• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 67 z 182
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 182

#524681  autor: Logith
 29 gru 2011, 13:44
Zacznijmy od tego, że pełno telefonów jest niedostępnych z tej 'wyprzedaży'..

Ja czekam cały czas na HTC Desire, HD2 ew.HD7.. i nic..
..szkoda słów..

Obrazek
Obrazek

#524683  autor: jackq
 29 gru 2011, 13:58
No play na blogu twierdzi, że nie nadarzaja dorzucic do online ale ogólnie dostepne niby są. Tylko dzwonić trzeba.
A tak przy okazji, jak wysłalem wypowiedzenie umowy w play i mam do końca stycznia to muszę już składać papiery do orange o przeniesienie czy mam jeszcze czas? ;) Jak to z tym jest? :)

#524688  autor: Logith
 29 gru 2011, 14:21
Jackq, proszę, powiedz gdzie tak napisali.. ja pisałem / dzwoniłem i ciągle nic..
Hm, nie prościej iść do Orange i oni sami załatwią przeniesienie?

Obrazek
Obrazek

#524693  autor: jackq
 29 gru 2011, 14:38
Wiem, że prościej. Tylko tak myslę bo wypowiedzenie już wysłane i zarejestrowane. Czekam tylko na ta cholerną obniżkę i nie wiem czy trzeba załatwiać przeniesienie miesiąc wcześniej czy może być nawet kilka dni przed rozwiązaniem umowy.
A na blogu jak pisałem pracownik play napisał, że jak nie ma telefonu na stronie to nie znaczy, że jest niedostępny i żeby dzwonić do BOK bo oni nie nadążają dokładać słuchawek w sklepie online. Ile w tym prawdy nie wiem... ;)

#524864  autor: bronco
 30 gru 2011, 11:34
wystarczy że przy wypowiedzeniu poprosisz (możesz te prośbę i teraz napisać jako uzupełnienie wypowiedzenia) o przeniesienie swojego nr do prepaida (by go nie stracić) a potem do innej sieci z prepaida przenosi się) zwykle bez problemu w 24 godziny

#526482  autor: Nauta
 07 sty 2012, 01:19
Mam pytanie bo umowe mam do 5 kwietnia, a nie wiem kiedy moge isc do salony żeby przedłuzyć umowe i otrzymac nowy telefon. Czy ktos może wie?? Jaki okres przed zakonczeniem umowy mozna isc i ja przedłużyc?

#526502  autor: pakierhakierxd
 07 sty 2012, 09:31
3 mce przed koncem

Pozdrawiam :)

#527367  autor: mapa75
 10 sty 2012, 22:45
jackq pisze:No play na blogu twierdzi, że nie nadarzaja dorzucic do online ale ogólnie dostepne niby są. Tylko dzwonić trzeba.
tak gadają, bo polączenie 1 zł kosztuje :wink:

#527391  autor: samurai010
 11 sty 2012, 00:55
luuudziee jak juz dzwonicie na infolinie to nie robcie z sibie niewiadomo kogo , i tak zasze dostajecie oferte dla przedluzajacych umowe taka jaka jest na stronie .. mamy 21 pierwszy wiek zanim zadzwonisz zeby tylko sie zapytac jaka masz oferte wejdz na strone zobacz sobie zawszee jest to samo !! a nie ktos dzwoni z sapami ze telefon jest za drogi a co ja jako konsultant moge zrobic ?! jezeli chcesz zapytac sie oto czy telefon jest na stanach zadzwon na dzial informacyjny po to wkoncu on powstal.. teraz dziwicie sie ze ktos cos takiego napisal , ale usiadz czlowieku 8 godz i odbieraj 100 polaczen dziennie gdzie z tego 70 % to ludzie ktorzy pytaja sie czemu telefon jest za drogi " bo on ma firmowa 25 i chce iphona za 1zl" albo ze "dla niego 470 min to malo bo on chce 490" inaczej zrywa umowe ... powotrze sie to co jest w internecie to sa nasze oferty innych niema wiec zlitujcie sie czasami i wy zaoszczedzicie 1 zl i my nerwow bo czasami wstydze sie ze jestem czlowiekiem jak niektorych slysze...

