• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 73 z 131
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 131

#294897  autor: konrad
 28 paź 2008, 11:59
marcinb pisze:Dzisiaj przedłużyłem umowę na drugim numerze, poprzez *400.
szkoda ze ci tyle pomagałem z oferta i sobie poleciałeś....

#294900  autor: marcinb
 28 paź 2008, 12:23
Sam wiesz, że od Ciebie nie uzyskałbym tyle.

Sprawdzałeś pocztę?

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#294925  autor: telemaniak93
 28 paź 2008, 15:12
konrad pisze:pkt zabiera w momencie kliknięcia, masz 2 wyjścia, albo zadzwonić do ePropozycji 515 500 500 albo podaj swój numer na mój mail to spr. dziś w pracy
Chyba wszystko jest już ok tylko na Orange online się nie wyświetlało teraz już mam 0 pkt. Profit. Ale nic nie ma w zakładce zamówienia. Czy coś powinno być jeśli przedłużyłem umowę przez telefon?

#294965  autor: konrad
 28 paź 2008, 19:35
marcinb pisze:od Ciebie nie uzyskałbym tyle.
a co takiego uzyskales ?
nic nie dostalem

#294992  autor: marcinb
 28 paź 2008, 21:54
konrad pisze:a co takiego uzyskales ?
cytowałeś fragment posta w którym opisuje ofertę z *400

#294996  autor: Prometo
 28 paź 2008, 22:08
konrad i marcinb proszę sobie porozmawiać poprzez gg lub inny komunikator.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#295076  autor: orzeł
 29 paź 2008, 16:08
Witam i o radę pytam!

Abonentem Orange jestem od 9 lat. Przez te 9 lat miałem zarejestrowane na firmę 2 numery natomiast jakieś 3 lata temu doszedł kolejny. Przez te wszystkie lata nie bardzo miałem czas na dobieranie i szukanie najlepszej oferty i zawsze przedłużałem umowę biorąc nowy telefon, może raz zdarzyło się że było bez telefonu na 12 m-cy.

Jednak w tym roku powiedziałem dość ponieważ uważam, że Orange ma w głębokim poważaniu staż w sieci i patrzą tylko ile im się dudków do woreczka upycha.

Postanowiłem przyjrzeć się ofertom konkurencji ponieważ Propozycja składana mi telefonicznie przez konsultantów BOK wydawała mi się beznadziejna (zaczęli dzwonić intensywnie jakieś 2 m-ce przed końcem umowy przez okres 3 m-cy z coraz większym natężeniem dochodzącym do 4 telefonów na tydzień!). Nie będę się rozpisywał co mi oferowali, powiem tyle, że w porównaniu z konkurencją zarówno warunki umowy jak i ceny telefonów były nie do przyjęcia (mało tego za każdym prawie razem było inaczej - gorzej).

Przeglądając oferty dla firm, chodząc po salonach doszedłem do wniosku że najkorzystniejsze będzie przeniesienie numerów do Play. Zaznaczam, że interesuje mnie tylko dzwonienie do wszystkich a nie jakieś tam pakiety wewnątrz sieci czy smsy.

I tak oto:
1. numer - 122zl abonamentu w tym 380min do wszystkich + za 6zl/mc usługa 1 za 2 + przez pierwsze 3 miesiące -95% ceny abonamentu
2. numer - 61zl abonamentu w tym 160min do wszystkich + reszta j.w.
Ceny wybranych przeze mnie telefonów mają najniższe.

Ciężko się odnaleźć w chaosie wszystkich tych cenników i regulaminów dlatego kieruję do Was kilka pytań a mianowicie:

Czy faktycznie Play ma najtaniej a jeżeli nie to proszę udowodnić mi że tak nie jest i że warto zastanowić się nad innym operatorem?

Jeżeli już zdecyduję się na Play to czy przenosić numery już teraz czy może poczekać do okresu przedświątecznego na jakieś dodatkowe promocje/bonusy?

Czy Play jest firmą godną zaufania, jak wiadomo są na rynku dosyć krótko ale jak to mówią " No risk no fun" :)

Z góry dziękuję za pomoc!

