• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 8 z 10
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

#369952  autor: trus1991
 15 lis 2009, 11:51
mam pytanko w sprawie biletu do kina za punkty.
Otóż mam zamiar się wybrać w sobotę do kina, tylko że już dziś chciałbym sobie zarezerwować bilety, żeby mieć jak najlepsze miejsca.

I czy mogę sobie teraz zarezerwować 4 miejsca a przy kasie zapłacić za 2 i podając 2 kody do CC?

Czy niestety tak się nie da.
Bo gdyby mi się nie udało, to mogę mieć te miejsca gdyż 30 minut przed seansem gdy nie odbiorę rezerwacji te bilety wracają na swoje miejsce, no to wtedy jeszcze raz je kupię :) ale chciałbym się dowiedzieć jakie jest Wasze zdanie na ten temat.

Nokia 3310 -----> Siemens MC60----> Motorola L7 -----> SE K550i -----> SE C902 ------> HTC Desire Z

#369965  autor: Cyrrus
 15 lis 2009, 12:44
Ważność otrzymanego kodu z SMS-a to 30 dni, więc bilety za punkty możesz zamówić teraz i nie widzę problemu, aby przy odbiorze zarezerwowanych biletów w kasie okazać SMS-y z kodami i faktycznie zapłacić tylko za 2 z zarezerwowanych 4 :)

#369978  autor: Mel
 15 lis 2009, 13:58
Nie ma żadnego problemu. Kupuję i rezerwuję w ten sposób bilety i jeszcze nigdy nikt nie miał obiekcji. Poza tym, jeśli są osoby które mają zniżkę i nie mają zniżki, to kup bilety ulgowe rzecz jasna.
Raz jeden (nie pamiętam tylko czy w Cinema City czy w Multikinie) pytano mnie o nazwisko właściciela telefonu. Podałam źle, ponieważ korzystałam wtedy z nie swoich punktów o czym zapomniałam. Ale żadnego problemu nie było.

#370019  autor: mrc000
 15 lis 2009, 16:59
Mel powinnaś zgłosić nadużycie. Nie wymaga się nazwiska.

#424480  autor: osachorzow
 22 sie 2010, 13:56
Czy ktoś zna przyszłe nagrody miesiąca? mieliśmy tu dobrego informatora Soulfly'ego, ale długo się już nie logował na telepolis ;)

#425067  autor: ukefake
 24 sie 2010, 22:03
Witam!
niestety wujek gugle trochę mnie zawiódł i chciałbym się poradzić tutaj. Otóż obecnie era oferuje m.in. plecak:
Plecak stworzony dla aktywnych

* Wymiary 46 x 30 dół (26 góra) x 15 cm
* Kolor: granatowo-żółty
* Dwukomorowy z większą komorą przystosowaną do noszenia laptopa
* Szelki profilowane z regulowaną długością
* Plecy wykonane z dzianiny antypotnej
* Rączka do noszenia
* Boczne kieszenie z regulacją wielkości
* Oryginalne wykończenia suwaków
potrzebuję dokładnych wymiarów tej komory na laptopa ewentualnie jaki się tam zmieści (grubość - szerokość). Na infolinii ery premia nie wiedzą :( mam podobny plecak z zewnątrz do tego erowego i tam 1 cm wewnątrz robi duuuużą różnicę.

#427078  autor: Samuraj
 02 wrz 2010, 10:41
Nagroda Miesiąca Wrzesień
60 minut na połączenia międzynarodowe (4 500) - 2 200 pkt

Jam Samuraj, skumaj, honor i duma u nas
To Skor, Mati, Bukarini, K.D.W.A. - StyliSuma
Anno Domini ku anatomii miliardów
Sztuka artu synu, na linii startu tu

#428452  autor: barat
 08 wrz 2010, 18:53
Mel pisze:Poza tym, jeśli są osoby które mają zniżkę i nie mają zniżki, to kup bilety ulgowe rzecz jasna.
Czyli jak na przykład ja nie mam zniżki, a narzeczona ma, to w kasie CinemaCity płacę za jej ulgowy, a swój dostaję za friko? Jeśli tak to fajna sprawa ... minimum kilka razy w roku chodzimy do CC i widzę, że można fajnie zaoszczędzić (nawet więcej niż za 2k pkt kupować doładowanie i sprzedawać) :D

