Witam

Co do ofert Ery, jak na razie raz przedłużałem umowę i było spoko ( teraz kończy mi się 20.05.2008 także jeszcze sobie poczekam

ale w grudniu kończy się umowa tacie, także tu już bliżej końca ) Po raz pierwszy zaoferowali mi OU, OWTS, OW za 54 zł ale bez telefonu - telefon nie był mi potrzebny, także się zgodziłem

Dużo słychać tutaj o urodzinach Ery - może i faktycznie wprowadzą coś nowego dla Stałych Abonentów i by było fajnie - ciekawe, jakie nowe taryfy będą

Myślę, że co do końca umowy w grudniu, za jakieś 1.5 miesiąca mogę się spodziewać telefonu z ofertą, a nie interesuje mnie wiele, bo tylko jedna OU

Może da się wynegocjować trochę niżej niż 16.50 ?

zobaczymy

tak wynegocjujesz mnie 15 zl brutto za 1 oferte bez telefonu
A ja chyba jakiś dziwny jestem bo do mnie nikt nie dzwoni choć umowa skończyła mi się 2.08. W erze od 8 lat, razem z bc płace im ok 200-250 miesięcznie. I cisza. Jakby mnie olewali. Ale 2 lata temu też nikt nie zadzwonił.
abonentow jest sporo moze probowali dzownic a np miales zajety tel, sproboj sam zadzownic
nie nie żądam takich cudów jestem abonantem jak Ty to mówisz za 20 zł miałem telefon Siemens C75 za 129 zł jak na 2 lata temu był to telefon spoko i tak powinno być dziś za 129 zł powinienem mieć np W200i też telefon niezbyt specjalny ale spoko według mnie jest trochę za drogi. a Era nie życzy sobie za 1 ofertę 20 zł lecz 30 zł(10 zł wiecej niz 2 lata temu zamiast 10 mniej :/). a wiesz widzisz w Playu się jakoś da 30 zł + Samsung Z370 za 1zł . . . jak się chce to się da. Play mam nadzieję że troszkę namiesza. Jedank z tego co wiem a wiem z wysokich szczebli ery raczej rewolucji i telefonów takich jak w play za niższe pieniążki nie będzie! :X
bedzie kilka telefoników tańsazych o 100 -200 zł
cena oferty NK ma się znacząco nie zmienić podobno rozważana jest nowa oferta lub dodatkowe "prezenty do aktualnej " w p[ostaci dodatkowych pakietów minut lub sms przez kilkanaście początkowych miesięcy .
[ Dodano: 2007-08-21, 13:28 ]
zapomniałem dodać że era nie myśli o abonentach z 1 ofertą jest nawet podobno plan wycofania takiego abonamentu na rzecz większej reklamy mix-a i taktak fona
i tutaj według mnie jest błąd nawet play próbował to zrobić i co ? w koncu i tak dodał abo za 30 zł
ale pomsl w druga strone klient placi 20 zl miesiecznie i nic wiecej siec doplaca do jego utrzymnia wiec przy aneksie proponuje to samo o 10 zl drozej bo nie mozna doplacac zbyt dlugo, a taka polityke ma obecnie play i jestem ciekawy jak to bedzie wygladalo za 2 lata przy przedluzaniu umowy w play bo zeby zarabiac musza miec wicej klientow z wyzszymi taryfami
A co do oferty dla przedłużających umowę to ja osobiście będę zadowolony z ceny 15 zł za każdy pakiet ... wówczas będę mógł sobie pozwolić na wybór 200 minut w sieci 40 poza siec i 1 "darmowego" numeru... czyli 60 zł miesięcznie... wiem że taka ilość minut spokojnie wystarczy mi do funkcjonowania w dzisiejszym świecie

i da mi to cenę minuty w sieci w wysokości 15 groszy oraz poza sieć 37 groszy (zatem nie rozważam nawet przejścia do play lub innej sieci bo po co skoro tu jakby nie patrzeć mam taniej)... jeśli będzie lepiej po 4 września to super a jeśli nie to tez nie będę z tego powodu rozpaczać
i to jest wlasnie najlepsze podejscie mozna spokojnie wykombinowac tylko trzeba chciec a klienci najczesciej chce tani telefon i max znizek, tak jakby telefon im sie mial nalezec ale gdyby to sobie przeliczyc to bardziej sie oplaca przedluzyc bez telefonu (i kupic go na wolnym rynku) i w takim wypadku zaden inny operator nie jest w stanie przebic takej oferty
Jak już wcześniej pisałam - interesują mnie dwie oferty za 16,50zł jedna, z czego jedną zamieniłabym na "z przyjacielem". Telefonu nie chce, obecnie mam 20zł za 40min. I nie dostanę.
jesli przy 2 pakietach zamienisz oferte na oferte z przyjacielem to stracisz upust na ta oferte wiec bedziesz wtady za nia placic 30zl
Mel W300i jest w cenniku nie można zamówić tylko przez internet bo się skonczyły w magazynach pozostały tylko w salonach, gdzie przedłużać się mało opłaca bo się nie dostaje bonusu minutowego czy sms-owego a z cenami powiem tak przy 1 ofercei (bo przy 2 są juz znośne)
Samsung E250 - 249zł
SE W200i - 299zł
Nokia 3110 Classic - 299zł
SE W300i - 399 zł
mówię tu o umowie na 2 lata przy umowie na 3 lata wszystkie wymienione są 100zł tansze (wiązanie się na 3 lata umową jest według mnie bez sensu, gdy cenja telefonu spada tylko o 100zł, chociaż 2 lata temu miałem 40 min za 20 zł teraz to samo mogę mieć za 30 zł:/)
przy 1 ofercie nie mozna sie spodziewac cudow a co do 2 ofert wtedy cena telefonu rzeczywiscie spada i to sie oplaca bardziej niz umowa na 3lata z 1ou bo wtedy sie zaplaci łącznie 36x30zł a przy 2ou zaplaci sie 40,20x24, czyli mniej a telefon ma sie taniej