• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 67 z 147
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 147

#172915  autor: Kaczy
 11 kwie 2007, 15:38
Mazi pisze:Troche poprzeglądałem te niby promocje o których mowa w wiadomości WitkaT(http://www.telepolis.pl/news.php?id=8072) i albo jestem ślepy albo nie widzę w żadnych zmian w cennikach dodatkowych minutach itd.
Zmianie uległy tylko ceny telefonów. Oferta minut, bonusów etc. pozostała bez zmian.

...::: Made for loneliness :::...

#172921  autor: Mazi
 11 kwie 2007, 15:47
Kaczy pisze:Zmianie uległy tylko ceny telefonów. Oferta minut, bonusów etc. pozostała bez zmian.
Tak też sądziłem. Ale sugerowałem się wiadomością WitkaT:
11. kwietnia Plus wprowadza 7 nowych promocji dla biznesu opartych o taryfy Biznesklasa - w najróżniejszych kombinacjach z pakietami minut i dodatkowych pieniędzy oraz wspólnym cennikiem telefonów.
Ale okej, źle zrozumiałem intencje autora.

Pozdrawiam 8)
P.S. Kaczy mógłbyś mi odpowiedzieć w wolnej chwili jeszcze na pytanie z mojego poprzedniego posta dot. telefonów? Wiem, że zmieniam zdanie jak baba w ciąży, ale było nie było na pewno wszystkie wspomniane przeze mnie telefony miałeś w ręce a i pewnie testowałeś.
P.S.2. Aha i jeśli byś mógł jeszcze napisać mi czy jeśli biorę to ubezpieczenie na słuchawkę w Mielcu to muszę wszelkie sprawy z tym załatwiać tutaj czy mogę w dowolnym mPunkcie?

#172925  autor: Kaczy
 11 kwie 2007, 15:51
Ale okej, źle zrozumiałem intencje autora.
Nie wiem czego WitekT tak napisał. :)
Mazi pisze:P.S.2. Aha i jeśli byś mógł jeszcze napisać mi czy jeśli biorę to ubezpieczenie na słuchawkę w Mielcu to muszę wszelkie sprawy z tym załatwiać tutaj czy mogę w dowolnym mPunkcie?
Nie powinno być przeszkód w oddaniu telefonu w innym mPunkcie.
Mazi pisze:Kaczy mógłbyś mi odpowiedzieć w wolnej chwili jeszcze na pytanie z mojego poprzedniego posta dot. telefonów?
A czy kiedyś na PW nie pisałem Ci o nich :P

#173090  autor: Antalus
 11 kwie 2007, 20:32
Witajcie,
Za miesiac bede wymienial komorke w Plusie w PWA :) z czego sie ciesze bo moje stare K500i juz wysiada.W zwiazku z tym najbardziej pasuje mi Nokia 6680 ktora jest niby w ofercie Plusa (trzy glowy gratis) za 90 zl. Aczkolwiek jak dzwonie do Plusa i dzwonilem po kilku salonach Plusa tej komorki nie bylo w ofercie o 7 miesiecy. Czy moze ktos z was widzial ta komorke gdzies w Plusie???
Pozdrawiam serdecznie
Rafał

#173181  autor: Mazi
 11 kwie 2007, 23:12
Można wziąć telefon w abo na firmę na raty a jeśli tak to na ile rat można?

Pozdrawiam 8)

#173197  autor: homzik
 12 kwie 2007, 00:40
Mazi, z tego co piszesz, to dla Ciebie najwlasciwszym wyborem bedzie K750i, najtanszy i najlepszy. Ma duzo fajniejszy wyswietlacz niz 6151 (niz 6230i w sumie tez), dobry aparat/radio/mp3. Ze duzo osob go ma to znaczy tez ze dobry tel, taniego kiczu, kazdy kto choc troche sie zna na komorkach tez by nie bral:) Zreszta K750 to chyba telefon roku 2005, o ile dobrze pamietam... I generalnie jest lepszy niz K610i, K510i itp. ; od K800/W810 lepszy juz nie jest, ale to inna sprawa;) Joye sie juz tak nie psuja a jakby co to jest gwarancja

do K800 moim zdaniem sie nie oplaca doplacac, duze to i wcale nie takie lepsze niz 750, jak dla mnie to tylko wyswietlacz wiekszy lepszy, aparat 2mpix starczy, a duzo wiecej to nie zmienili (oprocz dodania umts)

6230i sie nie oplaca brac, mialem i zmienilem na 6233 - duzo lepsza:) 6230i = dobra klawiatura, kiepski aparat, sredni wyswietlacz, stary model juz...