Pozdrawiam

#295079  autor: konrad
 29 paź 2008, 16:11
orzeł, Play moze i jest dobry ale pamietaj, ze wszyscy operatorzy maja extra stawke do Play'a (od 70 do 80gr) wiec napewno jakis % kl. nie bedzie do ciebie dzwonic obawiajac sie o koszty, chociaz jest spora czesc osob ktore nie patrza na kierunek i stawke. FV beda przychodzic do ciebie na 1,2 dni przed terminem platnosci.. mozna tego wymieniac... poza tym w orange mogles pow. ze nie chcesz juz telefonow i juz, to mozna ustawic i bedzie cisza

#295097  autor: orzeł
 29 paź 2008, 17:51
Dziękuję za szybką odpowiedź!
konrad pisze:wszyscy operatorzy maja extra stawke do Play'a (od 70 do 80gr)
http://www.plus.pl/oferta_dla_firm/plus ... lastyczne/

...pierwsza tabelka, piąty wiersz...poza tym jak przeniosę numery z Orange to nikt nie musi wiedzieć, że mam w Play z resztą i tak, wykorzystuje się najpierw minuty z pakietu co nie robi różnicy czy to play czy nie play no chyba że używa się pakietu złotówkowego. Ale mniejsza o to czy będą chcieli dzwonić. Interesują mnie raczej tego typu ciekawe informacje:
FV beda przychodzic do ciebie na 1,2 dni przed terminem platnosci
...ponieważ jak doszukałem się, po zablokowaniu możliwości dzwonienia za nie zapłacenie rachunku w terminie każą sobie oddać 50zł :shock: a np. w Orange bylo to 15zł (zdarzyło się kilka razy :oops:)
mozna tego wymieniac
- chętnie posłucham
poza tym w orange mogles pow. ze nie chcesz juz telefonow i juz, to mozna ustawic i bedzie cisza
Mówiłem ale nie docierało - nieważne.

Chodzi o to żeby ktoś wytłumaczył mi że jednak warto przyjrzeć się innym operatorom i poparł to konkretnymi argumentami a nie twierdzeniami że "nie idź do Playa bo są do d***". Jeżeli mam użerać się z Playem z jakiś głupich powodów to faktycznie wolę zapłacić więcej i iść np. do Plusa ale jeżeli Play może mi dostarczyć tak wysoką jakość usług jak Plus za to w korzystniejszej cenie to po co przepłacać?

Pozdrawiam

#295118  autor: konrad
 29 paź 2008, 19:26
orzeł pisze:- chętnie posłucham
- extra pakiety minut do Play - masz jakas sensowna ilosc kl. w Play gdzie bedziesz wykonywal darmowe min ? - obsluga kl. czy w Orange mowia do Ciebie "czesc, tu jola, w czym moge ci pomoc ?" dla mnie to powazny - dla Play, kolejne, 1 okres rozliczeniowy co de facto opoznia te FV..

#295127  autor: vinc
 29 paź 2008, 19:48
orzeł to nie jest temat dotyczący wyboru operatora, ale o przedłużeniu Umowy z Orange. Wobec tego jeśli chcesz zasięgnąć opinie oraz rady na temat innych opów to załóż stosowny temat lub poczytaj podobne tematy na forum.

Obrazek

#295132  autor: orzeł
 29 paź 2008, 20:16
Faktycznie trochę się zagalopowałem. Nowy temat założony TUTAJ

#295384  autor: kzapal
 01 lis 2008, 16:51
Mam problem z przedłużeniem umowy w orange.
2 lata temu zawarłem umowę top Firma 300, abonament wynosi 90 zł netto.
Teraz nie ma takiej oferty i przez internet mogę emigrować do orange dla firm 160 za 107zł, ale wtedy stracę darmowe minuty których trochę uzbierałem.

Pani w salonie powiedziała że jednak mogę zostać przy swoim abonamencie.
Telefony miały kosztować tyle co dla ODL 160.

Wszystko było na dobrej drodze, ale okazało się że za LG ku990 muszę dopłacić ponad 1000zł. Trochę się dziwie bo przy porównywalnym abonamencie dla nowego klienta kosztuje 1.22zł.

Pytanie: czy rzeczywiście muszę zapłacić tyle za ten telefon czy pani w salonie się mili.
Pomijam fakt że nowego ku990 może kupić dużo taniej w sklepie bez simlocka.

