• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 70 z 96
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 96

#408364  autor: dakoolk
 03 cze 2010, 09:51
Dzięki za podpowiedź w sprawie kuriera. Ciekawe tylko, czy jutro pojawi się cennik z Wave dla przedłużających. Jeśli tak to będę ich nękał, czy są w stanie dostarczyć mi ten telefonik przed piątkiem :) BTW. Ile czeka się na kuriera od Ery? Istotna stałą się też kwestia navi, ponoć w Playu nie dają programu do navi, tylko google maps. Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mógł potwierdzić, czy wersja dla Ery będzie miała zainstalowane nawi i ile będzie kosztować licencja na wyznaczanie tras.

#408370  autor: jolka13
 03 cze 2010, 10:33
hej

ja także chcę przedłużyć umowę mam do września , interesuje mnie R60 już propozycja era za 60zł przy 325 minutach ( tj. 200+125), ale telefon który mnie tylko interesuje to SE W995 w tej taryfie kosztuje mnie 449zł ( po obniżce punktami EP)-drogi :cry: Zastanawiam się jeszcze nad Telefoniczną okazją R60 200 minut za 65zł telefon by kosztował 349zł na 24 m-ce. ( tj. więcej o 120zł bo 5złx24). Przy telefonicznej okazji przepłacę w sumie 20zł i będę miała mniej minut, teraz miałam 170 i spokojnie mi starczało)

Czy możecie mi pomóc czy czekać jeszcze może telefon będzie tańszy? Czy w erze nie będzie problemu z jego dostępnością?

P.s. płacę już abonament bez promocji o 15zł większy.

pozdrawiam

jolka

#408386  autor: danielkl
 03 cze 2010, 12:18
Zawsze mozna wgrac navi experta w java do tego samsunga bo obsluguje java

#408390  autor: arasel
 03 cze 2010, 12:25
dakoolk pisze: BTW. Ile czeka się na kuriera od Ery?
Pewnie różnie, natomiast w moim przypadku było błyskawicznie. We wtorek ok. 11 dzwonił do mnie SUK, w środę o 7:15 dzwonił kurier i pytał gdzie można mnie znaleźć pomiędzy 10 a 11. :)

#408459  autor: dakoolk
 03 cze 2010, 17:57
Dzieki za odpowiedź w sprawie kuriera!

A Naviexpert jest bez sensu, bo nie dość, że trzeba płącić za licencję to jeszcze za dane. Przez 2 tygodnie jazdy po Europie za dane w roamingu zapłacę tyle co za tanią nawigację z Marketu, albo nawet za podstawowy model TomToma w jakiejś super promocji...

#408517  autor: kuwejt
 03 cze 2010, 23:00
dakoolk pisze:Dzieki za odpowiedź w sprawie kuriera!

A Naviexpert jest bez sensu, bo nie dość, że trzeba płącić za licencję to jeszcze za dane. Przez 2 tygodnie jazdy po Europie za dane w roamingu zapłacę tyle co za tanią nawigację z Marketu, albo nawet za podstawowy model TomToma w jakiejś super promocji...
Za 2 tygodnie transmisji danych na roamingu po Europie to zapłacisz tyle, że mógłbyś sobie 10 takich nawigacji kupić albo nawet nowego laptopa :!: :|

Audyt UX, www i SM
Szukasz pomysłu na prezent?
Satysfakcja użytkownika na FB

#408518  autor: krzyszsz
 03 cze 2010, 23:06
Witam,

A czy ktoś kompetentny mógłby skomentować mój pomysł? Otóż, załóżmy, że dysponuję dwiema aktywacjami abonamentowymi w Erze. Z tego co wyczytałem, tańsze telefony dla stałych klientów obowiązują tylko przy nowej aktywacji (czyli poza dwiema które mam musiałbym podpisać trzecią umowę). A gdybym rozwiązał umowę na jednym numerze (ponieważ nie chcę go stracić przenoszę go do prepaida). Drugi abonament przedłużam standardowo. Po tygodniu podpisuję na ten numer, który przeniosłem nową umowę ale ponieważ mam w Erze już jedną aktywację to powinienem być rozpatrywany jako stały klient i możliwość skorzystania z tańszych telefonów powinna być bezsprzeczna. I jeszcze pytanie: jakie warunki (liczba minut, usługi dodatkowe) by mi wtedy przysługiwały na tej "nowej" aktywacji? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam

Krzyszsz

#408527  autor: thonka
 03 cze 2010, 23:24
krzyszsz, kazdy kto nie przedluzyl umowy, a np. przeniosl numer do taktaka, a potem podpisze nowa umowe jest traktowany jako nowy abonent i jest tak w kazdej sieci... nie przysluguje Tobie traktowanie na tym numerze jakobys byl stalym abonentem.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#408529  autor: krzyszsz
 03 cze 2010, 23:29
Thonka, czyli dostaję do numeru takie warunki jak nowy klient. Ok, rozumiem. A czy ktoś podpisujący nową umowę zbił cenę abonamentu? I czy opisany przeze mnie sposób jest do zrobienia?

Pozdrawiam

Krzyszsz

#408530  autor: bleckwarrior
 03 cze 2010, 23:32
krzyszsz pisze:Thonka, czyli dostaję do numeru takie warunki jak nowy klient. Ok, rozumiem. A czy ktoś podpisujący nową umowę zbił cenę abonamentu? I czy opisany przeze mnie sposób jest do zrobienia?

Pozdrawiam

Krzyszsz
ja mimo 3 lat pracy w erze, w zamierzchłych czasach, nie spotkałem:)

#408532  autor: krzyszsz
 03 cze 2010, 23:39
Rozumiem. Z tego co widzę warunki dla nowych nie są wcale złe. A można dzięki opisanej metodzie mieć jeszcze tańszy telefon. Będę to musiał przemyśleć jak tylko wyjdzie regulamin i cennik telefonów.

Pozdrawiam

Krzyszsz

[ Dodano: 2010-06-04, 00:05 ]
Właśnie dlatego czekam na jakiś dokładny regulamin albo potwierdzenie od kogoś z ERY.:D a nowe cenniki faktycznie by się przydały.

[ Dodano: 2010-06-04, 00:33 ]
Czy mi się wydaje czy jeden post wcześniej został usunięty?

#408564  autor: natalia.natalia
 04 cze 2010, 06:56
krzyszsz pisze:czyli dostaję do numeru takie warunki jak nowy klient.
powtórzę jeszcze raz, jeśli chcesz przenieść numer do TT i później znowu przenieść do abonamentu to musisz przeczekać 3 miesiące.. A nie wiemy czy ta promocja jeszcze będzie.

#408595  autor: dakoolk
 04 cze 2010, 11:17
[ Dodano: 2010-06-04, 00:33 ]
Czy mi się wydaje czy jeden post wcześniej został usunięty?[/quote]

Hehe, mój też, o tym jak "przedłuzyć umowę" z "fajnym cennikiem", ale tracąc numer (nie wszyscy są do niego przywiązani, czasem wręcz przeciwnie ;P)

A możę ktoś napisać, co z cennikami zapowiadanymi w informacji prasowej na "3. czerwca"? Na 1 z portali pojawił się tylko cennik biznesowy z datą 3.06 (utworzony 2.06).
Czy inne cenniki też zmieniły się z datą wczorajszą, czy dopiero będą zmieniane w przyszłym tygodniu (albo później)?
Ostatnio zmieniony 04 cze 2010, 12:22 przez dakoolk, łącznie zmieniany 1 raz.

