• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 79 z 187
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 187

#734510  autor: s1guaro
 23 lip 2014, 14:28
darq87 pisze:Dla zainteresowanytch - złożyłem znowu wypowiedzenie na LTE..dostałem taką ofertkę:

dzienny limit:

60gb - 44,95zł brutto
50gb - 35 zł brutto
30gb- 25 zł brutto
20gb - 20 zł brutto
6gb - 10 zł brutto

umowa na czas nieokreślony, 1miesiac wypowiedzenia, nocki narazie 50gb/mc
W moim przypadku było 5zł drożej przy dwóch najwyższych ofertach, jeszcze miesiąc temu miałem proponowane tylko oferty terminowe, dzisiaj już była możliwość zostania przy umowie bezterminowej, teraz liczę na szybkie wprowadzenie Power LTE przy przedłużeniu umowy :)

#734585  autor: krzyszsz
 23 lip 2014, 18:34
Witam,

Czy ktoś, kto będzie przedłużał umowę na internet za pośrednictwem DUK/SUK mógłby zapytać jakie są (o ile w ogóle występują) rabaty w przypadku umowy ze sprzętem typu iPad Air/Sony PlayStation 4/jakimś laptopem? Z góry serdecznie dziękuje.

Pozdrawiam

K

#735177  autor: tomaszg
 26 lip 2014, 11:35
Chciałbym przenieść numer firmowy z Orange do Plusa czy jest tu jakiś konsultant przesiadujący na forum ?

#735391  autor: oczomajster
 27 lip 2014, 19:06
Witam,

obecna umowa z Plusem kończy mi się za niecałe pół roku (dokładnie 8 stycznia 2015), ale już chciałbym przedłużyć umowę na duuuzo lepszych warunkach niz mam teraz. Moje pytanie, czy mogę wypowiedzieć w taki sposób umowę, by nie płacić kosztów zerwania (tzn. wypełnić umowę do końca). Czy takie wypowiedzenie w ogóle przyspieszi w jakiś sposób rozmowy o przedłużeniu (najlepiej z Działem Utrzymania Klienta)? Czy może lepszym rozwiązaniem byłoby złożenie dyspozycji przeniesienie numeru do innej sieci albo po prostu czekać aż termin zakończenia umowy będzie bliższy?
W ogóle jak dokładnie wygląda takie przeniesienie. Chodzi mi o to, mogę zamówić przeniesienie wraz z końcem umowy? Czy po złożeniu takiej dyspozycji jest możliwość wycofania się? Chodzi mi, czy zdążę porozmawiać z obecną siecią o lepszych warunkach? Bo wszędzie na stronach się chwalą bardzo szybkim przeniesieniem.

Dodatkowo mam jeszcze pytanie, czy fakt, że moja żona ma aktualnie telefon w Simplusie i chciałaby przenieść na abonament, ma jakiś wpływ na ofertę od DUKu? Czy mogę liczyć na dwie równie atrakcyjne oferty, czy raczej ona nie ma co liczyć na takie rabaty?
Pozdrawiam

#735409  autor: Vero
 27 lip 2014, 19:53
O metodach rozwiązywania umowy czytaj na stronach nr 97 i 98.
Ostatnio zmieniony 29 lip 2014, 23:20 przez Vero, łącznie zmieniany 1 raz.

#735766  autor: grzegorz1982
 29 lip 2014, 09:05
oczomajster pisze:ma aktualnie telefon w Simplusie i chciałaby przenieść na abonament, ma jakiś wpływ na ofertę od DUKu? Czy mogę liczyć na dwie równie atrakcyjne oferty, czy raczej ona nie ma co liczyć na takie rabaty?
Przerabiałem to i nie ma żadnej oferty z DUK tylko traktowany jesteś jako nowy klient, mało tego jak przenosisz nr. od innego operatora to masz lepsza ofertę niż z simplusa do plusa. Dlatego nie zdecydowałem się na abo w plusie i wole zostać na karcie gdyż się lepiej mi opłaca.
 #735890  autor: gregmar
 29 lip 2014, 15:43
Hej,
czy ktoś już słyszał lub dostał ofertę na przedłużenie iPlusa z Power LTE?

