• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 81 z 131
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 131

#311742  autor: corner
 20 sty 2009, 13:42
Mixiorek pisze:"W przypadku, gdy decydujemy się na zakup we własnym domu i zawieramy w związku z tym umowę kupna – sprzedaży, to bez podania przyczyny możemy od niej odstąpić w terminie 10 dni od jej zawarcia. "
Nie opowiadajcie głupot. Nie została zawarta żadna umowa kupna-sprzedaży. Te przepisy mają zastosowanie tylko do przedłużenia umowy z zakupem telefonu. Przedłużenie umowy z usługami się do tego nie zalicza.
Taka jest przynajmniej interpretacja Centertela.

#311827  autor: Robaas
 20 sty 2009, 18:30
czy ktos po wprowadzeniu nowej promocji negocjowal juz warunki przedłużenia bez telefonu?

#311855  autor: Mixiorek
 20 sty 2009, 21:06
corner pisze:Taka jest przynajmniej interpretacja Centertela.
Ciekawe, jakiś prawnik mógłby się wypowiedzieć...

#314014  autor: przemek11
 29 sty 2009, 19:59
Witam jestem abonentem Orange już 6 lat. Od dwóch lat korzystam z oferty Orange Premium 110. Oto co oferuje mi Orange Propozycja na stronie www. Oferta z telefonem iPhone 3G 16GB i taryfą dedykowaną do iPhona za 150zł(umowa na 24 mies. telefon za 499zł):
Co miesiąc 200 minut w abonamencie na cały okres wymiennych na 500 SMS-ów lub 250 MMS-ów do wszystkich sieci. Tanie połączenia do Orange w ramach abonamentu tylko 40 gr za minutę oraz bezpłatnie 100 minut do wszystkich sieci przez 12 miesięcy
180 minut na rozmowy z wybranym numerem Orange lub stacjonarnym 400 SMS-ów do Orange i 180 minut na rozmowy z Orange i stacjonarnymi w weekendy, a dzięki dłuższemu kapitałowi złotówki z abonamentu przejdą na kolejne 2 miesiące
Internet bez ograniczeń do limitu 2,5 GB ściągniętych danych i bezpłatny Orange Hotspot.
Dzwoniłem na *400 i propozycja była dużo gorsza.
Czy mam szansę na coś więcej, dwa lata temu dostałem rabat na Nokię N73 366zł, oraz przez 6 miesięcy dodatkowo 100zł na Orange i stacjonarne oraz pakiet tv.

Tak wyglądałby aneks do umowy zaproponowanej na orange.pl:
1. Umowa zostaje zawarta na czas okreslony 24 (dwudziestu czterech) miesiecy miesiecy, liczone od 2009-05-05.
2. Po upływie 24 (dwudziestu czterech) miesiecy miesiecy Umowa ulega automatycznemu przedłuzeniu na czas nieokreslony.
§2.
1. W ramach opłaty abonamentowej przez okres 24 (dwudziestu czterech) miesiecy (kolejnych okresów rozliczeniowych; przez cały okres trwania umowy) PTK Centertel
przyznaje Abonentowi nastepujace Prezenty na Zawsze: Wybrany Numer (1), Pakiet SMS (1), Weekendy (1), Dłuzszy Kapitał Złotówek, Korzystniej w abonamencie. Szczegółowy
opis Prezentów na Zawsze znajduje sie w Regulaminie promocji "Na Zawsze dla Ciebie".
2. Abonent wybiera kwote abonamentu 150 zł.
3. PTK Centertel przyznaje Abonentowi na zasadach promocji obnizenie o 2 grosze stawek połaczen do krajowych sieci komórkowych i stacjonarnych - w stosunku do cennika
usług podstawowych.

