• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 69 z 217
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 217

#473268  autor: She
 29 kwie 2011, 12:12
dedeman pisze:Jak nie ma jak jest?
Cennik telefonów z dn.29.04.2011
Dzięki. Nie wiem czemu ale mi pojawiał się cennik z 07/04. Teraz jest ok.

Mam pytanie:

- umowę pierwszą z Erą podpisywałam we wrześniu
- 2 lata temu aneks podpisywałam w czerwcu

Jeśli teraz aneks podpiszę na początku maja, to od kiedy będzie "leciała" nowa wybrana przeze mnie taryfa? I jaki abonament będę płacić po upływie 2 lat od podpisania nowego aneksu?

St.konsultant czy 2 maja salony Ery są otwarte czy zamknięte?

#473361  autor: Arxel
 29 kwie 2011, 20:38
Tak się śmialiście że pytam o Galaxy 2 ;p
..
Czy jest ("SGS 2") już na stanie? Czy można go zamawiać?
PS.Jak jest czynny dział utrzymania klienta ? Tzn od której do której i w jakie dni tygodnia

#473415  autor: kedziart
 30 kwie 2011, 08:32
She pisze: Mam pytanie:

- umowę pierwszą z Erą podpisywałam we wrześniu
- 2 lata temu aneks podpisywałam w czerwcu

Jeśli teraz aneks podpiszę na początku maja, to od kiedy będzie "leciała" nowa wybrana przeze mnie taryfa? I jaki abonament będę płacić po upływie 2 lat od podpisania nowego aneksu?
Warunki wejda w zycie "od razu", ale umowa przedluzy sie o dwa lata od daty zakonczenia biezacej umowy.
She pisze:czy 2 maja salony Ery są otwarte czy zamknięte?
2. maja salony i sklepy firmowe pracują jak w zwykly dzien roboczy.

#473498  autor: SACZI
 30 kwie 2011, 14:58
dedeman pisze:Jak nie ma jak jest?
Cennik telefonów z dn.29.04.2011

Niedługo kończy mi się umowa w szanownej sieci Era, ale oferowane warunki trochę mnie śmieszą. Przejrzałem Waszą dyskusję, więc raczej nie ma co liczyć na lepszą ofertę na dzień dzisiejszy. Orientuje się ktoś kiedy może nastąpić zmiana obecnej oferty dla klientów indywidualnych? Niby jest, że maksymalnie do końca maja, ale umowa mi się kończy 1 czerwca i nie wiem czy czekać i ryzykować.
Co Cię śmieszy w ofercie?
Era ciągle ma bardzo dobra ofertę przedłużeniową i niewiele innych ofert jest z nia w stanie konkurować.
Który operator w standardzie daje jeden płaski pakiet do wszystkich sieci w Polsce i na nr stacjonarne do UE w cenie 16,5 gr/min?
Niezaprzeczalnym faktem jest, że ceny telefonów są wysokie, ale nie ma obowiązku kupowania SGS'a w abonamencie za 59 PLN.

PS
Jaka oferta by Cię nie "rozśmieszyła"?

#473557  autor: dedeman
 30 kwie 2011, 18:33
@SACZI: Przede wszystkim fakt, że oferta bez telefonu czy z telefonem niemal się nie różni (220 min z telefonem - 260min, a po roku 200min bez telefonu), to raz. Dwa, zwykły użytkownik "z ulicy" za 45zł ma 200min, ten telefon co chcę w tej samej cenie i jeszcze pierwszy abonament za złotówkę. Trzy, do tej pory płaciłem 30zł za 190min, teraz wielka oferta - 49zł za 220min (utargowałem 45zł i Rodzina 2 na 24miesiące zamiast 12). W przeliczeniu za minutę rozmowy teraz mam ~15gr a po przedłużeniu ~20gr, czyli 33% więcej.

Porównywalnie w Playu jest 240min, darmowe w sieci +50min przez pól roku i telefon tańszy o 50zł niż w Erze. Nie mówiąc o abo za 59zł. Taka oferta mnie nie śmieszy.

Wiem, że to żaden argument, ale w sieci już 12lat, 3 abonamenty i rachunki miesięczne >150zł, a oferta minimalnie lepsza (jak nie ta sama) co dla nowych.

