• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 80 z 318
  • 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 318
 #211999  autor: chomik
 13 sie 2007, 16:46
A wracaja do mojego przypadku czy moglby ktos jeszcze sie wypowiedziec co o tym sadzi ?:P
chomik pisze:Mam 4 telefony na firme ale ta oferta dotyczy wyloncznie 1 numeru. A wiec jestem juz 2 lata w erze i mam za 40 zl netto 80min/320sms i teraz dzwonia do mnie o przedluzenie umowu z oferta: w przypadku przedluzenia umowy na 12 miesiecy pakiet wartosciowy 40zl netto + 20 zl za przedluznie umowy czyli bede miec 60 zl za 40 zl netto miesiecznie 60zl w przeliczeniu na minuty to jakies 110 minut ; w przypadku przedluzenia na 24 miesiace to samo + do 10 wybranych numerow z sieci era rozmowy po 1gr. Oczywiscie w obydwu ofertach nie dostane nowego telefonu ani nic tylko minuty na ktorych mi glownie zalezy. Czy waszym zdaniem jest to dobra oferta? Czy przydalo by sie jeszcze o cos wiecej walczyc z nimi :p

#212008  autor: lukas63
 13 sie 2007, 17:25
1) Mam dwie oferty w Erze - jest jakaś szansa, żeby za ~40zł dostać 40+40+100? Czyli 2x Uniwersalna + 1x Taniej w Sieci?
Na 100 % tego nie dostaniesz - bez tel. możesz za ten pakiet wynegocjować 45 zł - a z tel. 49,50
3) Z tego co tutaj czytam to aneks najlepiej załatwić telefonicznie/online niż w salonie?
Tak - tel. lub mail

#212023  autor: torture
 13 sie 2007, 18:10
Ok, dzięki. Czyli opcja 40+40+100 odpada. Więc powiedzmy, że zostaję w tym 40+100 za 30zł. Rachunki miałem średnio 35zł miesięcznie. Co można wynegocjować? Przykładowo k750 kosztuje w dwóch ofertach (na dziś) 299zł. Przy pozostawieniu takiego pakietu rozmów jak teraz zniżyliby coś cenę? ;) Straszny mam dylemat :D Chyba zaraz zadzwonię do nich i postraszę Play, bo Samsung Z400 i 80min do wszystkich/m-c to kusząca propozycja :)

#212029  autor: Prometo
 13 sie 2007, 18:29
torture pisze:Ok, dzięki. Czyli opcja 40+40+100 odpada
Tak ta opcja odpada
torture pisze:Więc powiedzmy, że zostaję w tym 40+100 za 30zł. Rachunki miałem średnio 35zł miesięcznie. Co można wynegocjować?
Dostaniesz taki abonament czyli za 30,00 PLN brutto jak podpiszesz aneks bez telefonu, a jeżeli podpiszesz aneks z telefonem wtedy abonament będzie kosztował 33,00 PLN brutto.
torture pisze:Przykładowo k750 kosztuje w dwóch ofertach (na dziś) 299zł. Przy pozostawieniu takiego pakietu rozmów jak teraz zniżyliby coś cenę?
Tylko punktami erapremia

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl
 #212052  autor: aga
 13 sie 2007, 20:13
chomik pisze:A wracaja do mojego przypadku czy moglby ktos jeszcze sie wypowiedziec co o tym sadzi ?:P
chomik pisze:Mam 4 telefony na firme ale ta oferta dotyczy wyloncznie 1 numeru. A wiec jestem juz 2 lata w erze i mam za 40 zl netto 80min/320sms i teraz dzwonia do mnie o przedluzenie umowu z oferta: w przypadku przedluzenia umowy na 12 miesiecy pakiet wartosciowy 40zl netto + 20 zl za przedluznie umowy czyli bede miec 60 zl za 40 zl netto miesiecznie 60zl w przeliczeniu na minuty to jakies 110 minut ; w przypadku przedluzenia na 24 miesiace to samo + do 10 wybranych numerow z sieci era rozmowy po 1gr. Oczywiscie w obydwu ofertach nie dostane nowego telefonu ani nic tylko minuty na ktorych mi glownie zalezy. Czy waszym zdaniem jest to dobra oferta? Czy przydalo by sie jeszcze o cos wiecej walczyc z nimi :p
Mnie nie udało się nic wytargować przedłużając umowę w biznesie. Próbowałam kilka razy, ale zawsze sztywno się trzymali tej oferty, która jest na stornie internetowej. Może nie było efektu dlatego, że przedłużałam ponad 3 miesiące przed końcem umowy, ale pilnie potrzebny był nam telefon. W tym roku kończą mi się jeszcze 2 biznesowe umowy (we wrześniu i grudniu) i zobaczymy czy coś wytarguję.

