• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 9 z 10
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

#445880  autor: thonka
 09 gru 2010, 22:00
dosc czesto sa promocje na doladowania, gdzie np. doladowanie 50zl kosztuje tylko 1000 punktow (bylo jakos w czerwcu albo lipcu), ostatnio bodaj w pazdzierniku byly doladowania 100zl za 2500 punktow. moze bedzie cos w styczniu? :)
dodatkowo kazde zamowienie przez sms lub iboa to nastepne 100 punktow na konto :)

jezeli chodziloby tylko od odzyskanie pieniedzy to lepiej sie wychodzi na sprzedazy doladowan niz sprzedazy gadzetow.
teraz np. dodali dysk twardy zewnetrzny 320gb za 10000 punktow czyli ok. 250zl wg, nich, a za tyle sie raczej nie sprzeda tego dysku...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#445913  autor: Ballberith
 10 gru 2010, 08:55
thonka pisze:jezeli chodziloby tylko od odzyskanie pieniedzy to lepiej sie wychodzi na sprzedazy doladowan niz sprzedazy gadzetow.
Dokładnie, tylko o odzyskanie kasy chodzi.
Chyba jednak poczekam i nastukam 20k punktów i wezmę jakiś telefon. Po sprzedaży chyba lepiej wyjdę niż na sprzedaniu doładowań.
Dzięki bardzo za pomoc :)

Android FTW.

#446026  autor: Marens
 10 gru 2010, 19:43
Ballberith pisze:Chyba jednak poczekam i nastukam 20k punktów i wezmę jakiś telefon.
Najbardziej opłaca się sprzedawać doładowania, ale Twoje punkty - Twój wybór.

#471494  autor: bannau
 19 kwie 2011, 13:26
Witam. Wg informacji na stronie o era premia jest napisane, era premia można mieć tylko przy max 4 kartach sim. Ja jestem posiadaczem 5 numerów (dobieranych w późniejszym okresie niż pierwszy numer - administratorski). Jakiś bug?

Czy oferta blueconnect też liczy się do EP?

Obrazek
Obrazek

#471508  autor: ywis
 19 kwie 2011, 14:43
bannau pisze:Czy oferta blueconnect też liczy się do EP?
Też.
bannau pisze:Witam. Wg informacji na stronie o era premia jest napisane, era premia można mieć tylko przy max 4 kartach sim. Ja jestem posiadaczem 5 numerów (dobieranych w późniejszym okresie niż pierwszy numer - administratorski). Jakiś bug?
To jest na tej zasadzie, że jeśli byś przy pierwszym podpisaniu umowy wziął 5 aktywacji, to niestety program EP Cię nie złapie według regulaminu. Natomiast jeśli wcześniej wziąłeś 4 aktywacje i zakwalifikowałeś się do EP, a teraz dobrałeś kolejną, to EP w dalszym ciągu u Ciebie na koncie będzie aktywne.

Nie wiem, czy wyraźnie to wyjaśniłem.

Ballberith pisze:Chyba jednak poczekam i nastukam 20k punktów i wezmę jakiś telefon.
Tylko weź od uwagę, że każde punktu jakie masz przyznawane mają datę ważności :) one po przyznaniu nie pozostają wiecznie na Twoim koncie do momentu aż z nich nie skorzystasz.
 #476838  autor: jowita
 20 maja 2011, 10:02
Odkąd zauważyłam, że "uciekają" mi już punkty, zastanawiam się nad tym co zrobić, wobec możliwego zakończenia programu. Bo jeśli punkty będą wciąż obowiązywały i nie trzeba ich będzie zliczać od nowa, to mogą wziąć sobie coś za mniejszą ilość punktów, a resztę zostawic na później. Jednak wobec zmiany marki i uslug, jest możliwe że program zostanie zakonczony a my (zgodnie z regulaminem, a może ktoś mnie poprawi) będziemy mieć miesiąc na zuzycie punktów Premia.

Pytanie o przyszłość Era Premia w polskim T-Mobile jest więc dla mnie ciekawe. Czy ktoś coś może wie na ten temat?

