• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 84 z 318
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 318

#214316  autor: aga
 21 sie 2007, 11:57
[email protected] pisze:nieoficjalnie wiem ze najczesciej klienci z malym abonamentem zadaja cudow np przy abon za 20zl n73 za max 100zl i wiecej minut i "strasza" ze pojda do konkurencji a efekt jest taki ze rozwiazuja umowe i podpisuja nowa..hehe
No pewnie, że podpisują, bo żadna sieć nie spełnia ich wymagań i zostają przy tym co znają. :wink:
A w tym co napisałeś jest dużo prawdy, bo mam paru znajomych, którzy chcieliby niski abonament z dużą ilością minut i najlepszy telefon za 1 zł. Nic im nie odpowiada i marudzą, że drogo, że drogie telefony, że długie umowy itd.

#214330  autor: Kostek
 21 sie 2007, 12:20
Witam :) Co do ofert Ery, jak na razie raz przedłużałem umowę i było spoko ( teraz kończy mi się 20.05.2008 także jeszcze sobie poczekam :P ale w grudniu kończy się umowa tacie, także tu już bliżej końca ) Po raz pierwszy zaoferowali mi OU, OWTS, OW za 54 zł ale bez telefonu - telefon nie był mi potrzebny, także się zgodziłem :) Dużo słychać tutaj o urodzinach Ery - może i faktycznie wprowadzą coś nowego dla Stałych Abonentów i by było fajnie - ciekawe, jakie nowe taryfy będą :) Myślę, że co do końca umowy w grudniu, za jakieś 1.5 miesiąca mogę się spodziewać telefonu z ofertą, a nie interesuje mnie wiele, bo tylko jedna OU :) Może da się wynegocjować trochę niżej niż 16.50 ? :P zobaczymy :)

#214339  autor: pulp
 21 sie 2007, 12:57
A ja chyba jakiś dziwny jestem bo do mnie nikt nie dzwoni choć umowa skończyła mi się 2.08. W erze od 8 lat, razem z bc płace im ok 200-250 miesięcznie. I cisza. Jakby mnie olewali. Ale 2 lata temu też nikt nie zadzwonił.

Pzdr.

#214341  autor: lukaszek1234
 21 sie 2007, 13:20
[email protected] pisze:nieoficjalnie wiem ze najczesciej klienci z malym abonamentem zadaja cudow np przy abon za 20zl n73 za max 100zl i wiecej minut i "strasza" ze pojda do konkurencji a efekt jest taki ze rozwiazuja umowe i podpisuja nowa..hehe
nie nie żądam takich cudów jestem abonantem jak Ty to mówisz za 20 zł miałem telefon Siemens C75 za 129 zł jak na 2 lata temu był to telefon spoko i tak powinno być dziś za 129 zł powinienem mieć np W200i też telefon niezbyt specjalny ale spoko według mnie jest trochę za drogi. a Era nie życzy sobie za 1 ofertę 20 zł lecz 30 zł(10 zł wiecej niz 2 lata temu zamiast 10 mniej :/). a wiesz widzisz w Playu się jakoś da 30 zł + Samsung Z370 za 1zł . . . jak się chce to się da. Play mam nadzieję że troszkę namiesza. Jedank z tego co wiem a wiem z wysokich szczebli ery raczej rewolucji i telefonów takich jak w play za niższe pieniążki nie będzie! :X
bedzie kilka telefoników tańsazych o 100 -200 zł
cena oferty NK ma się znacząco nie zmienić podobno rozważana jest nowa oferta lub dodatkowe "prezenty do aktualnej " w p[ostaci dodatkowych pakietów minut lub sms przez kilkanaście początkowych miesięcy .

[ Dodano: 2007-08-21, 13:28 ]
zapomniałem dodać że era nie myśli o abonentach z 1 ofertą jest nawet podobno plan wycofania takiego abonamentu na rzecz większej reklamy mix-a i taktak fona
i tutaj według mnie jest błąd nawet play próbował to zrobić i co ? w koncu i tak dodał abo za 30 zł

Alcatel OT Club --> Motorola C350 --> Sony Ericsson T68i --> Siemens SL45i --> Siemens C75 --> Siemens AX75 --> Samsung X660 --> Nokia 6310i --> Motorola V3 --> Sony Ericsson K550i -- > Nokia E51

#214360  autor: art
 21 sie 2007, 14:33
Era cenę za ofertę nowy komfort utrzymuje na poziomie 30 zł chyba tylko dlatego zeby mieć z czego robić promocje :D bo wydaje mi się że spokojnie skoro nowym abonentom i stałym którym umowy sie kończą dają NK w cenie 15 zł za każą ofertę to normalnie w cenniku taka cena by mogła widnieć zamiast 30 zł... no ale wtedy nie dało by się reklamować 50% upustu na abonament itp :D... to wszystko czysty marketing :D...

