• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 9 z 217
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 217

#439081  autor: ubuntulnx
 02 lis 2010, 20:38
SACZI pisze:To ja na poważnie pytam, jaki klient nie wywołuje uśmiechu na ustach konsultanta?
Ja ze swoim średnim rachunkiem na poziomie 93 PLN z 10 m-cy wywołam usmiech na ustach konsultantów?
Tak się wtrącę: tu nie wysokość rachunków wzbudza uśmiech konsultanta, a groźby odchodzeniem/konkurencją/chwaleniem się stażem. To zupełnie jak pretensje do garbatego, że ma dzieci proste. Konsultant słyszy takie rzeczy 100 razy na dzień.

Obrazek

#439113  autor: turan404
 02 lis 2010, 22:39
OK, tylko że on się może śmiać, ale jeśli firma nie będzie potrafiła zatrzymać klientów to życzę jej powodzenia. Śmiać się ze stałych użytkowników - z tego, że chcą trochę lepszej oferty - tu nie ma się z czego śmiać, tu trzeba główkować. Wolny rynek szybko weryfikuje błędy, o czym Era dość boleśnie się przekonała... Może to śmiech baranim głosem :twisted:

#439127  autor: ubuntulnx
 03 lis 2010, 00:00
turan404 pisze:tu trzeba główkować
A co tu ma konsultant do główkowania ja się pytam? Nie on ustalał ofertę, jej szczegóły i cennik. Sam byś się śmiał, jakbyś po raz setny w danym dniu słyszał te same śpiewki. Możesz napisać pismo do prezesa PTC że masz taki i taki staż, rachunki itp i że odchodzisz, może na nim to zrobi wrażenie i zapłacze, natomiast konsultant przedstawia Ci to, co widzi w systemie i tyle.

Obrazek

#439131  autor: st.konsultant
 03 lis 2010, 00:13
SACZI pisze:
st.konsultant pisze:...
Takie gadki to co najwyżej spowodują uśmiech na twarzy konsultanta :lol: :wink:
To ja na poważnie pytam, jaki klient nie wywołuje uśmiechu na ustach konsultanta?
Ja ze swoim średnim rachunkiem na poziomie 93 PLN z 10 m-cy wywołam usmiech na ustach konsultantów?

Nie gorączkuj się tak. Pisząc o uśmiechu na twarzy miałem gadki w stylu jestem u was abonentem (albo czasem jak to mówią Klienci abonamentem :lol: ) od X lat i co mi w zamian dacie. Jak wiadomo staż w Erze (i chyba w każdej innej sieci) nie ma absolutnie żadnego znaczenia więc taka jest zazwyczaj reakcja konsultanta i tyle. Nie wiem co w tym dziwnego.

#439133  autor: Jedrker
 03 lis 2010, 00:38
st.konsultant pisze:(albo czasem jak to mówią Klienci abonamentem
Nie śmiej się z abonamenta ;P
Ja ostatnio w sieci x podpisałem aneks do umowy i było wyraźnie napisane jak byk : Podpis abonamenta :-D
st.konsultant pisze:. Jak wiadomo staż w Erze (i chyba w każdej innej sieci) nie ma absolutnie żadnego znaczenia
Ale wspominając lata wstecz, kiedyś abonent był brany pod uwagę w 3 sieciach jeśli chodzi o staż ;)
Nie było jeszcze PLAY, i sieci dawały lepsze oferty osobom, które czym większy mają staż w sieci, tym lepsze warunki dostawała ;)
Teraz zmienił się rynek i zmieniło się nastawienie operatorów ....
Pamiętam jak dziś, strasząc Erę 10 lat temu przejściem do konkurencji dostawałem 2 razy taką ofertę , jaką proponowali mi na starcie ;)
A teraz zmienia się klient, zmieniają się realia rynkowe, więc nie ma czego wymagac ;)
Jak nie pasuje, droga wolna ;P
Wolny kraj, wolny wybór, ale ty Ty abonencie podejmujesz te Mądry Wybór :-D

#439153  autor: s0sna
 03 lis 2010, 09:16
st.konsultant pisze:. Jak wiadomo staż w Erze (i chyba w każdej innej sieci) nie ma absolutnie żadnego znaczenia
Jeśli nie zależy Wam na stażu - to na czym wam zależy?? Stały klient nie liczy się w dzisiejszych czasach??

