• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 78 z 131
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 131

#305441  autor: toomi
 22 gru 2008, 13:51
elkanguro, usugi 3 darmowe numery nie dostaniesz na pewno, konsultantka tlumaczyla mi, ze juz nie mozna jej miec nawet przy przedluzaniu umowy i nawet za oplata.
Co do braku rabatu na telefon w propozycji to jest to fakt. zamiast 499 moj wybrany telefon kosztowal nagle 730 zlotych. Konsultantka powiedziala, ze po nowym roku rabaty na telefony wroca, podobna sytuacja byla rok temu.

#305568  autor: E57
 22 gru 2008, 22:19
moja umowa skonczyła się tydzien temu. do tej pory mialem "plan na rozmowy 35" + gratisowo usługę "wybrane 3 numery" (chyba 1000 min/msc o ile dobrze pamietam). z tego, co orientowałem się w salonie w ofercie orange nie ma juz usługi oferujacej taka ilosc darmowych minut w sieci. chcialbym przedluzyc umowe na 12 msc , bez telefonu , z abonamentem 25-35 zl (im mniej tym lepiej) , z duza (rozmawiam ok 30 min/dzien z tym numerem) iloscia darmowych minut do jednego (ale moze byc tez wiecej niz jeden) numeru w orange , oraz jakas rozsadna iloscia minut w abonamencie, głównie do orange i na stacjonarne. moze ktos mial podobne wymagania do moich i podzieliłby się swoimi doświadczeniami. czy jest mozliwe osiagniecie teraz czegos takiego w oragne ;) ?
 #305597  autor: Przem36
 23 gru 2008, 03:19
Witam :wink:
od Listopada Orange proponuje mi przedłużenie umowy "Dla Firm 80" , mimo że obecna wygasa dopiero marcu .. Czy to przypadkiem nie jakiś (kolejny) podstęp ze strony pomarańcza , który przyprawi mnie o jakieś wyższe koszty? :-D
Pierwszy raz przedłużam z nimi umowę (obecna jest na 24 miechy)

Przypadł mi do gustu LG kc910 - ale jego cena nie za bardzo :lol:
Chce wejść z nimi w negocjację .. tylko nie mam pojęcia jak się do tego zabrać :|
Czy jako że PRZEDŁUŻAM umowę mam jakieś zniżki na fona ?
Jak ich podejść (przy targowaniu) i wyciągnąć od nich jak najwięcej ? :twisted:
Chętnie zrezygnuje z wszystkich darmowych rozmów do wybranych numerów , pakietów i innych ofert które mi są najmniej przydatne (chcę zachować tylko te 80 minut miesięcznie , które należą mi się jak kość psu) , aby w zamian za to dostać zniżkę na ten telefon - pójdą na to ?

"Dzień jest tylko kolekcją godzin"

#305621  autor: marcinb
 23 gru 2008, 11:21
E57 pisze:(chyba 1000 min/msc o ile dobrze pamietam). z tego, co orientowałem się w salonie w ofercie orange nie ma juz usługi oferujacej taka ilosc darmowych minut w sieci.
Jest (możesz wziąc np. x 3)

[ Dodano: 2008-12-23, 11:23 ]
toomi pisze:elkanguro, usugi 3 darmowe numery nie dostaniesz na pewno,
Mozna wybrać 3 x tą usługę

[ Dodano: 2008-12-23, 11:32 ]
elkanguro pisze: Interesuje mnie umowa na 12 miesięcy bez telefonu przy kwocie miesięcznych opłat około 25zł - max 35zł Bardzo dobrze by było mieć również 3 darmowe numery.
Zobacz co ja dostałem przy abonamencie 25 zł. :)
Dodatkowy trzeci numer możesz dokupic ewentualnie sam jako usługe dodatkową za dychę miesięcznie. Wyjdzie wtedy 35 zł/m-c.

