krecik6667, w takim razie nie będę się bawił z wypowiedzeniem umowy
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
u mnie w taryfie biznesowej bez telefonu była to po prostu wartość abonamentu miesięcznego pomnożona przez ilość miesięcy pozostałego do końca umowy.kowcio pisze:Mam Formułę S z Internetem bez telefonu do końca marca 2014, podpisywałem przedłużenie umowy na 12m. Jaką karę zapłacę za każdy miesiąc, jeśli będę chciał rozwiązać umowę przed tym terminem?
Witajcie
Chodzi o przedłużenie umowy, którą mam do początku stycznia.
Póki co mam: Long Play II 69 i w tym 250mb internetu.
Zamierzam jednak również zakupić Galaxy S3.
1. Jaka oferta bardziej by mi sie opłacała? Przedłużyć abo tylko na SIM przez co rachunki będą mniejsze i wyłożyć z kieszeni 1300zł czy przedłużyć abonament wraz z telefonem opylić go i dołożyć do tej S3?
Z moich obliczeń wyszło mniej więcej na to samo, jednak moge się mylić
Dodam, że oferty z 2gb raczej odpadają, bo chyba nie byłbym w stanie tyle wykorzystać. Opcjonalnie myśle, że będzie 750mb.
Chodzi o przedłużenie umowy, którą mam do początku stycznia.
Póki co mam: Long Play II 69 i w tym 250mb internetu.
Zamierzam jednak również zakupić Galaxy S3.
1. Jaka oferta bardziej by mi sie opłacała? Przedłużyć abo tylko na SIM przez co rachunki będą mniejsze i wyłożyć z kieszeni 1300zł czy przedłużyć abonament wraz z telefonem opylić go i dołożyć do tej S3?
Z moich obliczeń wyszło mniej więcej na to samo, jednak moge się mylić

Dodam, że oferty z 2gb raczej odpadają, bo chyba nie byłbym w stanie tyle wykorzystać. Opcjonalnie myśle, że będzie 750mb.
Fakt, zwracam honor. Mój błąd.
Co co mojego tematu to tak- macie racje. Generalnie w podobny sposób postąpiłem przy braniu tej obecnej, kończącej się umowy, a mianowicie biorąc Long Play II 69 dostałem Wave (bądź II) za 1zł, sprzedałem za 600zł, dołożyłem 400zl i kupiłem N8 jednocześnie nie odczuwając tak bardzo tego, bo realnie na tamten dzień dałem 400zł z własnej kieszeni.
Po przeliczeniu abonamentu to już inna bajka.
I w zasadzie za każdym razem tak będzie. Dlatego najlepiej po prostu wybrać najkorzystniejsze warunki na umowie.
Stąd moje pytanie do Was- co takiego byście polecili na przedłużenie umowy. Nie wiem czy jest sens bawienia się w wypowiedzenia licząc na to, że GU sie ze mną skontaktuje.
Co co mojego tematu to tak- macie racje. Generalnie w podobny sposób postąpiłem przy braniu tej obecnej, kończącej się umowy, a mianowicie biorąc Long Play II 69 dostałem Wave (bądź II) za 1zł, sprzedałem za 600zł, dołożyłem 400zl i kupiłem N8 jednocześnie nie odczuwając tak bardzo tego, bo realnie na tamten dzień dałem 400zł z własnej kieszeni.
Po przeliczeniu abonamentu to już inna bajka.
I w zasadzie za każdym razem tak będzie. Dlatego najlepiej po prostu wybrać najkorzystniejsze warunki na umowie.
Stąd moje pytanie do Was- co takiego byście polecili na przedłużenie umowy. Nie wiem czy jest sens bawienia się w wypowiedzenia licząc na to, że GU sie ze mną skontaktuje.
Witam
Idę do Play, chcę przedłużyć umowę w Play.
Dotychczasowa formuła S, płace 19pln - to mi w zupełności wystarcza.
Pierwszy raz w życiu przedłużam umowę, z tego co się dowiedziałem stare formuły są już niedostępne.
