• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 68 z 182
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 182

#528062  autor: szoq
 13 sty 2012, 10:25
[quote] Druga oferta jest bez telefonu i jest to oferta na 12 miesięcy z 50% rabatem na abo. przez cały okres trwania umowy. [/quote]

Czy w taryfach biznesowych np. All Inclusive można otrzymać rabat 50% bez telefonu z umową na roku i z nielimitowanymi połączeniami do Play i sieci stacjonarnych lub coś podobnego ?

#528199  autor: Marens
 13 sty 2012, 20:05
To jest oferta tylko dla wypowiadających umowę !!
Wiem o tym, ale wysłanie wypowiedzenie to chyba nie jest żaden problem.

#529161  autor: emilo906
 18 sty 2012, 19:45
szoq, Klienci biznesowi nie mogą otrzymać taryfy All inclusive (w wersji firmowej) bez telefonu. Dostępne są tylko oferty Rozmowy w firmie bez telefonu. Oferta rozmowy w firmie jest rabatowana następująco:
-30% rabat na abonament w umowie na 12 miesięcy i od taryfy firmowa 55 połaczenia do play i na stacjonarne bez limitu (w taryfie firmowej 25 mozna te polaczenia do play i na stacjonarne zakupic za 5zł netto, 6,15 brutto) + Internet we własnym zakresie (dokupujemy pakiet - ceny na stronie www.play.pl)
-50% rabat na abo przy umowie na 24 miesiące. Zasada z darmowymi polaczeniami do play i na stacjonarne taka sama jak w przypadku umowy na 12 miesięcy.

Jak jest po rezygnacji to juz pisali moi koledzy we wczesniejszych postach. Wystarczy, że ogarniesz kilka postów.
A to co napisałem wyżej jest informacją dla bardziej leniwych i nie rozumiejących ofert play ze strony, bo dla niektórych jest to nadal zbyt skomplikowane.
Ale już kończę okazywać swoją pogardę dla tej części klientów, którzy są zawsze biedni, zawsze poszkodowani, nigdy nie kłamią i zawsze próbują wmówić konsultantom, że mają rację. Do tego grupa klientów o której wspominam jest zawsze życzliwa, uśmiechnięta i gotowa do współpracy!

Z racji tego, że teraz biorę rozbrat na pewien czas z Play, jakiś miesiąc-dwa, życzę wszystkim moim kolegom i koleżankom z pracy jak najmniej klientów pretensjonalych, którym się wszystko należy i którzy są z siecią Play już 6 (i więcej lat).
-A właściwie... ludzie... czy wy nie wiecie, że mówiąc konsultanowi, że jesteście w Play już 6 czy 8 lat robicie z siebie pośmiewisko... Oni dobrze wiedzą ile czasu istnieje ta sieć, bo w dziale przedłużania umów pracują naprawdę najstarsi stażem pracownicy infolinii. A więc, naprawdę zanim z pretensonalnym tonem powiemy konsultantowi, że telefon jest za drogi i dla osób, które są z Play już 8 lat powinien być tańszy, zastanówy się 3 razy...
- No i jeszcze kwestia negocjacji. Niestety konsultanci Play mają bardzo małą możliwość negocjacji oferty z konsultantem. Są sporadyczne przypadki. Ale to nie jest wcale sytuacja powszechna.

Pozdrawiam wszystkich naprawdę miłych i sympatycznych klientów. Za kilka miesięcy pewnie do was wróce.

#529615  autor: IK`ey
 21 sty 2012, 11:12
Witam, potrzebuję przedłużyć umowę. Najprawdopodobniej bez telefonu
Potrzebuję mniej więcej:
- stan darmowy (do Play i na stacjonarne)
- internet do 1 giga (albo inny obowiązkowo z "lejkiem" - tel z androidem).
Oczywiście im krótsza umowa, więcej minut i niższy abonament tym lepiej. Ale nie oczekuję cudów.

Pozdr i z góry dziękuję.

Ik`ey

#529622  autor: jackq
 21 sty 2012, 12:02
Otrzymalem ofertę utrzymaniową z Play
W ramach Abonamentu All Inclusive Max 65
oferujemy nawet 240 minut do wszystkich sieci krajowych za jedyne 65 zł
miesięcznie. Do powyższej promocji otrzyma Pan rabat 25 % na 12
miesięcy. Dodatkowo otrzyma Pan pakiet 35 minut do wszystkich na cały
okres trwania umowy oraz darmowe i nielimitowane połączenia w sieci Play
przez 9 miesięcy. Otrzyma Pan również pakiet 50 minut bezpłatny na 6
miesięcy lub 250 smsów do wszystkich.

