• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 8 z 217
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 217

#438834  autor: turan404
 01 lis 2010, 18:17
Może napiszę do czego doszedłem po kilku godzinach czytania stron i forów - jutro wizyta w salonie:
- oferta nie jest średnia, jest tragiczna...
-nie mogę już płynnie zmienić abonamentu - trwa to długo (2 tygodnie bez komy to byłby samobój dla firmy :), ale zostało jeszcze opcja, by po zakończeniu abonamentu przejść na kartę i z karty na abo np. w Play-u (trwa to 24h).

-Plan mam taki:
1. Idę jutro do konkretnego salonu, który dzwonił i mówił, że ma "super" ofertę dla mnie :?
2.Negocjuję co się da i opuszczam salon :)
3.Analizuję ofertę - pewnie skrobnę coś na forum.
4.Dzwonię na infolinię Ery chwalę się stażem u nich i grożę przeniesieniem 4 numerów i blueconnecta (razem około 300zł/miech) - popieram to konkretnym, wyżej wspomnianym planem. Jeśli dadzą dobrą ofertę godzę się i finalizuję, jeśli nie to... pozdrawiam ich gromkim "no to spier%@$!#" - należy im się po 10 latach żerowania na tym, że nie mam czasu, by analizować oferty i telefony :wink:
5.Jeśli nic nie ugram przenoszę się prawdopodobni do Play - też spróbuję coś targować :)

Co o tym myślicie?
Mam też pytanie:
-Jeśli chcę przenieść po zakończeniu umowy numer do Tak Taka, to czy stanie się to automatycznie, czy muszę np. 3 dni przed końcem przyjść do nich i o to zawnioskować? Co się stanie jeśli nic nie zrobię?
-Ile dni przed końcem umowy muszę poinformować np. Playa, że chcę przenieść Tak Taka do nich na abonament?
Jak w ogóle przebiega cała procedura?

Życzcie mi szczęścia. "Era. Możesz więcej." - jutro sprawdzimy :roll:
Pozdrawiam :)

#438872  autor: dawoo1
 01 lis 2010, 21:05
Wiesz co turan,jeżeli chcesz iść do sklepu w Sandomingo to radzę Ci daj sobie spokój,nie mam tam ani jednej kompetentnej osoby.Dzwoń od razu na 602900 i poproś o połączenie z działem rozwiązywania umów-tam powiesz że dają Ci badziew i chcesz coś lepszego-powinno zadzaiłać pozytywnie :wink:

#438879  autor: SACZI
 01 lis 2010, 21:26
turan404 pisze:... (2 tygodnie bez komy to byłby samobój dla firmy :),
... przenoszę się prawdopodobni do Play - też spróbuję coś targować :)
Nie rób tego swojej firmie ... !

Na poważnie, odnośnie przenosin, to po prostu idź do salonu Playa i podpisz zgodę na przeniesienie numerów. Oni wszystko za Ciebie już zrobią.
Sam pomysł nie wydaje mi się najszczęśliwszy, bo - poczytaj trochę o Playu.
Z drugiej strony nie mogę uwierzyć, że Era tak łatwo oddaje swoich klientów konkurencji (w ubiegłym roku była największym "dawcą").

Czy coś ugrasz?
Wydaje mi się, że nie.
Dostaniesz to co konsultanci maja do dyspozycji dla "wrednego" klienta i nie grosza więcej.

EDIT
Acha i zasada jest taka, że oferta ery po "wielkich bojach i godzinnych telefonach" jest na poziomie LongPlaya za 1 PLN dl apierwszego lepszego łebka z łapanki ulicznej.

#438881  autor: turan404
 01 lis 2010, 21:35
I to mi starczy :)

Z chęcią zostałbym w Erze, bo nie miałem tu nigdy większych problemów, ale nie za wszelką cenę.
Dzięki za odp :)

PS.
Mała zmiana planów - przed chwilą napisałem do iBOA o przesłanie oferty na meila z podkreśleniem, że mogę już długo u nich nie pobyć :) Zobaczymy co odpiszą.