#439163  autor: ubuntulnx
 03 lis 2010, 10:37
s0sna pisze:st.konsultant napisał/a:
. Jak wiadomo staż w Erze (i chyba w każdej innej sieci) nie ma absolutnie żadnego znaczenia

Jeśli nie zależy Wam na stażu - to na czym wam zależy?? Stały klient nie liczy się w dzisiejszych czasach??
Poczytaj sobie poprzedni post Jedrkera. Zależy kogo masz na myśli pisząc "Wam": prezesa Ery, który zgodnie z wiadomymi mi informacjami wchodzi po lunchu na Telepolis, czy konsultantów, którzy do gadania w kwestii oferty mają niewiele. Liczy się zysk i tyle. Wybaczcie, że się podpinam pod temat Ery mimo pracy w Orange, ale czasem nie mogę znieść biadolenia co poniektórych, którzy w poprzednich postach mają wytłuszczone jak wół co i jak z przedłużeniem a mimo to narzekają. Jak wspomniał Jedrker, rynek jest otwarty, nikt nikogo na siłę nie trzyma.

Obrazek

#439172  autor: Kitt
 03 lis 2010, 11:00
eelbe pisze:Kitt, Ja na dniach podpisuję aneks na nową firmę- juz napisałem e-maila do iboa żeby przysłali mi opcje jakie oferują :)
Poza tym przy przedłużaniu na NF dają większy upust niż na PdB przez co taryfy firmowe są jeszcze bardziej opłacalne.
Mam wrażenie, że w Nowej firmie 10 numerów za grosz schodzi z minut w abonamencie - więc przy intensywnym dzwonieniu na te numery jest to mniej korzystne niż pakiet. Jeżeli się mylę - to rzeczywiście zmienia to sytuację.

#439176  autor: st.konsultant
 03 lis 2010, 11:11
s0sna pisze:

Taka jest brutalna prawda, że liczy się ten kto więcej płaci a nie ten kto jest dłużej. Pokaż mi sieć w której w tej chwili staż ma praktyczne znaczenie a nie tylko w teorii.

[ Dodano: 2010-11-03, 11:13 ]
Kitt pisze:
eelbe pisze:Kitt, Ja na dniach podpisuję aneks na nową firmę- juz napisałem e-maila do iboa żeby przysłali mi opcje jakie oferują :)
Poza tym przy przedłużaniu na NF dają większy upust niż na PdB przez co taryfy firmowe są jeszcze bardziej opłacalne.
Mam wrażenie, że w Nowej firmie 10 numerów za grosz schodzi z minut w abonamencie - więc przy intensywnym dzwonieniu na te numery jest to mniej korzystne niż pakiet. Jeżeli się mylę - to rzeczywiście zmienia to sytuację.

Jeżeli w Nowej Firmie są numery za grosz, to każde połączenie z takim numerem obciąża konto od razu kwotą 1 grosz za minutę. Nie pomniejsza natomiast pakietu bezpłatnych minut.

#439191  autor: zdrojka
 03 lis 2010, 13:02
Numery za grosz w Nowej Firmie działają poza minutami, tak jak pisze St.konsultant.

Ta opcja jest dobra pod warunkiem posiadania takich numerów:
- wybierasz niską taryfę, w której liczba minut wystarczy na połączenia do innych sieci
- za połączenia do Ery na wybrane numery dopłacasz poza abonamentem 1 grosz za minutę.
Albo nie wybierasz wcale numerów za grosz.

Bo jeśli wybierzesz taryfę z dużą ilością minut i numery za grosz, to minuty będą przepadać, a za połączenia na wybrane numery będzie dopłacać. Co prawda niewiele, bo 100 minut połączeń to 1 zł, ale zawsze.

#439192  autor: eelbe
 03 lis 2010, 13:10
st.konsultant pisze: Jeżeli w Nowej Firmie są numery za grosz, to każde połączenie z takim numerem obciąża konto od razu kwotą 1 grosz za minutę. Nie pomniejsza natomiast pakietu bezpłatnych minut.

Ale obciążą tak autentycznie, czy tak jak teraz mam w NPB że płącę okrągłe 0 gr za minute, nawet jak rozmowa trwa ponad 20 minut? :)

#439193  autor: zdrojka
 03 lis 2010, 13:15
Obciążą :D
Jeśli masz abonament 55 zł netto, to do tego za 100 minut połączenia w Nowej Firmie z wybranym numerem doliczą 1 zł netto, czyli faktura będzie wystawiona na 56 zł netto (plus oczywiście abonament za usługę numerów za grosz).

