• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 69 z 96
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 96

#407894  autor: natalia.natalia
 01 cze 2010, 14:57
dakoolk, to prawda
Informujemy o Ofercie specjalnej „Tańsze telefony i urządzenia” w sieci Era.

Od 01/06/2010 do odwołania jednak nie dłużej niż do 31/08/2010 r. obecni Abonenci sieci Era (z wyłączeniem Abonentów Era Mix, Użytkowników Tak Tak, Abonentów Usługi szerokopasmowego dostępu do Internetu Era Internet Stacjonarny, Abonentów Usług Telekomunikacyjnych Era Linia Domowa, Era Linia Biznesowa oraz Era Internet Stacjonarny WiMAX.) podpisując nową umowę w poniższych promocjach:

• „Promocja po byku”
• „Taryfy multimedialne”
• „blueconnect z netbookiem lub laptopem z Nową Erą Domową”

mogą zakupić wybrane telefony i urządzenia w niższych cenach niż w standartowych ofertach promocyjnych.

#407898  autor: dakoolk
 01 cze 2010, 15:15
Czyli nie chodzi o ofertę dla stałych abonentów (przedłużenie umowy), tylko o nową (kolejną) aktywację dotychczasowych abonentów? W takiej sytuacji radość moja i komentujących cytowany przeze mnie wpis byłaby przedwczesna...
Byłbym wdzięczny za wyjaśnienie, jeśli się uda :)

#407899  autor: natalia.natalia
 01 cze 2010, 15:19
dakoolk, Chodzi o kolejną aktywację.

#407902  autor: dakoolk
 01 cze 2010, 15:33
Dzięki wielkie! W takim ukłądzie pozostaje mi obserwować zmiany cennika dla przedłużających, może jeszcze coś się zmieni... Jak nie to nie mogę się zdecydować, czy czekać na Samsunga Wave, czy brać i5700...
Ehh, musze zostać w Erze, bo wszyscy do których dzwonię są w Erze i jestem uwikłany w różne sieci rodzinne :) Ale komplikują mi wybór z tymi zmianami cenników. Już miałem brać n97 mini albo Vivaz, a tu taka podwyżka...
Mógłbym też wziąć i5700, ale z kolei jest "za tani" dla tej taryfy, którą chcę (Multimedialna 99zł), czyli Era za dużo by na mnie zarobiła. iPhone za 1000 zł to absurdalna cena, szczególnie w abo, więc iP za 299 (nawet za 399) brałbym bez zastanowienia...
Z Wave są 3 niewiadome:
- data dostepności w Erze,
- ceny - czy nie takie jak n97 mini...,
- nawi - czy szybko pojawi się jakaś lepsza opcja niż R66 (na Androida i iP jest już spory wybór w przystepnych cenach, nie mówiąc o bezkonkurencyjnej Nokii).
Czy masz może natalia.natalia jakiś "cynk" o możliwych ruchach cen w ofercie na przedłużenie?

#407917  autor: dario321
 01 cze 2010, 16:24
a jest to dostepne online?bo chcialem kupic dodatkowy abonament i szukam tej ,,oferty specjalnej,, na stronie www Ery...

#407938  autor: natalia.natalia
 01 cze 2010, 17:20
dario321, chyba tylko w punktach sprzedaży chociaż nie jestem tego pewna.

#408084  autor: Kostek
 02 cze 2010, 00:13
http://www.era.pl/r/era_pl_repo1/img/in ... en_tab.gif
a tu widzimy mini błąd przy rodzina 110 ;) 440+185 to nie jest 652 ;)

a mam pytanie właśnie, czy da się włączyć kilka pakietów smsowych w taryfach "rodzina" ? czy tylko 1? ( chodzi mi o 100 darmowych smsów do wszystkich sieci )

#408147  autor: Tenzen
 02 cze 2010, 11:23
Jeśli przedłużę umowę w iBOA i telefon dostanę kurierem to za telefon płacę kurierowi czy cena zostanie doliczona do najbliższego rachunku?