Grzegorz

#736214  autor: krzyszsz
 30 lip 2014, 14:44
Podbijam. Anybody? Byłbym wdzięczny
krzyszsz pisze:Witam,

Czy ktoś, kto będzie przedłużał umowę na internet za pośrednictwem DUK/SUK mógłby zapytać jakie są (o ile w ogóle występują) rabaty w przypadku umowy ze sprzętem typu iPad Air/Sony PlayStation 4/jakimś laptopem? Z góry serdecznie dziękuje.

Pozdrawiam

K

#736275  autor: jankowski5
 30 lip 2014, 17:41
Czy jest szansa dostania lepszej (z tym telefonem) niz:
- 139,99 zl /25 m-cy,
- nielimitowane rozmowy i smsy ze wszystkimi (oprocz stacjonarne),
- nielimitowane rozmowy ze stacjonalnymi za 0 zl przez 6 m-cy, potem 7 zl,
- 220 mmsow do wszystkich,
- internet 3,3 gb,
- Samsung Galaxy S5 379 zl.

#736322  autor: b@rto
 30 lip 2014, 20:16
Witajcie! Prosta piłka z mojej strony - mam obecnie mixa 24 doładowania po 50 zł, zostały 4 doładowania i dumam co mogę wytargować w plusie. Zaznaczę, że chcę przejść na abonament. Na pewno będę zmieniał telefon - na LG G2. Albo kupię go normalnie w sklepie, albo wezmę u operatora, oczywiście w zależności co mi zaproponuje.

Więc tak - oczekuję no limit na komórki i stacjonarne, no limit smsów i co najmniej 1 GB Internetu w cenie max 45 zł z telefonem LG G2 w cenie 750-800 zł. Czy da się w ogóle wytargować takie warunki czy jednak niezłą bajkę wymyśliłem? :) Bo jak nie to RBM + telefon na wolnym rynku i mam mniej więcej te same koszty, które by wyszły gdyby moje wyliczenia dało się wprowadzić w życie. Wolałbym zostać w plusie, bo narzeczona jest konserwatywna i boi się przenoszenia numerów, no ale jak będzie trzeba to przejdę a ona będzie miała ciut drożej do mnie. :P

Dzięki z góry.

#736371  autor: WeBeR
 31 lip 2014, 00:27
Witam,

Mam pytanie, 5 miesięcy temu cioci przedłużałem umowę w plusie w taryfie OMG, na 3 miesiące miała darmowe do plusa za free a potem miało być za 4,99zł, teraz się okazuje, że przez 3 miesiące było włączona usługa, lecz potem po tych 3 miesiącach normalnie liczyło za rozmowy do plusa, a dziś w BOKu konsultanka twierdzi, że trzeba było włączyć smsem usługę, lecz przy próbie włączenia tejże usługi (a powinna być automatycznie za 4,99zł doliczana) i pisało, że komenda jest nie prawidłowa sms gdzie treść była taka sama co podała w BOK

Myślicie by reklamować? Moim zdaniem nie powinno tak być ze po 3 miesiącach wyłączają usługę, a miało być automatycznie za 4,99zł po tym okresie bezpłatnym

#736634  autor: ciekawy
 31 lip 2014, 21:34
darq87 pisze:Dla zainteresowanytch - złożyłem znowu wypowiedzenie na LTE..dostałem taką ofertkę:

dzienny limit:

60gb - 44,95zł brutto
50gb - 35 zł brutto
30gb- 25 zł brutto
20gb - 20 zł brutto
6gb - 10 zł brutto

te limity dzienne działają tylko na LTE czy na 3G też ?

przedłużyłeś umowe na któryś z tych abonamentów ?

#736851  autor: negate
 01 sie 2014, 15:20
pierwszy kontakt z DUK po okazanym wypowiedzeniu w salonie.

Taryfa Progress 39zł (netto), po włączeniu e-faktury 29zł (netto), w której zapewnione są nielimitowane połączenia, sms i MMS do krajowych sieci komórkowych oraz nielimitowane połączenia do krajowych sieci stacjonarnych, pakiet internetowy 1,4GB przez 1 mc bezpłatny,potem 10zł netto z możliwością rezygnacji

Karencja: 24 miesięcy

wydaje mi się, że można wycisnąć z nich więcej? Oferta jest droższa o 10 zł netto vs Play i 6 zł tańsza od orange, chociaż tamci dają gratis np. 1-2 mies. abonamentu za 1 zł czy interenet przez pół roku za free.

