• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 79 z 318
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 318

#211128  autor: elrond
 10 sie 2007, 17:59
chomik pisze:Czy waszym zdaniem jest to dobra oferta? Czy przydalo by sie jeszcze o cos wiecej walczyc z nimi :p
Nie jestem ekspertem w ofercie biznesowej, ale moim zdaniem mógłbyś jeszcze o coś powalczyć. Tym bardziej przy 4 aktywacjach. Może o jakiś telefon? w ofercie dla indywidualnych, przy specjalnej zniżce różnica pomiędzy ofertą z telefonem, a bez to tylko 1,5zł na pakiecie. Myśle, że jakiś mail czy telefon do i-boa by nie zaszkodził. Jeżeli w biznesie wygląda to tak samo jak w indywidualnych to powiedz jasno konsultantowi że oferta cie nie zadowala i że być może przeniesiesz wszystkie 4 numery z sieci :-) to na nich działa. Przełączą do Działu Utrzymania Klienta i tam są już bardziej kompetentni ludzie z większymi mozlwiościami :wink:

#211177  autor: low24
 10 sie 2007, 22:15
Moj e-mail do I-BOA:

Przedstawiona mi przez państwa oferta "Wymiana telefonu na nowy" ,przedłużeniowa nie jest dla mnie satysfakcjonująca i korzystna w świetle ofert dla nowych abonentów, a także także ofert pozostałych sieci.Teraz mam abonament za 40zł w tym 80 minut a państwo propnujecie mi znowu taki sam za taka sama cene. Zdołałbym sie skusic na nawet na oferte z 3 pakietam ale 60zł to dla mnie za duzo.Uwazam że 16,50zł za jeden pakiet jak dla mnie jest odpowiednią ofertą. Zadowoliła by mnie oferta z 3 pakietami za 49.50 zł miesięcznie i telefonem Nokia 6300- za 49zl z umowa na 36 miesięcy.Czekam na lepszą ofertę z państwa strony, bo z takimi warunkami jakie państwo mi proponujecie nie przedłużę umowy.

Dziękuję

Takiego wyslalem im wczoraj emila , dzisaj mi na emila przyslali oferte za 49,50zl 3 pakiety , czyli120minut, pojechalem wziołem Nokie 6300 za 49zł (36 misiecy)pani szybko mnie obsluzyla;), oglolnie nie nazekam. Srednio rachunki mialem 40zł placone (abonament mialem 40zl/80minut), chyba dobrze wytargowalem zawsze to 10zl mniej.
Mam pytanie jak w tamtym abonamecnie mialem okres rozliczeniowy do 29 miesiaca to darmowe minuty które mi zostaly(czyli 40)to przepadaja i zaczyna sie od jutro 120minut do 29 sierpnia?

#211180  autor: thane
 10 sie 2007, 22:25
nie przepadają tylko do dnia podpisania umowy masz np. dzisiaj jest 10 to policzą Ci 80min/30 (liczba dni w miesiącu) i tyle masz do wykorzystania (odpowiednio koszta też podzielą) a od tego np 10 do 29 to Ci podzielą przez dni i tyle będziesz miał do wykorzystania (abonament też odpowiednio Ci obliczą) może trochę zawile piszę ale chyba rozumiesz o co mi chodzi? :wink:
 #211363  autor: max008
 11 sie 2007, 14:38
Nie rozumiem tych, którzy podpisują nowa lub przedluzaja umowe z era i ciesza sie ze dostaja 16,50 za pakiet z telefonem.
3 wrzesnia era musi wprowadzic cos nowego i tanszego do swojej oferty bo widzi ze ludzie uciekaja i przechodza do innych sieci (np Play) i te osoby beda załowawy ze nie poczekaly jescze miesiaca lub dwuch.
Ja dokladnie 2 lata temu podpisalem Aneks dostalem znizke na pakiet 18zlotych za 40min i tel V3 za 699zlotych. Dzwonilem do nich teraz i obnizyli mi cene pakietu o 1,50 po 2 latach placenia abonamentu w granicach 80zl. zasmialem sie i powiedzialem ze mnie to nie satysfakcjonuje i jezeli nie dostane ceny nizszej niz w play (dlatego nizszej bo jestem juz od 6,5 roku w erze),nadmienilem tez ze interesuje mnie cena wideorozmowy w cenie abonamentu a nie po 72 grosze za minute :] to niestety odejde i nie bede za nimi plakal (w koncu to ja place).