Nie rozumiem dlaczego dają gorsze warunki jak normalnie, nawet wliczając ten rabat wychodzi znacznie gorzej - mniej minut??
Co to za chora polityka?

#529625  autor: pakierhakierxd
 21 sty 2012, 12:20
No niestety jak chcesz rabat to masz mniej o 110 minut ale plus taki że dostaniesz darmowe do play na 9 miesięcy zamiast 6 i zamiast 50 minut można wybrać pakiet sms :),ja bym przedłużył raczej bo bym wolał te 195 zł taniej :),to wszystko zależy od tego czy aż tak potrzebujesz dużo tych minut czy możesz się bez nich jakoś obyć :D

Ja jak będę chciał przedłużyć to zrobię to tak

1 opcja-Jak się da to abo pracowniczy all inclusive max 65 za 45 bym musiał znaleźć kogoś kto pracuje w play i mi tą opcję udostępni,wcześniej miałem taką propozycję z innego forum i gdybym mógł już przedłużyć to bym przedłużył ale muszę poczekać
2 opcja-Wypowiedzenie z przejściem do fresha wtedy dostanę te 25 % na 12 miesięcy i mnie to zadowoli a abo wezmę z telefonem all inclusive max 45,jak nic nie dostanę to najwyżej przejdę do oferty na kartę lubię to bo sieci nie chcę zmieniać raczej bo za dużo znajomych tu mam :) i wszystko mi pasuje oprócz cen telefonów,na kiepski bok przymrużę oko tak jak teraz :D
3 opcja-Przejdę po prostu do all inclusive max 45

Umowa mi się kończy w sierpniu więc jeszcze się zobaczy jak to będzie :)

Pozdrawiam :)

#529648  autor: jackq
 21 sty 2012, 13:05
Ja już sobie SGS+ sam kupiłem bez "promocji" Playa :P
Rabat licz od kwoty abo LP49, z tego co wiem (a mogę się mylić) oni nie liczą od 65zł tylko od 49zł (LP 49 +16zł 1GB), czyli kwota upustu byłaby 12x12,25=147zł ale 110 minut mniej na całą umowę.
teraz myślę:
-czy wziąć z tym rabatem, chociaż strasznie mało minut,
-czy wziąć przez net normalnie = więcej minut,
-czy wziąć bez tel na 12mcy/-50% rabat, no ale AIM nie ma :/ zwykły AI tylko a 250MB to za mało.

Muszę to przemyśleć.

#529654  autor: pakierhakierxd
 21 sty 2012, 13:24
Pomysł może nad wzięciem bez telefonu z kupnem pakietu 500/1gb,dla każdego inna opcja może być dobra :),ja tam wykorzystuje obecnie 300 mb ale gdybym nie miał lejka może i by było 500,raz jak dokupiłem pakiet 200 mb to wykorzystałem 450 :D,aby się nie ograniczać chce koniecznie 1gb,wtedy nawet youtuba poza domem będę mógł trochę przeglądać :-)

#529656  autor: jackq
 21 sty 2012, 13:28
No właśnie o to chodzi bo z lejkiem to chodzi masakrycznie :) tzn po wykorzystaniu 1GB
W domu mam wifi więc jak coś to luzik, no ale w pracy czasem by się posiedziało na necie ;)
W grę wchodzą teraz 2 opcje, 12 bez tel i zwykły aim65, sram na ich rabat :P
Muszę się z tym przespać :)

#529714  autor: kubaj
 21 sty 2012, 16:25
Chce przedłużyć umowę w Play i problem polega na tym że abonament All Inclusive 59jest za mały a 69 za duży i pojawia się pytanie czy przy AL59 istnieje możliwość utargu aby otrzymać stan darmowy do końca trwania umowy za darmo :?:

#529715  autor: pakierhakierxd
 21 sty 2012, 16:34
Raczej nie

#529725  autor: emilo906
 21 sty 2012, 17:17
kubaj, nie istnieje niestety taka możliwość.