#438906  autor: st.konsultant
 02 lis 2010, 00:01
turan404 pisze: 4.Dzwonię na infolinię Ery chwalę się stażem u nich i grożę przeniesieniem 4 numerów i blueconnecta (razem około 300zł/miech) - popieram to konkretnym, wyżej wspomnianym planem. Jeśli dadzą dobrą ofertę godzę się i finalizuję, jeśli nie to... pozdrawiam ich gromkim "no to spier%@$!#" - należy im się po 10 latach żerowania na tym, że nie mam czasu, by analizować oferty i telefony :wink:
Takie gadki to co najwyżej spowodują uśmiech na twarzy konsultanta :lol: :wink:

#438916  autor: turan404
 02 lis 2010, 08:55
Ok, ja jestem jeden i moje faktury wahają się koło 300-350 zł/miech, ale jeśli takie traktowanie starych abonentów jest u nich standardem, to ja im przyszłości nie wróżę - po prostu mają wybór :)
Dla mnie nie gra wielkiej roli te 200 czy 300 zł, ale chodzi o zasady. Jeśli nie umiesz oszczędzać na rzeczach małych, nie będziesz potrafił na wielkich. Pozdrawiam :)

#438921  autor: Tomcis
 02 lis 2010, 09:33
Mam takie o to pytanko: Do tej pory w abo miałem do wszystkich określoną ilość minut darmową, teraz jak oferują nowe warunki przy przedłużaniu umowy to też dotyczy to wszystkich operatorów(tak jak było w poprzednich umowach) czy już tak jak jest dla nowych klientów? Dzięki za info.Pozdro

#438948  autor: turan404
 02 lis 2010, 11:39
Drodzy rodacy - stał się cud, Era zaczęła dbać o klienta :-D
Proszę Was doradźcie co wybrać i jaki telefon jest najbardziej opłacalny :)
W grę wchodzi:
-pakiet dla biznesu 80 - za 48 zł netto (58 zł brutto)
-Nowa firma 410 - za 67 zł netto (82 zł brutto)
Pełna odp. na moją wiadomość (pisałem w imieniu małżonki, na którą zarejestrowana jest firma):

Witam,

Dziękuję za nadesłaną korespondencję.

Mam przyjemność przedstawić indywidualną ofertę przygotowaną specjalnie dla Pani. Jako Stały Abonent sieci Era, zyskuje Pani możliwość skorzystania z niestandardowej propozycji.
Oferta jest związana z wymianą aparatu i można ją zrealizować w taryfach Pakiet dla Biznesu lub w taryfach Nowa Firma.

Taryfy Pakiet dla Biznesu umożliwiają proste zarządzanie kosztami przy pomocy Pakietów wartościowych, czyli deklarowanej miesięcznej kwoty, z której rozliczane są koszty rozmów, SMS-ów oraz usług dodatkowych.
Taryfy Nowa Firma umożliwiają korzystanie z dużych pakietów minutowych.

OFERTA W TARYFACH Pakiet dla Biznesu:

W ramach oferty otrzyma Pani:

Specjalny upust do abonamentu na cały okres trwania umowy, który nie pomniejsza kwoty do wykorzystania z Pakietu Wartościowego.
- Pakiet dla Biznesu 240 w promocyjnej cenie 180,00 zł. netto
- Pakiet dla Biznesu 140 w promocyjnej cenie 84,00 zł. netto
- Pakiet dla Biznesu 80 w promocyjnej cenie 48,00 zł. netto

Dodatkowo otrzyma Pani możliwość korzystania z promocyjnej oferty:

Ryczałt blueconnect 14- 300MB za 9 zł netto

Usługi promocyjnej Połączenia za grosz (połączenia z 10 wybranymi numerami komórkowymi Abonentów sieci Era i Użytkownikami systemu Tak Tak) cena za minutę połączenia wynosi 1gr z VAT. Miesięczny abonament wynosi 5 zł netto.

Usługi promocyjnej Połączenia za grosz z jednym wybranym numerem spośród wszystkich krajowych Sieci komórkowych. Cena za minutę połączenia wynosi 1gr z VAT. Miesięczny abonament wynosi 5 zł netto.