#408149  autor: martins
 02 cze 2010, 11:37
Ale wy wszyscy kombinujecie a według mnie nowe taryfy i w ogóle nowa oferta abonamentowa są rewelacyjne. Osobiście miałem przejść do Play ale mi w ogóle się to nie opłaca. Dwa kontakty w Play i tylko do jednego dzwonię sporadycznie. W erze biorę umowę z tel. za 69 zł i dostanę 300min (w play 176), minuty wymienne na sms, mms, internet i będę mógł je wykorzystać dzwowniąc do znajomych w niemczech i na węgrzech :) bo można je wykorzystać do całej UE. No i do tego era rodzinna 3 osobowa na rok; łacznie 6000tys minut miesiącznie między 3 osobami + moje 300 minut. No i net za 9zł :). Jedna z najlepszych ofert. Dlatego wynalazki typu stan darmowy mnie nie interesują. Ale jeśli macie dużo znajomych w Play to już całkiem inna sprawa. Jeśli jednak nie to bez sensu zmieniać i płacić więcej. Sam gdy tylko będę zmieniał jeśli do tego dojdzie to pewnie do Play, ale na dzień dzisiejszy wygrywa era.

#408155  autor: Dampe
 02 cze 2010, 11:46
Tenzen pisze:Jeśli przedłużę umowę w iBOA i telefon dostanę kurierem to za telefon płacę kurierowi czy cena zostanie doliczona do najbliższego rachunku?
Płacisz kurierowi przy odbiorze paczki. Cena telefonu + 15 zł za przesyłkę ( chyba, że wynegocjowałeś że przesyłka będzie gratis )

#408172  autor: dakoolk
 02 cze 2010, 12:43
Przepraszam, że się powtarzam, ale czy ktokolwiek ma jakiś "cynk" o ewentualnej zmianie cen słuchawek w ofercie przedłużeniowej?

#408193  autor: waeren
 02 cze 2010, 13:46
martins pisze:W erze biorę umowę z tel. za 69 zł i dostanę 300min (w play 176)
Nie namawiam nikogo nigdy na Play'a bo każdy ma wolny wybór i swój rozum, ale nie lubię jak ktoś pisze bzdury, w LP 69 masz 350 minut a nie 176, więc sprawdź zanim zaczniesz pisać....a 176 masz w abo ze zniżką na telefon, więc coś za coś, i trzeba wszystko wyjaśniać a nie zaciemniać ludziom oczy jak politycy mówiąc półprawdy lub nie mówiąc do końca wszystkiego...

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#408217  autor: YarOslaf
 02 cze 2010, 14:59
natalia.natalia pisze:dakoolk, to prawda

Od 01/06/2010 do odwołania jednak nie dłużej niż do 31/08/2010 r. obecni Abonenci sieci Era (z wyłączeniem Abonentów Era Mix, Użytkowników Tak Tak, Abonentów Usługi szerokopasmowego dostępu do Internetu Era Internet Stacjonarny, Abonentów Usług Telekomunikacyjnych Era Linia Domowa, Era Linia Biznesowa oraz Era Internet Stacjonarny WiMAX.) podpisując nową umowę w poniższych promocjach:

• „Promocja po byku”
• „Taryfy multimedialne”
• „blueconnect z netbookiem lub laptopem z Nową Erą Domową”

mogą zakupić wybrane telefony i urządzenia w niższych cenach niż w standartowych ofertach promocyjnych.
Podpinam się pod dakoolk'a i jego pytania

Mam zamiar przedłużyć umowę o kolejne 24mce w taryfie Rodzinna 80 i ku mojej uciesze zobaczyłem że wspomniana obniżka będzie również dotyczyć interesującego mnie Samsung'a Galaxy i5700 i we wspomnianej taryfie zleci z dotychczasowych 300zł na 150zł wedle informacji i cennika zamieszczonego w tym njusie -> http://telepolis.pl/news.php?id=18262

Mamy już 2 czerwca i od czasu zapoznania się z tą informacją śledzę stronę stronę Ery na bieżąco i jestem nieco skołowany... czy ktoś z Was orientuje się czy ten cennik i cena dla i5700 w przypadku 24 miesięcy dla taryfy R80 faktycznie już obowiązuje/będzie obowiązywać? :roll:

#408228  autor: danielkl
 02 cze 2010, 15:52
Kostek to nie jedyna ich wpadka bo i sa obrazki z iphone w taryfach nowa era :D napisalem im maila o tym ciekawe czy poprawia. A co do cennikow fonow to chyba po dlugim wekendzie zmienia bo na liscie telefonow na www maja juz samsunga wave wiec pewnie go wprowadza w ciagu 7 dni tak jak bylo to ostatnio z SE vivaz