#173209  autor: Kaczy
 12 kwie 2007, 09:11
Antalus pisze:W zwiazku z tym najbardziej pasuje mi Nokia 6680 ktora jest niby w ofercie Plusa (trzy glowy gratis) za 90 zl. Aczkolwiek jak dzwonie do Plusa i dzwonilem po kilku salonach Plusa tej komorki nie bylo w ofercie o 7 miesiecy. Czy moze ktos z was widzial ta komorke gdzies w Plusie???
Ta komórka występuje tylko w cenniku dla nowych klientów. Dla osób, które przedłużają umowę nie ma jej w ofercie.

PS. Nie zmienia to faktu, że jako nowy klient też jej nie dostaniesz, bo tego telefonu dawno nikt na oczy nie widział. Taki papierowy telefon :)

#173218  autor: seb
 12 kwie 2007, 09:40
Kaczy pisze: PS. Nie zmienia to faktu, że jako nowy klient też jej nie dostaniesz, bo tego telefonu dawno nikt na oczy nie widział. Taki papierowy telefon :)
Z ciekawości: jest więcej takich zapchajdziur? ;-)

Pomijam już fakt, że w w ofercie Plusa (dla indywidualnych) nie ma ani jednego aparatu dla zaawansowanego użytkownika. Oprócz Nokii 9300 w cenie prawie 100% wyższej niż nowa, na wolnym rynku ;-)

Tu pytanie: Kaczy, nie orientujesz się może czy coś się zmieni w tej kwestii? Znaczy w poszerzeniu oferty o np. SE M600i czy Nokię E61, a nie w obniżeniu ceny 9300 ;-)
Aaa, i przy okazji - jest możliwość podpisania przez indywidualnego umowy w ofercie biznesowej?

#173226  autor: Kaczy
 12 kwie 2007, 09:53
seb pisze:Z ciekawości: jest więcej takich zapchajdziur?
Na chwilę obecną wszystkie Motorole. No i parę jeszcze innych przypadków.
seb pisze:Aaa, i przy okazji - jest możliwość podpisania przez indywidualnego umowy w ofercie biznesowej?
Jak masz NIP, Regon i wpis do Ew. Dz. Gospodarczej to jak najbardziej :)
seb pisze:Tu pytanie: Kaczy, nie orientujesz się może czy coś się zmieni w tej kwestii?
Nie mam żadnych informacji.

#173228  autor: Antalus
 12 kwie 2007, 09:59
Z tego mozna wnioskowac ze Plus ma na dzien dzisiejszy dosyc uboga oferte telefonow. Szkoda bo myslalem ze to co maja w "ofercie" juz drugiej promocji to jednak maja na stanie. Wpierw chcialem wziac W810i - nie ma, Nokia 6680 - nie ma. I co tu wziac jedynie rozsadnym wyborem bedzie Samsung D600. Kurde mam nadzieje ze w ciagu miesiaca cos sie zmieni. Tak trabia o wiekszym przykladaniu sie do programow lojalnosciowych a tu za przeproszeniem d...a
Pozdrawiam
Rafał

#173232  autor: seb
 12 kwie 2007, 10:07
Kaczy pisze:
seb pisze:Aaa, i przy okazji - jest możliwość podpisania przez indywidualnego umowy w ofercie biznesowej?
Jak masz NIP, Regon i wpis do Ew. Dz. Gospodarczej to jak najbardziej :)
:lol:
Rozumiem, że analogicznie nie można kupić aparatów przedstawionych w ofercie dla biznesu na osobę prywatną.

Cóż, zaczekam jeszcze miesiąc-półtora i, jeśli nic się nie zmieni, uciekam. A tak ładnie zapowiadała się współpraca z Plusem...

#173234  autor: Kaczy
 12 kwie 2007, 10:13
Tok rozumowania jak najbardziej dobry.
Za to firma możne skorzystać z oferty dla osób indywidualnych.

#173242  autor: seb
 12 kwie 2007, 10:29
Kaczy pisze:Tok rozumowania jak najbardziej dobry.
Dzięki - staram się :twisted:
Kaczy pisze:Za to firma możne skorzystać z oferty dla osób indywidualnych.
Zawsze mnie fascynowała ta bezkrytyczna miłość operatorów do firm.
Rozumiem korporacje, rozumiem jednoosobowe aktywacje biznesowe z rachunkami 300-400 miesięcznie (minimum).
Nie zrozumiem natomiast, w czym lepszy jest przedsiębiorca płacący miesięcznie 61 zł brutto od klienta indywidualnego płacącego miesięcznie 180 zł brutto (vide promocje Plusa - k800i).