#212063  autor: thane
 13 sie 2007, 20:47
Prometo pisze: Dostaniesz taki abonament czyli za 30,00 PLN brutto jak podpiszesz aneks bez telefonu, a jeżeli podpiszesz aneks z telefonem wtedy abonament będzie kosztował 33,00 PLN brutto.
moim zdaniem wprowadzasz kolegę w błąd bo wcześniej napisał że jego podstawową ofertą było 1xUniwersalna, a jak wiemy nikomu z taką ofertą nie udało się jeszcze wytardować 16,50 za pakiet ;)

#212064  autor: Prometo
 13 sie 2007, 20:54
torture pisze:Mam teraz podobny problem, bo widzę, że sporo ludzi skusiło się 2 lata temu na Promocję Urodzinową Ery. Wziąłem Siemensa C75 za 129zł i jedną ofertę uniwersalną. Z telefonu jestem zadowolony, przez 2 lata zero problemów. Z oferty też, bo po roku zaproponowali mi Ofertę Taniej w Sieci za 10zł. Tak więc płacę rachunek 30zł/m-c i mam 40+100 min.
thane pisze:moim zdaniem wprowadzasz kolegę w błąd bo wcześniej napisał że jego podstawową ofertą było 1xUniwersalna, a jak wiemy nikomu z taką ofertą nie udało się jeszcze wytardować 16,50 za pakiet ;)
Tak ma jedną ofertę uniwersalną + jedną taniej w sieci, którą aktywował gdy mu zaproponowali w promocji czyli wg mnie ma dwie oferty.

Pozdrawiam - Prometo

#212068  autor: joasia_23
 13 sie 2007, 20:59
lukas63 pisze:
1) Mam dwie oferty w Erze - jest jakaś szansa, żeby za ~40zł dostać 40+40+100? Czyli 2x Uniwersalna + 1x Taniej w Sieci?
Na 100 % tego nie dostaniesz - bez tel. możesz za ten pakiet wynegocjować 45 zł - a z tel. 49,50
Dostanie za 45zł + telefon. Nawet w salonie.

#212069  autor: aga
 13 sie 2007, 21:03
joasia_23 pisze:Dostanie za 45zł + telefon. Nawet w salonie.
Jak na razie przy przedłużaniu umowy z telefonem najniższa cena za ofertę wynosi
16,50 zł.
15 zł za ofertę dotyczy przedłużenia bez telefonu.

#212075  autor: adam.wisnia
 13 sie 2007, 21:22
Witam tak przegladalem Wasze wypowiedzi i widze ze ladnie mozna tu potargowac przedluzenie (ladnie przynajmniej jak na mnie - zwyklego szaraka). Mam do was pytanie. Umowa konczy mi sie 20.10 i jak piszecie we wrzesniu pojawia sie nowe promocje.

Kobieta z ery dzwonila do mnie o przedluzenie juz w lipcu. Wtedy zbylem ja bo dala mi standard (tzn place tyle co teraz ale 2 razy wiecej minut - patrz znizka 50% abo na cala umowe).

Moje wahanie jest takie: Czy lepiej bedzie negocjowac nowa umowe teraz, przed pojawieniem sie nowych promocji i pozniej po pojawieniu probowac pociagnac ich jeszcze za jezyk ("a bo lepsze sie pokazalo to moze dacie mi cos wiecej") czy poczekac spokojnie na premiery i wtedy sie targowac?

Dodam ze zalezy mi na jako takim telefonie (patrz porzadnym) i na minutach do wszystkich (kobieta ma numer w Orangutanie). Moje srednie rachunki to niecale 60pln

Co moglbym na dzien dzisiejszy utargowac?

#212081  autor: Prometo
 13 sie 2007, 21:30
adam.wisnia pisze:Umowa konczy mi sie 20.10 i jak piszecie we wrzesniu pojawia sie nowe promocje.
Ja radziłbym Ci jeszcze poczekać.
adam.wisnia pisze:Co moglbym na dzien dzisiejszy utargowac?
Jaki w tej chwili masz abonament (ile ofert)?

