• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 77 z 217
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 217

#478561  autor: tarak
 29 maja 2011, 13:32
ta specjalna oferta dla Twojego numeru to standardowa oferta ze strony na przedłużenie :P

#478665  autor: pawel_k
 30 maja 2011, 09:21
Mam nadzieje ze gdy Era tzn. T wypusci nowa oferte to Telepolis zrobi porownanie co sie bardziej oplaca gdy przychodzi przedluzyc umowe.

:)

#478785  autor: banan00
 30 maja 2011, 22:21
tarak pisze:ta specjalna oferta dla Twojego numeru to standardowa oferta ze strony na przedłużenie :P

tyle że mi oferta kończy się w styczniu.. xD chyba że "niebawem" to parę miesięcy..

[ Dodano: 2011-05-30, 23:10 ]
pawel_k pisze:Mam nadzieje ze gdy Era tzn. T wypusci nowa oferte to Telepolis zrobi porownanie co sie bardziej oplaca gdy przychodzi przedluzyc umowe.
Nie sądzę by się cokolwiek zmieniło.. jedyne co jak na razie się ruszyło to to gdy jesteśmy za granicą , jest chyba troszkę taniej , na rynku krajowym nie sądzę by zaszły jakiekolwiek zmiany. Oczywiście lepiej poczekać i zobaczyć.

#478804  autor: kamcok
 30 maja 2011, 23:17
tyle że mi oferta kończy się w styczniu.. xD chyba że "niebawem" to parę miesięcy..
U mnie umowa kończy sie w grudniu 2011 i też mialem takie info. Niedawno na iBOA wskoczyła mi oferta bez telefonu

#478812  autor: T-mati1
 31 maja 2011, 09:05
PROMOCJA INTERNETOWA

Przedłużając umowę w iBOA otrzymujesz dodatkowo:
rabat na telefon od 49 zł do 199 zł lub dodatkowe 300 minut w przypadku oferty bez telefonu
bezpłatną przesyłkę kurierską
dodatkowe 60 min za aktywację f@ktury
W chwili obecnej oferta nie jest jeszcze dostępna - w pierwszej kolejności będzie ona dostępna właśnie w iBOA. O jej pojawieniu poinformujemy Cię SMS-em.

Pojawiła mi sie taka informacja. Czy to oznacza ze jak wejdzie T-mobile to bede mogl przedluzyc umowe? tylko ze moja umowa jest do 22-05-2012

THUNDER UP!!!

#478840  autor: łazęga
 31 maja 2011, 11:34
T-mati1 pisze:PROMOCJA INTERNETOWA

Przedłużając umowę w iBOA otrzymujesz dodatkowo:

Pojawiła mi sie taka informacja. Czy to oznacza ze jak wejdzie T-mobile to bede mogl przedluzyc umowe? tylko ze moja umowa jest do 22-05-2012
Wszyscy tak mają bez względu na to, do kiedy mają umowę.
Ja mam do 09/2012 i też to widzę.

Nie licz na możliwość przedłużenia umowy, to taka forma reklamy przedłużania umów przez iBOA.

#478898  autor: banan00
 31 maja 2011, 18:33
kamcok pisze:
U mnie umowa kończy sie w grudniu 2011 i też mialem takie info. Niedawno na iBOA wskoczyła mi oferta bez telefonu

ładnie, 6 miesięcy wcześniej można przedłużyć bez telefonu :D Ciekawe jak z telefonem mi zaproponują.. mam nadzieję że 5 miesięcy wcześniej już takowa możliwość będzie : )

#478921  autor: pjacek
 31 maja 2011, 20:04
Zamówiłem telefon przez iBOA, przyszedł kurier i du.. zimna
kurier był nieugięty

chyba był jakiś nowy, bo bez uniformu i jeszcze gdzieś dzwonił się konsultować
czyli wychodzi że muszę czekać

a słyszeliście też o pełnomocnictwie udzielanym przez erę, bo o takowym wspomniał ten kurier?

#478936  autor: k_luke
 31 maja 2011, 21:05
pjacek pisze:Zamówiłem telefon przez iBOA, przyszedł kurier i du.. zimna
kurier był nieugięty

a słyszeliście też o pełnomocnictwie udzielanym przez erę, bo o takowym wspomniał ten kurier?
Podobną sytuacje miałem 2 lata temu...
Era była telefonicznie poinformowana przez mojego ojca, że jestem upoważniony do negocjacji i odbioru przesyłki. Mimo iż na części dokumentów było moje imię i nazwisko kurier nie chciał mi wydać przesyłki, mówiąc że mu to zakwestionują... W moim przypadku złożyło się szczęśliwie, że ojciec wtedy podjechał. Żeby było śmieszniej w tym roku papiery były tylko na niego i przyjechał ten sam kurier - przesyłkę wydał, tylko musiałem zadzwonić do ojca po nr dowodu... Przypomniałem mu sytuacje, a on że to człowiek się wtedy uczył, itd.