4. Abonent dokonuje, w ramach promocji oferowanej przez PTK Centertel, bezpłatnej zmiany planu taryfowego na oferte Orange abonament.
5. Przez okres 24 (dwudziestu czterech) kolejnych okresów rozliczeniowych PTK Centertel przyznaje Abonentowi na zasadzie promocji 100% rabat na usługe Orange Hotspot.
Szczegółowy opis usługi zawiera Regulamin usługi promocyjnej Orange Hotspot. Po upływie 24 (dwudziestu czterech) okresów rozliczeniowych Abonent bedzie korzystac z tej
usługi na zasadach okreslonych w Cenniku lub na zyczenie Abonenta usługa zostanie bezpłatnie wyłaczona.
6. Przez okres 24 (dwudziestu czterech) kolejnych miesiecy PTK Centertel przyznaje Abonentowi w ramach promocji 100% rabat na usługe Orange Free Standard - usługa
dostepu do Internetu na terenie Polski. Po upływie 24 (dwudziestu czterech) miesiecy okresu promocji Abonent bedzie korzystac z usługi Orange Free Standard według cen i
zasad okreslonych w Cenniku lub na zyczenie Abonenta usługa zostanie bezpłatnie wyłaczona.
7. PTK Centertel przyznaje Abonentowi na zasadzie promocji wyzszy o 1GB limit transferu danych w usłudze Orange Free Standard.
8. Przez okres 12 (dwunastu) miesiecy PTK Centertel przyznaje Abonentowi w ramach promocji 100 minut do wykorzystania na połaczenia do krajowych sieci komórkowych i
stacjonarnych.
9. Szczegółowe zasady oferty okreslaja dokumenty wymienione w §7.
§3.
Aktywacja usług opisanych w § 2 zostanie dokonana najpózniej z dniem rozpoczecia najblizszego okresu rozliczeniowego nastepujacego po dniu zakonczenia umowy na czas
okreslony i dostarczenia do Orange Biura Obsługi Klienta niniejszego Aneksu. Informacje o aktywacji usług Abonent otrzyma w formie SMS-a przesłanego na jego numer
abonencki.
§4.
W okresie pierwszych 24 (dwudziestu czterech) miesiecy miesiecy od daty okreslonej w §1 pkt 2 Abonent zobowiazuje sie nie wypowiadac umowy. Abonent w powyzszym
zakresie zobowiazuje sie w szczególnosci do: utrzymywania aktywnego numeru w sieci Orange, niedokonywania odłaczenia czasowego na zyczenie Abonenta, nie dokonywania
zmiany planu taryfowego na plan o nizszej kwocie zobowiazania.
Zmiana numeru abonenckiego (MSISDN) nie stanowi zmiany Umowy o Swiadczenie Usług Telekomunikacyjnych.
§5.
W przypadku niedotrzymania przez Abonenta w okresie zastrzezonym jednego z warunków okreslonych w §4, co bedzie traktowane jako wypowiedzenie Umowy przez Abonenta
z przyczyn lezacych po jego stronie lub w razie rozwiazania Umowy o Swiadczenie Usług Telekomunikacyjnych przez PTK Centertel z przyczyn lezacych po stronie Abonenta,
okreslonych w Regulaminie Swiadczenia Usług Telekomunikacyjnych, Abonent zobowiazuje sie do zapłaty roszczenia z tytułu ulgi w wysokosci, tj. 2803.72, dalej zwana Ulga,
przyznanej Abonentowi w zwiazku z zawarciem umowy, pomniejszonej o proporcjonalna jej wartosc za okres od dnia zawarcia umowy do dnia jej rozwiazania. Roszczenie
wyliczane jest wg wzoru: wysokosc roszczenia = równowartosc Ulgi * ilosc pełnych miesiecy pozostałych do konca umowy / liczba miesiecy, na która zawarta została umowa.
Zadanie zapłaty roszczenia nie dotyczy przypadków, kiedy przepisy prawa uprawniaja Abonenta do rozwiazania umowy bez obowiazku zapłaty roszczenia stanowiacego
ekwiwalent Ulgi.
§6.
Abonent oswiadcza, ze wyraza zgode na przetwarzanie przez PTK Centertel swoich danych transmisyjnych (danych przetwarzanych dla celów przekazywania komunikatów w
sieciach telekomunikacyjnych lub naliczania opłat za usługi telekomunikacyjne) dla celów swiadczenia usług o wartosci wzbogaconej przez czas swiadczenia danej usługi i
marketingu usług telekomunikacyjnych przez czas nieokreslony.

