• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 70 z 187
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 187

#713908  autor: Ruben
 28 kwie 2014, 07:46
KA, dokładnie o to mi chodziło. Pisząc o przedłużeniówkach miałem na myśli pełny ich wachlarz a ten na razie największy jest w Plusie, bo można mieć bardzo korzystną ofertę z dużą lecz limitowaną liczbą minut lub no limit pełny z Pakietem GB czy też tylko połączenia, SMSy, MMSy.

Mam nadzieję, że nie zlikwidują OMG -50%, bo to zapewnia elastyczność przy przedłużaniu umowy. Mamy wybór i znając swoje zapotrzebowanie dobieramy do siebie ofertę a znam osoby, którym 180min/180SMS wystarczy a mogą to w Plusie mieć za 10pln a 550min/550SMS za 20pln.

Halset, oferty no limit są bardzo porównywalne i pisałem już o tym dawno i nawet challenger rynkowy już odpuścił walkę cenową. Różnice sięgają 10pln/m-c i głównie wynika to z wielkości pakietu internetowego.

#714222  autor: lukas.czarek
 29 kwie 2014, 17:33
witam.
Przeczytałem 20 stron wstecz, jednak nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania:

1) chciałbym złożyć wypowiedzenie umowy, jednak jestem tylko użytkownikiem. Pani konsultant doradziła mi abym wysłał wypowiedzienie listownie, ale czy to nie przedłuży znacznie całego procesu ??

2) czy ktoś przedłużał umowę na firmę i jakie warunki można dostać po złożeniu wypowiedzenia?

#714248  autor: Vero
 29 kwie 2014, 20:02
lukas.czarek pisze:1) chciałbym złożyć wypowiedzenie umowy, jednak jestem tylko użytkownikiem. Pani konsultant doradziła mi abym wysłał wypowiedzienie listownie, ale czy to nie przedłuży znacznie całego procesu ??
Ja właśnie wysłałem wypowiedzenie listownie, za zwrotnym poświadczeniem odbioru (żeby mieć datę pewną doręczenia). Stempel Kancelarii głównej Polkomtel-u mam z datą aż po 10 dniach od daty wysłania, pomimo, że wysłałem priorytetem! Tak że trochę to trwa.
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2014, 14:14 przez Vero, łącznie zmieniany 1 raz.

#714341  autor: lukas.czarek
 30 kwie 2014, 12:09
A po ilu dniach odezwali się z DUK ? Musze czekać do zakończenia umowy (18 maja) czy mogę wysłać wcześniej?

#714350  autor: Ruben
 30 kwie 2014, 13:33
lukas.czarek , list możesz wysłać wcześniej, im szybciej wyślesz to szybciej otrzymasz ofertę.

Tak naprawdę to czy przyjmie wypowiedzenie od Ciebie jako użytkownika zależy od konsultanta w punkcie obsługi. Ja niedawno zanosiłem wypowiedzenie i byłem tylko doręczycielem. Pani w punkcie wystarczył tylko PESEL właściciela i wprowadziła do systemu a dosłownie za 30 min był kontakt z DUK. Przeważnie dzwonią szybko, bo na drugi dzień ale niektórzy pisali, że czekali ponad tydzień na telefon od DUK.

#714354  autor: Vero
 30 kwie 2014, 14:14
lukas.czarek pisze:A po ilu dniach odezwali się z DUK ? Musze czekać do zakończenia umowy (18 maja) czy mogę wysłać wcześniej?
Do mnie DUK jeszcze się nie odezwał, ale możliwe, że to jeszcze potrwa zanim moje listowne wypowiedzenie zostanie wklepane do systemu - na razie mam tylko pieczątkę sekretarki, że przyjęła pismo. Inaczej jest przy składaniu wypowiedzenia w salonach lub punktach sprzedaży Plusa - wtedy wypowiedzenie jest przez nich od razu wklepywane do systemu i DUK widzi to natychmiast.

Wypowiedzenie należy złożyć minimum na 30 dni przed końcem umowy, czyli jeżeli koniec umowy masz 18 maja, to wypowiedzenie należało złożyć przed 18 kwietnia. Teraz, gdybyś nawet dzisiaj złożył wypowiedzenie, to umowa i tak przedłuży się na czas nieoznaczony. Ale to żaden problem, tę umowę też można rozwiązać za 30 dniowym wypowiedzeniem ze zleceniem przeniesienia numeru na kartę. W twoim wypadku (krótki termin do końca umowy), chyba wskazane byłoby wypowiedzieć umowę w salonie/p.s. Plusa.