Przygotowana promocja umożliwi Pani zakup nowego aparatu w cenie promocyjnej uzależnionej od wybranej taryfy. Wykaz wszystkich aparatów wraz z cenami promocyjnymi przy poszczególnych taryfach Pakiet Biznes jest dostępny na naszej stronie internetowej pod adresem:

http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... 10_24M.pdf

OFERTA W TARYFACH NOWA FIRMA:

W ramach oferty otrzyma Pani:

Specjalny 50% upust do abonamentu na cały okres trwania umowy:
- NOWA FIRMA 410 w promocyjnej cenie 67,50 zł. netto
- NOWA FIRMA 600 w promocyjnej cenie 87,50 zł. netto
- NOWA FIRMA 1000 w promocyjnej cenie 130 zł. netto

Przygotowana promocja umożliwi Pani zakup nowego aparatu w cenie promocyjnej uzależnionej od wybranej taryfy.

Dodatkowo otrzyma Pani możliwość korzystania z promocyjnej oferty:

Usługi promocyjnej Połączenia za grosz (połączenia z 10 wybranymi numerami komórkowymi Abonentów sieci Era i Użytkownikami systemu Tak Tak) cena za minutę połączenia wynosi 1gr z VAT. Natomiast abonament miesięczny za każdy nr 1,22 zł z VAT.

Usługę promocyjną Najtańsze numery (połączenia z 5 wybranymi numerami komórkowymi Abonentów sieci Orange i Plus)

W taryfach Nowa Firma 60, oraz 150 cena za minutę połączenia wynosi 15 gr z VAT.
Miesięczny abonament za każdy numer w Taryfie Nowa Firma 60 wynosi 12,20 zł z VAT.
Miesięczny abonament za każdy numer w Taryfie Nowa Firma 150 wynosi 6,10 zł z VAT.

Proponuję wygodny sposób realizacji oferty - aneks może zostać bezpłatnie dostarczony przez kuriera pod wskazany przez Panią adres, co pozwoli Pani na zaoszczędzenie czasu. W celu ustalenia szczegółów proszę o kontakt pod numerem Biura Obsługi Abonenta 602 900 (opłata za połączenie wg cennika). Nasz konsultant odpowie na Pani pytania i doradzi najbardziej korzystne rozwiązanie.

#438955  autor: dawoo1
 02 lis 2010, 12:12
Ja myślę że pakiet dla biznesu 80 jest fajny plus nokia c6

#438960  autor: turan404
 02 lis 2010, 12:35
A co sądzisz o tym by wziąć Pakiet dla Biznesu 80 (58zł/miech) i zamiast Nokii C6 za 180zł wybrać Samsunga Wave S8500 za 350zł ?

Ewentualnie wybrać ofertę Nowa Firma 410 (82zł/miech) i HTC Desire za 180zł?

#438963  autor: Kitt
 02 lis 2010, 12:41
Też będę niedługo przedłużał w taryfach biznesowych - teraz mam pakiet biznes. Wydaje mi się, że pomimo zmian pakiet dla biznesu jest ciekawszą ofertą niż nowa firma.
Czy ktoś ma inne przemyślenia? Ewentualnie dla jakich profili dzwonienia lepsza mogłaby być nowa firma?

#438969  autor: thonka
 02 lis 2010, 13:01
przypominam, ze nie jest to temat o tym jaki telefon wybrac!

marcin9913, nie ma juz znizek 50% na rok.
wiele by sie tak z reszta nie zaoszczedzilo. dzisiaj mozesz dostac 60zl przez cala umowe, przy opcji z rabatem 50% dostalbys cene srednia 56,25zl, a wiec 3,75zl miesiecznie mniej.