A nie wiecie jak to jest w Erze, trzymają ofertę do końca podanego w regulaminie terminu czy jest szansa, że nowa oferta wejdzie przed tą datą?

#473564  autor: SACZI
 30 kwie 2011, 19:31
dedeman pisze:@SACZI: Przede wszystkim fakt, że oferta bez telefonu czy z telefonem niemal się nie różni (220 min z telefonem - 260min, a po roku 200min bez telefonu), to raz. Dwa, zwykły użytkownik "z ulicy" za 45zł ma 200min, ten telefon co chcę w tej samej cenie i jeszcze pierwszy abonament za złotówkę. Trzy, do tej pory płaciłem 30zł za 190min, teraz wielka oferta - 49zł za 220min (utargowałem 45zł i Rodzina 2 na 24miesiące zamiast 12). W przeliczeniu za minutę rozmowy teraz mam ~15gr a po przedłużeniu ~20gr, czyli 33% więcej.
Porównaj abo R60 SUK, cena minuty wychodzi Ci na poziomie 16,5 gr, czyli całkiem przezwoicie.
Do Playa nie ma sensu się porównywać, bo ten zawsze był tańszy, jednak w niektórych konfiguracjach era wypada nawet korzystniej.
Warto się porównać do innych sieci (Orange i Plus), zeby mieć ogólne pojęcie o ofercie.
Tutaj era nie wypada źle. Powiedziałbym, że zostawia Plusa i Orange z tyłu (oczywiście zależy to od indywidualnych preferencji).

#473600  autor: dedeman
 30 kwie 2011, 22:32
W kwestii Orange i Plusa, nie ma co porównywać, bo te sieci jak dla mnie (i wielu znajomych) nie istnieją przez fatalną obsługę klienta, perfidne oszukiwanie i wprowadzanie w błąd (umowa różni znacznie od tego co obiecują), no a Plus dodatkowo to moim zdaniem z ofertą jest co najmniej dwa lata za konkurencją. Także porównywałem jedynie z Playem.
Niestety na R60 nie mogę sobie pozwolić, a szkoda :) I teraz nie wiem czy czekać jeszcze miesiąc (nie liczę na rewolucję po rebrandingu, bo podobno ma być więcej dodatkowych usług typu internet, telewizja itp.) czy już przedłużyć umowę.

#473823  autor: plustik
 02 maja 2011, 11:23
i jak dołączę się do dyskusji. Czytam ten temat kilka stron wstecz i tak sobie myślę... sieci teraz się wycwaniły [względem ubiegłych lat gdzie średnim abo był za 40-45zl] - dają abo 69zł w promocyjnej cenie 59zl - co i tak jest drogim abonamentem (mam tu na myśli Erę i m.in Playa). Ja mam abo jeszcze pół roku (45zł 190min do wszystkich 200min do Ery i stacj) - nie sądzę żeby się coś na lepsze zmieniło... myślę że to mój ostatni abonament. Chciałem wsiąść jeszcze abo w Playu - Play Days Nokia - E72 = ale taki szał był że się po prostu nie załapałem;/ (z jednej strony żałuję "słuchawki" za 1zł a z drugiej strony nie żal mi drogiego abonementu za 59zł x 24miesiące - ale opcja taka była) :wink:
Zastanawiam się nad przejściem do Orange GO - jedna z lepszych ofert PrePaid w Polsce, ew Fresh. Jako ciekawostkę dodam że np we Włoszech 90% użytkowników telefonii komórkowej korzysta z ofert prepaid... Taka mała dygresja, zobaczymy czy coś się jeszcze w między czasie zmieni w rynku sieci komórkowych w Polsce - ale wnioski póki co wyciągnijcie sami...

-----
wycialem wypowiedz dot. punktow premia. powstal osobny temat z tym pytaniem. - tho
Ostatnio zmieniony 02 maja 2011, 13:18 przez plustik, łącznie zmieniany 1 raz.
 #473860  autor: enagem
 02 maja 2011, 14:19
Witam,
dziś na moim koncie w iBOA pojawił się następujący komunikat:

PROMOCJA INTERNETOWA
Przedłużając umowę w iBOA otrzymujesz dodatkowo:

rabat na telefon od 49 zł do 199 zł lub dodatkowe 300 minut w przypadku oferty bez telefonu
bezpłatną przesyłkę kurierską
dodatkowe 60 min za aktywację f@ktury

W każdej chwili możesz również wybrać konsolę Sony Playstation 3 320GB lub netbooka Toshiba NB500 zamiast nowego telefonu.

