• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 71 z 350
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 350

#613727  autor: marsz
 14 lut 2013, 10:51
Wczoraj przedłużenie na warunkach:
R60 - 700 min, 500MB netu za 64,90zł i do tego Desire X - wiadomo w jakim celu :) Konsultant się upierał przy 600 minutach, ale po kilku uwagach stwierdził, że może się zgodzić na moje warunki. Dziękuję panowie :)

#613729  autor: chwileulotne85
 14 lut 2013, 11:10
Witam wszystkich.

Nosze się z zamiarem przedłużenia umowy w T-mobile. Abonentem jestem od wielu lat (wcześniej ERA), ale płace małe abonamenty.
Umowa kończy mi się z końcem maja. Teraz płacę za swój abonament (taryfa rodzina 20 + internet 9 PLN ) + era domowa. Średnio wychodzi 72 PLN na miesiąc.

Teraz myślę dalej o jak najtańszym abonamencie z minutami (wystarczy mi spokojnie 140 minut) + SmS na jeden numer Tmobile.

Niestety wchodząc na IBOA oniemiałem. Proponują mi masakryczne duże abonamenty, grr.
. Poniżej ich oferta (nic nie różni się od tej z głównej strony)

1) Oferta bez tel
Rodzina 40 49,90 zł 500 minut

2) Oferta z tel , wszystkie zaczynają się od 49,90 co jest dla mnie za dużym abonamentem, nawet nie mogę zobaczyć cen telefonów. Makabra.

Jednym słowem ręce opadają. W ogóle widzę nie jest brane to pod uwagę,że mam jeszcze telefon stacjonarny z T-mobile. średnia faktur jaką wyliczają mi w IBOA to 47 PLN (sama komórka)zamiast 72 PLN (komórka + stacjonarny).
Dodatkowo moja zona chce przejść z karty na abonament w Tmobile..

Teraz napiszę co by mnie interesowało. Umowa bez telefonu lub z telefonem (telefon góra do 50 PLN)i abonament maksymalnie 32 PLN (nie piszę o tel. stacjonarnym, który zostawiam). Fajnie byłoby też mieć 100 MB internetu w cenie.

Czy mam jakieś szanse na taką ofertę? Czemu nie mam nawet dostępu na IBOA do taryf niższych niż 49,90 PLN ?!

Z góry dzięki za pomoc.

#613734  autor: sliwa122
 14 lut 2013, 11:35
chwileulotne85 pisze:Witam wszystkich.

Nosze się z zamiarem przedłużenia umowy w T-mobile. Abonentem jestem od wielu lat (wcześniej ERA), ale płace małe abonamenty.
Umowa kończy mi się z końcem maja. Teraz płacę za swój abonament (taryfa rodzina 20 + internet 9 PLN ) + era domowa. Średnio wychodzi 72 PLN na miesiąc.

Teraz myślę dalej o jak najtańszym abonamencie z minutami (wystarczy mi spokojnie 140 minut) + SmS na jeden numer Tmobile.

Niestety wchodząc na IBOA oniemiałem. Proponują mi masakryczne duże abonamenty, grr.
. Poniżej ich oferta (nic nie różni się od tej z głównej strony)

1) Oferta bez tel
Rodzina 40 49,90 zł 500 minut

2) Oferta z tel , wszystkie zaczynają się od 49,90 co jest dla mnie za dużym abonamentem, nawet nie mogę zobaczyć cen telefonów. Makabra.

Jednym słowem ręce opadają. W ogóle widzę nie jest brane to pod uwagę,że mam jeszcze telefon stacjonarny z T-mobile. średnia faktur jaką wyliczają mi w IBOA to 47 PLN zamiast 72 PLN.

Teraz napiszę co by mnie interesowało. Umowa bez telefonu lub z telefonem (telefon góra do 50 PLN)i abonament maksymalnie 32 PLN (nie piszę o tel. stacjonarnym, który zostawiam). Fajnie byłoby też mieć 100 MB internetu w cenie.

Czy mam jakieś szanse na taką ofertę? Czemu nie mam nawet dostępu na IBOA do taryf niższych niż 49,90 PLN ?!