Tomcis, tak do wszystkich
turan404 pisze:Mam też pytanie:
-Jeśli chcę przenieść po zakończeniu umowy numer do Tak Taka, to czy stanie się to automatycznie, czy muszę np. 3 dni przed końcem przyjść do nich i o to zawnioskować? Co się stanie jeśli nic nie zrobię?
-Ile dni przed końcem umowy muszę poinformować np. Playa, że chcę przenieść Tak Taka do nich na abonament?
Jak w ogóle przebiega cała procedura?
w erze masz okres wypowiedzenia umowy (zazwyczaj 30 dni) w tym terminie musisz ew. powiadomic operatora o tym, ze chcesz zakonczyc umowe i przeniesc numery do TT.
jezeli chcesz migrowac do innej sieci przez TT, to musisz niestety czekac, az zostana te numery przeniesione do TT.
bez kombinacji z TT mozesz bezposrednio przed 30 dniami do konca umowy (okres wypowiedzenia dalej obowiazuje) isc do konkurencji. po podpisaniu upowaznienia oni zalatwia wypowiedzenie i przeniesienie za Ciebie.

niezachowanie 30 dniowego okresu wypowiedzenia skutkuje przedluzeniem umowy o miesiac na standardowych warunkach z cennika.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#438994  autor: turan404
 02 lis 2010, 14:31
Przeniesienie już raczej nieaktualne :)
teraz mam problem jaki telefon wziąć.

Ale swoją drogą jeśli skończy się abonament i nic nie zrobię, to będzie na czas nieokreślony dalej? Jak przejść na kartę i kiedy o to zawnioskować?
Może kiedyś mi się przydadzą te info :)

Pozdrawiam :)

#439013  autor: eelbe
 02 lis 2010, 15:38
Kitt, Ja na dniach podpisuję aneks na nową firmę- juz napisałem e-maila do iboa żeby przysłali mi opcje jakie oferują :)

Poprzednie Nowe PB były o tyle fajne że WSZYSTKO schodziło z abonamentu. Teraz sie wycwanili i za sms premium i opłaty abonamentowe płacisz poza PK.

Nowa Firma ma dość fajny pakiet 100 sms za 5 zł, w Pakietach dla Biznesu za 100 sms wyszło by chyba 24 albo 22 zł.

Poza tym przy przedłużaniu na NF dają większy upust niż na PdB przez co taryfy firmowe są jeszcze bardziej opłacalne. PdB mogę być wg mnie fajne jak korzystasz z internetu, ale nie na tyle żeby wykupować 300 mega za 9 zł.

#439024  autor: marcin9913
 02 lis 2010, 16:37
thonka A czy w SUK mogą np dodać pewną ilość punktów era Premia?

Jak np teraz mam 900pkt i chce przedłużyć umowę to czy mogą dodać mi gratis 1100pkt abym otrzymał zniżkę 50zł na telefon??? telefon kosztuje teraz 449zł.

#439039  autor: eelbe
 02 lis 2010, 17:30
Wkleję co mi zaproponowano, krótko mówiąc nic innego niż przewijało się na forum. Dodam że obecnie mam taryfę Firma 115, miesięczne rachunki na tym jednym numerze 60-80 netto.
Kod: Zaznacz cały
OFERTA W TARYFACH NOWA FIRMA:

W ramach oferty otrzyma Pan :

Specjalny 50% upust do abonamentu na cały okres trwania umowy:

- NOWA FIRMA 410 w promocyjnej cenie 67,50 zł. netto
- NOWA FIRMA 600 w promocyjnej cenie 87,50 zł. netto
- NOWA FIRMA 1000 w promocyjnej cenie 130 zł. netto

Przygotowana promocja umożliwi Panu zakup nowego aparatu w cenie promocyjnej uzależnionej od wybranej taryfy. 

Dodatkowo otrzyma Pan możliwość korzystania z promocyjnej oferty:

Dzięki ofercie będzie Pan mógł zakupić markowy aparat w promocyjnej cenie. Wykaz wszystkich aparatów jest dostępny na naszej stronie internetowej pod adresem :

http://www.era.pl/r/era_pl_repo1/documents/biz/zalacznik_cenowy_SOHO_SME_Nowa_Firma_20_09_2010_24M.pdf

Usługi promocyjnej Połączenia za grosz (połączenia z 10 wybranymi numerami komórkowymi Abonentów sieci Era i Użytkownikami systemu Tak Tak) cena za minutę połączenia wynosi 1gr z VAT. Natomiast abonament miesięczny za każdy nr 1,22 zł z VAT.

