• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 71 z 318
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 318

#207907  autor: Prometo
 30 lip 2007, 07:47
Sawilos, poczytaj chociaż kilka stron tego tematu
Sawilos pisze:nowi abonenci dostają 100x lepsze warunki umowy ode mnie i boję się, że przy przedłużeniu umowy nie zaoferują mi nic konkretnego poza telefonem i minimalnie lepszymi warunkami.
To jak w końcu jest z tymi nowymi abonentami i starymi :?:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#207914  autor: Mel
 30 lip 2007, 08:35
Prometo pisze:To jak w końcu jest z tymi nowymi abonentami i starymi :?:
Mam koleżankę, jakieś 8 lat w Erze. Niemal dokładnie co dwa lata sprawdziwszy ofertę stwierdzała, że nowi mają lepsze warunki niż stali. Dlatego też rozwiązywała starą ofertę i brała nowy abonament. Do numeru nie była przywiązana, a gdyby nawet to mogła go przenieść do TT. Dlatego też, mając abonament i TT zastanawiam się nad rozwiązaniem umowy, kiedy miną dwa lata, czyli za dwa miesiące i przejściem z TT na abonament.
Nie mogę w tej chwili znaleźć, ale oferują jakieś dodatkowe darmowe minuty w najniższym abonamencie, czego nie mogę oczekiwać przy przedłużaniu umowy.

#207923  autor: Prometo
 30 lip 2007, 09:10
Mel przedłużając umowę możesz zmienić oferty uniwersalne na inne, mają uzbierane pkt. erapremia możesz dostać zniżkę na nowy telefon, dodatkowe minuty przy przedłużeniu umowy też dostajesz :wink:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#207926  autor: Szyszon
 30 lip 2007, 09:16
Przeczytajcie sobie posty od końca 92 strony (od pierwszego mojego posta). Tam wszystko pisze jak ja sobie to załatwiłem i co i jak. Pozdrawaim!

Nokia 3310 -> SonyEricsson T610i -> Motorola E398 -> Sony Ericsson K700i -> Sony Ericsson K550i -> Sony Ericsson K800i -> Sony Ericsson K800i -> Sony Ericsson K850i

#207928  autor: Mel
 30 lip 2007, 09:35
Prometo pisze:Mel przedłużając umowę możesz zmienić oferty uniwersalne na inne, mają uzbierane pkt. erapremia możesz dostać zniżkę na nowy telefon, dodatkowe minuty przy przedłużeniu umowy też dostajesz :wink:
Wiem, wiem... Tylko, jak się chce przedłużyć z góra dwoma pakietami, to nie zawsze się dostanie, to, co się chce (ofertę z przyjacielem przy dwóch pakietach) :D A ja, mimo, że nie płacę dużych rachunków, nie mam wygórowanych życzeń :-)

#207940  autor: soulafein
 30 lip 2007, 10:39
Mimo wszystko starzy abonenci nie maja tak zle - moga sobie jak chca ustalac pakiety i dostaja tez dodatkowe minuty. Zreszta to juz bylo mowione kilka razy i nie rozumiem czemu niektorzy ludzie sie piekla. Era nie jest daroczynca nie moze rozdawac 1000 minut za 5 zlotowy abonament. Ja jestem za Era i mam nadzieje ze uda mi sie wszystko ladnie zalatwic :) Biore 3 pakiety ( w tym darmowy numer) ale nawet 2 pakiety by mnie satysfakcjonowaly. Wiec nie oczekujcie super ekstra rzeczy tylko zejdzcie na ziemie. Nic nie jest za darmo.

#207946  autor: Mel
 30 lip 2007, 11:03
Dwa pakiety za maksymalnie 16,50zł (jeden oczywiście), z czego jeden (marzenie ściętej głowy) "z przyjacielem" to zbyt duże wymagania? Poza tym wezmę jeszcze jedną aktywację (najniższy abonament). Mogliby dać się przekonać :mrgreen:

#207949  autor: soulafein
 30 lip 2007, 11:10
Ja tez bym wolal te 2 pakiety w tym jeden darmowy :) ale coz ma razie nie ma o tym mowy, prawa rynku i oplacalnosci sie klaniaja ;) mi i tak konczy sie w listopadzie wiec we wrzesniu bede mogl z telefonem :P i tak musze czekac a moze cos we wrzesniu zmienia ?? Moze cos nowego, byleby nie uszczesliwiali na sile i nie zmieniali starego abonamentu jesli by mi nowy nie pasowal ;)

