglądało, jest szansa na wynegocjowanie? Ktoś ma jakieś przecieki?
Muszę Cię rozczarować. W pierwszym poście tego wątku jest napisane:
[center]oferta bez telefonu rowniez nie podlega negocjacji cenowej[/center]i moje doświadczenia to potwierdzają: raczej nie ma od tego wyjątków. Rozmawiałem z konsultantami, mówiłem, że oczekuję czegoś innego, pisałem maile z zapowiedzią odejścia z sieci i... nic: jak w trakcie rozmowy okazywało się, że jestem bardziej zorientowany w temacie, niż konsultanci mogli się tego obawiać ;) i nie "łykam" argumentów podanych w skryptach, to konsultanci tracili cierpliwość, a na maile najzwyczajniej odpowiedzi nie dostałem (chociaż potwierdzenia dostarczenia przychodziły, więc adres [email protected] działa). Strata czasu. Najsprawniej z tego wszystkiego poszło wyznaczenie daty przeniesienia numeru (SMS przyszedł już kilka godzin od rozpoczęcia procedury w Play) i zniknięcie propozycji przedłużenia umowy w i-boa. Nie będę się rozpisywać na temat tego, co dostanę w Play, bo to każdy może przeczytać. Do tego jakiś niewielki pakiet danych, może pakiet SMS/MMS, ale to już są kwoty pomijalne. Według moich wyliczeń po przejściu do Play będę płacić ok. 1/3 dotychczasowych rachunków, więc z oszczędności na rachunkach będzie stać mnie na nowy telefon chyba co rok (czego i tak nie potrzebuję - średnio tel. pracuje u mnie 3-4 lata). "Nigdy nie mów nigdy", więc jeśli za 2 lata T-Mobile zaoferuje coś dla małych firm, to może wrócę do T-Mobile, ale teraz pozostaje tylko ładnie się pożegnać i podziękować za ciekawe dyskusje w tym wątku :)

PS
Brak zasięgu etc. w Play mi nie straszne - mam też aktywację w P4, więc zdążyłem przetestować sieć dość skutecznie i jakoś nie miałem powodów do narzekań.

#481278  autor: torture
 11 cze 2011, 10:18
Mi się Play nie opłaca. Chcę płacić <30zł, mieć darmowy nr (albo lepiej sieć rodzinną, bo w dwie strony) i paczkę smsów. Nie pisałem też o negocjacji cenowej, tylko o tym, że przydałoby się, żeby dali te 100 minut, zamiast 80 :) I pytałem właśnie o to, czy dorzucają coś? Kilka stron wstecz był post, ale dotyczył R40 (+30 min) i R60 (+40) bez telefonu. Analogicznie wychodziłoby te +20 dla R20, tylko jak to załatwić ;)

#481279  autor: anonim69
 11 cze 2011, 10:26
O ile mnie pamięć nie myli, oferty bez telefonu nie były i zapewne nie są negocjowalne.
traber pisze:Według moich wyliczeń po przejściu do Play będę płacić ok. 1/3 dotychczasowych rachunków, więc z oszczędności na rachunkach będzie stać mnie na nowy telefon chyba co rok
Z ciekawości sprawdziłem ofertę Playa i jakby nie było miłe zaskoczenie Play faktycznie ma znów lepsze ofert niż T-M , więcej minut do wszystkich na abonament i to dużo więcej , a bez telefonu zawsze oferta była lepsza . Co do zasięgu w Play to nie ma co się przyczepić informacje od znajomych którzy są w Play, a zaczynam już ich mieć coraz więcej w Playu niż w innych sieciach .

#481298  autor: traber
 11 cze 2011, 13:17
torture pisze:Mi się Play nie opłaca. Chcę płacić <30zł, mieć darmowy nr (albo lepiej sieć rodzinną, bo w dwie strony) i paczkę smsów.
Niby już nie przedłużam umowy w PTC, ale coś ;) jednak jeszcze pamiętam. Bez paczki SMS "sieć rodzinną" na dwie osoby masz też w nowym Tak-Taku. Zresztą to jest akurat całkiem niezły patent na kontakt np. z osobą Twojego życia :) niezależnie od sieci, w której masz główny numer (a jakąś starą komórkę bez simlocka to chyba każdy w szufladzie znajdzie). Jedyne ograniczenie: nie można prowadzić rozmów dłuższych niż pół godziny. A za rok... się zobaczy, z której promocji należy korzystać.
torture pisze:przydałoby się, żeby dali te 100 minut, zamiast 80 :) I pytałem właśnie o to, czy dorzucają coś? Kilka stron wstecz był post, ale dotyczył R40 (+30 min) i R60 (+40) bez telefonu. Analogicznie wychodziłoby te +20 dla R20, tylko jak to załatwić ;)
Mi się nic nie udało. Propozycja była mocno zerojedynkowa, więc z tej zerojedynkowości wyszło... zero. Poza tym kilka stron wstecz to mogła być jeszcze Era. Może to wyłącznie moja subiektywna ocena na podstawie rozmów z konkretnymi konsultantami, a może jakaś prawidłowość: przed rebrandingiem konsultanci wydawali się mieć więcej pewności siebie przy proponowaniu / podejmowaniu decyzji o dodatkowych bonusach.

#481333  autor: lubiepiwo
 11 cze 2011, 15:26
Bardzo szybko bo w jakieś 24h od zamówienia pojawił się kurier z telefonem (w piątek), a ja teraz mam radochę jak małe dziecko z nowej zabawki (Wildfire S), powodzenia w negocjacjach :wink:
  • Strona 85 z 217
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 217
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85