• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 68 z 147
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 147

#173951  autor: Lucas
 14 kwie 2007, 13:17
Witam!:)

Właśnie skończyła mi się umowa w sieci PLUS (2lata).
Taryfa: NowyPlus 55 zawsze jednak moje rachunki jednak przekraczaja tę sumę.
Posiadam Nokie 6230.

Interesuje mnie zmiana telefonu na nokie n73? Czy jest to możliwe, czy orientuje się ktoś ile wynosiłaby dopłata?

#173954  autor: Kaczy
 14 kwie 2007, 13:25
Lucas pisze:Interesuje mnie zmiana telefonu na nokie n73? Czy jest to możliwe, czy orientuje się ktoś ile wynosiłaby dopłata?
Nie ma na to szans.

...::: Made for loneliness :::...

#173955  autor: homzik
 14 kwie 2007, 13:26
a jakby nawet szanse byly, to cena bylaby taka, ze lepiej oplacaloby sie kupic n73 na allegro:)

#174006  autor: Bartek
 14 kwie 2007, 17:30
Lucas pisze:Witam!:)

Właśnie skończyła mi się umowa w sieci PLUS (2lata).
Taryfa: NowyPlus 55 zawsze jednak moje rachunki jednak przekraczaja tę sumę.
Posiadam Nokie 6230.

Interesuje mnie zmiana telefonu na nokie n73? Czy jest to możliwe, czy orientuje się ktoś ile wynosiłaby dopłata?
ja kilka tygodni temu przy abonamencie BK 200 dostałem cene 800 zł za p990i ;] , więc Tobie przy abonamencie za 55 zł daliby cene koło 3000 ;]

#174008  autor: Kaczy
 14 kwie 2007, 17:33
Bartek pisze:ja kilka tygodni temu przy abonamencie BK 200
Ale BK rządzi się innymi prawami. On jako osoba prywatna moze zapomnieć i o n73 i p990.

...::: Made for loneliness :::...

#174764  autor: seb
 17 kwie 2007, 09:09
Kaczy pisze:Ale BK rządzi się innymi prawami.
Ach ta bezinteresowna miłość ;)
Interesuje mnie zmiana telefonu na nokie n73?
Najlepszym wyjściem będzie zakup aparatu, który odsprzedasz w dobrej cenie. Potem dołóż i kup N73. Innego wyjście nie widzę. Od dziś jest nowa oferta dla prywatnych - zmienili trochę ceny, ale oferta modeli w zasadzie bez zmian.

#174890  autor: patark
 17 kwie 2007, 14:55
Kilka postów wyżej za bardzo się rozpisałem, więc krótko, co jest lepiej mieć przy wymianie aparatu: więcej numerów na koncie, czy trochę wyższą średnią z rachunków?

#175012  autor: stz
 17 kwie 2007, 23:03
seb pisze:
Kaczy pisze:Ale BK rządzi się innymi prawami.
Ach ta bezinteresowna miłość ;)
Interesuje mnie zmiana telefonu na nokie n73?
Najlepszym wyjściem będzie zakup aparatu, który odsprzedasz w dobrej cenie. Potem dołóż i kup N73. Innego wyjście nie widzę. Od dziś jest nowa oferta dla prywatnych - zmienili trochę ceny, ale oferta modeli w zasadzie bez zmian.
+

Ja Ci nie polecam tego aparatu/ Mój kolega ma i już mu się raz zepsuł, a bateria trzyma nieco ponad 2 dni.