Ja osobiuście nie czycham na nowe telefony od operatora wolę kupić na wtórnym rynku model który interesuje mnie najbardziej bez przepłacania u operatora i niejednokrotnie jest w cenie jaką operatorzy oferuja jako Super promocyjną... bo niby kupuje "fajny/multimedialny" telefon za 500 zł ale za to operator zmusza mnie do placenia przez 2 lata o 20-30 zł wyższego abonamentu więc żaden to biznes:> - znam tez ludzi którzy zeby kupic telefon taniej niz na wolnym rynku o zaledwie 200 - 300 zł decydowali się na wybór np. 5 pakietów komfort a bez problemu wystarczylo by im zaledwie 2-3 takie pakiety - i gdzie tu sens?)

A co do oferty dla przedłużających umowę to ja osobiście będę zadowolony z ceny 15 zł za każdy pakiet ... wówczas będę mógł sobie pozwolić na wybór 200 minut w sieci 40 poza siec i 1 "darmowego" numeru... czyli 60 zł miesięcznie... wiem że taka ilość minut spokojnie wystarczy mi do funkcjonowania w dzisiejszym świecie :D i da mi to cenę minuty w sieci w wysokości 15 groszy oraz poza sieć 37 groszy (zatem nie rozważam nawet przejścia do play lub innej sieci bo po co skoro tu jakby nie patrzeć mam taniej)... jeśli będzie lepiej po 4 września to super a jeśli nie to tez nie będę z tego powodu rozpaczać :D

Zastanawia mnie jednak jedno skoro dają teraz oferte z telefonem przy cenie za każdy pakiet komfort w wysokości 16,50 to czy jest szansa przedlzuajac umowe bez telefonu takze obnizyc cene o jakeis 4-5 zł za pakiet? No chyba ze analogia tu zastosowania nie ma...

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)

#214363  autor: Mel
 21 sie 2007, 14:45
Jak już wcześniej pisałam - interesują mnie dwie oferty za 16,50zł jedna, z czego jedną zamieniłabym na "z przyjacielem". Telefonu nie chce, obecnie mam 20zł za 40min. I nie dostanę.
Wcale nie uważam, że mam za duże wymagania. Do tego chcę wziąć nową aktywację, co z tego, że najniższą? Będę się targowała. Jak nie, wezmę jedną za 15zł. Ja będę zadowolona.
Na iboa mam z telefonem 1 ofertę za 30zł lub dwie za 40,20zł. I zgadzam się z Lukaszkiem, że z cenami słuchawek przesadzili. Wycofali też se w300i. Mam porównanie z krajami skandynawskimi i zdaję sobie sprawę, że gdzie nam do nich, wcale tego nie wymagam, ale mogliby dbać o abonentów z najniższymi abonamentami. Mimo, że są cztery sieci to i tak jest monopol. Dobrze im z tym, ponieważ komórek jest więcej niż mieszkańców ma Polska i to się prędko nie zmieni.

Poza tym biorąc pod uwagę 30zł za 40min to i tak lepiej niż w Plusie - 25zł za 30min (chyba, że są dodatkowe bonusy oprócz wymiany minut na smsy w stosunki 1 do 5).

#214378  autor: lukaszek1234
 21 sie 2007, 15:56
Mel W300i jest w cenniku nie można zamówić tylko przez internet bo się skonczyły w magazynach pozostały tylko w salonach, gdzie przedłużać się mało opłaca bo się nie dostaje bonusu minutowego czy sms-owego a z cenami powiem tak przy 1 ofercei (bo przy 2 są juz znośne)
Samsung E250 - 249zł
SE W200i - 299zł
Nokia 3110 Classic - 299zł
SE W300i - 399 zł
mówię tu o umowie na 2 lata przy umowie na 3 lata wszystkie wymienione są 100zł tansze (wiązanie się na 3 lata umową jest według mnie bez sensu, gdy cenja telefonu spada tylko o 100zł, chociaż 2 lata temu miałem 40 min za 20 zł teraz to samo mogę mieć za 30 zł:/)