#737394  autor: s1guaro
 03 sie 2014, 13:48
ciekawy pisze:

dzienny limit:

60gb - 44,95zł brutto
50gb - 35 zł brutto
30gb- 25 zł brutto
20gb - 20 zł brutto
6gb - 10 zł brutto

Wspomniane limity obowiązują jeśli korzysta się tylko z LTE, jeżeli korzystasz jedynie z 3G to pakiet jest mniejszy o połowę.

#737422  autor: ciekawy
 03 sie 2014, 15:50
czyli na 3G pakiet mniejszy o połowe i odnawiany codziennie czy ten pakiet mniejszy o połowe jest na miesiąc ?
Ostatnio zmieniony 03 sie 2014, 17:57 przez ciekawy, łącznie zmieniany 1 raz.

#737443  autor: s1guaro
 03 sie 2014, 17:03
Limit miesięczny oczywiście, 25GB w zasięgu 3G (50GB w LTE) za 35zł przy umowie bezterminowej to wg mnie dobra oferta.

#737601  autor: gregmar
 04 sie 2014, 11:40
negate pisze:wydaje mi się, że można wycisnąć z nich więcej?
Dostałem to samo, przy czym nie składałem wypowiedzenia tylko na forum plusowym
zapytałem czy będą mieć coś do zaproponowania sensownego bo chcę przenieść numery do Nju... i poprosiłem o ew. kontakt z DUK. Na 2-gi numer dostałem 9,99 brutto /140 min/sms.
Na iPlusa dawali jak pamiętam za 38 brutto 15 GB, ale tu stwierdziłem że poleci wypowiedzenie... bo nie chcieli dać oferty jak pisał kolega kilka postów wyżej...

G

#737649  autor: ciekawy
 04 sie 2014, 14:14
s1guaro pisze:
ciekawy pisze:

dzienny limit:

60gb - 44,95zł brutto
50gb - 35 zł brutto
30gb- 25 zł brutto
20gb - 20 zł brutto
6gb - 10 zł brutto

Wspomniane limity obowiązują jeśli korzysta się tylko z LTE, jeżeli korzystasz jedynie z 3G to pakiet jest mniejszy o połowę.
ktoś wie czy ja 3G te limity mniejsze o połowe odnawiają się codziennie czy się nie odnawiają ?

#737805  autor: negate
 04 sie 2014, 23:48
gregmar pisze:
negate pisze:wydaje mi się, że można wycisnąć z nich więcej?
Dostałem to samo, przy czym nie składałem wypowiedzenia tylko na forum plusowym
zapytałem czy będą mieć coś do zaproponowania sensownego bo chcę przenieść numery do Nju... i poprosiłem o ew. kontakt z DUK. Na 2-gi numer dostałem 9,99 brutto /140 min/sms.
Na iPlusa dawali jak pamiętam za 38 brutto 15 GB, ale tu stwierdziłem że poleci wypowiedzenie... bo nie chcieli dać oferty jak pisał kolega kilka postów wyżej...

G
też mi się wydawało, że to oferta pierwsza z brzegu, nadal gorsza od playa o 10 zł i tylko o 6 zł lepsza od orange (nominalnie, bo orange jeszcze daje kilka mies. abonament za 1zł). poza tym wku.wia mnie ten ich model sprzedaży (internet na próbę). jak próbe? co ja nie wiem co to jest internet? potrzebuję go i już. ale przez telefon pani z duk wyłącznie się posługuje stawką abonamentu za 1szy miesiąc (czyli -10 zł za neta) i trzeba jej ciągle przypominać, że abonament jest droższy. no nic, będę cisnął. wkurzyli mnie też, że zdjęli moje wypowiedzenie z systemu, tylko dlatego, że podjąłem z nimi negocjacje.

#737814  autor: ciekawy
 05 sie 2014, 00:12
jak mogli wycofać wypowiedzenie z powodu negocjacji ? przecież wypowiedzenie cofa klient albo przez przedłużenie umowy, a nie tak,

jak informowali, że wycofali wypowiedzenie ? sms, podczas rozmowy ? czy pytali o zgode na cofnięcie wypowiedzenia ?
  • Strona 79 z 187
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 187
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79