#175918  autor: nth
 20 kwie 2007, 22:19
Mnie wczoraj Plus zaskoczył pozytywnie. Czytałam kiedys na tym forum, że o przydzielenie własnego konsultanta trzeba się dopominac, a tu: dzwonie na 2601, z pytaniem o koniec umowy i kiedy mozna ja przedluzyc z telefonem. Pani jeczy ze oferta jest przygotowywana w dzien zakonczenia promocji albo nawet po (ciekawe ze mowia promocja a nie umowa, nie wiem co to ma wspolnego z promocja cyrograf na 24msc). No to ja uprzejmie ze szkoda, bo mi sie aparat zepsuł i chce konczyc rozmowe a pani mowi ze przelaczy mnie gdzies tam. Tam kolejna kobieta powiedziala ze przygotuje dla mnie oferte z telefonem na 2 maja czyli biorac pod uwage ze umowa konczy sie 16 lipca to stosunkowo wczesnie. Jeszcze nie wiedza ze mam zamiar walczyc o w810i;)) W Plusie jestem praktycznie od poczatku, pewnie jakis 1998-1999 rok, dwa nr na koncie, w chwili obecnej ab 2x 55zł, bywał i abonament 150zł. Rachunki srednie 100-150, 3 lata temu dochodzily do 300zł na jednym numerze. Jakie szanse?

#175920  autor: stz
 20 kwie 2007, 22:25
Mnie umowa kończy się 5 maja. Czy mam czekać, aż ktoś do mnie zadzwoni, czy sam się do nich zgłosić. Jak teraz jest? Ostatnie moje rachunki wynoszą min 76 zł.

#175922  autor: nth
 20 kwie 2007, 22:31
Przypuszczam że lepiej się samemu od poczatku upominac o swoje, bo pewnie jak pojdziesz 5 maja do salonu to zaproponuja Ci jakis standard, a jak od poczatku bedziesz negocjowal i dasz poznac ze łatwo z Toba nie beda mieli to zapewne i oferta bedzie lepsza.

#175923  autor: stz
 20 kwie 2007, 22:33
nth pisze:Przypuszczam że lepiej się samemu od poczatku upominac o swoje, bo pewnie jak pojdziesz 5 maja do salonu to zaproponuja Ci jakis standard, a jak od poczatku bedziesz negocjowal i dasz poznac ze łatwo z Toba nie beda mieli to zapewne i oferta bedzie lepsza.
W takim razie jutro się tam przejdę>

#176003  autor: Antalus
 21 kwie 2007, 10:14
Witajcie,
wlasnie jestem po porannej rozmowie z Plusem,w sprawie PWA. Wpierw BOK gdzie mila Pani prosi zeby sie z nimi skontaktowac na poczatku maja,mowie jej ze nie moge czekac itp :) i prosze o polaczenie z dzialem lojalnosciowym :) odbiera jakis normalny konsultant :) wiec mu tlumacze ze nie moge czekac,ze komorka siada,ze brak nowej komorki nie pozwoli mi na normalna prace (promocja).Konsultant mowi, ze nie ma sprawy jaka komorka mnie interesuje-D600 :) wiec on moze stworzyc dla mnie oferte,tylko za chwile bo cos im tam robia z calym systemem PWA :) Wiec ok,ma do mnie zadzwonic pozniej :)
Wnioski:
a) widac ze cos sie rusza, bo mi sie karencja praktycznie konczy dopiero z koncem czerwca,
b) cena telefonu jak dla nowych D600 - 249zl netto 299 brutto, ale to mnie nie przeraza bo juz mam kasiore na to
c) dodatkowo daja 120 minut do Plusa, 600 minut do 3 osob i jeszcze darmowe weekendy i wieczory :)

Wiec jak dobrze pojdzie to we wtorek przyjedzie kurier z nowa komorka :) czekam tylko na telefon z Plusa :)
Pozdrawiam
Rafał

#176006  autor: seb
 21 kwie 2007, 10:24
No, to może coś się zaczęło ruszać :) Tylko niech zmienią telefony w ofercie...

coś mi tu mymci, cimci rimci ;-)

#176055  autor: stz
 21 kwie 2007, 12:00
Byłem dzisiaj w mpunkcie i wszędzie ta sama oferta: u konsultanta, w mpunkcie i w salonie Plusa. Najbardziej dziwne jest w tych ofertach to, że na drozsze abonamenty są mniejsze rabaty (opcja bez telefonu). Do taryfy G55 jest upust 50%, a powyżej 40%. To jest ewenemnt w handlu na skalę swiatową. Wychodzi tak, że kto więcej placi ma mniejszy upust. Ja jako handlowiec wiem, że kto więcej i dłużej u mnie kupuje ten ma większy rabat. W Plusie jest odwrotnie.