Sory ale to nie są niskie ceny telefonów byłyby dla mnie w sam raz nawet byłbym zadowolony gdyby były połowę niższe.
Ale jak sami mówią już w erze ich "góra" jest niereformowalna

Alcatel OT Club --> Motorola C350 --> Sony Ericsson T68i --> Siemens SL45i --> Siemens C75 --> Siemens AX75 --> Samsung X660 --> Nokia 6310i --> Motorola V3 --> Sony Ericsson K550i -- > Nokia E51

#214518  autor: [email protected]
 21 sie 2007, 22:13
Witam :) Co do ofert Ery, jak na razie raz przedłużałem umowę i było spoko ( teraz kończy mi się 20.05.2008 także jeszcze sobie poczekam :P ale w grudniu kończy się umowa tacie, także tu już bliżej końca ) Po raz pierwszy zaoferowali mi OU, OWTS, OW za 54 zł ale bez telefonu - telefon nie był mi potrzebny, także się zgodziłem :) Dużo słychać tutaj o urodzinach Ery - może i faktycznie wprowadzą coś nowego dla Stałych Abonentów i by było fajnie - ciekawe, jakie nowe taryfy będą :) Myślę, że co do końca umowy w grudniu, za jakieś 1.5 miesiąca mogę się spodziewać telefonu z ofertą, a nie interesuje mnie wiele, bo tylko jedna OU :) Może da się wynegocjować trochę niżej niż 16.50 ? :P zobaczymy :)
tak wynegocjujesz mnie 15 zl brutto za 1 oferte bez telefonu :)
A ja chyba jakiś dziwny jestem bo do mnie nikt nie dzwoni choć umowa skończyła mi się 2.08. W erze od 8 lat, razem z bc płace im ok 200-250 miesięcznie. I cisza. Jakby mnie olewali. Ale 2 lata temu też nikt nie zadzwonił.
abonentow jest sporo moze probowali dzownic a np miales zajety tel, sproboj sam zadzownic ;)
nie nie żądam takich cudów jestem abonantem jak Ty to mówisz za 20 zł miałem telefon Siemens C75 za 129 zł jak na 2 lata temu był to telefon spoko i tak powinno być dziś za 129 zł powinienem mieć np W200i też telefon niezbyt specjalny ale spoko według mnie jest trochę za drogi. a Era nie życzy sobie za 1 ofertę 20 zł lecz 30 zł(10 zł wiecej niz 2 lata temu zamiast 10 mniej :/). a wiesz widzisz w Playu się jakoś da 30 zł + Samsung Z370 za 1zł . . . jak się chce to się da. Play mam nadzieję że troszkę namiesza. Jedank z tego co wiem a wiem z wysokich szczebli ery raczej rewolucji i telefonów takich jak w play za niższe pieniążki nie będzie! :X
bedzie kilka telefoników tańsazych o 100 -200 zł
cena oferty NK ma się znacząco nie zmienić podobno rozważana jest nowa oferta lub dodatkowe "prezenty do aktualnej " w p[ostaci dodatkowych pakietów minut lub sms przez kilkanaście początkowych miesięcy .

[ Dodano: 2007-08-21, 13:28 ]
zapomniałem dodać że era nie myśli o abonentach z 1 ofertą jest nawet podobno plan wycofania takiego abonamentu na rzecz większej reklamy mix-a i taktak fona
i tutaj według mnie jest błąd nawet play próbował to zrobić i co ? w koncu i tak dodał abo za 30 zł
ale pomsl w druga strone klient placi 20 zl miesiecznie i nic wiecej siec doplaca do jego utrzymnia wiec przy aneksie proponuje to samo o 10 zl drozej bo nie mozna doplacac zbyt dlugo, a taka polityke ma obecnie play i jestem ciekawy jak to bedzie wygladalo za 2 lata przy przedluzaniu umowy w play bo zeby zarabiac musza miec wicej klientow z wyzszymi taryfami

