• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 79 z 217
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 217

#479375  autor: Woytek
 02 cze 2011, 20:42
Lorenzo pisze:Na wstępie witam wszystkich bo to mój pierwszy post.

A teraz do rzeczy.
Mam pytanie do użytkowników mikkel oraz hco - jak Wam się udało wynegocjować 10 zł zniżki na abonament - macie może może wykupione jakieś dodatkowe usługi w Erze? Gdy ja próbowałem się targować przy przedłużeniu umowy to kobieta na infolinii powiedziała, że nie ma takiej opcji i jeśli ktoś dostał rabat to tylko w przypadku gdy posiada np. blueconnect, tel stacjonarny itp. Może powinienem spróbować z działem utrzymania klienta albo wypowiedzieć umowę?

P.S. Rozumiem, że zniżka obowiązuje przez cały okres trwania umowy, która jest 24 miesiące?
To musiałeś być bardzo mało przekonywujacy, wystarczy w mailu postraszyć, że konkurencja lepsza itp - wystarcza

#479470  autor: mikkel
 03 cze 2011, 08:58
Tak jak wcześniej napisałem, poprosiłem o zniżkę i odrazu zapytałem o rozwiązanie umowy wcześniejsze. Proste dwa pytania bez zbędnych ceregieli. Może spróbuj zadzwonić i powiedz że chcesz wcześniej zakończyć umowę i żeby podali Ci szczegóły ile trzeba zapłacić. Ja mam tylko i wyłącznie komórkę w erze bez żadnych internetów i stacjonarki.
Ja na temat konkurencji nic nie mówiłem ani nie porównywałem. Po prostu - ile za rozwiązanie umowy.

#479536  autor: dedeman
 03 cze 2011, 15:19
Właśnie przedłużyłem umowę z Erą, ta nowa z T jakoś do mnie nie przemawia. Kontakt z DUK bardzo pozytywny, wystarczyło napisać, że nie odpowiada mi taka oferta i że po tylu latach oczekuję czegoś konkretniejszego. Pani sama zaoferowała lepsze warunki, także bez jakiegoś specjalnego narzekania i argumentowania można z nimi wynegocjować coś ponad ofertę standardową.

#479669  autor: azazel
 04 cze 2011, 10:29
dedeman pisze:Właśnie przedłużyłem umowę z Erą, ta nowa z T jakoś do mnie nie przemawia. Kontakt z DUK bardzo pozytywny, wystarczyło napisać, że nie odpowiada mi taka oferta i że po tylu latach oczekuję czegoś konkretniejszego. Pani sama zaoferowała lepsze warunki, także bez jakiegoś specjalnego narzekania i argumentowania można z nimi wynegocjować coś ponad ofertę standardową.
Co Ci zaproponowali? To samo co SUK?

#479683  autor: dedeman
 04 cze 2011, 12:07
Rodzina 40 za 45zł, Sieć Rodzinna 2os. na dwa lata i do tego wziąłem za 5zł pakiet smsów (nawet nie wiedziałem, że też są mmsy). Czyli standardowo. Jakbym miał z 200pkt Era Premia więcej to może bym wyciągnął jeszcze większą zniżkę na telefon.

#479689  autor: hco
 04 cze 2011, 12:48
Dla osób które się zastanawiają czy przedłużać umowę z Erą, czy czekać na ofertę TM wydaje mi się że najlepszym rozwiązaniem jest dzisiaj przedluzyc umowe (kurier bedzie najwczesniej w poniedzialek) i porownac ja z warunkami zaproponowanymi (i jutro ogloszonymi) przez Tmobile. Przypominam ze mozemy nie przyjac kuriera, a w przypadku umowy podpisywanej na odleglosc mamy 10 dni na rozwiazanie umowy.

Ja tak czy tak zostaje przy Erze, warunki zaproponowane przy przedluzeniu mnie satysfakcjonuja, wiec nawet jak oferta Tm bedzie troche lepsza plakal nie bede ;) No chyba ze TM na otwarcie poleci ostro po cenach telefonow (czego sie nie spodziewam), to wtedy sie zastanowie..

