• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 74 z 350
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 350

#615061  autor: kiaad
 19 lut 2013, 15:55
mostom pisze:
chopin1984 pisze:Nie ma co się dziwić,że zapanował zastój skoro oferta się nie zmieniła na lepszą.Wciskają od kilku miesięcy stare kotlety odgrzane dodatkowa ilością minut,a mogliby zaszaleć na wzór pakietów XL.Mam nadzieję,że w ciągu miesiąca coś zmienia bo konkurencja nie śpi i wydzwania z ofertami.
Ale z tego co widać coś się zmieniło - cennik telefonów nie jest już brany z oferty multimedialnej dla przedłużających - tylko z nowej oferty dla nowych klientów (swoją drogą ceny są trochę niższe).
gdzie można ten cennik znaleźć ?

#615100  autor: wojtekb
 19 lut 2013, 17:36
Piszecie tutaj że SUK odgrzewa swoje stare propozycje, a w artykule na telepolis jest napisane że pakiety XL także dotyczą przedłużających umowę aktualnych abonentów, czyli z tego co tutaj pisaliście po zmianie pakietów wynika że idąc do salonu i przedłużając umowę z nowymi pakietami dosajemy więcej niż od SUK ? bo tak zrozumiałem z tego.

Edit: no i cennik wstawiony wyżej jest inny z tym co był podany w artykule o nowych taryfach, to jak w końcu jest ?

#615106  autor: Anthrax
 19 lut 2013, 17:44
wojtekb, wejdź sobie na stronę internetową t-mobile.pl i zobacz jakie są oferty dla nowych klientów i przenoszących numer. Następnie popatrz na oferty dla przedłużających umowę. Różnice wychwycisz szybko i od razu będziesz wiedzieć, dla kogo taryfy są bardziej korzystne.

#615155  autor: ...radek...
 19 lut 2013, 19:13
dzisiaj po raz kolejny rozmawiałem z SUK. abonament 99zł- nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci
+1,99 nielimitowane na stacjonarne
+1,99 siec rodzinna
cena telefonów: galaxy s3 -999zł, iphone 4 -499zł, iphone 5 coś koło 1500. nie ma już rabatu 50% na telefon. czyli zyskuje tylko tyle, ze abo mam tańszy 20 zł. Jeszcze mam czas więc nadal czekam. Dają coraz więcej minut i GB, a nie pomyślą o tym aby obniżyć ceny telefonów. Cena telefonu jest teraz dla mnie podstawą. Jak nic nie potanieją to uciekam od T-mobile z trzema numerami :mrgreen:

#615179  autor: zinger
 19 lut 2013, 20:50
Może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie po co komu sieć rodzinna, jeśli w abo za 99 zł ma nielimitowane rozmowy?

#615181  autor: Grubelny
 19 lut 2013, 20:53
zinger pisze:Może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie po co komu sieć rodzinna, jeśli w abo za 99 zł ma nielimitowane rozmowy?
Osoby które są w sieci rodzinnej dostają darmowe minuty wewnątrz sieci np. mając dziecko możesz mu zapewnić stała możliwość kontaktu nawet jeżeli nie będzie miał środków na wykonanie telefonu

#615192  autor: chwileulotne85
 19 lut 2013, 21:25
Witam wszystkich, czy ktoś może w racjonalny sposób wyjaśnić czemu nowi klienci mają korzystniejszą ofertę, niż przedłużający umowę?? Gdzie tu jakakolwiek logika T-mobile .

W pakiecie bez telefonu za 29,90 nowy klient ma 300 darmowych minut a ja stary mam proponowane 250 minut ?? szlag mnie dosłownie trafił jak to zobaczyłem. Prosząc się o minuty od SUK w zasadzie wyżebrać mogę taką samą ofertę jak nowy klient.

Kompletnie tego nie rozumiem. Czy taka sytuacja miała już miejsce??

#615199  autor: ...radek...
 19 lut 2013, 21:34
chwileulotne85 pisze:Witam wszystkich, czy ktoś może w racjonalny sposób wyjaśnić czemu nowi klienci mają korzystniejszą ofertę, niż przedłużający umowę?? Gdzie tu jakakolwiek logika T-mobile .

W pakiecie bez telefonu za 29,90 nowy klient ma 300 darmowych minut a ja stary mam proponowane 250 minut ?? szlag mnie dosłownie trafił jak to zobaczyłem. Prosząc się o minuty od SUK w zasadzie wyżebrać mogę taką samą ofertę jak nowy klient.

musisz sie z tym pogodzic. nie dbaja o starych klientow. ja jak dzis rozmawialem z pania z T-mobile i jej mowie, ze nowi klienci maja (nie zawsze) lepsza oferte to powiedziala, ze taka maja polityke i jak "złapia" nowego klienta to beda na nim zarabiac przez 2 lata. a ja na to, ze nie beda zarabiac na starych klientach jak przejda do innej sieci. stwierdzila, ze nic nie poradzi :mrgreen:

#615224  autor: kokos-
 19 lut 2013, 22:49
mostom pisze:
chopin1984 pisze:Nie ma co się dziwić,że zapanował zastój skoro oferta się nie zmieniła na lepszą.Wciskają od kilku miesięcy stare kotlety odgrzane dodatkowa ilością minut,a mogliby zaszaleć na wzór pakietów XL.Mam nadzieję,że w ciągu miesiąca coś zmienia bo konkurencja nie śpi i wydzwania z ofertami.
Ale z tego co widać coś się zmieniło - cennik telefonów nie jest już brany z oferty multimedialnej dla przedłużających - tylko z nowej oferty dla nowych klientów (swoją drogą ceny są trochę niższe).

