• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 72 z 318
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 318

#208211  autor: elrond
 31 lip 2007, 00:26
arti89, jeśli chodzi o przedłużenie to oni kilka rzeczy wezmą pod uwage, przede wszystkich rachunki (ostatnie 6 miesięcy), terminowość wpłat, ilość połączeń przychodzących z poza sieci itp.

Poczytaj ostatnie 20-25 stron to zczaisz o co chodzi :wink: nie jest to aż tak wiele.

Na początek musisz dostać dobre warunki za 1 pakiet. Później już wedle upodobań dobierzesz sobie co ci pasuje.

Kin dobrze mówi - napisz jakie masz rachunki i jaką aktualnie taryfe/oferte, jaki abonament. Wtedy mniej wiecej można stwierdzic na co możesz liczyć. I oczywiscie napisz czy chcesz telefon, czy nie i ile potrzebujesz minut.

#208212  autor: przemek910
 31 lip 2007, 00:29
arti89 pisze:a myślałem, że to ja już śpie...
ja spie ja... sorry za zamieszanie :)

mysle, ze dalo by rady spokojnie wyciagnac znizke 16,50 zl /pakiet

tylko cierpliwosci :) odrazu nie dzadzą... :)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#208213  autor: arti89
 31 lip 2007, 00:32
dobra, powtórze sie :P
zaczne od tego, że nie wiem czy jest sens przedłużać, skoro mało kogo mam w Erze.
lecąc dalej - rachunki tak jak pisałem, średnia trochę ponad 80 zł (przy abo 30 zł), przychodzące spoza sieci? większość.
taryfa Nowy Komfort, abo 30 zł.
z racji korzystnej sytuacji z w810 telefon będę brał jakiś 'złotówkowy' na odczepkę (czyt. żeby od razu go sprzedać). ile minut - trudno jednoznacznie stwierdzić, ale 80 to minimum.
edit;
kin pisze:ja spie ja... sorry za zamieszanie
nie ma za co, w końcu noc jest :)
kin pisze:dalo by rady spokojnie wyciagnac znizke 16,50 zl /pakiet
za same rachunki?
kin pisze:tylko cierpliwosci :) odrazu nie dzadzą... :)
cierpliwy to ja nie jestem z reguły :P a jak zaczną kręcić to nie wiem czy nie wkręcą mnie w swój wir i nie zdołam się wyargumentować...
Ostatnio zmieniony 31 lip 2007, 00:35 przez arti89, łącznie zmieniany 1 raz.

#208215  autor: przemek910
 31 lip 2007, 00:34
arti89 pisze:ile minut - trudno jednoznacznie stwierdzić, ale 80 to minimum.
za 49.5(3 pakiety po 16.5) mozesz miec 120 minut do wszystkich wymiennych na 480smsow, czyli 3 oferty uniwersalne

#208216  autor: arti89
 31 lip 2007, 00:36
kin pisze:za 49.5(3 pakiety po 16.5) mozesz miec 120 minut do wszystkich wymiennych na 480smsow, czyli 3 oferty uniwersalne
do tego właśnie dążę.
edit;
a co ze złotówkowym telefonem? który wybrać?

#208217  autor: elrond
 31 lip 2007, 00:44
Pisaleś że umowa końcem sierpnia - to już na pewno masz ofertę z telefonem. Pisz maila do BOA, że "warunki ci nie pasują w świetle ofert dla nowych klientów i ofert innych operatorów" i że prosisz o korzystaniejszą ofertę. i... czekać :wink: powinieneś spokojnie dostać. przy 16,5 za pakiet, i 3 pakietach mozesz wymieniać uniwersalną na np darmowe rozmowy z 1 numerem, blueconnecta, albo 100 minut w sieci. Jednak w twojej sytuacji gdzie większość ludzi masz poza siecią - 3x oferta uniwersalna będzie chyba najlepsza.

#208220  autor: arti89
 31 lip 2007, 00:57
elrond pisze:Pisz maila do BOA
czytałem o tych jajach troche, ale nie wiem czemu sam nie napisałem :P swoją drogą zastanawiałem się, czy oni nie zaczną węszyć jak kilkanaście/dziesiąt takich samych maili dostaną :)
elrond pisze:Jednak w twojej sytuacji gdzie większość ludzi masz poza siecią
teraz się tak chwilę zastanowiłem i doszedłem do wniosku, że nie ma sensu przechodzić np. do Play - po przedłużeniu będę miał 50gr/min poza siecią i 20gr w sieci, sms po 15gr (chyba) przy abo 49,5 zł czyli praktycznie to samo, co daje Play. polityka :?