[ Dodano: 2008-12-23, 11:35 ]
E57 pisze:moze ktos mial podobne wymagania do moich i podzieliłby się swoimi doświadczeniami. czy jest mozliwe osiagniecie teraz czegos takiego w oragne ;) ?
Jest możliwe :)

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#305622  autor: Kempa
 23 gru 2008, 11:35
Przem36, Najczęściej chcą nawciskać jak najwięcej minut od Orange. Co do zniżek na telefon to pewnie dadzą Ci jakaś jedną propozycję tańszą. Nie liczyłbym na tel za 1 zł :?

#305704  autor: E57
 23 gru 2008, 19:28
marcinb pisze:E57 napisał/a:
moze ktos mial podobne wymagania do moich i podzieliłby się swoimi doświadczeniami. czy jest mozliwe osiagniecie teraz czegos takiego w oragne ;) ?

Jest możliwe :)
dzięki marcinb ;) wczoraj przeglądałem ten topic i widziałem ofertę jaką dostałeś, ale nie wiem dlaczego myślałem, że te 1000 min do numeru w orange jest przydzielane jednorazowo na cały czas trwania umowy :wink: teraz już wszystko jasne.
umowa na 12 msc, za 25 zł / msc otrzymałem :
- 71 (41+30) min do wszystkich (minuty abonamentowe + usługa "do wszystkich")
- 1000 min miesięcznie na rozmowy z numerem orange (usługa "Twój numer")
- 180 min miesięcznie na rozmowy w weekendy (prezent)
wszystko na cały czas trwania umowy.

#305826  autor: Robaas
 24 gru 2008, 14:53
hans1054 pisze:cesarz,
Poczytaj sobie przy przedłużeniu umowy na 24miesiaze przez cały okres trwania umowy otrzymam 100% wiecej
to samo cytowałem kilka stron temu, czy ktoś może potwierdzić, że tak jest? wcześniej ktoś pisał, że to zależy od nastroju konsultanta, a ja twierdziłem, że skoro jest taka promocja, jest regulamin z jasnymi zasadami to to się należy i koniec. Czy ktoś dostał +100%? mnie niedługo czeka przedłużenie i jest to dla mnie kluczowa sprawa czy zostać przy abo w orange.

#305832  autor: hans1054
 24 gru 2008, 15:27
Robaas,

Wydrukuj sobie ofertę tylko sim pozakreślaj markerem punkt w którym jest 100% więcej przy przedłużeniu i idź do salonu firmowego Orange. Jak ci powie ze to jest nie możliwe to przecież masz regulamin a regulaminu podważyć raczej się nie da bo jest czarno na białym napisane o 100% więcej przy przedłużaniu umowy.

Ja już jeden telefon sobie przedłużyłem (w ofercie tylko sim)i dostałem 100% więcej + usługę a teraz mam następny do przedłużenia i również dostane 100% więcej i będę sie starał ich szarpnąć na 2 usługi + 2 prezenty ale czy mi sie to uda. Raczej tak bo ja strasznie upierdliwy jestem :D .

I dlatego sie pytałem o przedłużenie bo myślałem ze jeszcze jakieś suuper bonusy będzie miało orange ale z tego co z forum wyczytałem to raczej dopiero po świętach sie wszystko ruszy.

INTERNET Beskid Media 1GB/300mb

#305844  autor: Robaas
 24 gru 2008, 16:30
hans1054 pisze:Robaas,

Wydrukuj sobie ofertę tylko sim pozakreślaj markerem punkt w którym jest 100% więcej przy przedłużeniu i idź do salonu firmowego Orange. (....)
czyli trzeba walczyć o coś co oficjalnie podają, że się należy.. dzięki za opowiedź, a teraz to zdrowych i spokojnych Ci życzę:)

#306989  autor: hans1054
 30 gru 2008, 16:17
Witam

Ostatnio byłem w salonie firmowym Orange i konsultant tłumaczył gościowi ofertę 100% sim.