Pozdrawiam - Prometo

#212083  autor: przemek910
 13 sie 2007, 21:31
adam.wisnia pisze:Moje wahanie jest takie: Czy lepiej bedzie negocjowac nowa umowe teraz, przed pojawieniem sie nowych promocji i pozniej po pojawieniu probowac pociagnac ich jeszcze za jezyk ("a bo lepsze sie pokazalo to moze dacie mi cos wiecej") czy poczekac spokojnie na premiery i wtedy sie targowac?
targuj się - do niczego Cię to nie zobowiązuje ;) np. ja - wytargowalem zniżkę i rozwiązałem umowę ;)
zniżkę w wysokościu 45% na pakiet czyli 16,50/pakiet

[ Dodano: 2007-08-13, 21:32 ]
Prometo pisze:adam.wisnia napisał/a:

obstawiam, ze ma dwie uniwersalne po 30 zł.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#212091  autor: adam.wisnia
 13 sie 2007, 21:57
kin pisze:
adam.wisnia pisze:Moje wahanie jest takie: Czy lepiej bedzie negocjowac nowa umowe teraz, przed pojawieniem sie nowych promocji i pozniej po pojawieniu probowac pociagnac ich jeszcze za jezyk ("a bo lepsze sie pokazalo to moze dacie mi cos wiecej") czy poczekac spokojnie na premiery i wtedy sie targowac?
targuj się - do niczego Cię to nie zobowiązuje ;) np. ja - wytargowalem zniżkę i rozwiązałem umowę ;)
zniżkę w wysokościu 45% na pakiet czyli 16,50/pakiet

[ Dodano: 2007-08-13, 21:32 ]
Prometo pisze:adam.wisnia napisał/a:

obstawiam, ze ma dwie uniwersalne po 30 zł.
Kin zgadłeś ;) niewiele mi jednak one daja bo i tak przy abo 30pln (z tego co pamietam - nie kontroluje tak tych faktur) place srednio te 60pln (jak pisalem polaczenia z orage). Sam chetnie zostalbym w erze (6 lat to spory kawal czasu u jednego abo) ale wlasnie kobieta nalega zebym przeszedl i mial z nia taniej. Poki co odroczylem decyzje :)

A gdybym utargowal te 16,50 to moglbym brac np telefon z promocji? Bo te ceny z 4 pakietami sa juz kuszace a abo 4x16,50= 66pln bym jakos przezyl.

#212095  autor: Prometo
 13 sie 2007, 22:08
adam.wisnia pisze:A gdybym utargowal te 16,50 to moglbym brac np telefon z promocji? Bo te ceny z 4 pakietami sa juz kuszace a abo 4x16,50= 66pln bym jakos przezyl.
Gdybyś "utargował" 16,50 PLN za pakiet to mógłbyś wybrać telefon z tej http://pro.hit.gemius.pl/hitredir/id=bV ... _cen20.pdf
tabeli :wink:

Pozdrawiam - Prometo

#212098  autor: adam.wisnia
 13 sie 2007, 22:14
aha to dobrze bo o ta tez mi chodzilo (4 oferty tak jak wspominalem) ;)

Choc nie wiem czy nie lepiej by bylo wziac np 6300 i jak sie nie spodoba sprzedac bo chodzi po tyle co nowy k800i a i abo na latka by bylo tansze :D

PS. czy jest tu gdzies watek o przenoszeniu sie do Orange(+ ew. z Ery)? bo szukalem szukalem i w wyszukiwarce jednoznacznego tematu nie znalazlem

#212137  autor: torture
 13 sie 2007, 23:46
Ja dziś dzwoniłem do Biura Obsługi i powiem Wam, że bieda :/ Mi tak jak koledze wyżej bardziej jednak zależałoby na minutach do wszystkich, bo tez kobieta w Orangutanie. Pan konsultant proponował mi dwie oferty uniwersalne za 40.20 zł (po miesiącu mógłbym jedną z nich zamienić na Taniej w Sieci). Telefony jak w cenniku za 2 Oferty, więc k750 za 299zł (mowa o 24 miesiącach umowy). Czyli trochę słabo. Nawet gdybym wytargował 16,50 to wtedy mam 33zł. A teraz - co proponuje taki Play. 30zł na miesiąc, 40zł do wykorzystania, 80min/~280 sms lub mms i w tym też transmisja danych. Wygląda korzystniej, bo jeszcze do tego świetny telefon ~100zł. Aktywacja 50zł, przeniesienie numeru 60zł i witamy w Play :)

adam.wisnia: Ja proponuje poczekać do września. Mi się umowa kończy 13.10.2007 (jak się dziś okazało), więc do tego czasu już będzie nowa promocja w Erze, nowe ceny telefonów itd. Jeżeli nie będzie nic ciekawego to wtedy idę do Play, działam przeniesienie numeru i rozwiązuję umowę z Erą. Przeniesienie trwa ponoć ok. miesiąca. Chociaż widzę, że Ty masz spory ten abonament, więc dla Ciebie mogą mieć coś ciekawszego :)