Na jaki abonament, albo rozwiązanie na kartę mi polecacie?
Ważne, żeby nie płacić więcej niż 20pln (nie korzystam z internetu)
bóg zapłać za wszystko
Idę do Play, chcę przedłużyć umowę w Play.
Dotychczasowa formuła S, płace 19pln - to mi w zupełności wystarcza.
Pierwszy raz w życiu przedłużam umowę, z tego co się dowiedziałem stare formuły są już niedostępne.
Na jaki abonament, albo rozwiązanie na kartę mi polecacie?
Ważne, żeby nie płacić więcej niż 20pln (nie korzystam z internetu)
bóg zapłać za wszystko
dziękuje
no ale ja chyba nie mogę zostać w Formuła S, te oferty są już przecież niedostępne?
Obecnie płacę 19 ile będę płacił, czy stracę jakieś ulgi i będę płacił więcej?
mam przed sobą umowę na której jest napisane wartość ulgi: 29
Jak to sprawdzić czy ten abonament wzrośnie i o ile?
no ale ja chyba nie mogę zostać w Formuła S, te oferty są już przecież niedostępne?
Obecnie płacę 19 ile będę płacił, czy stracę jakieś ulgi i będę płacił więcej?
mam przed sobą umowę na której jest napisane wartość ulgi: 29
Jak to sprawdzić czy ten abonament wzrośnie i o ile?
krecik6667, dzięki za odpowiedź.
A czy mogę liczyć na:
- nielimitowane rozmowy na komórki i stacjonarne
- nielimitowane sms/mms
- internet 2GB
w taryfie bez telefonu, do 50 zł?
I ponawiam pytanie o wypowiedzenie, kiedy je złożyć jeśli umowa kończy mi się 16.01.2014 r.
Pzdr
A czy mogę liczyć na:
- nielimitowane rozmowy na komórki i stacjonarne
- nielimitowane sms/mms
- internet 2GB
w taryfie bez telefonu, do 50 zł?
I ponawiam pytanie o wypowiedzenie, kiedy je złożyć jeśli umowa kończy mi się 16.01.2014 r.
Pzdr
A ma ktos z was doswiadczenie z oferta na przedluzenie dla play domowy? Obecnie oferowane 20zl w tym 60min do play+stacjonarnych wyglada blado na tle ofert komorkowych + drugi numer stacjonarny za 6zl. Kiedys byla przez miesiac oferta na stacjonarny w play z osobna karta za 5zl ale promocja wylacznie dla wtajemiczonych.
Cześć,
Na początku stycznia kończy sie moja i żony umowa. Do dziś nie otrzymaliśmy żadnej propozycji przedłużenia umowy. Interesuje nas rozwiązanie jeden abonament bez telefonu i jeden z telefonem. Czy operator jest w stanie przygotować taką ofertę z telefonem w rozsądnej cenie? Jak sie przypomnieć w kwestii kończącej sie umowy? Natychmiast złożyć wypowiedzenie?
Na początku stycznia kończy sie moja i żony umowa. Do dziś nie otrzymaliśmy żadnej propozycji przedłużenia umowy. Interesuje nas rozwiązanie jeden abonament bez telefonu i jeden z telefonem. Czy operator jest w stanie przygotować taką ofertę z telefonem w rozsądnej cenie? Jak sie przypomnieć w kwestii kończącej sie umowy? Natychmiast złożyć wypowiedzenie?
W dowolnym momencie trwania umowy jednak nie pozniej niz 30 dni przed jej koncem mozesz zlozyc wniosek o rozwiazanie umowy z koncem okresu zastrzezonego (i na przyklad przeniesc numer do uslugi na karte). Jak ja zlozylem to po tygodniu zadzwonili z propozycja, rownolegle przeslali poczta tradycyjna potwierdzenie zlozonej dyspozycji rezygnacji z umowy wraz z propozycja oferty. Zanim doszedl list mialem juz telefon z nowa oferta. Mnie umowa sie konczyla z poczatkiem grudnia.