#208222  autor: elrond
 31 lip 2007, 01:25
arti89, ja właśnie jestem rozpołowiony miedzy Erą a Play'em. Nie wiadomo czy dostane w Erze zniżkę i od tego uzależniam dalsze poczynania.

Ogólnie play wydaje mi sie lepszy ze względu na to że pakiet zlotówek idzie też na np internet i wideo rozmowy. W erze to tylko suche minuty na gadanie i smsy, do tego gorszy telefon i droższe minuty poza pakietem. Ale masz racje - polityka. U mnie na tą politykę składa się też np brak salonu play. A to na prawde spora bariera.
czytałem o tych jajach troche, ale nie wiem czemu sam nie napisałem swoją drogą zastanawiałem się, czy oni nie zaczną węszyć jak kilkanaście/dziesiąt takich samych maili dostaną
Ich tam przed komputerkami sporo jest, prawie jak mrówków ;-) Z resztą, im to chyba wisi, powiewa i kapie jakiej treści jest mail. Chodzi o sens. A sens jest zawsze ten sam - klient chce wiecej :!: :D A to czy dostanie czy nie to już materiał na inną bajke ;-)

#208232  autor: Prometo
 31 lip 2007, 08:13
arti89 pisze:dobra, powtórze sie :P
zaczne od tego, że nie wiem czy jest sens przedłużać, skoro mało kogo mam w Erze.
lecąc dalej - rachunki tak jak pisałem, średnia trochę ponad 80 zł (przy abo 30 zł), przychodzące spoza sieci? większość.
taryfa Nowy Komfort, abo 30 zł.
z racji korzystnej sytuacji z w810 telefon będę brał jakiś 'złotówkowy' na odczepkę (czyt. żeby od razu go sprzedać). ile minut - trudno jednoznacznie stwierdzić, ale 80 to minimum.
arti89 tak jak już napisali kin i elrond możesz "wynegocjować" za 49,50 PLN trzy oferty uniwersalne do wszystkich tj. 120 minut z wymianą telefonu lub za 45,00 PLN trzy oferty uniwersalne 120 do wszystkich bez wymiany telefonu. Skoro w tym momencie wydajesz 80,00 PLN brutto na rozmowy miesięcznie to spróbuj pomyśleć nad czterema ofertami uniwersalnymi za 16,50 PLN brutto wraz z wymianą telefonu (telefon wtedy będziesz mógł już mieć naprawdę porządny no i cena nie będzie za niego wysoka bo obniżysz jego wartość puntami erapremia). Cztery oferty uniwersalne po 16,50 PLN to jest 66,00 PLN brutto a wtedy masz do wydzwonienia 160 minut do wszystkich.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#208244  autor: przemek910
 31 lip 2007, 09:06
Na 99% wynegocjujesz 16,5/pakiet.

Ja to zrobiłem, chyba w rekordowym tempie, w dwa dni, i w dwa maile :smt005

Tak jak pisałem,

1. prośba o ofertę ---- przesłanie oferty <- wczoraj
nie licząc pomylenia maili oczywiście ;)
2. wysłanie emaila a w nim niezadowolenie z oferty --- odpowiedź ze zniźką 16,5/ pakiet :D <- dziś

abonament Era Classic 70 - 40,98zl/abo. Średnie rachunki to ponoć(wg Ery) 55 złotych, ale skąd im się to wzieło to nie wiem , abonament bardzo rzadko został przekroczony... no chba, że biorą też średnią z pierwszych miesiąców umowy...

No i co ja teraz zrobie... Myślałem, że trzeba będzie się męczyć,a tu bach i mam :/

To czekam rok, aż zacznie się kończyć kolejna umowa :D

[ Dodano: 2007-07-31, 09:07 ]
dodam tylko, że z tego numeru zostało dzwonine - tak srednio co dwa tygodnie, albo na stacjonarny albo na Heyah - ok. 20 minut jedno połączenie. Czasem SMS jakiś.

Na ten numer nie dzwoniono z obych sieci...

Dobra pomęcze ich o jedną ofertę za 16,5 na caly okres umowy :D

P.S. porównanie oferty ery z oferta Play działa na nich jak płachta na byka 8) Porównałem Play Lajt z zestawem pierwszym (1x40minut = 30zł) :wink:

#208264  autor: elrond
 31 lip 2007, 12:03
kin pisze:S. porównanie oferty ery z oferta Play działa na nich jak płachta na byka Porównałem Play Lajt z zestawem pierwszym (1x40minut = 30zł)
Tak mówisz? a to dobra nowina 8) Oni się będą bać Play'a bo oferte jakby na to nie patrzeć- ma lepszą i wnioskuje że 80-90% osób które zabiera numer z Ery - idzie do Play.