#432805  autor: Samuraj
 01 paź 2010, 08:01
Nagroda Miesiąca Październik
Doładowanie Tak Tak 100 PLN (3500) - 1700 pkt

Jam Samuraj, skumaj, honor i duma u nas
To Skor, Mati, Bukarini, K.D.W.A. - StyliSuma
Anno Domini ku anatomii miliardów
Sztuka artu synu, na linii startu tu

#433314  autor: Mel
 03 paź 2010, 19:16
barat pisze:
Mel pisze:Poza tym, jeśli są osoby które mają zniżkę i nie mają zniżki, to kup bilety ulgowe rzecz jasna.
Czyli jak na przykład ja nie mam zniżki, a narzeczona ma, to w kasie CinemaCity płacę za jej ulgowy, a swój dostaję za friko? Jeśli tak to fajna sprawa ... minimum kilka razy w roku chodzimy do CC i widzę, że można fajnie zaoszczędzić (nawet więcej niż za 2k pkt kupować doładowanie i sprzedawać) :D
Nie wiem czy pytanie aktualne, ale odpowiedz brzmi: tak. Przynajmniej ja tak kupowalam, kolezanka miala znizke studencka i z niej korzystalysmy.

#436429  autor: Eriszkigal
 19 paź 2010, 16:57
Witam!
Czy jest możliwość wstąpienia do Era Premia jeżeli nie spełnia się wymagania odnośnie średniej kwoty faktury na kartę sim?
Obecnie mam:
- abo - 30 zł
- internet stacjonarny - 49 zł
Niedługo:
- abo - 40 zł
- abo - 60 zł
- internet stacjonarny - 49 zł

Tak czy owak nie przekroczę magicznej bariery 60 zł/sim (usługę).
Próbował ktoś pisać do BOA w tej sprawie?

Pozdrawiam

#436465  autor: fiona
 19 paź 2010, 20:11
Hej,

Nie da się, regulamin jest w tej kwestii nie do ruszenia.

Akces do era premia dają trzy faktury na kwotę minimum 60 zł brutto na jedną kartę SIM. Dla usług stacjonarnych średnia wartość faktury na jeden kontrakt z usługą stacjonarną wynosi 60 zł brutto.

Jeśli wszystkie usługi masz na jednej fakturze, możesz pokombinować. Obydwa nr abo powinny mieć trzy faktury min. 120 zł. To do zrobienia, możesz albo generować większe koszty, albo aktywować dodatkowe usługi, które po akcesie do ery premii sobie wyłączysz. W taryfie Rodzina jest np. usługa 3 wybrane osoby – aktywujesz ją na 1 numer, płacisz 20 zł więcej, zyskujesz 1000 min. Średnia z faktur wyniesie 40 + 60 + 20 = 120 = średnio 60 zł na sim, obydwa simy wchodzą do programu, o ile płatność będzie na czas.

Jeśli faktury są wystawiane osobno, trzeba tak pokombinować, żeby mieć faktury na 60 zł minimum.

Przy Twoim abonamencie Internet do ery premii się nie zakwalifikuje, bo też nie ma usług, które czasowo podwyższą rachunki.

tutaj jest regulamin programu

Pozdrowienia

#436471  autor: Eriszkigal
 19 paź 2010, 20:38
Fiona, dzięki za szybką i konkretną odpowiedź. Chyba nie będę teraz aż tak kombinował. Abonamenty są na razie idealnie skrojone do mojego profilu korzystania z tel, więc bez sensu byłoby robienie kosztów dla samego przystąpienie do programu.
Myślałem, że uda mi się uzyskać jakieś dodatkowe profity z tych 150 zł na FV :) Po 2 latach mogło by się uzbierać pewnie z 4500 pkt. a to już zniżka 150 zł na telefon.

