• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 72 z 96
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 96

#409539  autor: barat
 08 cze 2010, 12:58
dziś 3 minuty, ale wczoraj (i ogólnie dość często) nie mogłem się nawet zalogować, albo jak się zaloguję, to przejście na jakąś stronę powoduje wylogowanie, albo wszystko ładuje się tak wolno, że szkoda nerwów. Możliwe, że po prostu mam pecha i źle trafiam (jakieś gorące godziny albo co...)
Żeby nie było - z usług Ery jestem zadowolony, aczkolwiek są właśnie takie sprawy jak obecna promocja, lub ten iBoa, które mnie czasem irytują ;)

ale koniec OT, bo to o przedłużeniach umowy.

#409724  autor: danielkl
 09 cze 2010, 11:05
pojawil sie nowy cennik telefonow dla aneksowcow nowe fony to lg gt540 nokia c5 nokia e72 samsung wave

#409738  autor: Pawcio_1977
 09 cze 2010, 12:02
Ten cennik jest już od 3 czerwca. Nie jest nowy.

#409743  autor: st.konsultant
 09 cze 2010, 12:32
Pawcio_1977 pisze:Ten cennik jest już od 3 czerwca. Nie jest nowy.

Jest nowy. Wyżej wymienione telefony są dopiero dziś w ofercie.

#409749  autor: vespero
 09 cze 2010, 13:26
Kilka nowych telefonów HTC G2 :), z modeli o ograniczonej dostępności do zestawów multimedialnych, na dziś 6 sztuk w Polsce :shock: , ale w cenniku jest czym się pochwalić ;-)

#409796  autor: Comiccon
 09 cze 2010, 15:55
Witam, za niedługo kończy mi się umowa z Erą i w związku z tym mam 2 pytanka:

1. Została mi zaproponowana oferta bez telefonu na 18 miesięcy. Czy istnieje możliwość negocjacji z Erą, np by zejść do 12 miesięcy? 18 to jednak trochę za dużo...

2. Wkleje może fragment maila od Ery:
Po skorzystaniu z oferty w ciągu 60 dni od daty podpisania Aneksu może Pan aktywować poniższe usługi dodatkowe na warunkach promocyjnych:
- Rodzina 20 - Sieć rodzinna - grupa 2 osobowa na 6 Cykli rozliczeniowych za 0 zł (2000 minut na połączenia wewnątrz grupy Sieci rodzinnej na każdy numer telefonu)
- Rodzina 40 - Sieć rodzinna - grupa 2 osobowa na 12 Cykli rozliczeniowych za 0 zł (2000 minut na połączenia wewnątrz grupy Sieci rodzinnej na każdy numer telefonu)
- Rodzina 60 oraz Rodzina 80 - Sieć rodzinna- grupa 3 osobowa na 12 Cykli rozliczeniowych za 0 zł (2000 minut na połączenia wewnątrz grupy Sieci rodzinnej na każdy numer telefonu)
Czy rzeczywiście biorąc R40 będę miał sieć rodzinną za darmo przez rok, czy to może pomyłka ?I jeśli rzeczywiście tak jest, to czy przy podpisaniu wynegocjowanej umowy na 12 miesięcy (co zrobiłem rok już tok temu) liczba tych cykli nie uległaby zmniejszeniu?

#409805  autor: Kamel
 09 cze 2010, 16:35
Sieć rodzinna otrzymuje się za darmo tylko przy umowie z telefonem na 24 miesiące.
Comiccon pisze:I jeśli rzeczywiście tak jest, to czy przy podpisaniu wynegocjowanej umowy na 12 miesięcy (co zrobiłem rok już tok temu) liczba tych cykli nie uległaby zmniejszeniu?
Tutaj troszkę nie wiem o co Ci chodzi. Ale jeśli np. podpiszesz umowę dzisiaj, a masz okres roliczeniowy od 4 do 3 dnia każdego miesiąca to nowy abonament z usługą sieć rodzinna otrzymujesz już dzisiaj. Abonament zostaje proporcjonalnie podzielony i wyliczony do pozostałych dni do 3 dnia miesiąca. Tak samo z siecią rodzinną. Tam bodajże jest 2000 minut do członków sieci. Ta wartość minutowa również będzie proporcjonalnie podzielona.