#208278  autor: przemek910
 31 lip 2007, 12:30
Zalezy ile Ty chcesz mieć ofert.

Ja przy jednej porównałem z ofertą Play'a.

Potem możesz prównać np. 3 oferty z abo Play za 50 zł ;)

#208287  autor: arti89
 31 lip 2007, 13:02
elrond, też Play wydaje mi się korzystniejszy, ale cały czas mam w głowie droższe połączenia z innych sieci do tej. nikt nie będzie chciał do mnie dzwonić :lol: ale jak to właściwie z tym jest - faktycznie do Play jest drożej?
Prometo, jednak wolałbym obniżyć trochę rachunki, a 160 minut to raczej za dużo. 120 powinno w zupełności wystarczyć.
cały czas zastanawiam się nad Play'em, ale raz, że nie pasuje mi ona do końca (ta jej świeżość na rynku), a dwa, że po przedłużeniu w Erze będę miał podobne warunki jak w Play.

po raz kolejny zapytam, bo w nocy to chyba wszyscy spali i nie wszystko widzieli (:P) - który ze złotówkowych telefonów wybrać, żeby zarobić jak najwięcej? (oczywiście z kolumny 3-ch ofert/24 m-c) nie siedzę tak dobrze w rynku komórkowym i nie wiem, który z tych ma największe wzięcie. najbadziej ciekawi mnie fakt, że e250, stosunkowo nowy na rynku nie kosztuje więcej jak 5 stów, przy czym za 6230i, która już trochę jest, niektórzy chcą nawet 530 zł. ciekawe, co ją tak mocno trzyma...

edit;
sprawy mi się tak potoczyły, że na razie nic nie będę robił z Erą i poczekam do końca sierpnia z targowaniem itd. A może lepiej teraz się potargować i mieć na później z głowy? w weekend najprawdopodobniej wyjeżdżam, więc nie będę miał dostępu do maila, jedynie pod kom., więc nie wiem czy da rade wszystko załatwić. a może?

#208290  autor: przemek910
 31 lip 2007, 13:30
arti89 pisze: może lepiej teraz się potargować i mieć na później z głowy?
nie bo oferta jest z gwiazdeczką, a gwiazdeczka mówi, żę oferta może ulec zmianie :D
arti89 pisze:przy czym za 6230i, która już trochę jest, niektórzy chcą nawet 530 zł. ciekawe, co ją tak mocno trzyma...
yy, patrzyłem na cennik wymiany, i 6230i jest w ograniczonej dostępnośći... możębyć trudną ją dostać...

Najlepszy to chyba będzie E250...
arti89 pisze:niektórzy chcą nawet 530 zł
niektórzy w porywach chcą za k750i - 700zł... :| i taki nikt za tyle nie kupi jak za 500 ma też nówkę :P
arti89 pisze: faktycznie do Play jest drożej?
pisałem Ci przecież, że tylko z Orange i nie z każego planu taryfowego ;)

[ Dodano: 2007-07-31, 13:37 ]
No trudno, nie uda się wyciągnąc 1 zesatw za 16.5 (1x40 minut) :P

o to co dostałem od Ery 8)
Witamy

W odpowiedzi na Pana zgłoszenie dziękujemy za cenne uwagi, które stanowią podstawę do ciągłego zwiększania skuteczności i oferowania usług na najwyższym poziomie. Zapewniamy, że wniesione zastrzeżenia zostały potraktowane z najwyższą troską i uwagą. Jednocześnie informujemy, że przedstawiona oferta jest ostateczna i w najbliższym czasie nie ulegnie ona zmianie.
Niech się pocałują w 4 litery, nie to nie :-D

#208296  autor: arti89
 31 lip 2007, 13:40
kin pisze:nie bo oferta jest z gwiazdeczką, a gwiazdeczka mówi, żę oferta może ulec zmianie
no patrz Ty... :D
kin pisze:Najlepszy to chyba będzie E250...
też mi się tak wydaje, a oprócz niego jest coś warte brania?
kin pisze:pisałem Ci przecież, że tylko z Orange i nie z każego planu taryfowego
aa widzisz, bo to było wtedy co ja spałem ;) ale i tak chyba nie ma sensu przełażenia do Play, czyż nie?
kin pisze:
(...) dziękujemy za cenne uwagi, które stanowią podstawę do ciągłego zwiększania skuteczności i oferowania usług na najwyższym poziomie. Zapewniamy, że wniesione zastrzeżenia zostały potraktowane z najwyższą troską i uwagą (...)
:lol: :lol: :lol:
Ostatnio zmieniony 31 lip 2007, 13:47 przez arti89, łącznie zmieniany 1 raz.

