• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 82 z 318
  • 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 318

#213169  autor: Prometo
 17 sie 2007, 11:48
lukaszek1234 pisze:nie można prze neta zmigrować napewno nie bez kontaktu z nimi :P
W jaki sposób?

Tutaj jest regulamin http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... tt_fon.pdf

lukaszek1234 Tak Tak fon to jest abonament na innych zasadach, bo i tak musisz doładowywać kartę i tak czyli wniosek jest jeden - można przejść po zakończeniu umowy.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#213310  autor: lukaszek1234
 17 sie 2007, 20:00
Prometo pisze:W jaki sposób?
nie rozumiem pytania

Alcatel OT Club --> Motorola C350 --> Sony Ericsson T68i --> Siemens SL45i --> Siemens C75 --> Siemens AX75 --> Samsung X660 --> Nokia 6310i --> Motorola V3 --> Sony Ericsson K550i -- > Nokia E51

#213319  autor: Prometo
 17 sie 2007, 20:42
lukaszek1234 W jaki sposób dasz radę zmigrować przez internet?

Pozdrawiam - Prometo

#213335  autor: lukaszek1234
 17 sie 2007, 21:50
a nie wiem tego ale myślę że jeżeli skontaktujesz się z nimi przez telefon czy mail to się coś da wykombinować. tak samo jak mogą zmienić ofertę dla ciebie na 16,5 za pakiet i przdłużasz przez net hmm

Alcatel OT Club --> Motorola C350 --> Sony Ericsson T68i --> Siemens SL45i --> Siemens C75 --> Siemens AX75 --> Samsung X660 --> Nokia 6310i --> Motorola V3 --> Sony Ericsson K550i -- > Nokia E51

#213347  autor: [email protected]
 17 sie 2007, 22:39
lukaszek1234 pisze:a nie wiem tego ale myślę że jeżeli skontaktujesz się z nimi przez telefon czy mail to się coś da wykombinować. tak samo jak mogą zmienić ofertę dla ciebie na 16,5 za pakiet i przdłużasz przez net hmm
na podstawie pisma (nie email) :) w którym musisz zamieścić info o chęci rezygnacji i prosbę o zmigrowanie numeru do systemu prepaid

#213432  autor: nstn
 18 sie 2007, 12:02
Witam,
prawdopodobnie moj post bedzie sie powielal z innymi postami w tym temacie, aczkowiek potrzebuje aktualnych informacji i , sorki, ale nie mam czasu czytac ponad 100 stron postow w tym temacie (dzieki dla tych ktorzy nie napisza: skorzystaj z wyszukiwarki, bo takie texty mnie po prostu wk******ja). A zatem:

konczy mi sie umowa z Era w polowie wrzesnia. W obecniej chwili place za abonament 39.99 zl (mam dwie OU0oferty uniwersalne), za minute place cos okolo 50 groszy. Przy podpisywaniu dwa lata temu umowy dostalem/kupilm za grosze Sony Ericssona K700i.

Zakladajac ze nie chce wiecej placic za abonament/moze byc max do 60zl. A jako ze SonyEricsson juz mi sie po dwoch latach sypie to chetnie generalnie zmienilbym go na cos innego, tudziez moglbym sam sobie jakis telefon kupic, np na allegro po przyzwoitej cenie.

Zatem co mi sie najbardziej oplaca? jaka taryfa, oferta w Erze? Lub czy moze warto przeniesc sie z numerem (bo go nie chce stracic) do innego operatora, np. Playa? A moze warto poczekac na jakas ciekawa oferte urodzinowa Ery?

Za wszystkie odpowiedzi z gory wielki dzieki i niech wam Bog w dzieciach wynagrodzi :) albo w tanich minutach :)

"Nic nie boli tak jak życie"

#213453  autor: przemek910
 18 sie 2007, 12:49
nstn pisze:Zatem co mi sie najbardziej oplaca? jaka taryfa, oferta w Erze?
Masz tylko jedną do wyboru - ENK (Era Nowy Komfort). Przy aneksie wybierasz ilość ofert. Gdy ofert będzie 3 to możesz sobie którąś z ofert zmienić (standardowo jest to oferta uniwersalna 40 minut do wszystkich) np. na taniej w sieci czy na ofertę z przyjacielem.