#409806  autor: xyzw
 09 cze 2010, 16:38
Jest to mój pierwszy post, więc witam wszystkich na forum :)
Przeglądając cennik telefonów przy przedłużeniach biznesowych w Erze mam wątpliwości.
Tutaj http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... 100429.pdf np. SE X1 Xperia w taryfie NowyPB230 kosztuje 248 zł, w NPB120 788 zł.
Po wyszukaniu tego samego telefonu "ręcznie" na www.era.pl>biznes>telefony cena w NPB230 z upustem wynosi 1 zł
w NPB120 z upustem na abonament cena się nie zmienia.
W związku z tym mam dwa pytania:
1. Czy przy rezygnacji z upustu na abonament w NPB120 dostanę upust na cenę telefonu?
2. Skąd bierze się ta różnica w cenie w taryfie Nowy Pakiet Biznes 230 - w cenniku wymiany 248 zł, na liście telefonów era.pl w taryfie Nowy Pakiet Biznes 230 z upustem na abonament - za złotówkę?
Z góry dzięki za odpowiedź.

#409832  autor: DiAbOlO
 09 cze 2010, 19:46
Comiccon pisze:Witam, za niedługo kończy mi się umowa z Erą i w związku z tym mam 2 pytanka:

1. Została mi zaproponowana oferta bez telefonu na 18 miesięcy. Czy istnieje możliwość negocjacji z Erą, np by zejść do 12 miesięcy? 18 to jednak trochę za dużo...

2. Wkleje może fragment maila od Ery:
Po skorzystaniu z oferty w ciągu 60 dni od daty podpisania Aneksu może Pan aktywować poniższe usługi dodatkowe na warunkach promocyjnych:
- Rodzina 20 - Sieć rodzinna - grupa 2 osobowa na 6 Cykli rozliczeniowych za 0 zł (2000 minut na połączenia wewnątrz grupy Sieci rodzinnej na każdy numer telefonu)
- Rodzina 40 - Sieć rodzinna - grupa 2 osobowa na 12 Cykli rozliczeniowych za 0 zł (2000 minut na połączenia wewnątrz grupy Sieci rodzinnej na każdy numer telefonu)
- Rodzina 60 oraz Rodzina 80 - Sieć rodzinna- grupa 3 osobowa na 12 Cykli rozliczeniowych za 0 zł (2000 minut na połączenia wewnątrz grupy Sieci rodzinnej na każdy numer telefonu)
Czy rzeczywiście biorąc R40 będę miał sieć rodzinną za darmo przez rok, czy to może pomyłka ?I jeśli rzeczywiście tak jest, to czy przy podpisaniu wynegocjowanej umowy na 12 miesięcy (co zrobiłem rok już tok temu) liczba tych cykli nie uległaby zmniejszeniu?
A byłeś chociaż na stronie Ery, by sprawdzić regulaminy wraz z ofertą? Nie sądzę...
Wyraźnie jest tam pokazane i opisane w regulaminie, że oprócz std minut nie ma nic więcej. Co więcej od razu wyprzedzę kolejne pytanie - oferty bez telefonu nie są negocjowalne.
Czasami warto zrobić więcej niż wejść na forum, zadać pytanie... Tym bardziej, że to robisz sobie, bez jakiejkolwiek łachy... To tak na przyszłość.

...:::DiAbOlO:::...