#408233  autor: thonka
 02 cze 2010, 16:12
waeren, co tu ma do rzeczy polityka? :shock:

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#408319  autor: martins
 02 cze 2010, 21:51
waeren pisze:
martins pisze:W erze biorę umowę z tel. za 69 zł i dostanę 300min (w play 176)
Nie namawiam nikogo nigdy na Play'a bo każdy ma wolny wybór i swój rozum, ale nie lubię jak ktoś pisze bzdury, w LP 69 masz 350 minut a nie 176, więc sprawdź zanim zaczniesz pisać....a 176 masz w abo ze zniżką na telefon, więc coś za coś, i trzeba wszystko wyjaśniać a nie zaciemniać ludziom oczy jak politycy mówiąc półprawdy lub nie mówiąc do końca wszystkiego...
Nie piszę żadnych bzdur, przecież wyraźnie napisałem o umowie z tel, bo tylko taka mnie interesuje. Bez tel to mogę sobię wziąść co najwyżej pre paida, którego nie chcę.

#408329  autor: thonka
 02 cze 2010, 22:34
martins, akurat LP69 z telefonem ma 350 minut.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#408341  autor: dakoolk
 02 cze 2010, 23:40
YarOslaf pisze:
natalia.natalia pisze:dakoolk, to prawda

„Promocja po byku”
„Taryfy multimedialne”
„blueconnect z netbookiem lub laptopem z Nową Erą Domową”

Podpinam się pod dakoolk'a i jego pytania

Mam zamiar przedłużyć umowę o kolejne 24mce w taryfie Rodzinna 80 i ku mojej uciesze zobaczyłem że wspomniana obniżka będzie również dotyczyć interesującego mnie Samsung'a Galaxy i5700 i we wspomnianej taryfie zleci z dotychczasowych 300zł na 150zł wedle informacji i cennika zamieszczonego w tym njusie -> http://telepolis.pl/news.php?id=18262

Mamy już 2 czerwca i od czasu zapoznania się z tą informacją śledzę stronę stronę Ery na bieżąco i jestem nieco skołowany... czy ktoś z Was orientuje się czy ten cennik i cena dla i5700 w przypadku 24 miesięcy dla taryfy R80 faktycznie już obowiązuje/będzie obowiązywać? :roll:
natalia.natalia odpowiedziałą parę postów wyżej, że oferta fdotyczy osób, które kupują DRUGĄ aktywację, a nie przedłużających.

Więc na taniego iPhone nie ma co liczyć, ale dla mnie to nie wazne, bo jest już WAVE (trochę mnie martwi tylko info, że od 14. czerwca, bo ja 12 jadę na urlop a miałem nadzieję, ze jeszcze zdążę kupić licencję do navi :(

#408352  autor: YarOslaf
 03 cze 2010, 00:44
No tak... a ja właśnie zdałem sobie sprawę ze pochrzaniły mi się taryfy... oczywiście chodziło mi o i5700 w taryfie Rodzinna 60 w cenie 150zł...
Ale to już nie jest istotne bo jeśli ten cennik ma być tylko dla osób które podpisują drugą umowę z telefonem to zostałem skutecznie sprowadzony na ziemię :?

Mam tylko nadzieję że coś się zmieni w ofercie Ery dla osób przedłużających umowę po wprowadzeniu nowych telefonów. Będę niezmiernie wdzięczny za jakiekolwiek informacje nt. ewentualnych terminów spodziewanych obniżek.
Niby mam czas do września ale telefon który obecnie użytkuje jest lekko uszkodzony i miałem nadzieje że ustrzelę już jakąś fajną słuchawkę w normalnej cenie :(

Jak myślicie, czy jeśli po wprowadzeniu nowych telefonów do oferty obecne telefony nie zlecą z ceny to warto będzie czekać aż do sierpnia/września i wtedy przedłużyć z nowym telefonem? :confused1:

#408359  autor: danielkl
 03 cze 2010, 09:27
Dostalem odpowiedz z boa maja poprawic te wpadki na www . Tak wave ma byc 14 w salonach ale pewnie na magazynie centralnym bedzie predzej wiec bierz przez kuriera pogadaj z boa o tym. Oprucz wave bedzie nokia c5 z symbianem i lg gt540 z androidem mysle ze warto poczekac do ofert urodzinowych pewnie niektore fony potanieja a i pojawi sie kolejnych pare ciekawych
  • Strona 69 z 96
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 96
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69