#173246  autor: Kaczy
 12 kwie 2007, 10:42
seb pisze:Nie zrozumiem natomiast, w czym lepszy jest przedsiębiorca płacący miesięcznie 61 zł brutto od klienta indywidualnego płacącego miesięcznie 180 zł brutto (vide promocje Plusa - k800i).
No ale Tobie starczy jeden, no góra dwa telefony.
A firma może się rozwinąć. I z 1. aktywacji za 60 zł mozne nagle zrobić się 10 albo i więcej :)

#173266  autor: seb
 12 kwie 2007, 11:13
Kaczy pisze: No ale Tobie starczy jeden, no góra dwa telefony.
A firma może się rozwinąć. I z 1. aktywacji za 60 zł mozne nagle zrobić się 10 albo i więcej :)
Taaaak :D
Z całym szacunkiem - nie trafia to do mnie :twisted: Może - nie oznacza musi, może też splajtować :) Mogę przytoczyć kilka wizji, jak z jednej indywidualnej aktywacji robi się 10, ale to gdybanie nie mające pokrycia w rzeczywistości. Tak jak i Twój argument - znam mnóstwo przykładów małych firm, które się nie rozwinęły, a co więcej korzystają z pre-paidów - bo się opłaca. Natomiast w przypadku kilku aktywacji są to zazwyczaj aktywacje współmałżonka, dzieci etc. (czyli jak w przeciętnej rodzinie - wszyscy starają się być w jednej sieci). To takie przemyślenia - różnice są i u innych operatorów, z tym, że nie aż tak drastyczne i oferta jest szersza (vide Era).

#173525  autor: Grisza
 13 kwie 2007, 08:40
Ja też chciałem przy przedłużaniu umowy wziąść 6680 ale oczywiście:
1. nie ma tego telefonu w programie wymiany aparatów dla stałych klientów :x
2. dla nowych klientów jest on niedostępny, bo nie ma go w magazynach
Więc pytanie:
- czy ten telefon będzie w ogóle dostępny w najbliższej przyszłości?
- dlaczego nowi abonenci mają większe możliwości wyboru telefonów niż starzy
:?
- jeśli bardzo zależy mi na tym telefonie lepiej rozwiązać umowę i zaczekać aż będzie on dostępny dla nowego :shock: (mam niski abo więc żadnej dodatkowej rzeczy i tak nie dostanę bo biorę tel.)?
A teraz pytanie z innej beczki:
- czy wiecie kiedy plus wprowadzi nową ofertę abo /macie może jakieś przecieki/?
Pozdrawiam

#173528  autor: Kaczy
 13 kwie 2007, 09:04
Grisza pisze:Więc pytanie:
- czy ten telefon będzie w ogóle dostępny w najbliższej przyszłości?
Na 99% się nie pojawi. To "stary" telefon. Jest w cenniku od długiego czasu.
Ps. Teraz to nawet ciężko nowego kupić w jakimś sklepie z telefonami bez aktywacji.
Grisza pisze:- jeśli bardzo zależy mi na tym telefonie lepiej rozwiązać umowę i zaczekać aż będzie on dostępny dla nowego
Zapomnij o tym telefonie. Jego cena jest dlatego atrakcyjna, że go po prostu nigdzie nie ma. Albo jest parę sztuk, które rozejdą się w wąskim gronie znajomych.

Grisza pisze:dlaczego nowi abonenci mają większe możliwości wyboru telefonów niż starzy
To jest trochę inaczej. Z cenników dla PWA szybciej usuwają telefony, których nie ma. Tak samo było z SE W800i. Najpierw zniknął z cennika PWA, a po paru miesiącach z cennika dla nowych klientów.

#173531  autor: seb
 13 kwie 2007, 09:17
To jest trochę inaczej. Z cenników dla PWA szybciej usuwają telefony, których nie ma. Tak samo było z SE W800i. Najpierw zniknął z cennika PWA, a po paru miesiącach z cennika dla nowych klientów.
Masz babo placek - marketing ;) Nie ma nigdzie listy dostępnych modeli w PWA, prawda?
Grisza pisze:- czy wiecie kiedy plus wprowadzi nową ofertę abo /macie może jakieś przecieki/?
Kaczy pisał już kilka postów wcześniej, że na razie ani widu, ani słuchu...

coś mi tu mymci, cimci rimci ;-)

#173652  autor: dechomenon
 13 kwie 2007, 15:40
my takich inf nie mamy z miesięcznym wyprzedzenie to następuje praktycznie z dnia na dzień...

#173665  autor: patark
 13 kwie 2007, 16:20
Witam, a ja mam pytanie trochę z innej beczki. Mam 5 numerów na koncie indywidualnym i z jednego niedługo będę mógł zrezygnować. Nie wiem, tylko, czy będzie mi się to opłacać? Teraz śednie rachunki nie są wysokie, w sumie około 370zł, jeśli zrszygnuje z jednego numeru (najniższy abonament - 25zł) przy następnej wymianie wyjdzie wyższa średnia liczona "na numer", ale nie wiem, czy da to wymierne korzyści, czy może lepiej zachowć ten numer i wziąść aparat, bo "dla operatora ważna jest średnia z rachunków ale też i liczba aktywnych numerów"?
  • Strona 67 z 147
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 147
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67