Z góry dzięki za pomoc.
Nie zawracaj sobie głowy tym co jest w IBOA oni zawsze proponują z początku oferty zbliżone do twojego abonamentu lub wyższe. zadzwoń do BOA i poproś o przełączenie do Sekcji Utrzymania Klienta tam dostaniesz bez problemu ofertę z pierwszej strony.
Piszesz że ci wystarczy ok 140 minut to weź taryfę R20 - 25 zł (180minut)+ 200MB może da się wycisnąć jeszcze więcej minut ale te 180 na pewno dostaniesz:)

#613737  autor: chwileulotne85
 14 lut 2013, 11:51
Nie zawracaj sobie głowy tym co jest w IBOA oni zawsze proponują z początku oferty zbliżone do twojego abonamentu lub wyższe. zadzwoń do BOA i poproś o przełączenie do Sekcji Utrzymania Klienta tam dostaniesz bez problemu ofertę z pierwszej strony.
Piszesz że ci wystarczy ok 140 minut to weź taryfę R20 - 25 zł (180minut)+ 200MB może da się wycisnąć jeszcze więcej minut ale te 180 na pewno dostaniesz:)
Ok będę próbował.
Nie ukrywam, że te 140-180 minut mi w zupełności wystarczy, więc najlepiej byłoby mi ugrać coś z telefonem do 50 PLN max. Sprzedałbym go za 200 PLN na allegro i 150 w kieszeni :)
Jakie telefony sa w zasiegu? Wiem, żę ich najwyżej kilka.

#613743  autor: mac12
 14 lut 2013, 12:21
Jestem po pierwszej rozmowie z SUK i podpowiem trochę tym, co chcieliby trochę mnie popularne oferty niż multimedialne. Chcę przedłużyć dwa numery – jeden z telefonem, drugi bez, oba bez internetu. Co mi zaproponowano?

1) R60 za 63 zł w tym 700 minut, nielimitowane rozmowy do T (1.99 zł), nielimitowane SMS do wszystkich (1.99), bez neta i galaxy Ace 2 za 99 zł (chciałem Lumię 710 lub galaxy s plus, ale nie są już dostępne).
2) R60 za 53 zł w tym 600 minut, nielimitowane rozmowy do T (1.99 zł), nielimitowane SMS do wszystkich (1.99). Bez neta i telefonu.

Czyli oferty standardowe u nich i na pierwszą ofertę jeszcze bym się zgodził, ale druga od pierwszej tańsza tylko o 10 zł i mniej o 100 minut i bez telefonu, to żadna atrakcja, a wręcz żart. Rozmawiałem z panią o starszym głosie, co mnie zdziwiło i pani wykazywała trochę oznaki niedouczenia (w modelach tel) i trochę plątała się w minuta, aż musiałem zwrócić jej uwagę, że przed chwilą w tej samej ofercie dodawała mi 200 minut, a teraz mówi, że 100. Rozumiem zmęczenie, przepracowanie, słabszy dzień, brak koncentracji, cokolwiek z czynnikiem ludzkim, ale nie wyrażała zainteresowania i przerywała mi w pół zdania z lekką manierą osoby pozamiastowej (nie obrażając nikogo). Nie jestem zadowolony z tej rozmowy i z tych warunków, kiedy oferty L i M w Play dają mi na wstępie to, czego oczekiwałem od SUK. Rozczarowali mnie, a dwa lata temu już poprzez SUK przedłużałem.

Jeszcze jedna być może podpowiedź - w tym temacie to się rzadko pojawia, ale ja chcę nielimitowane do wszystkich (czyli coś jak Formuła 4.0 w Play), które proponują mi w T za 79 zł bez tel. Chciałem zejść z ceny, bo to propozycja BOA, ale pani powiedziała, że nie ma bata i nikt tej oferty nie może ruszyć.

Pani powiedziała jeszcze jedną rzecz, ale nie ciągnąłem tematu, bo już miałem dość tej rozmowy, ale powiedziała, że net jest w cenie abonamentu i mogę sobie go mieć albo nie, a cena bez niego i tak nie jest zmniejszana.

