Użytkownik
Ranga
Nowicjusz
Sieć
T-Mobile
ozzy pisze:Witam
Dzisiaj pojawiła mi się możliwość przedłużenia umowy z telefonem (koniec umowy 15.01.2011) i chyba zdecyduję się na Samsunga Galaxy S w Multimedialnej 139zł tylko nie mam możliwości wyboru tego modelu! Czy aby otrzymać ten model trzeba spełniać jakieś warunki czy co? Wieczorem będę dzwonił do BOK zobaczę co powiedzą.
Musisz powiedzieć w BOK lub w SUK, w zależności gdzie się kontaktowałeś, i powiedzieć, że chcesz odebrać telefon w salonie. Najpierw poproś. Konsultant może nie udostępnić takiej opcji na Twoim koncie abonenckim, aby widziały ją również salony. Jeśli nie będzie łatwo to musisz się dosłownie wykłócić. Mi prawie rok temu udostępnili w SUK opcję przedłużenia w salonie gdy powiedziałem, że albo udostępnia Pan możliwość odbioru telefonu w salonie, albo zrywam umowę. Poskutkowało. Ale pamiętaj, najpierw trzeba grzecznie.hipekgrzes pisze:Jeżeli BOK nie posiada na stanie tel. Galaxy I5700 koloru białego, a salon w moim mieście ma go na stanie, to czy instnieje mozliwość przerzucenia oferty przedłużeniowej na poziom salonu w którym dostępny jest ten model(kolor)??
Te 39zł to masz netto chyba, czyli prawie 50zł bruttoXartam pisze:Ja przy przedłużaniu umowy z Erą, gdy powiedziałem konsultantowi, że chcę zerwać umowę to mi się zapytał dlaczego. To mówię, że w porównaniu z Playem (głównie chodziło mi o Internet) jest tam dużo korzystniejsza umowa. Po niedługim czasie, konsultant zaproponował mi abonament - Nowy Pakiet Biznes 120 - 50% abonamentu przez cały okres umowy, internet 2gb w cenie 39 zł, 10 numerów za grosz/minuta, darmowe poranne rozmowy (2000 minut do wykorzystania pomiędzy 4.00 a 9.00).
Jest to abonament na podstawie pakietu wartościowego.
Dostaję 146zł na wykorzystanie, odjąć internet 39zł = 106 zł na połączenia i smsy.
A to wszystko za 73.20 zł miesięcznie. I do tego Samsung Galaxy S w cenie 425zł
To jest wszystko co można utargować. 10 numerów za grosz to tylko numery Ery.Atlan pisze:No to wygląda już ciekawie, ciekawe czy dla opcji niżej też dałoby się takie coś osiągnąć (50% zniżki i ten net za 39zł schodzący z pakietu). Co prawda cena minuty jest zabójcza, bo 65gr, ale w sumie przy zniżce 50% będzie to 32gr.
A te 10 numerów (również na stacjonarne?) to jak się wprowadza? Przez Ebok można?
Ciekawe, czy jeszcze można wytargować jeszcze jakieś dodatki do tego co Ci daliBo to w sumie chyba pierwszy stopień propozycji jest.
PS. A nie wiecie, czy jeśli aneks na internet stacjonarny dla Firm został podpisany miesiąc temu i teraz bym wziął EraBiznes60 to dostanie się 6miesięcy za 1zł?
no tak, ale w salonie czy sklepie firmowym, zdarza się im dorzucic "kilka" punktów (500), raz sam dostałem dzięki temu zniżkę na aparat..marecki_20 pisze:W odpowiedzi na Pana korespondencję wyjaśniam, że Operator sieci Era nie dodaję dodatkowych punktów Era Premia. Oznacza to, że nie mogę się przychylić do Pana prośby. Jednocześnie przypominam, że punkty Era Premia dodawane są jedynie za faktury, za bezgotówkową formę płatności jak również za staż jak i za nową aktywację.
Nie wiem w którym miejscu znalazłeś na stronie Ery że 10 numerów za grosz jest też na stacjonarne, bo ja przeglądałem przed chwilą regulamin i tam jest ewidentnie napisane, że 10 numerów za grosz jest do użytkowników Ery komórkowe ( tt, abon, mix)Atlan pisze:A ten internet to jest za 1zł nawet jeśli się ma już umowę podpisaną? Bo z tego co widzę, to tam widełki są 04.01.2010 - 31.12.2010 i akurat bym się mieścił.
Poza tym na stronie Ery piszą, że do Ery i na stacjonarne te numery