#714967  autor: juveadamo
 04 maja 2014, 10:45
Wycofanie wypowiedzenia ( abonament plus ) można zlecić w salonie lub telefonicznie ? Chciałbym przenieś numer do innego operatora i żeby on zajął się wszystkimi procedurami. Chyba że mogę zostawić to wypowiedzenie a nowy operator złoży swoje byle by się zmieścić do 16 maja bo wtedy kończy mi się przed ostatni okres rozliczeniowy.

#715187  autor: Boro99
 05 maja 2014, 17:08
darq87 pisze:PLUS podwoił transfery w ofercie !!! Ciekawe jak nowe wypowiedzenia będą rozpatrywane - czy dadzą więcej GB:)

http://www.telepolis.pl/wiadomosci/-akt ... 30457.html

Jestem po rozmowie z konsultantem, który nie mógł mi zaproponować w ramach przedłużenia jeszcze nic z promocji "2x więcej LTE", ale zaproponował np. 25GB za 34,95zł lub 30GB za 44,95zł (oczywiście +50GB nocnego w obu przypadkach). Umowa na 12 miesięcy, bez sprzętu, pakiet Kaspersky (ponoć licencja tylko na rok - przyjedzie kurier to zobaczę).

Do tej pory korzystałem z podobnej promocji (-50%, tylko sim, bezterminowa, upust na kolejne 12 miesięcy) gdzie za 25GB płaciłem 49,90.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2014, 22:57 przez Boro99, łącznie zmieniany 1 raz.

#715196  autor: buba1234
 05 maja 2014, 17:28
Dla nowych klientów orange daje za 44,95zł 35GB i nocny nolimit od 0.00 do 8.00, a po dwóch latach na przedłużenie mozliwa obnizka cen, aktualnie dają w orange 49GB za 17,98zł. Oferta Plusa jest smieszna.

#715233  autor: julliard
 05 maja 2014, 20:17
a czy orientujecie się jak wygląda kwestia przedłużenia umowy, ale z telefonem (tak, wiem, że się nie opłaca za bardzo, ale chcę nowy telefon i wolę płacić nawet wyższy abonament, niż teraz wykładać 2 tys zł)? załatwiając przez ten dział utrzymania klienta albo po wypowiedzeniu, sama nie wiem. wiecie co można ugrać?

pomijam, że mi umowa skończyła się w marcu i w ogóle do mnie nie zadzwonili, dopiero ja sama musiałam do nich dzisiaj zadzwonić :(

będę wdzięczna za rady :)

#715312  autor: Ruben
 06 maja 2014, 08:19
julliard, temat ofert z telefonem jest w niskim stopniu sprawdzony między innymi dlatego, że przeważnie są to oferty nieopłacalne dlatego trudno Ci coś podpowiedzieć.
Pewne jest jedno, że jeżeli chcesz otrzymać lepszą ofertę, to wcześniej złóż wypowiedzenie z opcją przeniesienia numeru na usługę na kartę.
Oczywiście też nie przedłużaj podczas pierwszego kontaktu po wypowiedzeniu. Notuj proponowane oferty, porównaj ceny telefonu na rynku i proponowanej przy przedłużeniu i na spokojnie podejmij decyzję. Zachęcam do podzielenia się na forum otrzymanymi propozycjami.
Bez wypowiedzenia szkoda nawet czasu na dyskusję z konsultantami.

#715314  autor: KA
 06 maja 2014, 08:31
Dokładnie tak: wypowiedzenie, poczekaj kilka dni i jeśli nie zadzwonią to albo Ty zadzwoń, albo poproś o pomoc/kontakt na plusforum.pl.
Nowy tel: nie musisz wykładać 2 tys zł, możesz wziąć na raty 0% bez ubezpieczenia (np. Euro.com.pl), a umowy z telefonem prawie zawsze są skandalicznie przepłacone i tym samym kompletnie nieopłacalne.

#715445  autor: Vero
 06 maja 2014, 19:41
Jestem po telefonie z DUK (uprzednio złożone wypowiedzenie):

I opcja:
- 29 zł za no limit na komórkowe,
- 7 zł za no limit na stacjonarne.
( nie pytałem o internet i smsy, bo mnie nie interesują).

II opcja (ale po moim konkretnym zapytaniu), taryfa OMG -50%:
- 19,95 zł za 550 minut do wszystkich, wymienne na sms/mms,
- przez 6 miesięcy no limit do Plusa za darmo,
- 10 zł za no limit do Plusa po upływie 6 miesięcy,
lub
- 5 zł za no limit do 5-ciu numerów w Plusie,
- umowa na 12 miesięcy.