[ Dodano: 2012-01-11, 00:56 ]
pakierhakierxd pisze:3 mce przed koncem
4 miesiace przed mozesz przedluzyc przez infolinie

KKK

#527398  autor: pakierhakierxd
 11 sty 2012, 06:26
A to fajnie ze 4 moze szybciej przedluze :)

#527416  autor: emitar
 11 sty 2012, 10:00
Oferta AI 79 za 59zł bez telefonu dla nowych nie różni się niczym od tej dla przedłużających ? Można coś dostać więcej po napisaniu wypowiedzenia ?

#527418  autor: pakierhakierxd
 11 sty 2012, 10:05
Pewnie rabat 25/50 na całą umowę lub na pół :D

#527883  autor: emilo906
 12 sty 2012, 20:52
emitar, Jako konsultant mogę Tobie powiedzieć, że niczym się nie różni.
Oferta bez telefonu dla przedłużających umowę jest identyczna jak dla nowych klientów.
Strona Internetowa Play nie gryzie, warto na nią spojrzeć zanim odpowie się na pytanie.

[ Dodano: 2012-01-12, 20:58 ]
pakierhakierxd,to stwierdzenie, "Strona Internetowa Play nie gryzie, warto na nią spojrzeć zanim odpowie się na pytanie.", nie było oczywiście do Ciebie. A do innych użytkowników, którzy się czasem wypowiadają na forum.

emitar, bo zapomniałem dodać, sprawa z wypowiedzeniem umowy była poruszana na tym forum i w tym temacie już naprawdę kilkanaście razy. Wystarczy przejrzeć posty i będziesz miał obraz tego jak to wygląda. Chcąc skrócić Twoje męki powiem, że otrzymasz rabat na abonament 50% na 12 miesięcy.

#527886  autor: jackq
 12 sty 2012, 20:59
konsultant a wprowadza w błąd, po wysłaniu wypowiedzenia dostaniesz 2 oferty, 1 z telefonem 1 bez i na obie rabat 25% na abonament na 12 mcy przy umowie na 24 mce, są różne opcje i można coś kombinować. wyslij wypowiedzenie i poczekaj na ofertę. jak nie spasuje to proś o inną ja już 5 dostałem ;)

nie edytuje całkowicie posta żeby nie było:
wyślij wypowiedzenie np mailem, zasugeruj mailem jaka oferta Ciebie interesuje i porównaj ją z normalną ofertą - przekalkuluj, dlaczego? ano dostaniesz rabat ale minut mniej, czytaj wcześniejsze posty...
Ostatnio zmieniony 12 sty 2012, 21:56 przez jackq, łącznie zmieniany 1 raz.

#527894  autor: emilo906
 12 sty 2012, 21:16
jackq, konsultanci zawsze wprowadzają w błąd tak światłych klientów jak TY. Zastanawiałeś się kiedyś czy aby przypadkiem logiczne byłoby wysyłanie wszystkich dostępnych ofert na piśmie do klientów, którzy złożą rezygnację? W takim razie odpowiem. Nie.
Play wysyła 2 sugerowane/proponowane oferty. Ale podczas rozmowy z konsultantem możesz poinformować go grzecznie (a nie jak większość buraków z pretensjami), że prosisz o przedstawienie innej oferty!
A teraz analiza drugiej części Twojej jakże dziwnej i oderwanej od rzeczywistości wypowiedzi...
- Owszem jedną ofertę przedstawiamy z tel. W niej masz rabat na abo 25% przez pierwszy rok trwania umowy... Abo. też możesz sobie wybrać i nie musi to być wcale ten sugerowany w piśmie (co też zaznaczyłeś w swoim super stylistycznie ułożonym poście)
- Druga oferta jest bez telefonu i jest to oferta na 12 miesięcy z 50% rabatem na abo. przez cały okres trwania umowy. W tej sytuacji możemy skorzystać z dwóch taryf... Stan Darmowy (który abo. pod względem cenowym to nasz wybór), lub All Inclusive (tutaj także cena jest indywidualną sprawą klienta i sieć nie nakazuje wyboru z góry wskazanego abo.), oczywiście w ofercie bez telefonu nie można skorzystać z oferty All Inclusive MAX, bo po prostu taryfy tej nie ma dostępnej dla nikogo.
Mam nadzieje, że znawca jackq, czuje się usatysfakcjonowany odpowiedzią, a dalsza polemika z nim nie ma w ogóle sensu.