Pytanie, czy jest to propozycja przedłużenia umowy?

Pzdr.

JUTRO TO JEST TAKIE DZIŚ TYLKO, ŻE JUTRO.

#473883  autor: maxbike
 02 maja 2011, 16:34
Mam pytanie co do Nowej Ery Domowej - czy jest możliwość urwania czegoś na infolinii z tych 25 zł bez telefonu lub od tych 29 zł z telefonem?
 #473887  autor: st.konsultant
 02 maja 2011, 16:59
enagem pisze:Witam,
dziś na moim koncie w iBOA pojawił się następujący komunikat:

PROMOCJA INTERNETOWA
Przedłużając umowę w iBOA otrzymujesz dodatkowo:

rabat na telefon od 49 zł do 199 zł lub dodatkowe 300 minut w przypadku oferty bez telefonu
bezpłatną przesyłkę kurierską
dodatkowe 60 min za aktywację f@ktury

W każdej chwili możesz również wybrać konsolę Sony Playstation 3 320GB lub netbooka Toshiba NB500 zamiast nowego telefonu.

Pytanie, czy jest to propozycja przedłużenia umowy?

Pzdr.
Ten komunikat pojawił się chyba u wszystkich Klientów Ery. Kiedy kończy Ci się umowa? Oferta bez telefonu pojawia się najwcześniej 6 miesięcy przed końcem.

#473892  autor: enagem
 02 maja 2011, 17:17
Umowa kończy mi się za 10 miesięcy, stąd moje pytanie. Zatem to niemożliwe, żeby było to przedłużenie?

#473893  autor: maciek764
 02 maja 2011, 17:27
Nie. Na razie mogą cię doić bez obaw o stratę.

#473894  autor: SACZI
 02 maja 2011, 17:30
enagem pisze:Umowa kończy mi się za 10 miesięcy, stąd moje pytanie. Zatem to niemożliwe, żeby było to przedłużenie?
Ja umowę przedłużałem w połowie marca i teraz po zalogowaniu do iBOA mam ten sam komunikat.
Wygląda mi to na leniwych programistów, którzy uruchomili komunikat każdemu bez względu na to, czy "przydłużenie mu przysługuje, czy nie" :mrgreen:

#473895  autor: enagem
 02 maja 2011, 17:32
Ciekawe podejście do klientów:). Dzięki za odpowiedź:). Pozdro.

#473911  autor: anonim69
 02 maja 2011, 19:59
SACZI pisze:Porównaj abo R60 SUK, cena minuty wychodzi Ci na poziomie 16,5 gr, czyli całkiem przezwoicie.
Do Playa nie ma sensu się porównywać, bo ten zawsze był tańszy, jednak w niektórych konfiguracjach era wypada nawet korzystniej.
I tu by się zgadzało , jeżeli idealnie wykorzystasz wszystkie min, w okresie rozliczeniowym.

#473972  autor: SACZI
 03 maja 2011, 08:13
anonim69 pisze:
SACZI pisze:Porównaj abo R60 SUK, cena minuty wychodzi Ci na poziomie 16,5 gr, czyli całkiem przezwoicie.
I tu by się zgadzało , jeżeli idealnie wykorzystasz wszystkie min, w okresie rozliczeniowym.
Nie rozumiem, taka zasada obowiązuje w każdej sieci, jeżeli masz abonament, przy czym w powszechnie uwielbianym Playu minuty nie przechodzą na nastepne okresy rozliczeniowe !
W erze niewykorzystane minuty przechodzą na następny okres rozliczeniowy, ale tylko jeden.
Dla porównania, Plus umożliwia korzystanie z niewykorzystanych minut na 3 okresy w przód i jest to zdaje się najlepsza oferta pod tym względem na rynku.
Jak jest w Orange, nie wiem, ale przypuszczam że podobnie jak w erze, niewykorzystane minuty przechodzą tylko na 1 okres w przód.

