A ja tym razem postanowiłem napisać maila, skoro telefonicznie tylko 40,20zł wywalczyłem. Dostałem odpowiedź, że "specjalnie dla mnie" jest oferta 33zł za 80min, 49,50zł za 120min i tak w górę. Jedna oferta wychodzi za 16,50 zł, jak już wcześniej wiele osób pisało. Ceny telefonów pokrywają się z cennikiem Era Nowy Komfort (1 Oferta, 2 Oferty itd.)
Sam jeszcze nie podjąłem decyzji co i jak, ale jeżeli kogoś by to zainteresowało to moja wiadomość była taka:
Witam. 13. października 2007 roku kończy mi się umowa abonamentowa z Erą. Dwa lata temu podpisałem umowę w promocji urodzinowej - 40 minut do wszystkich za 20zł i dostałem telefon Siemens C75 w promocyjnej cenie 129zł. Rok temu dostałem od Ery na 10. urodziny Ofertę Taniej w Sieci za 10zł. Więc od roku mam dwie oferty: Uniwersalną i Taniej w Sieci za 30zł. Taki abonament mi bardzo odpowiadał, a kiedy zadzwoniłem do Biura Obsługi Klienta to dowiedziałem się, że nie mam szans na przedłużenie takiego abonamentu jak mam teraz. Mogę mieć coś takiego, lecz tylko za 40,20 zł. Do tego telefon, który mam na oku od dłuższego czasu - Sony Ericsson K750 za 299zł przy umowie na 2 lata. Dla porównania - Play oferuje mi 80min do wszystkich za 30zł i np. Samsunga Z400 za 99zł przy umowie na 24 miesiące. W Erze musiałbym za niego zapłacić 999zł!
Dodatkowo, ja mam za zadanie wybrać sieć dla całej rodziny. Łączny abonament dla wszystkich 4 osób miałby się zmieścić w granicach 160zł, więc 40zł na jedną osobę. Rodzice także są dwa lata w Erze, a siostrę chcemy przenieść z Orange. Gdy poszedłem do salonu Play to zaoferowali nam łączny abonament 120zł i super-nowoczesne telefony za 1zł dla każdego. Na dodatek proponują przeniesienie numeru z Ery dając za to dodatkowe minuty. Oferta naprawdę interesująca.
Naprawdę nie chciałbym odchodzić z Ery, ale aktualna oferta nie jest zachęcająca. Dwa lata byłem naprawdę zadowolony i teraz się rozczarowałem. Rozważyłbym np. 2x Uniwersalna za 40zł, ale SE K750 w cenie maksymalnej 150zł. Albo np. 2x Uniwersalna + 1x Taniej w Sieci za 40zł. Wtedy na pewno biorę całą rodzinkę i mają Państwo 4 klientów na całe 2 lata i minimalny dochód na poziomie 3840zł!
Czekam na odpowiedź i pozdrawiam.
W sumie nie musiałem nic ściemniać, wszystko się zgadza. Taka oferta za 33zł by mnie zadowoliła tylko, że tam nie ma żadnego telefonu, który by mi odpowiadał :/ Tutaj jest pies pogrzebany. No ale też łudzę się, że od 4. września coś się ruszy