§7.
Szczegółowe zasady oferty okreslaja dokumenty: Regulamin promocyjnej migracji do oferty Orange abonament oraz Orange mix, Cennik usług w ofertach Orange abonament
oraz Orange mix, Ogólne warunki swiadczenia usług telekomunikacyjnych w ramach oferty Orange abonament oraz Orange mix, Regulamin promocji Na Zawsze dla Ciebie,
Regulamin promocji Moga byc Twoje, Regulamin promocji Orange abonament i mix, Regulamin Programu Propozycja Orange - oferta realizowana droga Internetowa - Regulamin
do pobrania na stronie www.orange.pl. Zamówienie zostało złozone dnia 2009-01-29. Abonent oswiadcza, iz jest upowazniony do podpisania niniejszego Aneksu oraz otrzymał,
zapoznał sie i akceptuje niniejszy Aneks oraz wszystkie regulaminy, cenniki i inne dokumenty. oraz potwierdza odbiór pakietu promocyjnego zawierajacego iPHONE 16GB
BLACK.
§8.
Postanowienia niniejszego aneksu/umowy reguluja w sposób wyczerpujacy wszelkie ustalenia pomiedzy stronami. Z zastrzezeniem postanowien Regulaminu zmiana umowy
wymaga zawarcia aneksu w formie pisemnej pod rygorem niewaznosci. Nie beda uznawane za zmiane niniejszych warunków jakiekolwiek dopiski i adnotacje na formularzu
umowy/aneksu, w szczególnosci naniesione odrecznie.
Niniejszy Aneks sporzadzono w dwóch jednobrzmiacych egzemplarzach po jednym dla kazdej ze Stron.

#314175  autor: player_sct
 30 sty 2009, 15:24
na poczatek witam wszystkich bo to moj pierwszy post :)

takie pytanko - w sieci orange jestem juz ponad 10 lat (nawet z tej okazji dostalem pol roku temu gratis headseta BT) - od zawsze abonamentowka a od paru lat w sumie siedze na jednym bardzo starym abonamencie czyli "jedna idea 75". za jakies 2-3 tygodnie zaczna mnie pewnie bombardowac z ofertami. z tego co sobie ogladalem to bede zainteresowany albo omnia, a albo htc touch pro, umowa na max 30 miesiecy i pozostaniem mniej wiecej przy abonamencie 50-75 zl. pomoglby ktos, co moglbym od nich wyciagnac i ewentualnie jakie znizki na te telefony? no i .. z kim najlepiej gadac.. z salonem, czy lepiej z ich linia telefoniczna ktora mnie pewnie bedzie wkrotce nekac...

pLayer / Suspect

#314363  autor: Robaas
 31 sty 2009, 12:59
player_sct pisze:na poczatek witam wszystkich bo to moj pierwszy post :)
z kim najlepiej gadac.. z salonem, czy lepiej z ich linia telefoniczna ktora mnie pewnie bedzie wkrotce nekac...
z tego co ja widziałem i się dowiadywałem przy wybieraniu oferty to teraz już nie ma znaczenia, i salony orange (lub też TP) i *400 mają identyczne możliwości. Osobiście dostałem:
abonament 35zł/24m bez telefonu:
- +100% przez całą umowę
- 2 prezenty
- 50% rabatu na popołudnia i weekendy przez całą umowę
- 1000 pkt profit

#314369  autor: Idzik
 31 sty 2009, 13:16
Też witam :) bo sam jestem nowym userem 8) :smt006

Obecnie zdecyduje sie chyba na przedłużenie umowy na 12m-cy w abo na firme- abo 26pln netto - a do tego oferta:

1 opcja -ok 115min na wszystkie sieci ( +tanie 3wybrane nr ale to bezpl usluga) +migracja z TP (szkoda mi tracić limitów ale ...limity to psychologia i tak tego niewykorzystuje)

2 opcja - 90min na wszystkie sieci+60min na orange (jakoś tak)

Muszę sie jeszcze dokładnie przyjrzeć gdzie więcej dzwonie ... Orange-line (statystyki) oraz rach.szczeg to podstawa ... Najlepiej samemu się zorientować niż brać co popadnie bo za darmo !!! PIERW OKREŚLAMY WLASNE POTRZEBY , a potem podejmujemy decyzje ... :) raz miałem umowę dostawalem gratisy a potem minuty przepadały.