#479772  autor: Madi
 04 cze 2011, 22:39
hco pisze:przedłużać umowę z Erą, czy czekać na ofertę TM wydaje mi się że najlepszym rozwiązaniem jest dzisiaj przedluzyc umowe
Podsumowując, osoby które nie przedłużyły umowy z era w zasadzie nic nie straciły i niewiele zyskały bo wszystko jest to samo, jedynie w t-mobile jest usługa - nielimitowane rozmowy z t-mobile za 39zł (nawet poza granicami polski) miesięcznie oraz 1zł taniej (co miesiąc) gr. 2 os. oraz w wyższych abonamentach są troszkę tańsze tel - tyle :P
Jeszcze odnośnie punktów era premia to nic mi nie wiadomo - w salonach także nie wiedzą :D

#479787  autor: mikkel
 04 cze 2011, 23:44
W moim przypadku, gdybym nie przedłużył umowy to teraz miałbym o wiele gorszą ofertę, przynajmniej według tego co jest na telepolis, i prawdopodobnie doczekałbym do końca umowy i przeniósł numer. Ciekawe co będzie za 2 lata. Mam nadzieje że lepiej niż teraz.

#479788  autor: kuwejt
 04 cze 2011, 23:45
Madi pisze:
hco pisze:przedłużać umowę z Erą, czy czekać na ofertę TM wydaje mi się że najlepszym rozwiązaniem jest dzisiaj przedluzyc umowe
Podsumowując, osoby które nie przedłużyły umowy z era w zasadzie nic nie straciły i niewiele zyskały bo wszystko jest to samo, jedynie w t-mobile jest usługa - nielimitowane rozmowy z t-mobile za 39zł (nawet poza granicami polski) miesięcznie oraz 1zł taniej (co miesiąc) gr. 2 os. oraz w wyższych abonamentach są troszkę tańsze tel - tyle :P
Po 1: Skąd możesz już wiedzieć czy ktoś coś stracił skoro warunki SUK nie są jeszcze znane?
Madi pisze: Jeszcze odnośnie punktów era premia to nic mi nie wiadomo - w salonach także nie wiedzą :D
Po 2: To chyba chodzisz to jakichś nieogarniętych salonów bo już dawno na ten temat było info --> http://telepolis.pl/news.php?id=21758
Program Era Premia nie będzie oferowany dla nowych klientów (dla dotychczasowych klientów pozostanie bez zmian i punkty oczywiście przechodzą)

Audyt UX, www i SM
Szukasz pomysłu na prezent?
Satysfakcja użytkownika na FB

#479806  autor: tarak
 05 cze 2011, 02:06
teraz nawet w abo za 69zł trzeba płacić 9zł za 100MB!...

#479807  autor: Kostek
 05 cze 2011, 04:26
Teraz trzeba będzie zobaczyć, czy będzie jakakolwiek możliwość negocjacji... Z tego co widziałem, paczki sms w niższych taryfach skoczyły do 9zł...

#479810  autor: pawel_k
 05 cze 2011, 07:40
Bida z nedza z ta oferta T - paczka danych 9zł, pakiet sms 9zł, siec rodzinna 9zł, telefony drogie.
Dobrze ze wczoraj przedluzylem umowe bo przy tych warunkach na dzis bylo by witaj Play...

:)

#479816  autor: Slaweczko
 05 cze 2011, 08:49
Kostek pisze:Teraz trzeba będzie zobaczyć, czy będzie jakakolwiek możliwość negocjacji... Z tego co widziałem, paczki sms w niższych taryfach skoczyły do 9zł...
Skąd takie info?, w cenniku na stronie jest 5zł...

Sagem my-X1->Siemens c65->nokia 7250i->motorola e398->SE K700i->nokia 3200->SE K700i->SE W300i->SE K550i-SE d750i->Iphone 2g 8gb-SE w880i->SE W810i->Samsung e250-> Samsung s3310->Nokia X2->Nokia Lumia 710

#479817  autor: andrzejb22
 05 cze 2011, 08:57
Czy pojawi się nowy wątek [T-mobile] Przedłużenie umowy, czy będzie ciągnięty ten wątek?

#479820  autor: limakcki
 05 cze 2011, 09:08
No i okazuje się, że nie taki diabeł straszny (przynajmniej dla biznesu), na swoim przykładzie powiem, że niewiele się zmieniło w taryfach, a mimo, że i tak moim zdaniem były super warunki to teraz jeszcze dodatkowo za darmowe rozmowy do t-mobile na całym świecie trzeba zapłacić w najniższej taryfie tylko 30zł netto (wcześniej w erze 100zł netto). Co do cen telefonów to ja zapłaciłem za htc wildfire 120zł, a teraz w tej samej taryfie 48zł kosztuje :-) ciekawe tylko co słychać będzie w suk, ale domyslam się zę niewiele mniej ani więcej...