#208297  autor: elrond
 31 lip 2007, 13:41
arti89, złotówkowe telefony które by ci sie najbardziej opłacały tak jak mówisz to samsung E250 ale też nokia 3110 calssic i SE W300i. Chcesz sprzedać telefon później na allegro? Jeśli tak to Samsung ma duże wziecie, jest ich dużo na allegro i jak dasz dobrą cene, to powinieneś bez problemu sprzedać. Nokia jest nowa i jeszcze nie ma nawet w allegro swojej rubryczki :wink: Telefon pewnie dlatego że nowy - nie ma dużego zainteresowania. I opłaciłby sie jeszcze SE W300i, jest troche tańszy od samsunga ale to walkman, mimo wszystko, do tego tani i raczej powodzenie ma.

Droższe połączenie są do Play tylko z Orange i chyba tylko w pre-paidzie. Nie jestem tego pewien. Ale ja, będąc w Erze, zawierałem umowe że moje minuty są do wykorzystania na połączenie DO WSZYSTKICH KRAJOWYCH SIECI. Wiec operator nie może mi zmienic warunków w trakcie umowy. Co do Orange jeszcze - moja szanowa rodzicielka ma Nowe Orange go. i tam jest chyba ta mała dyskryminacja Play. Połączenia wszędzie po chyba 60gr, do play 75, z tym że w starym Orange go miała poza sieć 80gr, więc ogólnie i tak taniej niż było wcześniej 8)

#208300  autor: arti89
 31 lip 2007, 13:51
elrond pisze:samsung E250 ale też nokia 3110 calssic i SE W300i
czyli ostatecznie krąg zawężam do e250 i w300 :) będę go sprzedawał koledze, który handluje telefonami. to właśnie jemu sprzedałem swoją starą e398 i od niego będę brał w810 ;)

jeszcze teraz wpadła mi w oczy n5300 - co o tym myślicie? dałbym za nią 99 zł, a sprzedał za 500-550? to też jest dobry telefon i robi się popularny.

#208303  autor: elrond
 31 lip 2007, 14:01
arti89 pisze:jeszcze teraz wpadła mi w oczy n5300 - co o tym myślicie? dałbym za nią 99 zł, a sprzedał za 500-550? to też jest dobry telefon i robi się popularny.
Owszem, dobry i robi się popularny, ale wyjdzie ci chyba na to samo - tu dasz 99zł za telefon i sprzedasz ciut drożej, a tu za złotówke i sprzedajesz troche taniej niż N5300. Pogadaj jeszcze z tym kolegą, on ci chyba najlepej doradzi co jest bardziej opłacalne :wink:

#208305  autor: soulafein
 31 lip 2007, 14:06
Pisze i pisze i niestety caly czas dostaje odpowiedz ze nie moge w tej chwili przedluzyc z telefonem - dopiero we wrzesniu. No wiec zaczalem ich "straszyc", moze to cos poskutkuje. Bo caly czas pisze mi ze oferta moze ulec zmianie (taka gwiazdka) - a mnie bardzo odpowiadaja te 3 pakiety i jeden zamieniony na darmowy. Ale jak mi sprobuja zmienic to wypisuje sie z Ery. We wrzesniu oferta moze ulec zmianie a ja mam do 19.11 koniec umowy - ech probuje dalej - mam nadzieje ze mi sie poszczesci i dadza sie przekonac. W sumie to nie rozumiem dlaczego nie mozna od razu zmieniac z telefonem - tylko najpierw "kusza" bez telefonu...bez sensu

Dum spiro spero

#208306  autor: elrond
 31 lip 2007, 14:13
soulafein, coś ty człowieku taki w gorącej wodzie kąpany :!: :-) Na razie ci z telefonem nie dadzą, wybij sobie to z głowy. Na 2 miesiące przed końcem będziesz sie awanturować, na razie nawet straszenie nic nie da, oni wiedzą że będziesz z nimi do końca umowy, bo nikt nie jest na tyle głupi żeby ja zrywać i płacić kare. Jak dojdzie do 2 miesięcy przed, napiszesz i wtedy spokojnie próbujesz załatwić. Hmmm... spokojnie jak spokojnie, nawet MAŁY szantaż nie zaszkodzi ale w tym momencie - to jest bezcelowe. Muszisz zaczekać :wink:
  • Strona 72 z 318
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 318
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72