• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 9 z 16
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 16

#726989  autor: nevada92
 22 cze 2014, 21:45
Jak to jest z migracją do JUMP bez przedłużania umowy?
Byłem dzisiaj w salonie i powiedziano mi, że owszem, mogę zmienić taryfę, ale tylko i wyłącznie podpisując aneks na dwa lata od dnia dzisiejszego. Pytałem czy jest możliwość zmiany taryfy pozostając przy aktualnej długości umowy, ale otrzymałem odpowiedź, że nie. Aktualnie mam taryfę Rodzina 60, a umowę do maja 2015.

#727055  autor: arte1k
 23 cze 2014, 12:27
Jak byłem w salonie to Pani tez mi powiedziała, że bez telefonu przedłuża o 2 lata, kazałem dokładnie sprawdzić i się okazało, że jednak do końca trwającej umowy.

#727058  autor: usiu128
 23 cze 2014, 12:43
nevada92 pisze:Jak to jest z migracją do JUMP bez przedłużania umowy?
Byłem dzisiaj w salonie i powiedziano mi, że owszem, mogę zmienić taryfę, ale tylko i wyłącznie podpisując aneks na dwa lata od dnia dzisiejszego. Pytałem czy jest możliwość zmiany taryfy pozostając przy aktualnej długości umowy, ale otrzymałem odpowiedź, że nie. Aktualnie mam taryfę Rodzina 60, a umowę do maja 2015.
jakiś nieuk Ci to powiedział :wink:

jest tak jak pisał arte1k.

#727068  autor: arasel
 23 cze 2014, 13:18
A jak jest z migracją z telefonem? Nadal zawieszona do odwołania czy coś się zmieniło/ma się zmienić?

#727071  autor: usiu128
 23 cze 2014, 13:26
arasel pisze:A jak jest z migracją z telefonem? Nadal zawieszona do odwołania czy coś się zmieniło/ma się zmienić?
nadal zawieszona.
A czy się coś zmieni to nie wiadomo :)

#727129  autor: nevada92
 23 cze 2014, 17:17
arte1k pisze:Jak byłem w salonie to Pani tez mi powiedziała, że bez telefonu przedłuża o 2 lata, kazałem dokładnie sprawdzić i się okazało, że jednak do końca trwającej umowy.
usiu128 pisze:jakiś nieuk Ci to powiedział :wink:

Byłem dzisiaj w innym salonie i dostałem taką samą odpowiedź jak wczoraj. Co zrobić w takim razie? Zadzwonić do BOA? ;)

#727139  autor: st.konsultant
 23 cze 2014, 18:03
nevada92 pisze:
arte1k pisze:Jak byłem w salonie to Pani tez mi powiedziała, że bez telefonu przedłuża o 2 lata, kazałem dokładnie sprawdzić i się okazało, że jednak do końca trwającej umowy.
usiu128 pisze:jakiś nieuk Ci to powiedział :wink:

Byłem dzisiaj w innym salonie i dostałem taką samą odpowiedź jak wczoraj. Co zrobić w takim razie? Zadzwonić do BOA? ;)
Zadzwoń, sprawę załatwisz przez telefon.

#727147  autor: nevada92
 23 cze 2014, 18:31
st.konsultant pisze:Zadzwoń, sprawę załatwisz przez telefon.
Tak też zrobiłem i faktycznie jest oferta migracji dla mojego numeru, ale...do taryfy za 129zł (obecnie mam Rodzina 60 za 59zł), więc grzecznie podziękowałem. Poczekam aż będę miał możliwość normalnego przedłużenia umowy ;)

#727154  autor: pulp
 23 cze 2014, 18:52
nevada92 pisze:Tak też zrobiłem i faktycznie jest oferta migracji dla mojego numeru, ale...do taryfy za 129zł (obecnie mam Rodzina 60 za 59zł), więc grzecznie podziękowałem. Poczekam aż będę miał możliwość normalnego przedłużenia umowy
Tylko tyle? Ja płacę obecnie 99pln a oferują mi jedynie możliwość przejścia na abo bez telefonu za… 249pln...
To dopiero prawdziwy DŻAMP! ;-)