#176060  autor: gm
 21 kwie 2007, 12:07
stz pisze:Byłem dzisiaj w mpunkcie i wszędzie ta sama oferta: u konsultanta, w mpunkcie i w salonie Plusa. Najbardziej dziwne jest w tych ofertach to, że na drozsze abonamenty są mniejsze rabaty (opcja bez telefonu). Do taryfy G55 jest upust 50%, a powyżej 40%. To jest ewenemnt w handlu na skalę swiatową. Wychodzi tak, że kto więcej placi ma mniejszy upust. Ja jako handlowiec wiem, że kto więcej i dłużej u mnie kupuje ten ma większy rabat. W Plusie jest odwrotnie.
Nie samym rabatem buduje się program lojalnościowy z klientem. Dla mnie nie jest to ewenement. Idąc Twoim tokiem myślenia, przy tayfie GODZINY180 powinien być rabat ok. 70% a gdyby Plus miał taryfę w stylu GODZINY300 wszyscy przedłużaliby umowę biorąc ten abonament za 1 pln :-)

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#176067  autor: stz
 21 kwie 2007, 12:15
gm pisze:
stz pisze:Byłem dzisiaj w mpunkcie i wszędzie ta sama oferta: u konsultanta, w mpunkcie i w salonie Plusa. Najbardziej dziwne jest w tych ofertach to, że na drozsze abonamenty są mniejsze rabaty (opcja bez telefonu). Do taryfy G55 jest upust 50%, a powyżej 40%. To jest ewenemnt w handlu na skalę swiatową. Wychodzi tak, że kto więcej placi ma mniejszy upust. Ja jako handlowiec wiem, że kto więcej i dłużej u mnie kupuje ten ma większy rabat. W Plusie jest odwrotnie.
Nie samym rabatem buduje się program lojalnościowy z klientem. Dla mnie nie jest to ewenement. Idąc Twoim tokiem myślenia, przy tayfie GODZINY180 powinien być rabat ok. 70% a gdyby Plus miał taryfę w stylu GODZINY300 wszyscy przedłużaliby umowę biorąc ten abonament za 1 pln :-)
Ja nie pisałem, żeby rabat dawać cały czas większy, ale powinno być odwrotnie. Mniejsze abonamenty rabat 40% a większe 50%. Przykro tylko mi jest z tego powodu, że np. mój kolega w abonamencie godziny 40 dostał rabat 50% i ma 1 godz. za 20 zł, a ja płciłem 76 zł do tej pory i dają rabat 40%. Koledze minuta wychodzi 33 grosze a mi 38 groszy. Bata temu wołu co więcej ciągnie - mówi przysłowie.

#176068  autor: gm
 21 kwie 2007, 12:18
Przecież przy przedłużaniu umowy możesz wybrać taki plan taryfowy jak Ci odpowiada. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby mając G55 podczas podpisywania umowy wybrać G40 skoro wyjdzie to taniej dla Ciebie. A tak swoją drogą dlaczego dostaniesz na G55 40% rabatu. Ja dostałem na G55 50% rabatu i umowa na 12 miesięcy a nie na 18. Opisywałem ten temat wyżej.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#176100  autor: homzik
 21 kwie 2007, 13:15
w wyzszych taryfach tansze telefony, wiec moze stad nizszy rabat... albo przez pazernosc:)

mi sie w biznesklasie konczy umowa w polowie lipca, a PWA zadnego nie ma... a szkoda, nawet moze bym skorzystal albo zaczal sie klocic...

#176371  autor: Rokko
 22 kwie 2007, 02:59
ale jaka lojalnosc w Plusie?nie ma laczenia ofert - dostaniecie albo telefon albo znizki - tam sie nic nie rusza - oni nie maja lojalnosci. Jezeli sie konczy umowa to tylo negocjacje z 2699 i nic innego nie zostaje. slanie pism i tak nie wychodzi sie na tym dobrze :(
  • Strona 68 z 147
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 147
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68