#530056  autor: play4you2
 23 sty 2012, 10:17
Potwierdzam, nie ma takiej możliwości.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#530331  autor: emitar
 24 sty 2012, 11:44
Witam,
nie mogłem znaleźć, a wolałbym się upewnić. Posiadam trzy abonamenty w Play i chciałbym złożyć na nie wypowiedzenie. Umowy kończą się następująco 18.03.2012, 19.03.2012, 08.04.2012.
Mogę już teraz złożyć wypowiedzenie z jakimś zaznaczeniem, że wraz z końcem okresu umowy chciałbym przejeść na play fresh ?
Czy należy to zrobić, np 30 dni przed końcem zobowiązania ?

#530350  autor: wonski
 24 sty 2012, 13:01
emitar pisze:Witam,
nie mogłem znaleźć, a wolałbym się upewnić. Posiadam trzy abonamenty w Play i chciałbym złożyć na nie wypowiedzenie. Umowy kończą się następująco 18.03.2012, 19.03.2012, 08.04.2012.
Mogę już teraz złożyć wypowiedzenie z jakimś zaznaczeniem, że wraz z końcem okresu umowy chciałbym przejeść na play fresh ?
Czy należy to zrobić, np 30 dni przed końcem zobowiązania ?
Mozesz juz teraz zlozyc. Mi umowa sie konczy 18.03 a wyslalem jakos na poczatku stycznia. Najszybciej bedzie jak wyslesz emailem wypelniony skan pisma z ich wzoru, sprawdz pare stron wczesniej w tym temacie byly linki do pobrania.

#530463  autor: chris22
 24 sty 2012, 21:58
Dzień Dobry

Do tej pory miałem abonament play na próbę 1PLN 60minut do wszystkich.
Na początku stycznia wysłałem wypowiedzenie do Play i przysłali mi ofertę utrzymaniową.
Dali w niej 50% rabatu na abonament "stan darmowy 29" i miałbym niby płacić 14,50 - w opcji bez telefonu (tylko taka mnie interesuje)

Czy jest możliwość wybrania "all inclusive fix 29" bez telefonu z 50% rabatem?
Oferta ciekawsza bo stan darmowy jest na zawsze.

Dziękuję
Pozdrawiam

#530464  autor: pakierhakierxd
 24 sty 2012, 22:02
Wydaje mi się że jest taka możliwość :)

#530504  autor: emitar
 25 sty 2012, 08:20
chris22 pisze:Dzień Dobry

Do tej pory miałem abonament play na próbę 1PLN 60minut do wszystkich.
Na początku stycznia wysłałem wypowiedzenie do Play i przysłali mi ofertę utrzymaniową.
Dali w niej 50% rabatu na abonament "stan darmowy 29" i miałbym niby płacić 14,50 - w opcji bez telefonu (tylko taka mnie interesuje)

Czy jest możliwość wybrania "all inclusive fix 29" bez telefonu z 50% rabatem?
Oferta ciekawsza bo stan darmowy jest na zawsze.

Dziękuję
Pozdrawiam
Mógłby ktoś potwierdzić ? :]

#530547  autor: Andre
 25 sty 2012, 12:42
Nie wiem czy w dobrym miejscu pytam :) ale niech tam najwyżej mnie opierniczycie ;)

mam longplaya69, kończy mi sie gdzieś w lipcu, dziś zadzwoniła do mnie Paniusia z obsługi klienta i proponowała all Inclusive 79, która to zmiana rzekomo nie przedłuży czasu trwania mojej zasadniczej umowy. Na pierwszy rzut oka i ucha oferta sensowna (przekraczam ostatnie kilka miesiecy abonament płacąc nawet około 100 zł, w tym mając wykupiony pakiet 300 smsów). pytanie czy warto i gdzie jest haczyk? Bo w działanie bezinteresowne nie wierzę ;)

Rozmowa kontrolowana...

#530552  autor: pakierhakierxd
 25 sty 2012, 13:04
Haczyk jest taki że będziesz płacił 79zł a nie jak nowy klient i przedłużający umowę 69,sam tak migrowałem bo potrzebowałem neta :)
Tu masz szczegóły
http://www.play.pl/pl/promocja/play-abo ... index.html
Możesz też wziąć ofertę za 85zł z pakietem 1gb neta tamta jest z 250 mb

• Strona 68 z 182
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 182