#479828  autor: SACZI
 05 cze 2011, 09:42
Kostek pisze:Teraz trzeba będzie zobaczyć, czy będzie jakakolwiek możliwość negocjacji... Z tego co widziałem, paczki sms w niższych taryfach skoczyły do 9zł...
Panowie, tragedia ...
W stosunku do ostatnich ofert ery, R60 droższa o całe 28PLN ...
Sieć rodzinna i internet płatne po 9PLN. Nie wiadomo, czy beda przyznawać zniżki przez SUK, czyli w tej taryfie kolejne 10PLN "w placy".
O telefonach nie wspominam - Nokia E52 podskoczyła juz do 399PLN (do lutego kosztowała 1 PLN!!!).
O usłudze nielimitowanych rozmów w TMobile nie piszę, bo to jest "marchewka na kiju".
Gdyby dali do wyboru wszystkie numery TMobile w cenie minuty z podstawowego abonamentu, ale na całą umowę, byłaby to lepsza opcja.
Śmiechem na sali jest już opłata 5 PLN za sieć rodzinna w R330 :mrgreen:
Bardzo nie podoba mi się strona z cennikami i reguleminami - po co wszystkie dostępne cenniki na jednej stronie?

... dobrze, że mam jeszcze przez 2 lata stara taryfę ...

#479833  autor: pjacek
 05 cze 2011, 10:06
Z tego co zobaczyłem to oferta dla mnie się nie pogorszyła, tylko telefony potaniały i wezmę sobie chyba inny niż miałem zamiar

ale ta usługa zawsze rozmawiaj strasznie droga
gdyby kosztowała 19 zł i byłaby ważna nie tylko do T-mobile, ale do całej UE to brał bym

#479842  autor: hco
 05 cze 2011, 10:47
Madi pisze:
Jeszcze odnośnie punktów era premia to nic mi nie wiadomo - w salonach także nie wiedzą :D
Czy tak niewiele ? nie sadze..

R60 w Erze = 59 pln w moim przypadku, siec rodzinna za darmo, 100 mb za darmo.
Natomiast w TM to samo = 69 pln abo, siec rodzinna 9 pln, 100 mb 9 pln

Podsumowując ta sama oferta 28 złotych drożej! x 24 miesiące = 672 złote..

#479858  autor: kuwejt
 05 cze 2011, 11:28
hco pisze:
Madi pisze:
Czy tak niewiele ? nie sadze..

R60 w Erze = 59 pln w moim przypadku, siec rodzinna za darmo, 100 mb za darmo.
Natomiast w TM to samo = 69 pln abo, siec rodzinna 9 pln, 100 mb 9 pln

Podsumowując ta sama oferta 28 złotych drożej! x 24 miesiące = 672 złote..
Chwila, chwila - tak jak pisałe wcześniej nie siejcie zamętu! Po pierwsze wg tej strony http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... en_telefon sieć rodzinna kosztuje 5zł a nie 9 a minuty w dalszym ciągu wymienne są na MB!!! A po drugie i najważniejsze NIE ZNAMY JESZCZE OFERTY SUK! Więc nie wiem jakim prawem porównujesz oferte SUK Ery z gołą ofertą ze strony T???

Audyt UX, www i SM
Szukasz pomysłu na prezent?
Satysfakcja użytkownika na FB

#479868  autor: hco
 05 cze 2011, 11:52
kuwejt pisze: Chwila, chwila - tak jak pisałe wcześniej nie siejcie zamętu! Po pierwsze wg tej strony http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... en_telefon sieć rodzinna kosztuje 5zł a nie 9 a minuty w dalszym ciągu wymienne są na MB!!! A po drugie i najważniejsze NIE ZNAMY JESZCZE OFERTY SUK! Więc nie wiem jakim prawem porównujesz oferte SUK Ery z gołą ofertą ze strony T???
Nawet liczac normalna oferte Ery i abo 69 wychodzi taniej! bo w przypadku TM doliczamy 5 pln (a nie jak wspomnialem 9) za rodzine i 9 za 100 mb. Wiec dlaczego mialbym wymieniac minuty na mb, skoro w Erze mam ten pakiet za free ?

Moze sie okazac ze poprzez SUK te pakiety mozna bedzie ugrac za darmo, ale wydaje mi sie ze przy wejsciu TM ludzie spodziewali sie rewolucji pokroju wejscia Play, a nie porownywalnej oferty (badz w niektorych przypadkach gorszej).
  • Strona 79 z 217
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 217
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79