pozdrawiam

#436472  autor: fiona
 19 paź 2010, 21:01
Ha, to by była dobra opcja, ale to niestety nie działa wstecz – punktowane są wyłącznie faktury wystawione po przystąpieniu do programu. Tak więc korzyść byłaby przy kolejnym aneksie. Optymistyczny plan punktowy na dwa lata:

Po trzech miesiącach masz 3 x 120 zł = 360 punktów
Następnie co miesiąc minimum 100 zł x 21 miesięcy -=2100
Co pół roku 300 pkt bonusowych na każdy nr, czyli 300 x 4 = 1200

Po dwóch latach masz 3660 pkt, czyli zniżka 100 zł

Aktywujesz polecenie zapłaty, masz dodatkowe 60 pkt x 21 miesięcy = 1260 pkt

Po dwóch latach operator jest szczęśliwy, bo płaciłeś w terminie, a Ty jesteś równie szczęśliwym posiadaczem 4920 punktów. Czyli zniżki 150 zł na nowy telefon :D

Pozdrowienia

#439347  autor: barat
 04 lis 2010, 12:46
Swoją droga koszty łatwo wygenerować w inny sposób - wystarczy jak masz kilku znajomych/rodzinę w Tak Tak - po prostu doładowuj im telefony z abonamentu (zamiast kupowania zdrapek/doładowań w żabkach) ;)

#443426  autor: trus1991
 26 lis 2010, 21:40
Chciałem teraz zamówić sobie bilet do kina za EP przez i-boa i wyskoczyła mi informacja "Kontrakt w trakcie zawieszania"

A przecież do tej pory normalnie można było wykorzystywać punkty gdy się jest w trakcie rozwiązywania umowy...

Na i-boa nie działało a przez Sms zamówiłem :)

Nokia 3310 -----> Siemens MC60----> Motorola L7 -----> SE K550i -----> SE C902 ------> HTC Desire Z

#445818  autor: Ballberith
 09 gru 2010, 13:49
Witam.
Mam pytanie dotyczące punktów era premia.
Mam ich jakieś 11k na swoim koncie abonenckim. W lutym/marcu kończy mi się umowa i będę ją zrywał, więc wypadałoby na coś je przeznaczyć.
Czy ma ktoś jakiś pomysł ? Wiem, że można je przeznaczyć na doładowania ale nie mam pojęcia jak to działa, na jakiej zasadzie, a przede wszystkim jakie są kwoty tych doładowań i ile punktów zabierają ?
Z góry dziękuję za odpowiedzi ;]

Android FTW.

#445820  autor: Marens
 09 gru 2010, 14:28
Ballberith pisze:Wiem, że można je przeznaczyć na doładowania ale nie mam pojęcia jak to działa, na jakiej zasadzie, a przede wszystkim jakie są kwoty tych doładowań i ile punktów zabierają ?
http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... oladowania

Wychodzą Ci 3 doładowania za 100zł.
Można spróbować je upłynnić na Allegro za ~80-90zł/szt

#445871  autor: Ballberith
 09 gru 2010, 21:09
Update
Jednak tych punktów jest ponad 16k :P
Chyba, że można jakieś nagrody rzeczowe zamawiać ? Też by można było opchnąć na allegro w razie czego.
Wie ktoś może jakie to nagrody są dostępne ? Sprawdziłbym sam, ale za cholerę nie wiem gdzie, co i jak :P

Android FTW.

#445876  autor: kuwejt
 09 gru 2010, 21:23
Bez obrazy ale w linku podanym przez Marens'a wystarczy kliknąć po lewej stronie na "nagrody"... :roll:
W razie czego bezpośredni LINK

PS
Za tyle punktów możesz mieć np Samsunga Solid (B2100) i jeszcze zostanie troche pkt, ale najlepiej wyjdziesz chyba jednak na sprzedaży doładowań.

Audyt UX, www i SM
Szukasz pomysłu na prezent?
Satysfakcja użytkownika na FB
  • Strona 8 z 10
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 1
  • 6