#439210  autor: bebe
 03 lis 2010, 14:39
Witam, jestem już po negocjacjach z Era. Biorę taryfę Rodzina za 40 zł. W trakcie negocjacji wyszła jedna ciekawa rzecz, która nie została wspomniana na forum. Na 1. stronie tematu są opisane abonamenty i maksymalne zniżki jakie można przy nich dostać. Moderator nie napisał, że jest możliwość negocjacji najniższego abonamentu Rodzina 20, który kosztuje standardowo 30 zł. Mi zaproponowano ten abonament w kwocie 25 zł. Także proszę o dodanie takiej informacji- mniejszy bajzel będzie w temacie, bo jak znam życie niebawem ktoś będzie o to pytał. Pozdrawiam

#439225  autor: hugerth
 03 lis 2010, 16:01
Co do tego, że poniżej 50zł czas na przedłużenie jest 2 miesiące przed końcem:
W odpowiedzi na Pana zgłoszenie uprzejmie informuje, iż oferta z wymianą telefonu pojawi się na trzy miesiące przed datą wygaśnięcia umowy terminowej, czyli w Pana przypadku po 24.11.2010r.
Z wyrazami szacunku
xxx
Kierownik Zespołu ds. Utrzymania Klienta
Średnia z ostatnich 6-mcy to 44zł.

#439296  autor: st.konsultant
 04 lis 2010, 00:05
Widzę, że nikt jeszcze nie wspomniał, że troszkę zmieniała się od dziś oferta bez telefonu.

http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... niz_koszty

Fajna opcja to pakiet 500smsów/500mmsów do wszystkich za 5 zł. Mam nadzieję, że niedługo pojawi się to również przy opcji z aparatem.

#439308  autor: eelbe
 04 lis 2010, 08:30
zdrojka pisze:Obciążą :D
Jeśli masz abonament 55 zł netto, to do tego za 100 minut połączenia w Nowej Firmie z wybranym numerem doliczą 1 zł netto, czyli faktura będzie wystawiona na 56 zł netto (plus oczywiście abonament za usługę numerów za grosz).
To trochę szkoda, w końcu płacić 0gr a 1 gr to nieskończoność razy drożej+1 gr :D

Mam pytanie czy można coś więcej wynegocjować niż przysyłają w 1 e-mailu (50% zniżki na abo w Nowej Firmie, brak minut do Play)
Jutro przenoszę starter do play, dadzą 60 zł na wygadanie i biorę się za ostre testy, niestety oferta Ery jest mało atrakcyjna.

#439318  autor: DiAbOlO
 04 lis 2010, 09:30
st.konsultant pisze:Widzę, że nikt jeszcze nie wspomniał, że troszkę zmieniała się od dziś oferta bez telefonu.

http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... niz_koszty

Fajna opcja to pakiet 500smsów/500mmsów do wszystkich za 5 zł. Mam nadzieję, że niedługo pojawi się to również przy opcji z aparatem.
Już jest i w opcji z aparatem :):
http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... en_telefon

...:::DiAbOlO:::...

#439358  autor: chriss
 04 lis 2010, 14:05
ale zabrali 100mb za 5 zl - teraz jest 9 :((

#439392  autor: dawoo1
 04 lis 2010, 17:10
Już jest i w opcji z aparatem :
http://www.era.pl/pl/indy.../wymien_telefon
A czym to się różni od poprzedniej? :roll:

#439406  autor: Kitt
 04 lis 2010, 17:46
st.konsultant pisze:
Kitt pisze: Mam wrażenie, że w Nowej firmie 10 numerów za grosz schodzi z minut w abonamencie - więc przy intensywnym dzwonieniu na te numery jest to mniej korzystne niż pakiet. Jeżeli się mylę - to rzeczywiście zmienia to sytuację.
Jeżeli w Nowej Firmie są numery za grosz, to każde połączenie z takim numerem obciąża konto od razu kwotą 1 grosz za minutę. Nie pomniejsza natomiast pakietu bezpłatnych minut.
W takim razie - rzeczywiście jest to ciekawa alternatywa. Zacząłem właśnie sprawdzać swoje bilingi w excelu. Wyszło mi przy okazji, że znajomy, który był w Plusie, przeniósł się do Playa. Rozmawiałem z nim średnio 25 min miesięcznie - więc już jest o czym mówić.
Czy w Nowej Firmie jest szansa na wynegocjowanie żeby minuty były do Playa? W taryfie pakietowej wchodzi mi to ładnie w pakiet.
  • Strona 9 z 217
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 217
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9