A co do oferty dla przedłużających umowę to ja osobiście będę zadowolony z ceny 15 zł za każdy pakiet ... wówczas będę mógł sobie pozwolić na wybór 200 minut w sieci 40 poza siec i 1 "darmowego" numeru... czyli 60 zł miesięcznie... wiem że taka ilość minut spokojnie wystarczy mi do funkcjonowania w dzisiejszym świecie :D i da mi to cenę minuty w sieci w wysokości 15 groszy oraz poza sieć 37 groszy (zatem nie rozważam nawet przejścia do play lub innej sieci bo po co skoro tu jakby nie patrzeć mam taniej)... jeśli będzie lepiej po 4 września to super a jeśli nie to tez nie będę z tego powodu rozpaczać :D
i to jest wlasnie najlepsze podejscie mozna spokojnie wykombinowac tylko trzeba chciec a klienci najczesciej chce tani telefon i max znizek, tak jakby telefon im sie mial nalezec ale gdyby to sobie przeliczyc to bardziej sie oplaca przedluzyc bez telefonu (i kupic go na wolnym rynku) i w takim wypadku zaden inny operator nie jest w stanie przebic takej oferty
Jak już wcześniej pisałam - interesują mnie dwie oferty za 16,50zł jedna, z czego jedną zamieniłabym na "z przyjacielem". Telefonu nie chce, obecnie mam 20zł za 40min. I nie dostanę.
jesli przy 2 pakietach zamienisz oferte na oferte z przyjacielem to stracisz upust na ta oferte wiec bedziesz wtady za nia placic 30zl
Mel W300i jest w cenniku nie można zamówić tylko przez internet bo się skonczyły w magazynach pozostały tylko w salonach, gdzie przedłużać się mało opłaca bo się nie dostaje bonusu minutowego czy sms-owego a z cenami powiem tak przy 1 ofercei (bo przy 2 są juz znośne)
Samsung E250 - 249zł
SE W200i - 299zł
Nokia 3110 Classic - 299zł
SE W300i - 399 zł
mówię tu o umowie na 2 lata przy umowie na 3 lata wszystkie wymienione są 100zł tansze (wiązanie się na 3 lata umową jest według mnie bez sensu, gdy cenja telefonu spada tylko o 100zł, chociaż 2 lata temu miałem 40 min za 20 zł teraz to samo mogę mieć za 30 zł:/)
przy 1 ofercie nie mozna sie spodziewac cudow a co do 2 ofert wtedy cena telefonu rzeczywiscie spada i to sie oplaca bardziej niz umowa na 3lata z 1ou bo wtedy sie zaplaci łącznie 36x30zł a przy 2ou zaplaci sie 40,20x24, czyli mniej a telefon ma sie taniej :)

#214845  autor: jacek2k
 22 sie 2007, 22:34
Nie dziwie sie ze Era ma najmniej abonamentow. Wczoraj bylem z matką przedłużyc umowe (placila 2 lata po 20 zl), miła pani poinformowala mnie ze oferuja abonament za 40 zl z 80 minutami a ja ze nie dziekuje bo 20 zl mamie starcza. Ona na to ze nie ma takiego abonamentu jest za 30 zl. Wiec biore do reki ich ulotke i pokazuje ze maja oferte dla oszczednych, na co mowi ze i owszem dla nowych klientow ale dla starych nie obowiazuje. Zaproponowala rozwiazac umowe i podpisac na nowo (tracac numer) :smt005

Od razu poszlismy do Play Light. Tak trzymac Ero

#214870  autor: przemek910
 22 sie 2007, 23:52
jacek2k pisze:Nie dziwie sie ze Era ma najmniej abonamentow. Wczoraj bylem z matką przedłużyc umowe (placila 2 lata po 20 zl), miła pani poinformowala mnie ze oferuja abonament za 40 zl z 80 minutami a ja ze nie dziekuje bo 20 zl mamie starcza. Ona na to ze nie ma takiego abonamentu jest za 30 zl. Wiec biore do reki ich ulotke i pokazuje ze maja oferte dla oszczednych, na co mowi ze i owszem dla nowych klientow ale dla starych nie obowiazuje. Zaproponowala rozwiazac umowe i podpisac na nowo (tracac numer)
jacek2k, zwykły autoryzowany przedstawiciel nie ma możliwości dawania zniżki na abo.. Może wystarczyło jak reszta napisać maila bądź zadzownić do BOA?