Czyli generalnie potwierdza się OMG-50%, ale najbardziej zaskoczył mnie "agresywny marketing", bo po zapytaniu ze strony konsultantki czy nie jestem zadowolony z oferty, odpowiedziałem (także po to aby "podbić stawkę"), że rozważam Nju mobile - pani zaatakowała mnie sensacyjną diagnozą, że "to jest niepewna oferta" ponieważ umowa jest tam zawierana na czas nieoznaczony i operator może ją łatwo zmienić, wypowiedzieć... Niby, czysto teoretycznie, to tak, ale już to widzę, jak operatorzy walczą o klientów, aby potem masowo wypowiadać im umowy zawarte na czas nieoznaczony... :shock: Z karkołomnej logiki konsultantki z DUK wychodziło, że umowa na 12 msc z Plusem jest bardziej bezpieczna, bo... na 12 miesięcy :-D Może jest bardziej bezpieczna, ale raczej dla operatora, bo klient, jeżeli będzie niezadowolony, to łatwo zmieni operatora.
Poza tym, pani próbowała mi wciskać rzeczy nieprawdziwe (albo są niedoszkoleni, albo to celowa taktyka) np. że w Nju po wysłaniu kilku smsów będę musiał zapłacić 9 zł, tak jak za cały pakiet. Kiedy wyjaśniłem pani, że przed podjęciem decyzji zapoznaję się z regulaminami i cennikami i że się myli, pani nawet nie próbowała zaprzeczać, płynnie przeszła do następnego tematu.

Tak więc podczas negocjacji z DUK, nie dajcie się przestraszyć "niepewnymi ofertami" konkurencji, ani ściemami na temat rzekomych wad innych ofert, nie odpowiadajcie od razu, analizujcie, do DUK zawsze można oddzwonić po zastanowieniu.

#715458  autor: KA
 06 maja 2014, 20:22
Super, że zachowali najlepszą chyba taryfę OMG -50%. Wygląda na to, że na życzenie będzie dostępna jeszcze jakiś czas (dla mnie oby nawet do marca 2015). Jedno wciąż mnie dręczy: czy nadal można dostać umowę bezterminową przy przejściu z innej sieci? Tego w sumie nikt ostatnio nie potwierdził.

#715473  autor: Ruben
 06 maja 2014, 21:15
KA pisze:Jedno wciąż mnie dręczy: czy nadal można dostać umowę bezterminową przy przejściu z innej sieci?
Nie można. Sprawdzam jeszcze jedną opcję ale czarno to widzę.

#715477  autor: muza_tv
 06 maja 2014, 21:31
@Vero: W pierwszej opcji 29 zł powinieneś mieć nielimitowane nie tylko rozmowy, ale także SMS-y i MMS-y. Ja tak przynajmniej mam.

Co do konsultantów, to nie dziw się. Celem konsultanta jest sprzedać, więc lubią trochę postraszyć konkurencją. Nie każdy przegląda serwisy branżowe i interesuje się telekomunikacją :).

@KA: Oferty OMG z rabatem 50 proc. na razie są dostępne. Należy jednak pamiętać, że rabat jest tylko na 12 miesięcy, po czym wraca normalna cena i trzeba się znów bawić z operatorem w wypowiedzenia. W przypadku opcji "no limit za 29 zł" warunki pozostają bez zmian także po okresie zobowiązania. Ale każdy wybiera to co lubi.

Co do umów bez zobowiązania na pewno są dostępne w przypadku Plus Internet bez sprzetu. Ale w przypadku Plus Abonament chyba się z tego wycofano.

#715523  autor: kostykiewicz
 07 maja 2014, 09:09
I właśnie dzięki temu wątkowi można dowiedzieć się co można dostać, czego można się spodziewać, na co zwrócić uwagę.

Ostatnio przedłużałem teściowi umowę z playem (dostał listownie propozycje korzystną opisywaną w wątku z playa) dwa dni przed końcem umowy (tzn po złożeniu wypowiedzenia z abo na kartę)
Dzwonię....
Konsultant pyta mnie czy korzystam z internetu itp dostosowuje dla mnie ofertę i proponuje mi jakiś badziew, po krótkim wciskaniu oferty niekorzystnej mówię że otrzymałem listownie ofertę to i to i to mnie interesuje.
A on na to że przykro mi ale ta oferta jest już nieaktywna//niedostępna myśle what the f##k?
Ale tydzień wcześniej piszę do play24 na FB w tej sprawie i pytam się jak długo jest ta oferta aktywna, którą mi wysłali, otrzymuje odpowiedź, że do czasu aż przejdzie z abo na kartę.
No to mówię konsultantowi, że chwila .... i opisuje to co odpisał mi na FB konsultant.