A CO DO POSTU player_sct

Najlepiej wybierz HTC TOUCH Pro ... Omnia też niby fajna ale HTC to wyższa klasa- typowe biznesowe i nowoczesne rozwiązania. Samsung bateria ...[*] Htc jednak wygrywa ... i lepiej działają niektóre rzeczy np: GPS. HTC takie telefony robi już od dawna ma doświadczenie np: HTC KAISER TnT II :D Polecam ...

A co do kontaktu ...hmmm w salonie z własnego doświadczenia wiem , mają mniejsze możliwości najlepiej z BOK-iem sie kontatkować albo PROPOZYCJĄ ... ja do tej pory tak się kontaktowałem ...są bardziej elastyczni :) z internetem się nie potarguje - a tam po paru rozmowach znalazłem oferte fajną ...z usługami ale b.fajną :)

btw: wlasnie biore HTC TOUCH pro ..na raty albo N79 :) :-D

POZDRAWIAM :)

PS.
Robaas pisze:
player_sct pisze:na poczatek witam wszystkich bo to moj pierwszy post :)
z kim najlepiej gadac.. z salonem, czy lepiej z ich linia telefoniczna ktora mnie pewnie bedzie wkrotce nekac...
z tego co ja widziałem i się dowiadywałem przy wybieraniu oferty to teraz już nie ma znaczenia, i salony orange (lub też TP) i *400 mają identyczne możliwości. Osobiście dostałem:
abonament 35zł/24m bez telefonu:
- +100% przez całą umowę
- 2 prezenty
- 50% rabatu na popołudnia i weekendy przez całą umowę
- 1000 pkt profit

JEŚLI CHODZI O USŁUGI ...masz racje :) ale jeśli chodzi o telefon ... tutaj raczej jest różnica 8) tzn że w salonie nie będzie lepiej ...na *400 kolega ugrał ładną cenę na telefon...

#314373  autor: Robaas
 31 sty 2009, 13:27
Idzik pisze: A co do kontaktu ...hmmm w salonie z własnego doświadczenia wiem , mają mniejsze możliwości najlepiej z BOK-iem sie kontatkować albo PROPOZYCJĄ ...
ja pisałem o ofercie indywidualnej, być może przy firmowych jest nieco inaczej. U mnie było tak, że salon mi dał więcej jak propozycja przez telefon (dodał mi punkty profit), na dodatek nie umiałem się z nimi dogadać przez telefon, ja swoje, że jest pakiet kwotowy i taka i taka promocja a oni ciągle swoje i o innych usługach. z tego co czytałem na forum i dowiadywałem się i tak bym więcej nie dostał, miałem do wyboru zestaw usług z rabatem 100% i część z 50%, najlepiej pasują mi popołudnia i weekendy i to właśnie wybrałem, i jestem zadowolony z tego co dostałem a to jest najważniejsze. Co do telefonów się nie wypowiem bo nawet nie pytałem, z góry zakładałem, że biorę bez telefonu:))

#314376  autor: Idzik
 31 sty 2009, 13:36
Jak bez telefonu to może i masz racje... a z telefonami to kolega przedłużał i taniej mu wyszło w salonie ( oczywiście po kilku rozmowach) :D ale sie opłaciło ... ja może spróbuje przez orange.pl albo salon bo same usługi :)

#314608  autor: Robaas
 01 lut 2009, 12:03
Idzik pisze:ja może spróbuje przez orange.pl albo salon bo same usługi :)
mi się o tyle podobało w salonie, że widziałem monitor, listę usług jaką sobie mogę wybrać itp.. a przez telefon to zawsze kartka, liczenie, zapamiętywanie... nawet zapytałem, że dają teraz tyle co przez telefon to usłyszałem, że wyrównali to bo była zbyt duża dysproporcja w przedłużeniach... cały czas mówię oczywiście o ofercie bez telefonu.

#314689  autor: BOBSTER
 01 lut 2009, 14:37
Z Wa-wy ostatnio dzwoniła babeczka do mojej siostry i zapronowała jej przedłużenie umowy abo. 25zł na 24miesiące:
- 25zł w abonamencie
- +25zł przez 2 lata
- darmowy numer
- tel. Nokia 5220 za ok. 100zł

//Edit Babeczka w orange sie pomyliła:
- 25zł abo
- 41min do wszystkich
- 1200min na darmowy numer
- i nokia 5220 za ok. 100zł
Ostatnio zmieniony 04 lut 2009, 14:17 przez BOBSTER, łącznie zmieniany 1 raz.

