• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 71 z 208
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 208

#410684  autor: ainA
 16 cze 2010, 11:35
nie wiem dlaczego nie chce ;) nie wnikalam w szczegóły ;) a te 60zl to brutto czy netto?? :>

#410686  autor: Kath82
 16 cze 2010, 11:39
Corsini pisze:
ainA pisze:jej maz nie chce planu biznesowego
A dlaczego?
ainA pisze:potencjalny moj klient przy abonamencie za 59zl na 24 miesiace dostanie LG BL20 New Chocolate za 99zl a jej daja go za 179zl, sama dzwonilam pod *400 bo nie moglam w to uwierzyc
Podstawowy abonament firmowy za 60zł i za złotówkę jest. Znaczy to standard jest. Więc do tego jeszcze jakieś bonusy z oferty utrzymaniowej.
Widzę, że rozmowa o mnie, więc mówię, odezwę się:D

60 zł? mówisz o kwocie netto abonamentu zapewne czyli 73zł brutto...w tym 250 min, minuta rozmowy 29gr...Delfin 59zł 150 min/5 numerów darmowych. Dla użytkownika tego akurat numeru, ta opcja jest korzystniejsza, tym bardziej, że zadzwoniono do mnie z przedłużeniem umowy i jak powiedziałam jakie telefony mnie interesują, to Pan po drugiej stronie, jak zobaczył ceny tych aparatów, stwierdził, że mi się to jednak nie opłaca i przełączył mnie do kogoś z kim o Dlefinie rozmawiałam.

Cena np LG BL20 w firmówce to ponad 500 zł, to chyba jakiś żart...na orange on-line owszem za złotówkę...ale nic poza tym..."goła" oferta, więc gdzie te "bonusy z oferty utrzymaniowej"? że kurier mi to gratis przywiezie?? śmieszne:) za 500 zł to ja spokojnie idę do sklepu i LG sobie kupuję, bez żadnych zobowiązań abonamentowych...

Cena LG w Delfinie 179 zł i ani w salonie, ani w telefonicznej obsłudze nie dali mi nic poza tym!

jak na razie dla mnie najrozsądniej byłoby po kolei wyprowadzać wszystkie numery do innej sieci, bo to jak mnie potraktowali to jakiś kabaret :)

#410711  autor: Ofeck
 16 cze 2010, 13:31
ludzie kiedy Wy w koncu zrozumiecie, ze staz w sieci nie ma zadnego znaczenia, czy macie telefon rok czy 10 lat i tak dostaniecie to co macie dostac

#410712  autor: johnq
 16 cze 2010, 13:56
Ofeck pisze:ludzie kiedy Wy w koncu zrozumiecie, ze staz w sieci nie ma zadnego znaczenia, czy macie telefon rok czy 10 lat i tak dostaniecie to co macie dostac
Dopisałbym jeszcze do tego, że to co można uzyskać jest obliczane na podstawie ZYSKU, a nie waszych '20-tu' lat w sieci... Skoro zysk jest niski, słabo też proponuje operator - proste. Wszędzie tak jest.

#410715  autor: Kath82
 16 cze 2010, 14:13
Nie wiem ile mają ze mnie zysku i szczerze niewiele mnie to obchodzi, ja patrzę od strony klienta, czyli jakie podejście do mnie mają. rachunków małych nie płacę, więc siłą rzeczy szukam najkorzystniejszej oferty dla siebie - na chwilę obecną jest to PLAY. i niech to trwa nawet rok czy dwa, w obecnej sytuacji, kiedy można sobie migrować z numerem, nie ma to dla mnie żadnego znaczenia gdzie będę.

#410723  autor: awa2001
 16 cze 2010, 14:45
podaj swój numer na pryw

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również

#410734  autor: ainA
 16 cze 2010, 15:16
awa2001 pisze:podaj swój numer na pryw
juz wysłałam, pozwolilam sobie zrobic to za siostre :)
Pozdrawiam.

#410756  autor: Corsini
 16 cze 2010, 16:24
Kath82 pisze:60 zł? mówisz o kwocie netto abonamentu zapewne czyli 73zł brutto
Standardowo tak. Ale pewnie uda się do ok 62 brutto :)
Co do bezpłatnych numerów. No tutaj już kwestia wyboru - albo 5 bezpłatnych numerów albo ten rabat na abonament (powyżej). Warto też pomyśleć czy 5 numerów napewno zostanie wykorzystane. Koszt miesięczny jednego poza promocją to 5zł więc nie tak dużo.

Abonamenty firmowe mają na start prawie dwa razy więcej minut. A dla osób które tak strasznie kochają pakiety kwotowe też coś jest. Ale takie rzeczy proponuje klientom którzy korzystają dużo z roamingu, bo oferta jest już chwilę na rynku i cena minuty nie jest tak niska jak w nowych. Taka oferta jest do przemyślenia dla osób które nie mają szansy wykorzystać minut w abonamencie, a z powodu wyższych cen opłacalna jest od pakietu powiedzmy 100zł i więcej. Im wyższy pakiet tym te minuty tańsze.
Kath82 pisze:Cena np LG BL20 w firmówce to ponad 500 zł, to chyba jakiś żart
Już napisałem jaka cena widnieje w cenniku. Jest jedna możliwość tak wysokiej ceny przy przedłużeniu - numer krócej niż 6 miesięcy w sieci. No albo jakieś straszne historie z przeszłości z windykacjami (chociaż nigdy się nie spotkałem).
Porównując to z ceną bez aktywacji/przedłużenia to wygląda to na sytuację gdzie staż w sieci jest poniżej 6 miesięcy. Powód jest prosty - w biznesie średnie rachunki są zliczane z 6 miesięcy więc do 6 miesiąca średni zysk wynosi 0. Dopiero w 7 miesiącu obliczana jest średnia.
Kath82 pisze:na orange on-line owszem za złotówkę...ale nic poza tym..."goła" oferta, więc gdzie te "bonusy z oferty utrzymaniowej"? że kurier mi to gratis przywiezie?? śmieszne:)
Taka jest oferta utrzymaniowa w internecie - tanie telefony i standardowy abonament.
Bonusy to w innych kanałach chociaż to też zależy. Bez konkretnego przykładu ciężko dyskutować.

