• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 83 z 131
  • 1
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 131

#318267  autor: piokuk
 18 lut 2009, 19:47
Nic nie wyegzekwujesz. Mówię Ci to jako prawnik. Operator ma dla Ciebie określoną ofertę. Godzisz się albo nie. Twój wybór. Poza tym zastanawiam się, ile można rozmawiać z wybranymi numerami by obecne limity były zbyt małe. Przecież trzeba jeszcze jeść, zarabiać, spać a przede wszystkim wypada tego "kogoś" z kim się tyle rozmawia od czasu do czasu zobaczyć.

#318282  autor: mucher
 18 lut 2009, 20:47
cesarz pisze:Chyba coś pokręciłeś , mucher, może za staż w orange 2gr mniej do wszystkich . W orange dają kwotę nie minuty , chyba że chodzi o prezenty.
Skrot myslowy z mojej strony - 2 grosze mniej przy abonamencie 55 zł przekłada się na 2 minuty więcej (102 vs 100). Prezenty są niewiele warte, abstrahując od tego, że dostaje się je też przychodząc z ulicy. Średnie faktury przez ostatnie 12 miesięcy ok. 85 zł, ale widocznie nie opłaca się mnie zatrzymywać.

#318435  autor: RENE
 19 lut 2009, 17:54
Witam

Dzwonili do mnie z programu propozycja
i chciałem telefon N95 8GB w abonamencie za 100zł.

Na 24 miesiące cena 600zł
Na 30 miesięcy cena 380zł

Co o tym myślicie czy przy tym abonamencie na 24 miesiące moge jeszcze obniżyć cene tego telefonu. Bardzo proszę o odpowiedź bo bardzo mi zależy na danym modelu

#318893  autor: RRRR
 21 lut 2009, 22:49
Czy jest tu ktoś pracujący jako konsultant Orange? Bo chciałbym się dowiedzieć, na jaką maksymalną ofertę moge liczyć :)

Pozdrawiam

#318899  autor: RENE
 21 lut 2009, 23:13
TU ci nikt nie pomoże możesz jedynie wypisać jaka ofertę dostałeś a konsultanci lub inni napiszą ci czy to dobra oferta czy warto jeszcze z nimi negocjować

#318937  autor: mucher
 22 lut 2009, 09:12
no i Orange łaskawie zadzwoniło z ofertą - ale nic szczególnego - bo w ofercie z telefonem zniżka 200/300 zł netto na telefon (i tyle); sensowniej wyglądało przedłużenie na rok bez telefonu - 35 zł w ofercie 'Tylko SIM' (Czyli +100% na 6 miesięcy), a do tego pakiet 30 minut do wszystkich sieci na rok.

Tak czy inaczej średnia oferta moim zdaniem; lepiej zdecydowanie poczekać.

#318946  autor: RENE
 22 lut 2009, 10:05
mucher

Lepiej poczekać ja tez czekam bo może cos innego bardzie konkretniejszego dostane.

Masz problem z programem propozycja??

Bo ja jestem uprawniony od 2 tygodni ale nadal nie wyświetla mi sie żadna oferta. A nie chce dzwonić pod *400 bo szkoda mi 0,61zł za połączenie :mrgreen:

Ogólnie ma problem z oragne bo nie wyświetla mi sie 1 prezent + nie wyświetlają mi sie punkty profit za poszczególne miesiące.

Wiecie cos na ten temat??

#318960  autor: yogurcik
 22 lut 2009, 11:08
Mam pytanko czy ofertę która dostałem jest dobra czy jeszcze mogę coś wycisnąć?
umowa 12 mc do 20 aktywacji abo 1 pln kwota za mc 800 netto ale przez 6 mc place 50 % Cała kwota do wykorzystania dla wszystkich numerów
stawka wew 0,15 stawka zew 0.35
Za 5 pln dla sim mam bez limit wew firmy
Co mnie wkurza to ze muszę odpalić dla 4 sim jakaś usługę Black Berry BIS za 19,90 (nie potrzebne mi to)
wszystkie usługi opłaty schodzą z kwoty zadeklarowanej
dodatkowo dostaje 5 słuchawek k 800 za 1 pln
 #319056  autor: marcinb
 22 lut 2009, 18:01
Vigo pisze:Tak zwane "prezenty" dodawane do Orange Abonament to generalnie jakis smiech na sali w porownaniu z obecnie wykorzytywanymi przeze mnie darmowymi numerami, wiec z calym szacunkiem ale podziekuje za te "prezenty"...nawet po ich dodaniu do nowej oferty i tak bedzie to mniej korzystne.