Akurat jak już pewnie niektórzy zauważyli na forum nie wypowiadam się często. Z reguły tylko je przeglądam. Dzieje się tak właśnie dlatego, że nie mam ani zbytnio czasu ani cierpliwości na kłótnie z osobami, które wiedzą zawsze wszystko lepiej od konsultantów.

#527904  autor: pakierhakierxd
 12 sty 2012, 21:26
Ok spoko :),ja tam pisze co czasem widzę bo widziałem że nie raz ludzie po wysłaniu wypowiedzenia jak z telefonem to dostają rabat 25 % na 12 miesięcy chyba a bez to 50%,nie biorę danych z znikąd biorę je ze stron operatorów,jeśli się czegoś dowiem na jakiejś stronie jak te forum czy inne.Lubię pisać jak coś wiem,pomagać ludziom a może ktoś inny mi pomoże jak coś :)
Ostatnio zmieniony 12 sty 2012, 21:29 przez pakierhakierxd, łącznie zmieniany 1 raz.

#527906  autor: emilo906
 12 sty 2012, 21:28
Dokładnie tak to wygląda...:)

#527921  autor: jackq
 12 sty 2012, 21:48
Zacytuję Ciebie emilo906
"Oferta bez telefonu dla przedłużających umowę jest identyczna jak dla nowych klientów. "
kolega się wyraźnie zapytał, czy jak wyśle wypowiedzenie to dostanie coś innego w ofercie, napisałeś, że nie. Zanim edytowałeś post to ja już byłem w trakcie "realizacji" mojego ;)
Nie uznaję się za znawcę piszę to co sam wyczytam i wyciągam wnioski z własnego doświadczenia/negocjacji. A z konsultantami w play sam wiesz jak jest, jeden ci powie to a drugi kompletnie co innego, (przykładów tu mógłbym mnożyć "na pęczki"), więc na dalsza polemikę na ten temat to ja nie mam ochoty.

#528006  autor: Marens
 12 sty 2012, 23:54
emilo906 pisze: Druga oferta jest bez telefonu i jest to oferta na 12 miesięcy z 50% rabatem na abo. przez cały okres trwania umowy. W tej sytuacji możemy skorzystać z dwóch taryf... Stan Darmowy (który abo. pod względem cenowym to nasz wybór), lub All Inclusive (tutaj także cena jest indywidualną sprawą klienta i sieć nie nakazuje wyboru z góry wskazanego abo.), oczywiście w ofercie bez telefonu
Od kiedy jest nowa odsłona promocji obejmująca All Inclusive?
Rozumiem, że All Inclusive 79 można mieć za 39,50zł
Jak przedłużałem pod koniec listopada to nie było opcji z All Inclusive -50%, tylko Stan Darmowy -50%. Pytanko, czy w regulaminie jest zapis o tym, że warunki obowiązują również po przejściu umowy na czas nieokreślony.

#528011  autor: pakierhakierxd
 13 sty 2012, 00:06
To jest oferta tylko dla wypowiadających umowę !!

• Strona 67 z 182
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 182
  • 1
  • 65
  • 66