Zadzowń do BOA (lub napisz maila do IBOA ([email protected]) i poproś o przedstawienie propozycji - być może konsultant powie Ci jaką amsz średnią rachunków. Od tego zależy jaką zniżkę maxymalnie możesz otrzymać. Są trzy opcje: 20,10zł / pakiet z telefonem, 16,50zł /pakiet z telefonem bądź 15zł/pakiet bez telefonu.

Jeżeli udało by Ci się wytargowac 16,50/pakiet za 49,50 możesz mieć 3 oferty - a przy 3 ofertach ceny telefonów są znacznie niższe.

Acha i dodam, że potem najlepiej jest mailować z BOA (i w mailu poproś o odpowiedź via email bo lubią odzwaniać ;) ) Z IBOA można odrazu wytargowac zniżkę bo w BOA to trzeba przełączać do działu utrzymania klienta a oni też nie pracują cała dobę.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#213541  autor: dechomenon
 18 sie 2007, 21:54
mi się udało dostać rabat mam nowy komfort w 2 ofertach za 14,50zł jedno no i oczywiście z telefonem...wszystko załatwione przez IBOA

#213545  autor: przemek910
 18 sie 2007, 22:02
dechomenon pisze:mi się udało dostać rabat mam nowy komfort w 2 ofertach za 14,50zł jedno no i oczywiście z telefonem...wszystko załatwione przez IBOA
na pewno 14,50? z tego co wiem nikt nie dostał aż takiej żniżki i to przy większej ilośći pakietów..

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#213581  autor: Prometo
 18 sie 2007, 23:18
dechomenon, napewno 14,50 PLN za jedną ofertę a nie 16,50 PLN. Jeżeli uzyskałeś taką cenę za 1 ofertę to zdradź w jaki sposób.

Pozdrawiam - Prometo
 #213589  autor: max008
 18 sie 2007, 23:38
:]

Widze ze era schodzi coraz nizej, bo pewno po 3 wrzesnia bedzie duzo lepsza promocja. Dlatego czekam i czekam wytrwale (a jak nic sie nie zmieni no trudno przejde albo podpisze to co jest).
po 3 wrzesnia powinno byc lepiej

Pozdrawiam

Kliknij pomógł jak pomógł :]

#213611  autor: elrond
 19 sie 2007, 00:37
dechomenon pisze:mi się udało dostać rabat mam nowy komfort w 2 ofertach za 14,50zł jedno no i oczywiście z telefonem...wszystko załatwione przez IBOA
A to dopiero ciekawe, jak dachomenon nie zrobił byka to znaczy że Era schodzi w dół... :-)

Ja już prawie na pewno ide do Play. Chce mieć jednak satysfakcję że udało mi sie coś z Erą wywalczyć. Przed chwilą poszedł drugi już mail o treści zacytowanej poniżej. Tym razem biore Ere dość ostro pod włos :D
Witam,
Przedstawiona mi oferta przedłużeniowa nie jest dla mnie korzystna w świetle ofert dla nowych abonentów Ery (gdzie mogą oni mieć 300 minut za jedyne 45 zł) jak i ofert innych operatorów (w szczególności Play - Play Lajt). Proszę zatem o lepszą propozycję.

Jeżeli jakakolwiek zniżka cen pakietów jest niemożliwa, proszę o informacje na temat przeniesienia mojego dotychczasowego numeru Ery do innej sieci.

Jednocześnie proszę o odpowiedź via E-mail.

Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam XXX XXX

#213911  autor: [email protected]
 20 sie 2007, 10:31
kin pisze:
nstn pisze:Zatem co mi sie najbardziej oplaca? jaka taryfa, oferta w Erze?
Masz tylko jedną do wyboru - ENK (Era Nowy Komfort). Przy aneksie wybierasz ilość ofert. Gdy ofert będzie 3 to możesz sobie którąś z ofert zmienić (standardowo jest to oferta uniwersalna 40 minut do wszystkich) np. na taniej w sieci czy na ofertę z przyjacielem.

Zadzowń do BOA (lub napisz maila do IBOA ([email protected]) i poproś o przedstawienie propozycji - być może konsultant powie Ci jaką amsz średnią rachunków. Od tego zależy jaką zniżkę maxymalnie możesz otrzymać. Są trzy opcje: 20,10zł / pakiet z telefonem, 16,50zł /pakiet z telefonem bądź 15zł/pakiet bez telefonu.