Usługę promocyjną Najtańsze numery (połączenia z 5 wybranymi numerami komórkowymi Abonentów sieci Orange i Plus)

W taryfach Nowa Firma 60, oraz 150 cena za minutę połączenia wynosi 15 gr z VAT.
Miesięczny abonament za każdy numer w Taryfie Nowa Firma 60 wynosi 12,20 zł z VAT.
Miesięczny abonament za każdy numer w Taryfie Nowa Firma 150 wynosi 6,10 zł z VAT.

Czy i co więcej można by wyprosić u nich? :)

Edit: I pytanko (najlepiej do st.kontulatnat ;) ) jak są rozliczane połączenia za grosz w Nowej Firmie? po wykorzystaniu minut w abonamencie? Najfajniej by było gdyby NF działała też jako pakiet kwotowy..... A niby takie rzeczy tylko w erze hehe

#439041  autor: thonka
 02 lis 2010, 17:41
marcin9913, na 100% nikt nie doda Tobie az tylu punktow. rzadko kiedy w ogole dodaja komus punkty...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#439049  autor: SACZI
 02 lis 2010, 18:16
st.konsultant pisze:...
Takie gadki to co najwyżej spowodują uśmiech na twarzy konsultanta :lol: :wink:
To ja na poważnie pytam, jaki klient nie wywołuje uśmiechu na ustach konsultanta?
Ja ze swoim średnim rachunkiem na poziomie 93 PLN z 10 m-cy wywołam usmiech na ustach konsultantów?

turan404 pisze:Drodzy rodacy - stał się cud, Era zaczęła dbać o klienta :-D
Proszę Was doradźcie co wybrać i jaki telefon jest najbardziej opłacalny :)
W grę wchodzi:
-pakiet dla biznesu 80 - za 48 zł netto (58 zł brutto)
-Nowa firma 410 - za 67 zł netto (82 zł brutto)
Nie goraczkuj sie tak!
Porównaj teraz z ołówkiem w ręku co oferuje konkurencja i napisz, czy rzeczywiście oferta była dla Ciebie indywidualna, czy to tylko takie gadanie, żeby tylko wodę lać.
Jezeli era proponuje przy przydłużeniu powiedzmy te 200 minut za 30 PLN, to Play ludziom z łapanki za ~25 PLN daje 240 minut.
Tak wyglądają indywidualne oferty operatorów, aczkolwiek, ja przy takich warunkach względem konkurencji podpisze umowę z erą.
Różnica 15-20 pln to nie róznica, a z era spokój święty jest w kwestii jakości usług.

#439075  autor: turan404
 02 lis 2010, 20:20
Ależ mi tylko o to chodzi :)

Mi taka oferta w odpowiada, a wolę zostać w Erzę, ponieważ jak pisałem technicznie są naprawdę sprawni. Poza tym porównując do Playa pamiętaj, że ty płacisz mało, ale dzwoniący do ciebie z innych sieci całkiem sporo. Dla mnie to też ma znaczenie.

Zdecyduję się zapewne na Nowa Firma 410 za 82zł brutto/miech, zastanawiam się tylko czy HTC Desire za 180zł dopłaty będzie dobrym wyborem?

#439079  autor: willy26
 02 lis 2010, 20:28
thonka pisze:marcin9913, na 100% nikt nie doda Tobie az tylu punktow. rzadko kiedy w ogole dodaja komus punkty...
Też tak myślę, że tylu punktów to raczej nie dodadzą, ale akurat dziś jak przedłużałem umowę i brakowało mi 292 punktów (do 3500 pkt) czyli do obniżki ceny aparatu o 100zł to konsultant sam mi je dorzucił. Wybrałem iPhone 4 zarezerwowanego około 2 tyg. temu i Rodzinę 110 za 100zł. W ramach ciekawostki dodam, że konsultant (bardzo konkretny facet) powiedział mi, że z nowej dostawy ich liczba od rana do 13.30 stopniała z ponad 300 do 50.
Pozdrawiam!
  • Strona 8 z 217
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 217
  • 1
  • 6
  • 7