#478945  autor: pjacek
 31 maja 2011, 22:08
No i teraz jestem w kropce
chciałbym i przedłużyć, a nie mogę bo nie ma osoby na którą jest umowa

będzie dopiero za około 40-45 dni

dziwne jest to że nie można przedłużyć umowy przez telefon
ostatnio przedłużałem abonament za telewizję n i zrobiłem to przez telefon, wystarczyło potwierdzić że akceptuję regulamin, do wglądu na stronie n

powinni pomyśleć o tym samym

#478948  autor: st.konsultant
 31 maja 2011, 22:11
pjacek pisze:Zamówiłem telefon przez iBOA, przyszedł kurier i du.. zimna
kurier był nieugięty

Jak chcesz kurierem to tylko upoważnienie notarialne w tej chwili (dla Klientów indywidualnych). Właściciel może również udać do Salonu lub Sklepu firmowego i tam upoważnić inną osobę, ale ewentualny aneks później też musi być zawierany w punkcie.

#478954  autor: pjacek
 31 maja 2011, 22:24
st.konsultant pisze:
Jak chcesz kurierem to tylko upoważnienie notarialne w tej chwili (dla Klientów indywidualnych). Właściciel może również udać do Salonu lub Sklepu firmowego i tam upoważnić inną osobę, ale ewentualny aneks później też musi być zawierany w punkcie.
Tyle że jest problem, bo osoba na którą jest umowa przebywa za granicą i nie ma jak tego zrobić
faktycznie umowa jest maja, ale nie na mnie

#478982  autor: alef
 01 cze 2011, 08:18
st.konsultant pisze:
Jak chcesz kurierem to tylko upoważnienie notarialne w tej chwili (dla Klientów indywidualnych).
jestem baaardzo ciekawy jak Era argumentuje konieczność posiadania pełnomocnictwa notarialnego. wg kodeksu cywilnego, pełnomocnictwo w formie szczególnej (notarialne) wymagane jest tylko wtedy gdy do ważności czynności prawnej (w tym przypadku podpisania aneksu) potrzebna jest forma szczególna....więc idąc tym tropem...czy aneks/umowę podpisuje się u notariusza????

moim skromnym zdaniem wystarczy zwykłe pełnomocnictwo pisemne określające rodzaj czynności do której zostało udzielone - na byle świstku papieru.

#479022  autor: traber
 01 cze 2011, 12:22
alef pisze:moim skromnym zdaniem wystarczy zwykłe pełnomocnictwo pisemne określające rodzaj czynności do której zostało udzielone - na byle świstku papieru.
A niby skąd wiadomo, kto to pełnomocnictwo tak naprawdę napisał i podpisał? W salonie pracownik widzi dowód osobisty + osobę, która ten dowód przyniosła i sam to weryfikuje.
Jak są artykuły o ludziach, którzy podpisują się za klienta i przedłużają klientowi umowy na sobie znanych warunkach, to wszyscy zgodnie krzyczą, że to skandal i że prokurator. W przypadku dwóch osób cieszących się pełnią praw obywatelskich i pełną zdolnością do czynności prawnych ich stopień pokrewieństwa lub wspólny adres zamieszkania jeszcze o niczym nie przesądza (wyjątków typu poczta i wydawanie poleconych nie liczę), więc sytuacja jest - z formalnego punktu widzenia - identyczna. Jeśli więc nie jesteś w stanie uwiarygodnić, że działasz w imieniu abonenta, to im szybciej się z tym pogodzisz, tym mniej nerwów stracisz...

#479024  autor: bannau
 01 cze 2011, 12:47
No i chyba jednak T zaskoczyło negatywnie tych, którzy ograniczają się do rozmów na terenie kraju...
W R60 było 360, będzie 300 minut.. dochodzi płatny internet i płatna sieć rodzinna. Jeżeli 3 osoby kosztują 9, to ile będzie kosztować +2 osoby? I tak z oferty 69+20=89->25gr/min robi się 69+9+9+20(?)=107->36gr/min. Owszem, przez pół roku jest ZR za darmo, ale tylko dla numeru abonenckiego, ale koszty innych z Rodziny (a to wszystkie moje) pójdą w górę... 5 dni na aneks pozostało...

