To nie jest żaden żart, naprawdę dostałem to co napisałem powyżej. Bieg negocjacji był następujący:
- standardowa oferta z taryfami rodzina na iboa;
- prośba z mojej strony o przesłanie ofert z taryfami biznesowymi -> otrzymałem również standard;
- wyrażenie niezadowolenia z oferty przez iboa -> kontakt standardowego konsultanta, który ponowił ofertę tylko ze zniżką na telefon -> zapytałem czy mogę otrzymać dodatkowy rabat na abonament jak było dotychczas przy podpisywaniu aneksu -> konsultant odpowiedział, że nie ma takiej możliwości;
- ponowne wyrażenie niezadowolenia na ofertę przez iboa, z zapytaniem o regulaminowy termin złożenia wypowiedzenia -> ponowny kontakt standardowego konsultanta, który przełączył mnie do działu rezygnacji (pewno do SUK) -> tutaj po chwili rozmowy w/w oferta wraz z przesłaniem jej na e-mail w celu przeanalizowania -> ponowny telefon z SUK i złożenie zamówienia.
Dodam, że dwa razy upewniałem się o ilość minut w tej promocji 270 standardowo + 250 dodatkowo co miesiąc! Minuty niestety nie przechodzą na kolejny miesiąc, ale przy tej ilości to nie ma znaczenia;)
Zestawienie podstawowych info z oferty (ceny po 30% upuście na cały okres aneksu):
- NF1000 - 1000 + 800 min. - 182,00 zł (netto);
- NF600 - 600 + 540 min. - 122,50 zł (netto);
- NF410 - 410 + 400 min. - 94,50 zł (netto);
- NF270 - 270 + 250 min. - 66,50 zł (netto);
- NF150 - 150 + 140 min. - 38,50 zł (netto);
- NF60 - 60 + 20 min. - 17,50 zł (netto).
Do wyboru miałem jeszcze taryfy PdB z 40% bądź 25% upustem.