#727157  autor: nevada92
 23 cze 2014, 19:03
pulp pisze:Tylko tyle? Ja płacę obecnie 99pln a oferują mi jedynie możliwość przejścia na abo bez telefonu za… 249pln...
To dopiero prawdziwy DŻAMP! ;-)
Nie mam pojęcia na jakiej zasadzie to jest ustalane, ale chyba nie chcą aby abonenci zmieniali taryfy ;)

#727217  autor: macc
 23 cze 2014, 23:13
Znajomy przy mojej pomocy i studiowaniu tego forum w ubiegłym tygodniu zmigrowała do taryfy jump za 49,99zł na następujących warunkach:

BEZ LIMITU rozmowy komórki i stacjonarne,
bez limitu SMS-y oraz MMS-y do wszystkich sieci krajowych,
internet 250MB limit danych,
umowa na 24m‑ce,
telefon samsung ace 3 lte na raty po 25zł w tym pierwsza płatna dla kuriera 4gr.,
0,5 godziny rozmów z Polski do Unii Europejskiej za 0zł miesięcznie,
0,5 godziny rozmów w roamingu w Unii Europejskiej co miesiąc za 0zł miesięcznie,
przesyłka kurierska 0zł,
aneks do wcześniejszej umowy 0zł,
faktura papierowa za 0zł ,
nowa karta gsm do telefonu z lte za 0zł,
transmisja meczów z Brazylii w telefonie w jakości HD, za darmo w aplikacji TVP Stream,
muzyka bez limitu w telefonie przez pierwszy miesiąc za darmo dzięki usłudze WiMP,
nawigacja w telefonie przez pierwszy miesiąc za darmo dzięki usłudze NaviExpert.
Ostatnio zmieniony 24 cze 2014, 14:48 przez macc, łącznie zmieniany 1 raz.

#727224  autor: st.konsultant
 23 cze 2014, 23:58
macc pisze:Znajoma przy mojej pomocy i studiowaniu tego forum w ubiegłym tygodniu zmigrowała do taryfy jump za 49,99zł na następujących warunkach:

umowa na 24m‑ce,
telefon samsung ace 3 lte na raty po 25zł w tym pierwsza płatna dla kuriera 4gr.,
0,5 godziny rozmów w roamingu w Unii Europejskiej co miesiąc za 0zł miesięcznie,
przesyłka kurierska 0zł,
transmisja meczów z Brazylii w telefonie w jakości HD, za darmo w aplikacji TVP Stream,
muzyka bez limitu w telefonie przez pierwszy miesiąc za darmo dzięki usłudze WiMP,
nawigacja w telefonie przez pierwszy miesiąc za darmo dzięki usłudze NaviExpert.
Niech znajomy lepiej się upewni co dokładnie ma, ponieważ migrację nie były negocjowane. Za 49,99 zł to jest taryfa JUMP S. W tej taryfie nie ma za darmo połączeń do EU. Koszt pakietu to albo 5,99 albo 6,99 zł.

#727320  autor: grzegorz0plonka
 24 cze 2014, 12:50
nevada92 pisze:
st.konsultant pisze:Zadzwoń, sprawę załatwisz przez telefon.
Tak też zrobiłem i faktycznie jest oferta migracji dla mojego numeru, ale...do taryfy za 129zł (obecnie mam Rodzina 60 za 59zł), więc grzecznie podziękowałem. Poczekam aż będę miał możliwość normalnego przedłużenia umowy ;)
Ano właśnie. Sam już przekonałeś jak to jest nie łatwo migrować. Wielokrotnie napisałem ze, nie warto kombinować migracji a tylko lepiej poczekać aż kończy umowa. T-mobile za mocno stawiał warunki. Wydaje się nowe taryfy jest przeznaczone głównie dla nowych klientów a nie obecnie klientów.