Z tego co słyszałem to gościu otrzymał 100% więcej + dodatkowy prezent + gratisowa usługę.

Konsument powiedział konsultantowi Orange ze ta oferta jest najsłabsza na rynku. Konsultant trochę się poddenerwował ale spokojnie zapytał sie klienta gdzie dostał lepsza ofertę w jakiej sieci i co mu zaproponowali ze według niego oferta ta jaka mu przestawił jest słaba.

Konsument nic nie odpowiedział ale poinformował pracownika Orange ze jeszcze tu wróci i zastanowi sie nad ofertą. Konsultant nie wytrzymał i zapytał sie go delikatnie : To dlaczego pan przyjdzie jutro do sieci Orange podpisywać umowę jak inni operatorzy daja panu o niebo lepsza ofertę i gościowi kopara opadła nie wiedział co powiedzieć.

ogólnie według mnie ta ofertę jaka otrzymał 100% więcej + dodatkowy prezent + gratisowa usługę jest według mnie bardzo dobra.

Czasami konsultanci maja niezły ubaw w pracy z klientami bo tak naprawdę sami nie wiedzą czego chcą a nie dośc że konsultant poświeca mu około 30 minut czasu stara mu sie wszystko wytłumaczyć to inie wiem czasami co by zaproponował to i tak byłoby żle. A zresztą co można sie spodziewać po osobie która wybiera najtańszy plan za 25zł i oczekuje upustów na wszystkie usługi.
Ostatnio zmieniony 03 sty 2009, 11:54 przez hans1054, łącznie zmieniany 1 raz.

INTERNET Beskid Media 1GB/300mb

#306997  autor: Sławek
 30 gru 2008, 16:43
E57 pisze:umowa na 12 msc, za 25 zł / msc otrzymałem :
- 71 (41+30) min do wszystkich (minuty abonamentowe + usługa "do wszystkich")
To wszystko tylko za 25zl? Naprawde Orange daje taka oferte przedluzeniowa? Szczeka mi do ziemi opadnie jesli potwierdzicie, bo po moich przebojach z utrzymaniowka Ery wydaje mi sie taka oferta niemozliwa.

#307133  autor: marcinb
 31 gru 2008, 10:28
Sławek pisze:To wszystko tylko za 25zl? Naprawde Orange daje taka oferte przedluzeniowa? Szczeka mi do ziemi opadnie jesli potwierdzicie, bo po moich przebojach z utrzymaniowka Ery wydaje mi sie taka oferta niemozliwa.
Tak, wszystko za 25 zł (tyle że na rok bez telefonu).

[ Dodano: 2008-12-31, 10:29 ]
Robaas pisze:czyli trzeba walczyć o coś co oficjalnie podają, że się należy.. dzięki za opowiedź
Spotkałeś się kiedyś z taką sytuacją? Nie rozumiem po co siać ferment... :x

#307218  autor: Sławek
 31 gru 2008, 19:42
marcinb pisze:Tak, wszystko za 25 zł (tyle że na rok bez telefonu).
To naprawde duzo. Era 20zl na rok bez telefonu: 70min i raczej nic ponadto nie wytargujesz bez wyzszych rachunkow telefonicznych.

#307223  autor: greggis
 31 gru 2008, 21:03
E57 pisze:- 71 (41+30) min do wszystkich (minuty abonamentowe + usługa "do wszystkich")
Może lepiej poczekac na faktórke? ;-)
wg. mnie dziwnie dużo