W tej sytuacji najlepszym wyjściem jest oferta na 30 miesięcy. Na 24 miesiące ciężko jest dostać i tani telefon i tani abonament z bonusami. Ale to też może być różnie. Jak już pisałem telefon ten jest w standardzie za 1zł więc ciężko powiedzieć jakie bonusy będą dostępne.

Obsługa Klientów Biznesowych ORANGE

#410761  autor: awa2001
 16 cze 2010, 16:42
widzę Aina, ze umowa załatwiona, cieszę się, że dostałyscie to na czym Wam zalezało:) pozdrawiam:)

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również

#410770  autor: ainA
 16 cze 2010, 17:02
tak, załatwiona :) jeszcze raz wielkie dzięki, jak mojemu mężowi będzie się konczyć umowa to zgłosze sie do Ciebie :)

#410773  autor: awa2001
 16 cze 2010, 17:07
zawsze do usług, pomogę, jeśli będę tylko w stanie;)

#410847  autor: elkanguro
 16 cze 2010, 23:31
ainA pisze:tak, załatwiona :) jeszcze raz wielkie dzięki, jak mojemu mężowi będzie się konczyć umowa to zgłosze sie do Ciebie :)
Proponuję się pochwalić, czytający też chcą wiedzieć co się udało uzyskać:)

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#410883  autor: lwilczek
 17 cze 2010, 10:46
Witam Mam pytanie do konsultantów i pozostałych.

Mam obecnie 4 Simy w dla Firm(ale nie mam opiekuna) potrzebuje kupić 2 nowe :

Optymalny 250 - z telefonami BB 8900.

Na stronie orange.pl w tej taryfie koszuje on 58 zł(i jeszcze abo przez 2 m-ce za 1,22), a jak dzownie do jakiegos pierwszego lepszego konsultanta biz. to on chce 299 zł(co prawda daje jakies zniżki, ale ich suma to nie wiecej jak 100 zł w okresie całej ) ...

Czy faktycznie najlepiej nowe aktywacje brać przez sklep orange.. ?

#410895  autor: ainA
 17 cze 2010, 12:31
elkanguro pisze:
ainA pisze:tak, załatwiona :) jeszcze raz wielkie dzięki, jak mojemu mężowi będzie się konczyć umowa to zgłosze sie do Ciebie :)
ahh no nie wiem czy moge powiedziec :D :P :P :lol:

#410905  autor: Ofeck
 17 cze 2010, 13:15
ainA pisze:
elkanguro pisze:
ahh no nie wiem czy moge powiedziec :D :P :P :lol:
bo nie dostalas niczego, czego nie mogla bys dostac w salonie, na bank!

#410927  autor: awa2001
 17 cze 2010, 14:37
dostała LG BL 20 za 29 zł, nie mogła dostać w salonie, z prostej przyczyny, w slaonie nie mozna było zmigrowac firmówki na delfina
zanim się wypowiesz " na bank" dowiedz się jakie są fakty, mam wrażenie, ze Twoje komenatrze w nicyzm nie pomagają.

#411528  autor: Kath82
 20 cze 2010, 12:12
awa2001 pisze:dostała LG BL 20 za 29 zł, nie mogła dostać w salonie, z prostej przyczyny, w slaonie nie mozna było zmigrowac firmówki na delfina
zanim się wypowiesz " na bank" dowiedz się jakie są fakty, mam wrażenie, ze Twoje komenatrze w nicyzm nie pomagają.
w salonie nie było problemu ze zrobieniem delfina, tylko cena telefonu powalała:)

także awa, bardzo dziękuję za załatwienie sprawy :):) jesteś wielka:D w dobrym słowa znaczeniu:):) dzięki :)

#411617  autor: katka
 20 cze 2010, 20:56
z całym szacunkiem dla awy, ale od 16.06 obniżono cenę czekoladki w cenniku i tyle - gdybyś poszła do salonu 16 też dostałabyś bl20 za 29 pln ;-)

#411750  autor: awa2001
 21 cze 2010, 12:14
z całym szacunkiem dla Katki nie doczytałas do końca:) w salonie nie mogła przejsc na Delfina:)
Kath problem by był, bo kiedy próbowałam wprowadzic ( a mam te same mozliwosci co slaon, to okazywało się, ze nei przyjmuje tego system:)
Ale niewazne, wazne ze masz to co chciałaś;)

#411759  autor: ccpiotr
 21 cze 2010, 13:11
Witam,

Czy szanowni konsultanci orientują sie może kiedy wchodzi do Orange Iphone 4G ?
Umowa skończyła mi się w Maju i poluje na Iphona, jeśli cena nie będzie zatrważająco wysoka to chciałbym Iphone 4 upolować, jeśli za duża to na pewno po wejsciu 4'rki 3GS spadnie z ceną...

Z góry dzięki za odp.
Pzdr.
  • Strona 71 z 208
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 208
  • 1
  • 69