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#214878  autor: [email protected]
 23 sie 2007, 00:11
jacek2k pisze:Nie dziwie sie ze Era ma najmniej abonamentow. Wczoraj bylem z matką przedłużyc umowe (placila 2 lata po 20 zl), miła pani poinformowala mnie ze oferuja abonament za 40 zl z 80 minutami a ja ze nie dziekuje bo 20 zl mamie starcza. Ona na to ze nie ma takiego abonamentu jest za 30 zl. Wiec biore do reki ich ulotke i pokazuje ze maja oferte dla oszczednych, na co mowi ze i owszem dla nowych klientow ale dla starych nie obowiazuje. Zaproponowala rozwiazac umowe i podpisac na nowo (tracac numer) :smt005

Od razu poszlismy do Play Light. Tak trzymac Ero
najlepsze rozwiazanie to pakiet za 15 zl i kupno telefonu na wolnym rynku :D przy 1 pakiecie ceny nie bardzo sie roznia od tych w abonamencie

a co do aktywacji to wydalo sie dlaczego nie jest tak wesolo bo orange wykorzystuje triki

#214887  autor: Mel
 23 sie 2007, 00:42
Jacek2k, czy chcieliście przedłużyć umowę z nowym telefonem czy też bez telefonu?

#214890  autor: dechomenon
 23 sie 2007, 00:52
a nie jest czasem tak, że jak podpiszesz pierwszą umowę w erze to potem masz ją na czas nieokreślony i jeśli nic nie zrobisz po 2 latach to ona automatycznie z miesiaca na miesiąc się przedłuża...no chyba ze promocja na abonament była 20zł i po 2 latach zmienia się na coś innego..to rozumiem...dla ciekawostki dodam, że jeżeli w vodafon nie przedłużysz sam umowy to oni automatycznie Ci przedłużają na 2lata kontrakt w każdej taryfie tak jest !

#214915  autor: [email protected]
 23 sie 2007, 09:18
dechomenon pisze:a nie jest czasem tak, że jak podpiszesz pierwszą umowę w erze to potem masz ją na czas nieokreślony i jeśli nic nie zrobisz po 2 latach to ona automatycznie z miesiaca na miesiąc się przedłuża...no chyba ze promocja na abonament była 20zł i po 2 latach zmienia się na coś innego..to rozumiem...dla ciekawostki dodam, że jeżeli w vodafon nie przedłużysz sam umowy to oni automatycznie Ci przedłużają na 2lata kontrakt w każdej taryfie tak jest !
wszystko zalezy od regulaminu promocji, najczesciej jest tak ze promocja trwa przez 2 lata (czyli np abon za 20zl) a po dwoch latach nie ma juz znizki i placi sie 30 zł, ale podkreslam ze to zalezy od regulaminu promocji

#214917  autor: yellowfox
 23 sie 2007, 09:26
A ja zapytam jakiej oferty moge się spodziewać, tz ile jestem max w stanie wycisnąć z ery?

po 20 miechach umowy mam w sumie wydanych u nich 725zł czyli ok 36zł na miesiąc
wprawdzie przede mną jeszcze 4 cykle ale jestem ciekaw, dodatkowo w sierpniu wziąłem drugą aktywacje za 45zł

Na razie na koncie era premia mam 1400 pare punktów

Przy przedłużeniu tej aktywacji chciałbym mieć jeden pakiet do wszystkich i jeden do era stacjonarne

#214919  autor: Prometo
 23 sie 2007, 09:29
yellowfox jaki płacisz abonament miesięcznie?

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#214920  autor: [email protected]
 23 sie 2007, 09:29
to skup sie na takim pakiecie w cenie 30zl bez tel bo przy dwoch ofertach z tel ceny sa bardzo wysokie, a na wolnym rynku bedziesz mial wiekszy wybor :)

#214921  autor: yellowfox
 23 sie 2007, 09:37
abo mam 20zł + bonus 10zł -100min era

#214923  autor: [email protected]
 23 sie 2007, 09:44
jesli chodzi o 100 min to pewnie skorzystales z tej promocji i ona trwa 12 miesiecy pozniej bedzie to 30zl.
przeczytaj sobie w regulaminie promocji napewno taki dostales 2 lata temu czy po 24 miesiacach z 20zl zrobi sie 30zl czy tez nie.

a co do mojej propozycji wydaje mi sie ona bardzo korzystna, bo masz gwarancje ze przez kolejne 2 lata bedziesz placil tyle samo co teraz, a telefon zawsze mozna kupic w media markcie ;)

#214925  autor: Prometo
 23 sie 2007, 09:48
yellowfox, to trudno Ci będzie coś konkretnego od nich wyciągnąć. Tak jak napisał [email protected] i poczytaj kilka stron wcześniej ten temat (posty Mel i lukaszek).

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl
  • Strona 84 z 318
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 318
  • 1
  • 82