#307294  autor: sanczo
 01 sty 2009, 13:41
Witam; jestem w Orange juz piaty rok.
Caly czas mix za 25zl. Wpierw mialem jakas nokie na 2 lata, potem na 2 lata SEK700i- i wtedy przez 1 rok dostawalem 10zl gratis. Nastepnie sam kupilem sobie telefon i umowe przedluzylem na rok. Dostalem- +100% doladowania, darmowy numer przez rok i jakies groszowe upusty na telefonowanie. Przed swietami przedluzylem o kolejny rok- konsultantka tez mi powiedziala ze dopiero po swietach beda jakies lepsze promocje/inne telefony. Za 25 zl mam 40 min do wszystkich. Do tego dostalem na zawsze darmowe weekandy do Orange i na stacjonarne, do tego 30 min na miesiac na Orange i stacjonarne i obnizenie na telefonowne do Orange za 20gr. No i raz jeszcze chyba 2gr. upustu na dzwonienie. Sczerze mowiac liczylem na wiecej zwazywszy na to ze poprzednie prezenty "wygasaja" z momentem wlaczenia tegoz aneksu ale i tak zazwyczaj nie udaje mi sie wydzownic tego wszystkiego wiec nie jest tak zle.

#307492  autor: marcinb
 02 sty 2009, 14:06
greggis pisze:Może lepiej poczekac na faktórke? ;-)
wg. mnie dziwnie dużo
Na fakturkę nie trzeba czekać bo składniki oferty widac w podpisywanym aneksie do umowy.
Ja mam taką ofertę od października i jest wszystko ok, żadnych matactw. :)

#307494  autor: cesarz
 02 sty 2009, 14:11
Piękna oferta za 25zł , ile wychodzi Tobie minuta - policz. :lol:

CNN

#307731  autor: Robaas
 03 sty 2009, 15:13
witam,
przed chwilą odbyłem pierwszą rozmowę z propozycją, interesuje mnie przedłużenie na 24m bez telefonu, średnia rachunków z 12m (na tyle miałem umowę) wyszła mi 135zł, otrzymałem taką ofertę:
kwota zobowiązania 100zł:
- +100% tej kwoty na cały okres umowy
- dodatkowe minuty do orange na cały okres umowy (co miesiąc o 5 więcej, po 7 miesiącach 120m) o ile mnie moja znajomość ofert orange nie myli to jest to Wszyscy w Orange 18 Ekstra
- prezenty standardowo do wyboru tyle ile przysługuje

kwota 75zł:
dokładnie j.w. tylko 1 prezent mniej czyli standard dla tej kwoty.

moim zdaniem oferta jak na moje potrzeby jest dobra, mam tylko pytanie czy warto mi czekać i próbować jeszcze coś utargować?
jeszcze chciałbym się upewnić jak to jest jak np wybiorę niższą kwotę zobowiązania i w trakcie ją powiększę, rozumiem, że cały czas mam +100% kwoty zobowiązania jaką mam na dany miesiąc? i ilość prezentów też mi się zwiększa? jest to też dla mnie ważne bo mógłbym wybrać sobie niższą kwotę, jak będę potrzebował to ją mogę powiększyć i zawsze mogę wrócić do niższej wyjściowej - przynajmniej teraz tak miałem i rozumiem, że po przedłużeniu też tak będę mógł zrobić.
Pozdrawiam

#307739  autor: kulis
 03 sty 2009, 15:34
robaas masz jeszcze szansze na rabatowanie jakiejś usługi np pakiet TV, mi proponowali kiedyś pakiet TV na 12mc - rabat 100% (12miesieczna umowa) ale są także np. Twój numer, i usługi do 20zł masz szansze na rab at 100% powyżej jedynie 50% np. 50% taniej popołudnia i weekendy itd.
Walcz, walcz bo jest o co jak na 24 miesiące :)
A co do +100więcej to w przypadku umowy na 24miesiace jest na cały okres czyli 24mc, a p[rzy umowie na 12miesiecy to jest na pół roku.
A dodatkowy prezent masz do końca używania tej taryfy gratis, nawet po zakonczeniu tej umowy :)

A co do zmiany w 100% i prezencie to tak zmienia się to wraz ze zmianami w kwotach, nie jest to przypisane do jednego wybranego przy podpisywaniu umowy aboanmnetu. Tylko pamietaj, że nie możesz mniejszy wybrać :)
  • Strona 78 z 131
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 131
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78