Nie za bardzo wiem o jakim cenniku piszesz on jest od 11.02 i wg wcześniejszego cennika ceny telefonu potaniały ale tylko w wyższych taryfach np. rodzina 140 i też na wybrane modele, reszta tel. praktycznie bez zmian.

To ja mam propozycje tylko ze to czas zajmuje.
Np można by zrobić przenieść numer do innego sieci prepaid i z powrotem do T mobile? Przejdzie taki myk? ;)

#615228  autor: st.konsultant
 19 lut 2013, 23:12
chwileulotne85 pisze:Witam wszystkich, czy ktoś może w racjonalny sposób wyjaśnić czemu nowi klienci mają korzystniejszą ofertę, niż przedłużający umowę?? Gdzie tu jakakolwiek logika T-mobile .

Wystarczy racjonalnie pomyśleć, że różnice między nową a przedłużeniem są zbyt wielkie, żeby długo się to utrzymało. Zapewne prędzej czy później coś się w tej kwestii zmieni. Piszę to na podstawie kilku letnich obserwacji. Zazwyczaj nowa oferta dla nowych pokrywała się mniej więcej z nową dla stałych.

#615254  autor: wojtekb
 20 lut 2013, 00:38
st.konsultant pisze: Wystarczy racjonalnie pomyśleć, że różnice między nową a przedłużeniem są zbyt wielkie, żeby długo się to utrzymało. Zapewne prędzej czy później coś się w tej kwestii zmieni. Piszę to na podstawie kilku letnich obserwacji. Zazwyczaj nowa oferta dla nowych pokrywała się mniej więcej z nową dla stałych.
Nie zmienia to faktu że taka postawa tak dużego operatora jest wielce żenująca...

#615256  autor: Grubelny
 20 lut 2013, 00:43
Wystarczy złożyć wypowiedzenie z przeniesieniem numeru do tak-tak i po 2 dniach wrócić do oferty abonamentowej.

#615258  autor: Anthrax
 20 lut 2013, 00:57
Grubelny, no tak jasne, to operator walczy o klienta, czy my mamy mu wchodzić w pewną część ciała? Każdy chce spokojnie przedłużyć umowę, bez zbędnych ceregieli i straty czasu, mamy chyba XXI wiek, prawda?
st.konsultant, oby Twoje słowa się sprawdziły. Póki co oferta ze strony - dla przedłużających - jest delikatnie mówiąc, śmieszna (zwłaszcza bez telefonu). Pakiety internetowe... bez komentarza

#615280  autor: zygikuleczka
 20 lut 2013, 08:20
Hej ho Ci co przedłużyli z SUK! Czy macie pakiet 50 min. extra uwzględniony w aneksie?

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#615284  autor: mostom
 20 lut 2013, 08:38
kiaad pisze:
gdzie można ten cennik znaleźć ?
Tutaj

[ Dodano: 2013-02-20, 09:08 ]
kokos- pisze: Nie za bardzo wiem o jakim cenniku piszesz on jest od 11.02 i wg wcześniejszego cennika ceny telefonu potaniały ale tylko w wyższych taryfach np. rodzina 140 i też na wybrane modele, reszta tel. praktycznie bez zmian.
Chodzi o cennik ten co podałem w poprzednim poście - widać to po ofercie dla użytkownika klimasz (to co mu zaproponował SUK):

Rodzina 60, 64,90 zł, 500 minut, 250 MB Sony Xperia J - 1 zł.
Rodzina 40, 49,90 zł, 450 minut, 500 MB LG Swift L5 za 1 zł.
Rodzina 60, 64.90 zł, 500 minut, 500 MB HTC Desire X za 99 zł.

Są to ceny właśnie z tego cennika dla nowych klientów - przy tych taryfach z cennika dla przedłużających umowę - telefony mają cenę:
Rodzina 60, Sony Xperia J - 99 zł.
Rodzina 40, LG Swift L5 za 99 zł.
Rodzina 60, HTC Desire X za 239 zł.

#615294  autor: chwileulotne85
 20 lut 2013, 09:17
Nawiązując do mojego wcześniejszego posta, o tym ,że nowi klienci w taryfie 29,90 bez telefonu mają 300 minut a starzy mają 250 minut, czyli 50 mniej chciałem spytać, czy kiedykolwiek była taka sytuacja, że nowi mieli więcej minut za tą samą cenę w ofercie standardowej?

Druga sprawa łudzę się, że coś zmienią dla starych abonentów, i czy w ogóle jest na to szansa. Sugeruję się tym że kilka dni temu przybyło minut dla nowych, więc może zmienią coś dla starych.

Czekam na odpowiedzi.

#615295  autor: wincelo194
 20 lut 2013, 09:22
Tańsze oferty dla nowych mają zachęcić do przejścia do t-mobile, później jeśli nawet kilku z nich odejdzie po tych 2 latach to i tak wyjdzie im to lepiej bo na jego miejsce przyjcie 5 innych.

#615319  autor: thonka
 20 lut 2013, 11:24
mostom, nie wiem jaki Ty masz cennik dla przedluzajacych, ale ja tam widze R60 z Desire X za 99zl, a z Xperia J za 1zl...

http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... timedialna_

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#615321  autor: klimasz
 20 lut 2013, 11:42
Dokładnie cennik, który otrzymałem był "stary" sprawdzałem jeszcze :). Wszystko co pisze thonka się zgadza...
  • Strona 74 z 350
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 350
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74