#473984  autor: plustik
 03 maja 2011, 11:07
SACZI pisze:Nie rozumiem, taka zasada obowiązuje w każdej sieci, jeżeli masz abonament, przy czym w powszechnie uwielbianym Playu minuty nie przechodzą na nastepne okresy rozliczeniowe !
W erze niewykorzystane minuty przechodzą na następny okres rozliczeniowy, ale tylko jeden.
Ku ścisłości - przechodzenie minut w Erze nie wygląda tak kolorowo jak piszesz. Owszem jest na 1 okres rozliczeniowy do przodu ale tylko teoretycznie w regulaminie tak jest...

Ja mam abo za 45zl:
- 120min do wszystkich wymienne na 360sms :arrow: PRZECHODZI
- 70min do wszystkich oprócz Play :arrow: NIEPRZECHODZI
- 200min do Ery i na stacj - wieczory i weekendy :arrow: NIEPRZECHODZI

Minuty przechodzą tylko z podstawowego pakietu 120minut do wszystkich.

Tak więc, de facto jeszcze chyba ani razu mi się nie zdarzyło żeby mi jakieś minuty przeszły na następny okres rozliczeniowy :| Teoria w regulaminie wygląda inaczej a praktyka inaczej.

#473993  autor: SACZI
 03 maja 2011, 11:39
plustik pisze:
SACZI pisze:Nie rozumiem, taka zasada obowiązuje w każdej sieci, jeżeli masz abonament, przy czym w powszechnie uwielbianym Playu minuty nie przechodzą na nastepne okresy rozliczeniowe !
Ku ścisłości - przechodzenie minut w Erze nie wygląda tak kolorowo jak piszesz. Owszem jest na 1 okres rozliczeniowy do przodu ale tylko teoretycznie w regulaminie tak jest...

Ja mam abo za 45zl:
- 120min do wszystkich wymienne na 360sms :arrow: PRZECHODZI
- 70min do wszystkich oprócz Play :arrow: NIEPRZECHODZI
- 200min do Ery i na stacj - wieczory i weekendy :arrow: NIEPRZECHODZI

Minuty przechodzą tylko z podstawowego pakietu 120minut do wszystkich.

Tak więc, de facto jeszcze chyba ani razu mi się nie zdarzyło żeby mi jakieś minuty przeszły na następny okres rozliczeniowy :| Teoria w regulaminie wygląda inaczej a praktyka inaczej.
Oczywiście masz rację, nie wspomniałem o tym.
I min własnie z tego powodu podpisałem aneks już w momencie, jak pokazał mi sie na koncie, zeby mieć jednolity pakiet minut do wszystkich.
Poprzednio miałem 120 do wszystkich, a 120 do ery i na stacjonarne.
Ten drugi pakiecik prawie co miesiąc mi przepadał, a ja musiałem dopłacać za rozmowy.

#473995  autor: limakcki
 03 maja 2011, 11:54
raffde pisze:Witam.
Przedłużam właśnie umowę w taryfie biznesowej. Interesują mnie taryfy Biznes 240 lub 140 . Czy ktoś orientuje się jakie upust mogę dostać do nich. Konsultant zaproponował 240 - 25%, 140 - 40%. Oraz Iphona w cenie cennikowej. Czy da się coś więcej. Przeglądałem 15 stron tego wątku ale o tych taryfach nie ma nic. Dlatego proszę o pomoc.

ceny netto
- Pakiet dla Biznesu 400 - 300,00 zł
- Pakiet dla Biznesu 240 - 180,00 zł
- Pakiet dla Biznesu 140 - 84,00 zł
- Pakiet dla Biznesu 80 - 48,00 zł
- Pakiet dla Biznesu 45 - 33,75 zł
- Pakiet dla Biznesu 20 - 15,00 zł

- Nowa Firma 60 - 17,50 zł
- Nowa Firma 150 - 38,50zł
- Nowa Firma 270 - 66,50zł
- Nowa Firma 410 - 94,50 zł
- Nowa Firma 600 - 122,50 zł
- Nowa Firma 1000 - 182,00 zł

do tego internet 300mb za standardowe 9zł netto i rozmowy z 10 numerami za grosz - i tu wciąż nie wiem czy za 0zł czy za 5zł netto - chyba zależy od taryfy, jeśli byś się dowiedział to daj znać na forum.
  • Strona 69 z 217
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 217
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69