Mam rozumieć że te usługi są Ci znane i też nie wystarczają?
Vigo pisze:No i pytanie - czy zna ktos moze jakas podstawe prawną aby byla mozliwosc ubiegania sie o telefon po cenie ~250 zł (czyli takiej jaka jest w Orange Abonament) przy jednoczesnym zachowaniu planu Jedna Idea 100? Macie moze jakies pomysly jak to mozna wyegzekwowac od Orange?
Podstawy prawnej to pewnie nie ma. ;-)

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#319553  autor: thomsong
 24 lut 2009, 23:28
Witam,
w marcu konczy mi sie umowa na czas okreslony (12 miesiecy) (bez telefonu, bralem sam numer). Kwota zobowiazania to 35zl.

Chce nadal korzystac z 3 wybranych numerow - w nowej ofercie juz tego nie ma.
Nie jestem pewien, czy po przejsciu umowy na czas okreslony, nadal bede mogl z niej korzystac. W regulaminie z dnia 07.11.2007r. Wybrane 3 Numery w Nowym Twoim Planie i w Planie na Rozmowy "12. Po upływie Okresu promocyjnego opłata miesięczna za Usługę będzie pobierana zgodnie z obowiązującym Abonenta Cennikiem usług podstawowych w ofercie Nowy Twój Plan i Plan Na Rozmowy, chyba, że Abonent zleci wyłączenie Usługi."
Ale w cenniku podstawowym jest tylko "wybrane 3 numery i weekendy", gdzie bym mogl dzwonic do tych 3 numerow bez ponoszenia kosztow tylko w weekendy, a dzwonie w ciagu tygodnia. Po przeczytaniu tych regulaminow juz sam nie wiem jak to do konca jest, a nie chce sie niemilo zaskoczyc rachunkiem.

Czy ktos sie orientuje, jak to teraz by wygladalo? ile bym placil za te 3 wybrane numery? i czy czasem nie jest tak, ze darmowe 3 numery mam tylko w weekendy? (teraz mam 7 dni w tygodniu do 1200 minut).

Z gory dziekuje za pomoc

Pozdrawiam

#319606  autor: swinka
 25 lut 2009, 13:40
jest teraz podobnie... znaczy przedłużając umowę dostajesz bodajże 3 bonusy i jednym z nich jest 180min na wybrany numer w orange lub stacjonarne (czyli możesz go wybrać 3 razy)

w nowej ofercie jest to lepsze, ze jest wiecej minut do wszystkich, dla przykladu za 55zl teraz w ofercie jest 100min do wszystkich (lub 75 do play) a w 'twoim planie' bylo za 55zl 66min do wszystkich

#319623  autor: marcinb
 25 lut 2009, 15:17
Dlaczego w kółko piszecie, że nie ma już darmowych numerów powyżej 180 minut skoro jest usługa dodatkowa Twój Numer z limitem 1000 minut na numer!
Rozmawiaj za grosze z wybraną osobą w Orange lub dowolnym numerem stacjonarnym przez cały tydzień - minuta kosztuje tylko 1 gr.

Usługę Twój Numer możesz kupić nawet 10 razy i tak tanio rozmawiać aż z 10 wybranymi numerami.
Możesz również 10 razy wybrać ten sam numer, a wtedy nie zabraknie Wam minut na naprawdę długie
i tanie rozmowy.

W ramach usługi minuty są wymienne na SMS-y i MMS-y do Orange.

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#319761  autor: piotrekking3
 26 lut 2009, 11:07
Witam,
niedługo kończy mi się umowa z Orange. Jestem w nim od 2005 roku, jak myślicie co mogę dostać w ramach Propozycji Orange? średnio płacę 30 zł/mies

#319788  autor: RENE
 26 lut 2009, 13:37
Ja nie jestem zadowolony z propozycja przy abo 100zł na 24 miesiace nokia N95 8GB za 500zł po odjęciu 4000 punktów profit. Dopiero przy abo za 200zł ten telefon jest za złotówkę nie odejmując punktów profit. Jestem bardzo niezadowolony.