#409835  autor: dakoolk
 09 cze 2010, 20:00
Jakoś portale przegapiły dziś fakt nowego cennika przedłużeniowego, a ja już piszę z Wave:D W Erze jest super ma Asphalta i nawigacje(wygląda na to że z licencją) :)) Dajją też6 miesiecy prenummeraty Newsweeka lub Forbesa oraz Widgety OBU tych gazet:D

#409843  autor: thonka
 09 cze 2010, 21:11
xyzw, cena 1zl dotyczy nowych umow, cena 248zl dotyczy przedluzajacych (pamietaj, ze sa tez znizki z punktow EP).

jako nowy dostajesz pakiet wartosciowy 230zl za 184zl pozwalajacy wydzwonic prawie 451 minut do wszystkich sieci (efektywnie ok. 41gr)
jako przedluzajacy dostajesz pakiet wartosciowy 250zl za 250zl (pozwalajacy wydzwonic ok. 490 miunt) + do tego nastepne 450 minut do wszystkich sieci gratis (efektywnie 27gr, gratis nie przechodzi na nastepne okresy i jest jeszcze w regulaminie kilka zastrzezen jak schodza te minuty) oraz rozmowy z 10 numerami w sieci za 1gr, bez oplaty abonamentowej (nowy musi zaplacic 1zl abonamentu za kazdy numer).

jezeli jednak mialbys porownywac NPB 230 dla nowych i NPB 230 dla przedluzajacych to bardziej odpowiednim porownaniem pod wzgledem ilosci minut byloby porownac NPB 230 dla nowych i NPB 120 dla przedluzajacych z racji podobnej ilosci minut w abonamencie.

NPB 120 dla przedluzajacych ma lacznie 480 minut za 135zl, telefon 788zl (calosc 4028zl bez znizek EP)
NPB 230 dla nowych ma 451 minut za 184zl i telefon za 1zl + aktywacja 29zl (calosc 4446zl).
korzysc wzgledem nowego ok. 420zl na calej umowie, ok. 30 minut wiecej + 10 numerow do ery za 1gr bez oplaty abonamentowej.

operator sprytnie wylicza ile dostanie z jakiego abonenta i tak oto przelicza ceny telefonow.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#409873  autor: Comiccon
 10 cze 2010, 02:09
Kamel pisze:Jest to mój pierwszy post, więc witam wszystkich na forum :)
Tutaj troszkę nie wiem o co Ci chodzi. Ale jeśli np. podpiszesz umowę dzisiaj, a masz okres roliczeniowy od 4 do 3 dnia każdego miesiąca to nowy abonament z usługą sieć rodzinna otrzymujesz już dzisiaj. Abonament zostaje proporcjonalnie podzielony i wyliczony do pozostałych dni do 3 dnia miesiąca. Tak samo z siecią rodzinną. Tam bodajże jest 2000 minut do członków sieci. Ta wartość minutowa również będzie proporcjonalnie podzielona..
Już tłumacze. Rok temu również dostałem ofertę przedłużenia bez telefonu, w pierwszej opcji na 18 cykli rozliczeniowych. Po negocjacjach z biurem utrzymania klienta podpisalem zaproponowana umowe na 12 cykli rozliczeniowych, przy takich samych pozostalych warunkach. I teraz z ciekawosci pytalem, czy w tym roku przy ewentualnej negocjacji ktos sie spotkal z sytuacja pozostawienia tych samym warunkow przy umowie na krotszy okres niz 18 cyklu rozliczenowych.

Co więcej od razu wyprzedzę kolejne pytanie - oferty bez telefonu nie są negocjowalne.
Czasami warto zrobić więcej niż wejść na forum, zadać pytanie... Tym bardziej, że to robisz sobie, bez jakiejkolwiek łachy... To tak na przyszłość.
prosze Cie...bez sensu silic sie na ten moralizatorski ton...
Ostatnio zmieniony 10 cze 2010, 02:31 przez Comiccon, łącznie zmieniany 1 raz.