#295399  autor: konrad
 01 lis 2008, 19:32
kzapal, wstrzymaj sie ze zmiana do przyszłego tygodnia, beda nowe plany taryfowe

#295400  autor: marcinb
 01 lis 2008, 19:40
kzapal pisze:Mam problem z przedłużeniem umowy w orange.
2 lata temu zawarłem umowę top Firma 300, abonament wynosi 90 zł netto.
Teraz nie ma takiej oferty i przez internet mogę emigrować do orange dla firm 160 za 107zł, ale wtedy stracę darmowe minuty których trochę uzbierałem.

Pani w salonie powiedziała że jednak mogę zostać przy swoim abonamencie.
Telefony miały kosztować tyle co dla ODL 160.
Wydaje mi się, że nie można zmusić klienta do zmiany taryfy na nowszą jeśli ma życzenie pozostać przy dotychczasowej.
kzapal pisze:Wszystko było na dobrej drodze, ale okazało się że za LG ku990 muszę dopłacić ponad 1000zł. Trochę się dziwie bo przy porównywalnym abonamencie dla nowego klienta kosztuje 1.22zł.

Pytanie: czy rzeczywiście muszę zapłacić tyle za ten telefon czy pani w salonie się mili.
Pomijam fakt że nowego ku990 może kupić dużo taniej w sklepie bez simlocka.
A może zadzwoń do Propozycji i sprawdź ile tam Ci powiedzą za ten telefon. Wg mnie tam zazwyczaj są lepsze warunki niż w salonach. Jak się trafi na dobrego konsultanta to można być mile zaskoczonym (zwłaszcza konsultantki :wink: ).
Propozycja Orange dla Stałych Klientów

*400 z telefonu Orange - połączenie płatne 0,61 zł

+48 501 400 400 z telefonu: stacjonarnego, innego operatora lub zza granicy - połączenie płatne zgodnie z cennikiem operatora

faks dla Klientów indywidualnych - (0-22) 588-78-91

faks dla Klientów biznesowych dla Firm - (0-22) 588-78-96

#295401  autor: konrad
 01 lis 2008, 19:44
marcinb pisze:nie można zmusić klienta do zmiany taryfy
nie mozna
marcinb pisze:tam zazwyczaj są lepsze warunki niż w salonach
to każdy wie nie od dzis

#295403  autor: marcinb
 01 lis 2008, 19:49
konrad pisze:
marcinb pisze:tam zazwyczaj są lepsze warunki niż w salonach
to każdy wie nie od dzis
Jak widać zainteresowany kzapal o tym nie wiedział.

#295415  autor: hans1054
 01 lis 2008, 22:29
konrad pisze:kzapal, wstrzymaj sie ze zmiana do przyszłego tygodnia, beda nowe plany taryfowe

Nowe taryfy będą obowiązywać w taryfach firmowych czy tez dla osób fizycznych zwykłych abonamentowców??

#295457  autor: Lukaszsz
 02 lis 2008, 10:55
konrad pisze:kzapal, wstrzymaj sie ze zmiana do przyszłego tygodnia, beda nowe plany taryfowe
Znane są jakieś szczegóły? Termin wprowadzenia? Wiem, ze to nie od tego temat, ale jak możesz to napisz mi na PW.

Nokia 3210 -> Nokia 3410 -> Siemens SL45i -> Nokia 6610i -> Siemens CX65 -> Siemens S65 -> Nokia E50 -> Nokia E51 -> Nokia E52 -> Nokia E6 -> Sony Xperia L -> LG G3s -> LG G3 -> LG G6 -> LG G7 -> Asus Zenfone 8

#295635  autor: agatkasu
 03 lis 2008, 14:46
W salonie nikt nie ma uprawnien wyższego poziomu do obniżki ceny telefonu?
Jak to ma się do konsultantów pod *400 - też mają różne "poziomy"? Trafie na takiego z droższym telefonem lub z tańszym? Pytam bo jestem na etapie przedłużania umowy-przymierzania się do tego od 2m-cy :) i ceny są diametralnie różne-a że telefoników brak na razie-więc albo płacę 200 w salonie albo prawie nic na *400-tylko czy to prawda że cena będzie tak niska??
  • Strona 73 z 131
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 131
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73