#476843  autor: Xy
 20 maja 2011, 10:22
Będzie T-Premia lub coś podobnego. Ja się zastanawiam czy punkty wykorzystać na zniżkę na telefon czy wziąć jakiś gadżet, upłynnić go na Allegro i zwiać do Plusa.

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#476847  autor: jowita
 20 maja 2011, 10:54
Xy pisze:Będzie T-Premia lub coś podobnego. Ja się zastanawiam czy punkty wykorzystać na zniżkę na telefon czy wziąć jakiś gadżet, upłynnić go na Allegro i zwiać do Plusa.
Ale czy może wiesz coś o tym, czy "stare" punkty zostaną, czy zbieranie będzie trzeba zacząć od nowa? A z decyzją chyba trzeba poczekać na nową ofertę..

#476855  autor: Xy
 20 maja 2011, 11:25
jowita pisze:Ale czy może wiesz coś o tym, czy "stare" punkty zostaną, czy zbieranie będzie trzeba zacząć od nowa?
A dlaczego miałyby nie zostawać?? Tak samo jak w związku ze zmianą nazwy nie ma podstaw do zerwania umowy tak samo punkty nie przepadają.

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#476859  autor: jowita
 20 maja 2011, 11:35
Xy pisze:
jowita pisze:Ale czy może wiesz coś o tym, czy "stare" punkty zostaną, czy zbieranie będzie trzeba zacząć od nowa?
A dlaczego miałyby nie zostawać?? Tak samo jak w związku ze zmianą nazwy nie ma podstaw do zerwania umowy tak samo punkty nie przepadają.
Wiesz to, czy tylko logicznie wnioskujesz? zgadzam się z tym teoretycznie. Ale widzisz, firma może mieć własną logikę;)

#476866  autor: margeo
 20 maja 2011, 12:31
Akurat wczoraj wysyłałem maila do iBOA w tej sprawie.
W odpowiedzi otrzymałem:
Witam

W odpowiedzi na korespondencję uprzejmie informuję, że w chwili obecnej nie posiadamy jeszcze informacji odnośnie Programu Era Premia po zmianie marki. Zapewniam jednak Pana, że każdy z Uczestników Programu otrzyma informacje w tej sprawie.

Mam nadzieję, że powyższa informacja okaże się pomocna.
Sam mam prawie 5000 punktów, a jeszcze niecały rok umowy... Szkoda, że do bonu kwotowego nie można dopłacić, bo przydałby się drugi modem usb...

POZDRAWIAM!

#476874  autor: avt31
 20 maja 2011, 12:50
Kiedyś był w Erze program Stokrotka (chyba nie pomyliłem nazwy).
W każdym razie tak się "dziwnie" stało, że mi punkty przepadły i nie można już ich było odzyskać.
W każdym razie stało się to wtedy przyczynkiem do zmiany opa na polski Plus.
Mam nadzieję, że z Era-Premia takich zagrywek nie będzie.

#476902  autor: Xy
 20 maja 2011, 15:38
To ja mam pytanie: Mam blisko 5000 punktów Era Premia i czy nie przedłużając umowy mogę je wymienić na jakiś gadżet? Chodzi mi aby je wykorzystać. Załóżmy, że kończy mi się umowa i nie chcę kontynuacji w Erze.

#476985  autor: thonka
 20 maja 2011, 21:38
Xy, sprawdzales pod: http://apps.era.pl/eraPremiaApp-web/use ... jsp?type=0 ? ;)

sa tez kupony elektroniczne do zrealizowania w salonach ery. punktowo odpowiadaja one wartosci doladowan TT.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#477014  autor: rogmaniek
 20 maja 2011, 23:19
avt31 pisze:Kiedyś był w Erze program Stokrotka (chyba nie pomyliłem nazwy).
Pamiętam. Nawet w gazetach były reklamy tego Programu Lojalnościowego. Z tego, co pamiętam, Stokrotka oferowała szeroki wybór nagród.

Co ciekawe, jak dobrze sobie przypominam, przez chyba kilka miesięcy nie było żadnego Programu Lojalnościowego. Potem pojawiła się Era Premia. Na początku skromne nagrody. Potem doszły gadżety i inne nagrody rzeczowe.

Ciekawe, do kiedy był oficjalnie Program Stokrotka? Może do końca 2005r.?...