Po wysłuchaniu konsultant na infolinii mówi proszę chwilę poczekać..... i czekam z minutę po chwili wraca i mówi że już tą ofertę reaktywował :D hehe no to myśle spoko i przedłużam umowę na warunkach korzystnych dla mnie + do tego zamiast na 18 mam na 15 misięcy umowę, chociaż na kartce którą otrzymałem było napisane że na 18 :)

Dlatego warto wiedzieć przed rezygnacją co w trawie piszczy i przeczytać 10 postów wyżej lub więcej aby się zorientować. :)wtedy będziemy wiedzieć czego możemy się spodziewać i o co walczyć. :)

#715541  autor: Vero
 07 maja 2014, 11:48
muza_tv pisze:@Vero: W pierwszej opcji 29 zł powinieneś mieć nielimitowane nie tylko rozmowy, ale także SMS-y i MMS-y. Ja tak przynajmniej mam.
Bardzo możliwe, że tak jest, ale ponieważ ja prawie nie używam sms-ów, to nawet nie zanotowałem co konsultantka mówiła na ten temat. Generalnie mówiła z prędkością karabinu maszynowego :lol:
Co do konsultantów, to nie dziw się. Celem konsultanta jest sprzedać, więc lubią trochę postraszyć konkurencją. Nie każdy przegląda serwisy branżowe i interesuje się telekomunikacją :).
Właśnie takie odniosłem wrażenie, że pierwszy "atak" był wycelowany tak, jakby mówiła do osoby zupełnie zielonej, próbowała wciskać jakieś kity, dopiero jak zacząłem dopytywać, mówić o cennikach, to ton rozmowy szybko się zmienił :wink: No cóż, dziewczyna musi wyrobić normę, jak w każdej pracy.

#715806  autor: tobik_d
 08 maja 2014, 18:59
julliard pisze:a czy orientujecie się jak wygląda kwestia przedłużenia umowy, ale z telefonem (tak, wiem, że się nie opłaca za bardzo, ale chcę nowy telefon i wolę płacić nawet wyższy abonament, niż teraz wykładać 2 tys zł)? załatwiając przez ten dział utrzymania klienta albo po wypowiedzeniu, sama nie wiem. wiecie co można ugrać?

pomijam, że mi umowa skończyła się w marcu i w ogóle do mnie nie zadzwonili, dopiero ja sama musiałam do nich dzisiaj zadzwonić :(

będę wdzięczna za rady :)
Julliard ja rownież jestem zainteresowany przedłużeniem umowy z telefonem. Po zlozeniu wypowiedzenia otrzymalem 2 oferty: 75zł - nielimitowane polaczenia i smsy, 2.8GB internetu i Samsung Galaxy S4 mini za 1zł lub 60zł - nielimitowane połączenia + 0,7GB internet i S4 mini za ok 300zł. Narazie nie przyjałem oferty i czekam bo mam jeszcze 2 miesiace. Daj znac jaka propozycje otrzymałaś.

[ Dodano: 2014-05-08, 19:08 ]
KA pisze:Dokładnie tak: wypowiedzenie, poczekaj kilka dni i jeśli nie zadzwonią to albo Ty zadzwoń, albo poproś o pomoc/kontakt na plusforum.pl.
Nowy tel: nie musisz wykładać 2 tys zł, możesz wziąć na raty 0% bez ubezpieczenia (np. Euro.com.pl), a umowy z telefonem prawie zawsze są skandalicznie przepłacone i tym samym kompletnie nieopłacalne.
Nie jestem pewny czy umowy z telefonem są aż tak bardzo nieopłacalne. Tak jak pisalem wyzej otrzymalem propozycje 75zł za no limit +2.8GB + S4mini za 3zł. Zadkładając ze podobny abonament bez telefonu móglbym mieć za 39zł (nie wiem nie sprawdzalem, przeczytalem na forum) 36zł zostaje na oplate raty za telefon. S4 mini w Euro kosztuje 1300zł, wiec miesiecznie przy 26miesiacach umowy wychodzi 50zł a nalezy pamietac ze pare miesiecy przed koncem umowy mozna juz negocjowac i otrzymac nowa umowe i telefon.
  • Strona 70 z 187
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 187
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70