#409874  autor: thonka
 10 cze 2010, 02:28
Comiccon, czy ja wiem czy bez sensu? pocztytaj tak z 20 stron wstecz i zobaczysz, ze co ktores pytanie jakie pada to czy da sie cos uszczknac tu i tu, albo czy da sie dostac rabat na telefon. czasem naprawde potrafi to zirytowac, jak ktos przyjdzie, napisze wiadomosc bez czytania poprzednich postow i oczekuje, ze wszystko sie zrobi samo (a w zasadzie to zrobia za niego).
nie chce tu nikogo o nic oskarzac, ale skoro juz tu ktos pisze to niech szanuje nasz i swoj czas, bo niejednokrotnie predzej bedzie przeczytac te kilka stron wstecz niz czekac na odpowiedz.

a twoja odpowiedz na pytanie xyzw nijak ma sie do tematu.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#409875  autor: Comiccon
 10 cze 2010, 02:37
Chodziło mi o post Kamela. Juz poprawione. Szczerze mówiąc, to nie widze związku między moim postem a zwroceniem mi uwagi przez DiAbOlO, po jego tonie podejrzewam, że stałym userem...EOT. No ale ograniczmy trollowanie do minimum...

A oferty bez telefonu z pewnością były negocjowalne, nie tyle jeśli chodzi o ilość minut, co czas trwania.

#409877  autor: thonka
 10 cze 2010, 04:07
Comiccon, tak, tylko tracilo sie wtedy rozne gratisy. obecnie ich nie ma.
malo tego, obnizono oplaty za pakiety bez telefonu, ale dodatkowo wykastrowano je z minut wzgledem standardowej oferty.

#409905  autor: danielkl
 10 cze 2010, 12:40
Tak sie zastanawiam czy jest realna szansa na wynegocjowanie mozliwosci zakupu np lg bl40 samsung pixon12 mda compact 5 w taryfach multimedialnych skoro juz niema upustu 50% ceny fona ani konkretnego upustu na pakiety internetowe

#410554  autor: Artus
 15 cze 2010, 19:57
Witam.
Przeczytałem juz sporo postow w stecz i w sumie troszke jestem zdezorientowany.
Moj znajomy majacy telefon w erze juz jakis czas przy przedluzeniu umowy dostaje np. abo wyzszy w nizszej cenie.
Ja dostalem telefon z boa i w sumie nic mi nie zaproponowali ciekawego.
Chcialem dostac multimedialna 140 i mi ja zaproponowali ale nic wiecej nie chca mi dac.
Czy jest jakas mozliwosc otrzymania czegos wiecej.
Dzieki za odpowiedz.
Pozdrawiam

#410796  autor: miki12101
 16 cze 2010, 19:39
Witam!
Mojemu tacie(ma ofertę firmową płaci 50 zł) zaproponowano jakąś "super" ofertę. jego umowa kończy się w przyszłym roku, ale dostał sms, o mozliwości zmienienia abonamentu na 49zł oraz telefonu samsung i5700 za 1zł. Czy są w tym jakieś kruczki?

hmm

#411515  autor: dieseled
 20 cze 2010, 11:08
mam problem brzydale z ery proponuja na przedłużenie umowy to samo co kowalskiemu ktory placi 20zl msc. poza tym jestem u nich od 12LAT!!
Mam firmę posiadam 6 aktywacji i zostawiam brzydalom srednio 600pln msc,
nie mam punktow era premia bo mam za duzo aktywacji i traktuja mnie jako korporacje. wiec nawet kowalski płacąc 20zl Msc dostanie rabat!!
I mam pytanie istnieje w erze jakiś konsultant do klientów korporacyjnych? bo to są kpiny z ich propozycja !!poza tym brak minut do play!!
na info linii jak dzwonia do mnie to nie moga nawet 10zl rabatu na abonamencie dac? a juz nie wspomne o jakies ciekawej opcji na telefon
  • Strona 72 z 96
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 96
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72