Jeżeli udało by Ci się wytargowac 16,50/pakiet za 49,50 możesz mieć 3 oferty - a przy 3 ofertach ceny telefonów są znacznie niższe.

Acha i dodam, że potem najlepiej jest mailować z BOA (i w mailu poproś o odpowiedź via email bo lubią odzwaniać ;) ) Z IBOA można odrazu wytargowac zniżkę bo w BOA to trzeba przełączać do działu utrzymania klienta a oni też nie pracują cała dobę.
małe sprostwoanie gdy wybierzesz mniej niz 3 oferty to też możesz zamienic na otws i om a przy zamianie na inne oferty traci sie upust :-)
 #213966  autor: adazyt
 20 sie 2007, 13:36
Witam:)
Przegladajac ostatnie 30 stron tego tematu wycwanilem sie troche i napsialem email do ery poeniwaz niedlug okonczy mi sie umowa. Juz po jednym dniu dostalem telefon od milej pani i bez problemu uzyskalem cene 16,50 za pakiet przy 3 pakietach. Zastanawiam sie czy niewziasc 4 pakietow jednak zalezy mi na tym aby jeszcze bardzoej obnizyc cene abonamentu. Moje rachunki oscyluja w kwotach 100-150 zlotych za ten numer(abo 50 zlotych:)). Numerow w erze posiadam dwa i dlatego zwraca msie do was z pytaiem czy jest szansa uzyskac jescze wieksza znizke. Panienka powiedzla mi zie na telefonie znizki nie dostane, a moze jest jednak szansa zmniejszenia ceny interesujacego mnie k800. <Sa jeszcze jakies dostepne opcje szantazu czy ceny abo juz nie uda mi sie obnizyc? :mrgreen:

Pozdrawiam,
adazyt :D

Gangsta Gangsta

#213970  autor: elrond
 20 sie 2007, 13:47
3 posty wyżej jest mój mail do BOA - i widzisz adazyt, szantaż skutkuje tylko przy wyższych rachunkach. Ty oczywiście masz szanse, ja już chyba nie.

Jeśli chodzi o telefon - punkty Era Premia masz jakieś?

#213971  autor: Prometo
 20 sie 2007, 13:49
adazyt, jeżeli dechomenon się nie pomylił to chyba można.

Cenę telefonu możesz obniżyć punktami erapremia.

Pozdrawiam - Prometo

#213974  autor: adazyt
 20 sie 2007, 13:52
Wlasni w tym problem ze z tydzien temu wydalem punkty premia na darmowe minuty:( i zostalo mi marne 200 punktow;/ wiec punktami nic nie starguje. To jaka radzisz mi strategie jak z nimi negocjowac?? i czy ta oferta co wyzej ktos napisal 14.50 z telefonem jest prawdziwa czy ktos sie pomylil w pisaniu?

Pozdrawiam,
adazyt

Gangsta Gangsta

#213993  autor: Vader
 20 sie 2007, 14:26
adazyt pisze:Wlasni w tym problem ze z tydzien temu wydalem punkty premia na darmowe minuty:( i zostalo mi marne 200 punktow;/ wiec punktami nic nie starguje. To jaka radzisz mi strategie jak z nimi negocjowac?? i czy ta oferta co wyzej ktos napisal 14.50 z telefonem jest prawdziwa czy ktos sie pomylil w pisaniu?

Pozdrawiam,
adazyt
Chyba się ktoś pomylił. Ja m-c temu podpisywałem Aneks i przy 6 ofertach dostałem 16,5 za każdą.

#213997  autor: adazyt
 20 sie 2007, 14:36
Bardzo mozliwe jednak wspomne o tej opcji przy jutrzejszej rozmowie. Ciekawi mnie jescze czas oczekiwania na nowa sluchawke. Ile czekaliscie zanim doszla do was?

Pozdrawiam,
adazyt

Gangsta Gangsta

#214001  autor: Prometo
 20 sie 2007, 14:57
adazyt pisze:Ciekawi mnie jescze czas oczekiwania na nowa sluchawke. Ile czekaliscie zanim doszla do was?
Ja dostałem po 48 godzinach.

Pozdrawiam - Prometo
  • Strona 82 z 318
  • 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 318
  • 1