Obrazek
Obrazek

#479027  autor: Ciemny
 01 cze 2011, 13:02
Niestety też nie ma żadnych informacji na temat taryf multimedialnych. Bo chcąc wziąć smartfona to wskakujemy w najdroższe abo jakie są.
Pytanie:
Jeśli okres umowy kończy mi się 03.06.2011 i poczekam do 5 czerwca aby przekonać się jak cudowny jest T to ile czasu zajmie mi przeniesienie numeru do innego operatora (czyli będę na umowie na czas nieokreślony chyba już wtedy).

#479028  autor: bannau
 01 cze 2011, 13:05
Teraz doczytałem, że to dla nowych chyba jest... może nie będzie aż tak źle...

Obrazek
Obrazek

#479043  autor: traber
 01 cze 2011, 14:39
bannau pisze:Teraz doczytałem, że to dla nowych chyba jest... może nie będzie aż tak źle...
Diametralnie lepiej to nie będzie, a ocena mocno zależy od oczekiwań wyjściowych. Ja się bałem, ze będzie znacznie drożej, na szczęście aż tak źle nie jest.
Kilka uwag:
1. W biznesowych nie widzę na razie pakietów kwotowych, a to lekki minus.
2. Dość rozrywkowo wygląda oferta dla nowych klientów, w których minuty są dzielone na "podstawowe" i "dodatkowe" - nie można było od razu dać jednego pakietu?
3. Oferta nie jest zła, ale kolejnym elementem lekko rozrywkowym jest to, że promujemy w pewnym sensie międzynarodowe (w ramach koncernu) i roaming, podczas gdy gros klientów korzysta z telefonu w kraju, tzn. samemu będąc w PL i rozmawiając w ramach PL (taką mam śmiałą tezę :) ).
4. Z ciekawszych myków interesuje mnie, czy nieograniczone do T-Mobile będą też obowiązywały w przypadku przekierowania bezwarunkowego. Przy częstych wyjazdach do jednego kraju utrzymanie zagranicznej karty może się opłacać.

I żeby było chociaż cokolwiek :) na temat tego wątku:
5. Dziś pokazano ofertę dla nowych - jeśli oferta dla przedłużających będzie lepsza od tej dzisiejszej (np. przy aneksie bez telefonu na 24 msc rabat 50% na abonament) to może nie będzie wielkiego narzekania w tym wątku :)

#479044  autor: pjacek
 01 cze 2011, 14:42
alef pisze:
st.konsultant pisze:
Jak chcesz kurierem to tylko upoważnienie notarialne w tej chwili (dla Klientów indywidualnych).
jestem baaardzo ciekawy jak Era argumentuje konieczność posiadania pełnomocnictwa notarialnego. wg kodeksu cywilnego, pełnomocnictwo w formie szczególnej (notarialne) wymagane jest tylko wtedy gdy do ważności czynności prawnej (w tym przypadku podpisania aneksu) potrzebna jest forma szczególna....więc idąc tym tropem...czy aneks/umowę podpisuje się u notariusza????

moim skromnym zdaniem wystarczy zwykłe pełnomocnictwo pisemne określające rodzaj czynności do której zostało udzielone - na byle świstku papieru.
dokładnie
zgodnie z prawem to możliwe jest pełnomocnictwo ustne i jest ono tak samo ważnej jak to notarialne
z to że ktoś by złamał prawo, to jest już sprawa tej osoby i wtedy faktycznie prokurator

powinni to jakoś rozwiązać
---

zobaczymy jaki będą oferty typowo przedłużeniowe
mam nadzieję że nie będą gorsze od tech obecnych

#479046  autor: stawrogin
 01 cze 2011, 14:51
traber pisze:
(...)
5. Dziś pokazano ofertę dla nowych - jeśli oferta dla przedłużających będzie lepsza od tej dzisiejszej (np. przy aneksie bez telefonu na 24 msc rabat 50% na abonament) to może nie będzie wielkiego narzekania w tym wątku :)
Przyznam, że sam jestem ciekaw jak będzie wyglądać nowa "oferta dla stałych abonentów".
Skoro dla nowych klientów nie ma rewelacji to pozostaje mieć nadzieję, że w tej materii nic
nie popsują ;)
  • Strona 77 z 217
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 217
  • 1
  • 75
  • 76