Dum spiro spero

#208093  autor: Szyszon
 30 lip 2007, 19:17
Tak jak obiecałem napiszę Wam co dostałem od Ery przy przedłużeniu umowy. Po 2 mailach z prośbą o lepszą ofertę udało mi się wywalczyć 16.50 zł za jeden pakiet. Wziąlem ofertę z 3 pakietami za 49.50 zł miesięcnie i telefon - SE K550i. Dodatkowo dostałem 500 minut do ery i stacjonarna oraz 60 minut na 2 miesiące również do ery. O więcej się nawet nie targowałem, gdyż ta oferta jest dla mnie bardzo dobra. Oczywiście jeśli ktoś chce to może się targować, bo dają więcej (mnie przy pierwszym telefonie babka dołożyła jeszcze 2x40 minut do wszystkich). Pozdrawiam i dzięi Wam za pomoc!

Nokia 3310 -> SonyEricsson T610i -> Motorola E398 -> Sony Ericsson K700i -> Sony Ericsson K550i -> Sony Ericsson K800i -> Sony Ericsson K800i -> Sony Ericsson K850i

#208096  autor: przemek910
 30 lip 2007, 19:26
Szyszon pisze:oraz 60 minut na 2 miesiące również do ery.
to jest bonus za zamówienie kurierem ;) natomiast dziś miałem mały paradoks...

IBOA się popisało ;)

Psize maila z prośbą o ofertę, dostaję odpowiedź, potem ja piszę, że mnie nie zadowala i że dostaje w Play za tą samą cenę 80 minut.

Około 15 nadeszła odpowiedź i tu zonk :-D Oferta nie dla mnie, ponieważ była przygotowana dla numerów których ja nie znam :smt005 606xxxxxx i jeszcze jakiś.

Ale ten ktoś odrazu dostał 16.50 zł /pakiet (ale dopiero od 2 zestawu)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#208097  autor: elrond
 30 lip 2007, 19:30
A ja sie dziś wkurzyłem. Dzwonie do Play, z zamysłem zamówienia sobie abonamentu i telefonu, a tu - kuku! - usługa zlikwidowana :shock: :!: Jeszcze wczoraj było że jest.
Obawiam się, że jak Play nie zrobi jakiegoś kroku, a ma dwa do wyboru - e-sklep, albo salon w moim mieście, to jeszcze wyjdzie że musze z Erą przedłużać. W każdym bądź razie, musze zadbać żeby nie spalić za sobą mostu i dopilnować sprawy zniżki. Przynajmniej zrobienia wszystkiego aby ją dostać.
Chociaż tyle, że dostałem 300pkt Premia za staż i mam łącznie 2200, to ewentualnie zniżke na telefon już mam... choć tyle :roll:

Szyszon, gratuluje udanych interesów :-)

#208185  autor: arti89
 30 lip 2007, 23:31
witam.
pod koniec sierpnia kończy mi się umowa. już od jakiegoś czasu upatrzyłem sobie w810i na wymianę za około 449 zł (po obniżeniu punktami EraPremia), napisałem około bo może coś udałoby się stargować, choć wątpię... myślałem nad trzema ofertami i przy odrobinie szczęścia stargowaniem na 16,5 zł za jedną. dziś dowiedziałem się, że nowy w810i mogę mieć za 450 zł (w sensie 'luzem'). tutaj pojawia się problem. zacząłem zastanawiać się nad przejściem do Play i co rusz odkrywałem jakieś mankamenty. czytałem tutaj o wyższych cenach połączeń do Play z innych sieci co mnie dość konkretnie zniesmaczyło... potem zacząłem się zastanawiać nad Orange, a w tym momencie już nic nie wiem. uświadomcie mnie z łaski swojej, do jakiej sieci najlepiej przejść w takiej sytuacji (biorąc pod uwagę samą aktywację, ceny połączeń i ogółem oferty abonamentowe) i czy w ogóle próbować, czy może zostać w Erze? z początku spasował mi abo 50 zł w Play, ale po przeczytaniu o droższych połączeniach (jw.) - wróciłem do punktu 0.
pzdr

#208186  autor: przemek910
 30 lip 2007, 23:35
to tylko orange ma drozsze ceny do playa - 75gr/minuta.

jak mozesz miec go za 450zl na wolnym rynku to kup jakiś badziewny model w Erze, sprzedaj i masz już trochę zysku ;)

#208190  autor: arti89
 30 lip 2007, 23:40
kin pisze:to tylko orange ma drozsze ceny do playa - 75gr/minuta.
ta. w takim razie Era czy Play?
kin pisze:jak mozesz miec go za 450zl na wolnym rynku to kup jakiś badziewny model w Erze, sprzedaj i masz już trochę zysku
nie zdążyłem jeszcze o tym pomyśleć :P ale chwila - jeśli mam kupować w Erze, znaczy, że lepiej u nich zostać?