#408596  autor: osachorzow
 04 cze 2010, 11:24
natalia.natalia pisze:powtórzę jeszcze raz, jeśli chcesz przenieść numer do TT i później znowu przenieść do abonamentu to musisz przeczekać 3 miesiące..
NIE NIE i jeszcze raz NIE ;) Znów wprowadzasz w błąd w tej kwestii ;P już chyba trzeci raz :/ Przejść z taktaka do abonamentu można po wykonaniu pierwszego połączenia (czyli nawet w minutę po zakupie startera ;) ) Regulamin: http://www.era.pl/r/era_pl_repo1/docume ... 082009.pdf

#408616  autor: alex1155
 04 cze 2010, 12:52
osachorzow pisze:
natalia.natalia pisze:powtórzę jeszcze raz, jeśli chcesz przenieść numer do TT i później znowu przenieść do abonamentu to musisz przeczekać 3 miesiące..
NIE NIE i jeszcze raz NIE ;) Znów wprowadzasz w błąd w tej kwestii ;P już chyba trzeci raz :/ Przejść z taktaka do abonamentu można po wykonaniu pierwszego połączenia (czyli nawet w minutę po zakupie startera ;) ) Regulamin: http://www.era.pl/r/era_pl_repo1/docume ... 082009.pdf
Hm, raz jak chciałem przejść z TT do abonamentu to mi kazali czekać 3 m-ce :D :D

#408617  autor: osachorzow
 04 cze 2010, 12:57
alex1155, kiedyś przenosząc po 3 miesiącach unikało się płacenia opłaty aktywacyjnej z abonamentu, ale przenieść można było i wcześniej więc może dlatego?

#408625  autor: alex1155
 04 cze 2010, 13:13
osachorzow pisze:alex1155, kiedyś przenosząc po 3 miesiącach unikało się płacenia opłaty aktywacyjnej z abonamentu, ale przenieść można było i wcześniej więc może dlatego?
Konsultantka mi powiedziała ,że najwcześniej można przejść z Tak Taka dopiero po 3m-cach. :-D :-D ,ale myślę że robiła to w dobrej wierze w celu unikniecia przeze mnie aktywacji.
By uniknąc niepotrzebnych opłat aktywacyjnych konsultanci w punkcie Ery zazwyczaj proponowali mi przejscie z numerem z innej sieci.

#408626  autor: bleckwarrior
 04 cze 2010, 13:14
osachorzow pisze:alex1155, kiedyś przenosząc po 3 miesiącach unikało się płacenia opłaty aktywacyjnej z abonamentu, ale przenieść można było i wcześniej więc może dlatego?
dokładnie bylo takie rozwiazanie. Natomiast przejść zawsze było można od razu, i obecnie też tak jest.

ponieważ całe życie się uczę, moje zdanie z dzisiaj w danym temacie,niekoniecznie musi być takie samo, jak wczoraj -a jutro takie samo jak dziś.

#408630  autor: tomasz9119
 04 cze 2010, 13:25
Witam

Ja z kolei mam pytanie do osób, które znają się na wewnętrznych procedurach przy przedłużaniu umowy w Erze: czy to prawda, że oferty specjalne (niby indywidualnie stworzone dla mnie :lol: ) wygasają po dwóch tygodniach, jeśli się nie przedłuży umowy? Nie jestem pewien, czy pan konsultant próbował mnie dzisiaj naciągnąć, żebym w tym momencie już podpisał aneks, czy może tak jest naprawdę.
Dziękuję z góry i pozdrawiam :)

#408666  autor: tarak
 04 cze 2010, 14:40
tomasz9119 pisze:Witam
czy to prawda, że oferty specjalne (niby indywidualnie stworzone dla mnie :lol: ) wygasają po dwóch tygodniach, jeśli się nie przedłuży umowy?
ja po napisaniu maila i uzyskaniu więcej niż ofert standardowa czekałem jeszcze jakies 2,5 miesiąca zanim przedłużyłem i oferta nadal była na moim koncie.
  • Strona 70 z 96
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 96
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70