Wczoraj tez miałem telefon z programem propozycja zaoferowano mi
24miesiące
100% wiecej na cały okres
30 min na połączenia do innych
2 prezenty dodatkowo

Chciałem

100% wiecej
30 minut na połączenia do innych
wieczory i weekendy za free przez cały okres Niestety alr gościu sie nie zgodził.

Rozmawiałem z nim jeszcze raz o telefonie N95 ale powiedział mi że juz bardziej obniżyć telefonu juz nie może

A najlepsze jest to ze konsultant poinformował mnie że następna oferta będzie o wiele gorsza i powiedział zebym czym prędzej zdecydował na przedłużenie umowy.

#319815  autor: dj krysta
 26 lut 2009, 15:34
Polecam spróbować przez orange online, tam oferują dużo więcej niż w salonie albo przez infolinię...

#319818  autor: mucher
 26 lut 2009, 15:48
dj krysta pisze:Polecam spróbować przez orange online, tam oferują dużo więcej niż w salonie albo przez infolinię...
Ale... masz jakieś wsparcie? orange online to goła oferta automatu.
A najlepsze jest to ze konsultant poinformował mnie że następna oferta będzie o wiele gorsza i powiedział zebym czym prędzej zdecydował na przedłużenie umowy.
To chyba odgórny prikaz, do mnie też tak mówił - że takiej oferty nie dostałbym w salonie ani on-line, a i u konsultanta jest ona ważna tylko teraz.

#319899  autor: annm1986
 26 lut 2009, 22:34
jeżeli zależny ci na telefonie kup sobie wymarzony na własna rękę a umowę podpisz na 12 miesięcy z dodatkowymi usługami... bo szczerze mówiąc zapłacisz możne troszkę więcej za fon np na allegro jak przy przedłużaniu umowy bo nie ukrywajmy ze ORANGE PL ma jedne z najdroższych telefonów... :)

PoZdRaWiAm...:)

#319911  autor: marco508
 26 lut 2009, 23:02
U mnie za każym przedłużeniem umowy z telefonem, dawali mi upust 250 zł na telefon, tylko te upusty nie działaja gdy sa jakieś duże promocje, świeta itp gdy ludzie biaro duzo abonamentów. Najlepiej zajść do salonu i sie zapytać o ceny wszystkich telefonów w danej ofercie, konsultant musi to zrobić. Przez strone, dostaje sie tylko 100 min na 4 miesiące, i dodatkowo prezent jeden, plus telefon tańszy do 400zł przy najwyższym abo, a średnio wychodzi zawsze do ok 100 zl. Warto posiedzieć na stronie i zobaczyc oferte w danym abo i telefonami a potem porównać z oferta w salonie. Wiadomo ze najlepiej kupic sobie telefon na własna ręke, a umowe przedłuzyc na 12 miesiecy bez tel, wtedy dostjesz prezent od orange i 100% wiecej.

#319957  autor: annm1986
 27 lut 2009, 08:18
powiem szczerze, ze telefony sa drogie nawet z rabatem.... tak szczerze powiedziawszy to rabaty dla klientow zaleza od tego jaki zysk maja dla firmy...i nie zawsze ten rabat bedzie taki wysoki. Proponuje kupic se w lombardzie fona...bedzie albo tanszy albo mniej wiecej w takiej samej cenie...

PoZdRaWiAm...:)

#319983  autor: RRRR
 27 lut 2009, 11:55
Mam dwa numery w Orange, łączne rachunki 160zł.Kończy mi się umowa na jeden z numerów na którym mam Orange Premium.Zadzwoniła do mnie pewna miła Pani i o to "świetna" oferta:
Przy pozostaniu w abo orange premium Samsung Omnia za 850zł, żadnych usług tylko te prezenty które przysługują nawet jak się przyjdzie z ulicy.
Przy przejściu na abo 55 Omnia za 1200zł, takoż samo zero usług, tylko prezenty.

Coś mi się wydaje,że Orange nie chce moich pieniędzy na następne 2 lata :(
  • Strona 83 z 131
  • 1
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 131
  • 1
  • 81
  • 82