#212390  autor: hamster84
 14 sie 2007, 17:21
Witam ponownie!
Dzis podpisalem aneks do umowy na kolejne dwa lata; opisze moja bitewke z Era moze sie komus przyda. Jestem w sieci juz 4lata - taryfa Era Nowy Komfort :roll:
Umowa normalnie mi sie konczy 10października; 2 miesiace przed koncem umowy jest mozliwosc podpisania aneksu z telefonem. Posiadalem 3 oferty - 2 x 40min na all i 100min na ere i stacjonarne za co placilem 70zl (2 pakiety ze znika).
5 sierpnia napisalem do iBOA prosbe o przedstawienie oferty specjalnej bo niepodobaja mi sie warunki, inni operatorzy to.. nowi abonenci tamto bla bla bla itd.W odpowiedzi napisali mi metoda Ctrl C Ctrl V :mrgreen: zywcem zerzniety cennik ze strony (15zl/pakiet)- przedluzenie bez telefonu, co mam daleko i gleboko..
Zniesmaczony poczekalem do 10 sierpnia kiedy mialem juz mozliwosc podpisania aneksu z telefonem napisalem jeszcze raz ale bardziej dosadnie i zagrozilem zerwaniem umowy.
Przemila Pani zaproponowala mi tradycyjne 16,50 za pakiet co daje 66 z vat-msc za 4oferty.
Pora na telefon na 602900 tam Pan zaproponowal mi oddzwonienie w dniu nastepnym poniewaz Dzial Utrzmania Klienta juz po godzinach.
W dniu nastepnym zadzwonil do mnie nastepny przemily Pan i dokonalismy niemozliwego :o
3x40min do wszystkich plus 1x100min na Ere i stacjonarne plus 1000min na ere i stac. po wykorzystaniu abonamentu na okres calego aneksu ya 66zl y vat
Do tego Nokia 6300 (16mln kolorkow) :mrgreen: z sluchawka bluetooth Jabra BT135 za 99zl

I teraz mam pytanie czy kazdy z was przedluzajacych dostal te 1000min?
I drugie: Czy za opisane przedluzenie przysluguja mi jakies pukty Era Premia_
Telefon z aneksem mam otrzymac w piatek.
Sorry za to ze sie tak rozpisalem ale moze komus sie przyda, a ostanio i tak malo piszecie :P
Pozdrawiam i dzieki za pomoc!

#212396  autor: metpablo
 14 sie 2007, 18:05
Dziękuję wszystkim za informację o przedstawieniu Erze propozycji zerwania umowy. Konsultantka, z którą na początku gadała przełączyła mnie dopiero wtedy do kompetentnej osoby, a tam już się nikt nie cackał, tylko padła propozycja 45% upustu na abo :-D

Aneks podpisałem, martwi mnie tylko to, że to 45% upustu jest zakamuflowane w kodzie RHR1U2B_2K... i nie jest to nigdzie czarno na białym zapisane.

#212404  autor: lukas63
 14 sie 2007, 18:26
martwi mnie tylko to,
Nie martw się - to jest standard

#212406  autor: balrog
 14 sie 2007, 18:30
hamster84 pisze:W dniu nastepnym zadzwonil do mnie nastepny przemily Pan i dokonalismy niemozliwego :o
opadnij na ziemię :) ponieważ wcale nie dokonaliście rzeczy "niemożliwych". zresztą
hamster84 pisze:Przemila Pani zaproponowala mi tradycyjne 16,50 za pakiet co daje 66 z vat-msc za 4oferty.
<- to ta sama oferta zaproponowana przez Pana. Każdy ma możliwość, w ciagu 60dni, na zmienienie oferty uniwersalnej na np. taniej w sieci (100 min do era)
hamster84 pisze:3x40min do wszystkich plus 1x100min na Ere i stacjonarne plus 1000min na ere i stac. po wykorzystaniu abonamentu na okres calego aneksu ya 66zl y vat
czyli 4 oferty po 16,5zł. - upust 45%
hamster84 pisze:Do tego Nokia 6300 (16mln kolorkow) :mrgreen: z sluchawka bluetooth Jabra BT135 za 99zl
taka właśnie jest cena tego telefonu przy 4 ofertach link. Nie próbowałeś zniżyć cenę punktami era premia?
hamster84 pisze:I teraz mam pytanie czy kazdy z was przedluzajacych dostal te 1000min?
każdy podpisujący ofertę z 4 ofertami dostaje 1000min na 24 miesiące link
hamster84 pisze:Czy za opisane przedluzenie przysluguja mi jakies pukty Era Premia_
dodatkowe punkty za podpisanie aneksu, dobrze Cię rozumię? Jak tak, to nie przysługują Tobie punkty

"Nigdy nie zapominajcie! Im wyżej wzlatujemy tym mniejsi wydajemy się tym co nie umieją latać."
Fryderyk Nietzsche
  • Strona 80 z 318
  • 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 318
  • 1
  • 78
  • 79