Nie, muszę jeszcze raz porozmawiać z kimś bardziej kompetentnym.

#613794  autor: misiek45
 14 lut 2013, 16:56
podbijam pytanie i prosze o pomoc:
czy ceny telefonow tez mozna negocjowac ? Da rade wynegocjowac nizszy abonament, wiecej minut i jeszcze tanszy telefon do tego ? Kolezanka dwa posty wyzej napisala ze wziela lumie 800 za 249, a ja widze ze w tej taryfie kosztuje ona 349...
Nastepne pytanie czy jest szansa ze do maja zmienia sie troche telefony w ofercie i czy warto juz teraz przedluzac umowe (konczy mi sie 15 maja) czy moze lepiej poczekac jeszcze.
Z góry dzięki za pomoc

#613802  autor: Sasquatch
 14 lut 2013, 17:27
Dzisiaj przedłużyłem:

R20 z telefonem - 30 zł (w tym ubezpieczenie tel. za 5 zł), 230 minut + 250MB. Umowa na 24 miesiące. Cena telefonu z oferty multimedialnej R20.
Ostatnio zmieniony 14 lut 2013, 17:41 przez Sasquatch, łącznie zmieniany 1 raz.

#613803  autor: mac12
 14 lut 2013, 17:29
misiek45 pisze:podbijam pytanie i prosze o pomoc:
czy ceny telefonow tez mozna negocjowac ? Da rade wynegocjowac nizszy abonament, wiecej minut i jeszcze tanszy telefon do tego ? Kolezanka dwa posty wyzej napisala ze wziela lumie 800 za 249, a ja widze ze w tej taryfie kosztuje ona 349...
Nastepne pytanie czy jest szansa ze do maja zmienia sie troche telefony w ofercie i czy warto juz teraz przedluzac umowe (konczy mi sie 15 maja) czy moze lepiej poczekac jeszcze.
Z góry dzięki za pomoc
Koleżanka napisała, że wzięła R60 multimedialną (z netem) i tam Lumia 800 kosztuje 249 zł. W taryfie "Obniż koszty" (bez neta) kosztuje 349 zł.

Śledzę ten temat od listopada i z tego co ja pamiętam, to ceny telefonów negocjowały osoby z rachunkami powyżej 200 zł.

Ceny telefonów zmieniają się różnie - jedne drożeją, inne tanieją, a przy przedłużaniu trzeba jeszcze pytać, czy w ogóle je jeszcze mają (cennik zawiera taki zapis, że obowiązuje do jakiejś tam daty lub do wyczerpania).

#613806  autor: kokos-
 14 lut 2013, 17:37
Nie mozna negocjowac cen telefonow, a co do ceny lumii to przypatrz sie dobrze w cenniku jest za 249 zl w rodzinie 60.

#613818  autor: SACZI
 14 lut 2013, 19:04
Dzwoniłem dzisiaj do SUK:
R20/29PLN/500MB/225min
R60 i R45 bez zmian względem standardu forumowego.

Ciekawe jest, że nie dadzą nawet ruszyć ceny telefonu kosztem ilości minut.
Proponowałem od siebie wersje 500min/500MB/65PLN, a cena Lumii 800 o 248 PLN niższa.
Bez efektu pozytywnego.
Umowy nie przedłużyłem, bo na drugim nr oferta pojawi się dopiero w okolicach maja.

#613867  autor: Grubelny
 14 lut 2013, 23:24
kokos- pisze:Nie mozna negocjowac cen telefonow, a co do ceny lumii to przypatrz sie dobrze w cenniku jest za 249 zl w rodzinie 60.
Mówisz totalne bzdury , ja ostatnio rozmawiałem z SUK po 15 minutowej rozmowie dowiedziałem się że będę miał zrabatowane telefony o 50% ale muszę poczekać do następnej faktury. Przypuszczam że chodzi o łączną kwotę zapłaconych faktur.

#613870  autor: kokos-
 14 lut 2013, 23:52
Grubelny pisze: Mówisz totalne bzdury , ja ostatnio rozmawiałem z SUK po 15 minutowej rozmowie dowiedziałem się że będę miał zrabatowane telefony o 50% ale muszę poczekać do następnej faktury. Przypuszczam że chodzi o łączną kwotę zapłaconych faktur.
Nie dawno tzn. kiedy?