#314767  autor: RENE
 01 lut 2009, 20:40
Witam

Jestem tu nowy

Za kilka dni bede mógł skorzystać z propozycji. Bardzo prosze czy ktos pracuje w Orange aby mógł sprawdzić na jakich warunkach w miare korzystnych mógłbym przedłużyć umowe. Na priv przesłałbym numer.

Bardzo proszęb o odpowiedź

[ Dodano: 2009-02-01, 21:47 ]
Prosze o odpowiedź

[ Dodano: 2009-02-01, 23:02 ]
Dlaczego nikt nie odpisuje. H__A__L__O_!!__!!_!!_!!_!!_!!_!!_!!_!!_!!_!!_!!_

#315011  autor: mucher
 02 lut 2009, 20:20

Może się wstydzą? Jest czego, bo mnie przy średniej mies. fakturze ok. 75 zł za ostatni rok i abonamencie 55 zł zaoferowali wszystkiego... 200 zł zniżki na telefon, który każdy inny operator ma przy tym abonamencie i tak taniej dla nowego klienta niż Orange z tą ich śmieszną zniżką.

Na jakiekolwiek argumenty kobieta była głucha, mówiąc, że tylko tyle jej system proponuje. O dodatkowych usługach - pytałem - nawet mowy nie było.

#315022  autor: kriss
 02 lut 2009, 21:01
Witam
Ja otrzymałem przy abo 25: w abonamencie 40 min do wszystkich + pakiet 30 min do wszystkich + weekendy(180 min do Orange i st) + taniej w abonamencie( po 20gr do Orange)
Ostatnio zmieniony 02 lut 2009, 21:04 przez kriss, łącznie zmieniany 1 raz.

#315024  autor: mucher
 02 lut 2009, 21:15
Pewnie trafiłem na jakąś niekumatą panienkę. We czwartek będę przechodzić do salonu, zobaczymy czy tam pracują bardziej kompetentni ludzie.

#315060  autor: RENE
 02 lut 2009, 23:10
mucher pisze:

Może się wstydzą? Jest czego, bo mnie przy średniej mies. fakturze ok. 75 zł za ostatni rok i abonamencie 55 zł zaoferowali wszystkiego... 200 zł zniżki na telefon, który każdy inny operator ma przy tym abonamencie i tak taniej dla nowego klienta niż Orange z tą ich śmieszną zniżką.

Na jakiekolwiek argumenty kobieta była głucha, mówiąc, że tylko tyle jej system proponuje. O dodatkowych usługach - pytałem - nawet mowy nie było.

Pamietaj nie masz na kogo liczyc to LICZ TYLKO I WYŁĄCZNIE NA SIEBIE i taka jest prawda. :cry:

Błagać nikogo nie będę

#315066  autor: mucher
 02 lut 2009, 23:39
Pamietaj nie masz na kogo liczyc to LICZ TYLKO I WYŁĄCZNIE NA SIEBIE i taka jest prawda. :cry:

Błagać nikogo nie będę
Oczywioszka. Nie chcą dać telefoniku to dostaną pisemko i z abonemenciku nici ;)
 #315217  autor: Bajer222
 03 lut 2009, 17:54
Witam!

W marcu kończy mi się umowa abonamentowa w orange, której nie mam zamiaru przedlużać. W związku z tym chciałbym się dowiedzieć czy musze osobiście się stawić w salonie i oznajmić, że o zakończeniu współpracy? Czy może nie mam sobie zawracać tym głowy, umowa sama wygaśnie w odpowiednim czasie?

#315223  autor: Smooth
 03 lut 2009, 18:10
musisz w dowolnym salonie zjawić się przynajmniej miesiąc przed zakończeniem umowy i złożyć pisemną "chęć" jej wypowiedzenia

możesz też bez kosztów zatrzymać numer jako pre paid
wtedy możesz 5dni przed końcem zgłosić chęć przejścia na kartę, oczywiście również pisemnie, w salonach mają odpowiednie formularze

#315352  autor: przemek11
 03 lut 2009, 23:13
Czy w salonach Orange mają ofertę propozycja na iPhone'a, byłem dzisiaj w jednym i powiedzieli mi, że nie maja takiej oferty.
  • Strona 81 z 131
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 131
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81