POZdrawiam.

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#477092  autor: Atlan
 21 maja 2011, 12:45
Ja tam nie wierzę, żeby nowa marka wchodząca na rynek ot tak zrezygnowała z programu lojalnościowego w którym ludzie przez kilka lat zbierali punkty, bo od razu zniechęciliby wiele osób do siebie... Prędzej jestem w stanie uwierzyć, że za wejście TMobile dadzą jakieś dodatkowe punkty, niż zabiorą cały program.
Może zmienią nazwę, ale jak ruszą cały program to raczej zadowolonych klientów nie uświadczą...

Zagadki logiczne

#477360  autor: thonka
 22 maja 2011, 22:01
w regulaminie jest napisane ile maja czasu na powiadomienie uczestnikow programu o ew. jego zakonczeniu.
par. 24 "3. W przypadku zawieszenia lub zakończenia Programu dotychczas uzyskane Punkty mogą być wykorzystane w terminie 1 miesiąca od dnia zawieszenia
lub zakończenia Programu. Po upływie tego terminu nie mogą być wykorzystane i są anulowane."

informacja natomiast powinna byc podana w materialach era premia i na strone. warto wiec byc jednak na biezaco ze strona ery.

#477401  autor: jowita
 23 maja 2011, 07:51
thonka pisze:w regulaminie jest napisane ile maja czasu na powiadomienie uczestnikow programu o ew. jego zakonczeniu.
par. 24 "3. W przypadku zawieszenia lub zakończenia Programu dotychczas uzyskane Punkty mogą być wykorzystane w terminie 1 miesiąca od dnia zawieszenia
lub zakończenia Programu. Po upływie tego terminu nie mogą być wykorzystane i są anulowane."

informacja natomiast powinna byc podana w materialach era premia i na strone. warto wiec byc jednak na biezaco ze strona ery.
Czyli dobrze wiedziałąm, że to miesiąc. Wchodzę na stronę dość często. Chodzi tylko o to, że aby nie stracić punktów muszę je wykorzystać do 31 maja - stąd pośpiech;) Dobrze że są te kupony na zakupy w razie czego. Nb. ciekawe czy mają w sklepach baterie do E51...

#477415  autor: Atlan
 23 maja 2011, 09:16
Nawet jak taką baterię mają, to nie wierzę żeby kosztowała w granicach tego co masz na znanym portalu aukcyjnym ;) Tam kupisz ją z wysyłką za mniej niż 30zł (oczywiście oryginalna, zapakowana).

Najtańsza bateria kosztuje 4500pkt, więc zupełnie się nie opłaca, nawet jeśli Twoja też jest do wyboru (bo pewnie nie wypisali wszystkich na stronie).

#477422  autor: jowita
 23 maja 2011, 10:47
Atlan pisze:Nawet jak taką baterię mają, to nie wierzę żeby kosztowała w granicach tego co masz na znanym portalu aukcyjnym ;) Tam kupisz ją z wysyłką za mniej niż 30zł (oczywiście oryginalna, zapakowana).

Najtańsza bateria kosztuje 4500pkt, więc zupełnie się nie opłaca, nawet jeśli Twoja też jest do wyboru (bo pewnie nie wypisali wszystkich na stronie).
OK, tylko ja nie myślałam w tej chwili o sobie, lecz o Cioci, której oddałam mój E51 (cała rodzina w Erze). Symbian jej nie przeszkadza i ogólnie jest zadowolona. Rzeczywiście baterii do tego telefonu nie ma w internecie na stronie Premii więc rozumiałam że tylko w salonie.

Co do mnie, prawdopodobnie wezmę za punkty 'Niezły numer' na rozmowy właśnie z nią... Ale też chciałabym mieć pewność że Premia nie będzie zakończona a konta resetowane. Bo jeśli tak, to w sytuacji awaryjnej wzięłabym jakiś najtańszy telefon, na który z
kolei zabraknie mi punktów, jeśli wcześniej kupię coś innego.

O jak mnie drażni sformułowanie na stronie Ery "Odpowiedzi na nurtujące pytania", skoro na moje pytanie ich nie ma...
  • Strona 9 z 10
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9