#727321  autor: pulp
 24 cze 2014, 12:58
grzegorz0plonka pisze:Ano właśnie. Sam już przekonałeś jak to jest nie łatwo migrować. Wielokrotnie napisałem ze, nie warto kombinować migracji a tylko lepiej poczekać aż kończy umowa. T-mobile za mocno stawiał warunki. Wydaje się nowe taryfy jest przeznaczone głównie dla nowych klientów a nie obecnie klientów.
Podejrzewam, że większość chce migrować tylko z powodu LTE, gdyż operator nie daje innego wyboru. Ja nie mam ochoty na żadną migracją - ale chcę mieć LTE. Jako długoletni klient ERY/T-Mobile jestem traktowany jak pasożyt... któremu żadne tam LTE się nie należy...

#727332  autor: grzegorz0plonka
 24 cze 2014, 13:43
No każdy klient chce mieć LTE. Przecież ja tez chciałem mieć LTE w głosową ale nie udało się. Ale za to mam blueconnect. Niestety bardzo kiepsko traktujący dla stały klientów t-mobile. A jak była era to było wiele lepiej:((

Powiem jeszcze ze, w Poroninie mają HSPA+ DC prędkością 2-4 mb/s. A udało się złapać zasięg LTE i było cos aż 15 Mb/s. Pewnie od Gubałówki LTE. Dlatego warto załapywać zasięgu LTE. Wielka szkoda t-mobile stawiał warunki.

#727346  autor: macc
 24 cze 2014, 14:46
st.konsultant pisze:
macc pisze:Znajoma przy mojej pomocy i studiowaniu tego forum w ubiegłym tygodniu zmigrowała do taryfy jump za 49,99zł na następujących warunkach:

umowa na 24m‑ce,
przesyłka kurierska 0zł,
Niech znajomy lepiej się upewni co dokładnie ma, ponieważ migrację nie były negocjowane. Za 49,99 zł to jest taryfa JUMP S. W tej taryfie nie ma za darmo połączeń do EU. Koszt pakietu to albo 5,99 albo 6,99 zł.
no i jednak znajomy otrzymał za darmo te pakiety z abonamencie 49,99zł
0,5 godziny rozmów w roamingu w Unii Europejskiej co miesiąc za 0zł miesięcznie

#727518  autor: andrewzc
 24 cze 2014, 23:16
Ale ten znajomy to miał wcześniej umowę z aparatem, czy bez aparatu?

#727523  autor: st.konsultant
 24 cze 2014, 23:20
macc pisze:
st.konsultant pisze:

umowa na 24m‑ce,
przesyłka kurierska 0zł,
no i jednak znajomy otrzymał za darmo te pakiety z abonamencie 49,99zł
0,5 godziny rozmów w roamingu w Unii Europejskiej co miesiąc za 0zł miesięcznie
To w takim razie znajomy nie dokonywał migracji tylko zapewne miał 6 miesięcy do końca umowy i przedłużał umowę.

#728312  autor: lukson90
 28 cze 2014, 08:56
Panowie a jak to jest z spłata telefonu na raty tj migrowałem wczoraj do taryfy JUMP XL. Tamże jest 129,99; informacja ze rata za telefon wynosi 100zł. W umowie jest napisane ze na 129 zł składa sie owe 100 zł raty za telefon, no ale pytanie czy w rzeczywistości faktycznie tak jest ? Aby się nie okazało, że raptem przychodzi rachunek za abonament 129zł + 100zł za tel...

#728343  autor: andrewzc
 28 cze 2014, 11:08
Znając życie pewnie na wakacjach będzie posucha i obniżą ceny słuchawek.
  • Strona 9 z 16
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 16
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9