Oczywiscie maile i rozmowy z Konsultantem do spraw utrzymania nie przyniosly efektu. Jedynie co mnie jescze trzyma w erze to N73 no i to ze jednak obniza ceny beda mieli oferte lepsza niz Play.

Pozdrawiam.

Kliknij pomógł jak pomógł :]
 #211366  autor: thane
 11 sie 2007, 14:43
max008 pisze:Nie rozumiem tych, którzy podpisują nowa lub przedluzaja umowe z era i ciesza sie ze dostaja 16,50 za pakiet z telefonem.
.
ja nie dostałem a i tak się cieszę że podpisałem umowę :)
 #211372  autor: thane
 11 sie 2007, 14:52
max008 pisze:
thane pisze:
max008 pisze:Nie rozumiem tych, którzy podpisują nowa lub przedluzaja umowe z era i ciesza sie ze dostaja 16,50 za pakiet z telefonem.
.
ja nie dostałem a i tak się cieszę że podpisałem umowę :)
:] zdaza sie :]
po prostu zrozumiałem (co innym nie zawsze się udaje) że ze średnią rachunków 24zł to im wszystko jedno czy będę w ich sieci czy nie... a ja chcę być :)

#211374  autor: balrog
 11 sie 2007, 15:12
Nie rozumiem tych, którzy podpisują nowa lub przedluzaja umowe z era i ciesza sie ze dostaja 16,50 za pakiet z telefonem.
3 wrzesnia era musi wprowadzic cos nowego i tanszego do swojej oferty bo widzi ze ludzie uciekaja i przechodza do innych sieci (np Play) i te osoby beda załowawy ze nie poczekaly jescze miesiaca lub dwuch.
zgadzam się. Jeżeli komuś kończy się umowa po 3.09 to warto poczekać. Podobnie jak max008 liczę, że era wprowadzi coś lepszego, w sumie to musi to zrobić :wink: . Wczoraj do mnie dzwoniła era z propozycją przedłużenia aneksu. Oczywiście zaoferowali mi standardową ofertę (120min/60zł), więc się nie zgodziłem. Powiedziałem, że mam czas do 28 września i mi się nie spieszy, a jak będą mieli dla mnie korzystniejszą ofertę to niech ponownie zadzwonią :wink:

"Nigdy nie zapominajcie! Im wyżej wzlatujemy tym mniejsi wydajemy się tym co nie umieją latać."
Fryderyk Nietzsche

#211378  autor: Prometo
 11 sie 2007, 15:30
max008 pisze:3 wrzesnia era musi wprowadzic cos nowego i tanszego do swojej oferty
Rok temu też wszyscy czekali na urodziny Ery, że może będzie jakaś super oferta i co było?
Wielkie psioczenie.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#211380  autor: Mel
 11 sie 2007, 15:44
Rok temu nie wszedł na rynek nowy operator komórkowy.

#211381  autor: Prometo
 11 sie 2007, 15:47
Mel pisze:Rok temu nie wszedł na rynek nowy operator komórkowy
Mel ja myślę, że ci co mieli odejść to już odeszli (zmiana regulaminu).

Pozdrawiam - Prometo

#211383  autor: balrog
 11 sie 2007, 15:49
... teraz w erze kończy się aż 7 ofert abonamentowych. Rok temu tak nie było.

"Nigdy nie zapominajcie! Im wyżej wzlatujemy tym mniejsi wydajemy się tym co nie umieją latać."
Fryderyk Nietzsche

#211385  autor: Prometo
 11 sie 2007, 15:53
balrog, w lipcu też się kończyły oferty (większość czekała na nowe) a tu przedłużyli do września. Zresztą do września niedaleko pożyjemy zobaczymy :wink:

Pozdrawiam - Prometo

#211387  autor: Mel
 11 sie 2007, 15:54
Prometo pisze:
Mel pisze:Rok temu nie wszedł na rynek nowy operator komórkowy
No tak, faktycznie. A co do do urodzin, to ja się zwyczajnie łudzę, a nie oczekuję :mrgreen:

#211390  autor: balrog
 11 sie 2007, 15:56
Prometo pisze:Mel napisał/a:
Rok temu nie wszedł na rynek nowy operator komórkowy

i już nikt więcej nie odejdzie? Jestem przekonany, że jest część ludzi czekająca/zwlekająca z podpisaniem aneksu, która jest gotowa odejść jeżeli era nie wprowadzi czegoś korzystniejszego.