#613903  autor: chwileulotne85
 15 lut 2013, 07:49
Witam jak pisałem wcześniej chciałbym przedłużyć abonament w T-mobile.

Umowa kończy mi się z końcem maja. Teraz płacę za swój abonament (taryfa rodzina 20 + internet 9 PLN ) + era domowa. Średnio wychodzi 72 PLN na miesiąc. Jednak na IBOA wyliczają mi średnio 47 PLN co miesiąc (nie liczą stacjonarnego).

Na początku chciałem wziąć najtańszy abonament z telefonem, ale neima sensu telefony są daremne całkowicie w najmniejszej cenie.

Tutaj moje pytanie, chciałbym dzwonić do SUK, ale nie wiem ile ewentualnie mogę się targować. Mówię o ofercie bez telefonu. Zależy mi na najtańszym abonamencie, niespecjalnie na minutach (150 wystarczy), plus ewentualnie 100 MB transferu internetowego za free. Na stronie minimalny abonament bez minut to 29,90 PLN. Nie da sie zejść na niższy? Chodziłoby mi o coś za 20 PLN max. (na stronie pisze od 19 PLN miesięcznie, ale nie widzę tej oferty)

Jeśli nie da sie, to jednak negocjować jakiś wzrost minut w tej ofercie z telefonem za 29,90??
Standardowo jest 125. Il mogę ugrać? Czy ten transfer 100 MB jest możliwy do ugrania?

#613907  autor: kokos-
 15 lut 2013, 09:02
Masz odpowiedz na Twoje pytanie na wczesniejszej stronie. :)

#613915  autor: Grubelny
 15 lut 2013, 09:51
kokos- pisze:
Grubelny pisze: Mówisz totalne bzdury , ja ostatnio rozmawiałem z SUK po 15 minutowej rozmowie dowiedziałem się że będę miał zrabatowane telefony o 50% ale muszę poczekać do następnej faktury. Przypuszczam że chodzi o łączną kwotę zapłaconych faktur.
Nie dawno tzn. kiedy?
2 Lutego.

#613916  autor: chwileulotne85
 15 lut 2013, 09:55
kokos- pisze:Masz odpowiedz na Twoje pytanie na wczesniejszej stronie. :)
Tylko, że na pierwszej stronie pisze o ofercie multimedialnej.
Mi chodzi o ofertę bez telefonu niestety. Czy realne jest ugranie 55 minut w najniższym abonamencie? Czemu w ofercie dla stałych klientów najtańszy abonament beza telefonu to 29,90 jak dla nowych jest to 19,90 ??

Wychodzi na to, że lepiej dla mnie jest wziąć nowy abonament a ze starego zrezygnować, paranoja...

#613926  autor: hellboyek
 15 lut 2013, 10:37
Witam serdecznie,
moje pytanie jest dość nietypowe. Otóż moja umowa z T-Mobile kończy się w praktyce za 7 miesięcy, jednak nie ukrywam, że chciałbym ją przedłużyć dużo wcześniej. Otóż już teraz kusi mnie Play, bowiem u nich można "cyrograf" podpisać na 6 miesięcy przed (będę mógł to uczynić w marcu) przy pozostawieniu numeru.

Nie ukrywam, że gdy ja się przeniosę do Play, rodzinka uczyni to samo (w ciągu najbliższych ok. 20 miesięcy + internet). Interesuje mnie jeden z najwyższych abo i tutaj pytanie, czy jest sens dzwonienia na tak długi okres przed końcem umowy na SUK? Udało się komuś przedłużyć warunki w ten sposób?

Oczywiście zdaję sobie sprawę, że umowa będzie trwała przez 30 miesięcy i w zupełności mnie to satysfakcjonuje.

#613939  autor: tomczyn
 15 lut 2013, 11:49
Tak, na 6 miesięcy przed końcem umowy można dzwonić do BOA/SUK.
  • Strona 71 z 350
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 350
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71