#208192  autor: przemek910
 30 lip 2007, 23:42
arti89 pisze:kin napisał/a:
jak mozesz miec go za 450zl na wolnym rynku to kup jakiś badziewny model w Erze, sprzedaj i masz już trochę zysku

nie zdążyłem jeszcze o tym pomyśleć ale chwila - jeśli mam kupować w Erze, znaczy, że lepiej u nich zostać?
No pewnie.

Napisz kiedy kończy Ci się umowa i jaką masz średnią rachunków...

Pisałeś o 3 ofertach. Może udało by się utargować na 16,5/pakiet. Wtedy można by torszkę poszlaeć, bo mógłbyś mieć 80minut do wszystkich + pakiec blueconnect 50MB, lub inną ofertę.
Taka oferta naprawdę jest elastyczna - układasz sobie tarfyę tak, jak Ci się podoba.

Napisz też gdzie [kierunek] i jak dużo dzownisz.

#208202  autor: arti89
 31 lip 2007, 00:04
umowa kończy się, tak jak pisałem, końcem sierpnia. średnia rachunków ~80 zł.
kin pisze:Napisz też gdzie [kierunek]
północny wschód ;) a poważnie - o sieć chodzi, czy o co? bo jeśli tak, to tutaj musiałbym na spokojnie przejrzeć książkę, bo wydaje mi się, że większość ludu z niej ma Orange (m.in. dlatego nie interesują mnie oferty taniej w sieci, z przyjacielem itd. bo póki co nie mam nikogo takiego w Erze. w zasadzie trafiłem do niej przez przypadek...).
dzwonić dzwonie raz więcej, raz mniej. stosunek pomiędzy sms/połączenia kształtuje się różnie, zależnie od miesiąca, ale ogółem raczej z przewagą smsów.
jeszcze co do terminowości wpłat w Erze - termin mam do 19. każdego m-ca, rachunki płacone przeważnie w ten dzień, rzadko wcześniej i na następnych rachunkach zazwyczaj termin wpłaty to 21.-22. jak to będzie rozpatrzone z oczu Ery? skoro ja płacę w terminie, a to, że przelew tyle idzie to już nie moja wina...

#208204  autor: przemek910
 31 lip 2007, 00:07
arti89 pisze:jeszcze co do terminowości wpłat w Erze - termin mam do 19. każdego m-ca, rachunki płacone przeważnie w ten dzień, rzadko wcześniej i na następnych rachunkach zazwyczaj termin wpłaty to 21.-22. jak to będzie rozpatrzone z oczu Ery
ja tam w terminie nie płacę, bo nigdy mi nie podrodze :) 17 ma okres, dwa tyg na zaplate, czasem sie spoznie, dzien - dwa

no a kiedy konczy Ci sie umowa?
jaka masz srednia rachunkow?

#208205  autor: arti89
 31 lip 2007, 00:08
kin pisze:no a kiedy konczy Ci sie umowa?
nad cytatem nie widać? :P

#208206  autor: przemek910
 31 lip 2007, 00:10
arti89 pisze:kin napisał/a:
no a kiedy konczy Ci sie umowa?

nad cytatem nie widać?
dobra, masz racje, termin umowy znalzłem,a co ze srednia rach.?, jaka masz teraz taryfe?

jutro bedzie tez Promento (z rana, jak zawsze ;) ) i wyjaśni Ci wszystko dużo dokładniej :P

#208210  autor: arti89
 31 lip 2007, 00:22
a myślałem, że to ja już śpie... :P
post z godziny 0:04, nad cytatem Twoich słów jest moja linijka, cyt.
"umowa kończy się, tak jak pisałem, końcem sierpnia. średnia rachunków ~80 zł." :P
taryfa ENK, abo 30 zł.

a co do dzikiego zysku (kupno w Erze tel. za grosze i sprzedaż detal.), to na którym najwięcej mógłbym zarobić? pod uwagę biorę raczej aparaty za 1 zł, nie więcej. na razie z takich 'w miarę' znalazłem w300i, e250, 6230i (która na allegro chodzi po 5 stów - złamało mnie w pół...), może coś jeszcze?
  • Strona 71 z 318
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 318
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71