Witam i o radę pytam!
Abonentem Orange jestem od 9 lat. Przez te 9 lat miałem zarejestrowane na firmę 2 numery natomiast jakieś 3 lata temu doszedł kolejny. Przez te wszystkie lata nie bardzo miałem czas na dobieranie i szukanie najlepszej oferty i zawsze przedłużałem umowę biorąc nowy telefon, może raz zdarzyło się że było bez telefonu na 12 m-cy.
Jednak w tym roku powiedziałem dość ponieważ uważam, że Orange ma w głębokim poważaniu staż w sieci i patrzą tylko ile im się dudków do woreczka upycha.
Postanowiłem przyjrzeć się ofertom konkurencji ponieważ Propozycja składana mi telefonicznie przez konsultantów BOK wydawała mi się beznadziejna (zaczęli dzwonić intensywnie jakieś 2 m-ce przed końcem umowy przez okres 3 m-cy z coraz większym natężeniem dochodzącym do 4 telefonów na tydzień!). Nie będę się rozpisywał co mi oferowali, powiem tyle, że w porównaniu z konkurencją zarówno warunki umowy jak i ceny telefonów były nie do przyjęcia (mało tego za każdym prawie razem było inaczej - gorzej).
Przeglądając oferty dla firm, chodząc po salonach doszedłem do wniosku że najkorzystniejsze będzie przeniesienie numerów do Play. Zaznaczam, że interesuje mnie tylko dzwonienie do wszystkich a nie jakieś tam pakiety wewnątrz sieci czy smsy.
I tak oto:
1. numer - 122zl abonamentu w tym 380min do wszystkich + za 6zl/mc usługa 1 za 2 + przez pierwsze 3 miesiące -95% ceny abonamentu
2. numer - 61zl abonamentu w tym 160min do wszystkich + reszta j.w.
Ceny wybranych przeze mnie telefonów mają najniższe.
Ciężko się odnaleźć w chaosie wszystkich tych cenników i regulaminów dlatego kieruję do Was kilka pytań a mianowicie:
Czy faktycznie Play ma najtaniej a jeżeli nie to proszę udowodnić mi że tak nie jest i że warto zastanowić się nad innym operatorem?
Jeżeli już zdecyduję się na Play to czy przenosić numery już teraz czy może poczekać do okresu przedświątecznego na jakieś dodatkowe promocje/bonusy?
Czy Play jest firmą godną zaufania, jak wiadomo są na rynku dosyć krótko ale jak to mówią " No risk no fun"
Z góry dziękuję za pomoc!
Pozdrawiam