[ Dodano: 2007-08-11, 15:58 ]
Prometo pisze:balrog, w lipcu też się kończyły oferty (większość czekała na nowe) a tu przedłużyli do września. Zresztą do września niedaleko pożyjemy zobaczymy :wink:
dokładnie! Pozostał niecały miesiąc, dlatego warto poczekać bo "a nuż się uda" :)

//edit
poprawiłem ten cytat Mel. Thx za uwagę, bo nawet tego nie zauważyłem :wink:
Ostatnio zmieniony 11 sie 2007, 16:55 przez balrog, łącznie zmieniany 1 raz.

Fryderyk Nietzsche

#211405  autor: Mel
 11 sie 2007, 16:41
Khem, khem... To niżej napisał Prometo, ale nie będę się czepiała o szczegóły :wink:

#211506  autor: luckass
 11 sie 2007, 22:45
Hejka! Wracając do mojego tematu z przedłuzeniem umowy(dokladnie 61strona)udało mi sie panowie wytargować dwa pakiety-zniżka 4 zeta bodajże bo bede teraz placił 34lub 35 zł brutto/msc. Ale nic nie spuścili z ceny nokii n73, ale i tak kupiłem :mrgreen:
Dzieki za rady! ;-)

#211539  autor: balrog
 11 sie 2007, 23:48
luckass pisze:Wracając do mojego tematu z przedłuzeniem umowy(dokladnie 61strona)
http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=191481#191481
luckass pisze:udało mi sie panowie wytargować dwa pakiety-zniżka 4 zeta bodajże bo bede teraz placił 34lub 35
a może 33zł :) ? czyli za jeden pakiet 16,5zł., wtedy zniżka wynosi 7zł.
oferta "standardowa" dla tych co się targują :-D

Fryderyk Nietzsche

#211615  autor: thane
 12 sie 2007, 10:20
balrog pisze: oferta "standardowa" dla tych co się targują :-D
a jest jakaś niestandardowa? :wink:

#211767  autor: luckass
 12 sie 2007, 17:41
thane pisze:a może 33zł ? czyli za jeden pakiet 16,5zł., wtedy zniżka wynosi 7zł.
oferta "standardowa" dla tych co się targują
Jak bym się nie targował to bym miał 40,20zł. ;-) W głupich punkcikach sprzedazy ERA nic nie utargujesz stoi i sie babka na ciebie gapi lol... przez telefon to jakos odrazu :D

Obrazek

#211977  autor: torture
 13 sie 2007, 15:56
Witam!
Mam teraz podobny problem, bo widzę, że sporo ludzi skusiło się 2 lata temu na Promocję Urodzinową Ery. Wziąłem Siemensa C75 za 129zł i jedną ofertę uniwersalną. Z telefonu jestem zadowolony, przez 2 lata zero problemów. Z oferty też, bo po roku zaproponowali mi Ofertę Taniej w Sieci za 10zł. Tak więc płacę rachunek 30zł/m-c i mam 40+100 min. Też czekam do września, jak pokończą się te aktualne oferty... ale już powoli trzeba się rozejrzeć.

Mam kilka pytań, może ktoś jest bardziej zorientowany ode mnie.
1) Mam dwie oferty w Erze - jest jakaś szansa, żeby za ~40zł dostać 40+40+100? Czyli 2x Uniwersalna + 1x Taniej w Sieci?
2) Jeżeli takie coś jak w 1) by nie miało szans przejść to wtedy mógłbym zostać z tym czym jestem aktualnie tylko wtedy co z telefonem? Może mały offtopic, ale nie chodzi mi o jakieś cudo półkomputer. Kompa mam, aparat mam - niepotrzebny mi jakiś wypasiony. Byle był solidny i 2 lata pożył (coś jak mój Siemens :P )
3) Z tego co tutaj czytam to aneks najlepiej załatwić telefonicznie/online niż w salonie?

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi :)

PS: Umowę podpisywałem dokładnie 10.10.2005 :)
  • Strona 79 z 318
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 318
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79